Republika Turska

Post Reply
Kikibombona

#12551 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

[quote="zenit dozic"][quote="Kikibombona"][size=150]Erdogan poručio Kerryu da je zakasnio sa posjetom Turskoj: “Kasno je, prekasno…”[/size]

http://saff.ba/erdogan-porucio-kerryu-d ... 6kCYet97IU

[quote]“Putin kad me nazvao nije kritikovao zbog broja suspendovanih vojnika i službenika. Svi ostali Evropljani su me pitali ‘Zašto je toliko vojnika u zatvoru, zašto je toliko službenika razriješeno dužnosti?’ [/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

Vidim napadas ovog erdu i ovu tursku vlast, a na avataru ti sisi koji također vlada demokratskim metodama sto se vidi na odori.
Barem je ovaj turski psiho izabran na izborima za razliku od ovog tvog.
Cuhne mi to na licemjerstvo i to podobro :zzzz:

A sto se cine jadnih kurda njema je svejedno ko je na vlasti njih svi mrze podjednako.

I pitanje za muslimane Bosnjake koji bale za erdom i bracom turcima, ustvari za certificiranim turcima jer ovi koji nisu za sultana nisu ni turci ni muslimani, nesto ko kod nas ko nije za bakira nije ni Bosnjak ni musliman.

Zasto se ne zalazete za bracu kurde i oni su muslimani?
Znate li mozda da je jedan od najvecih i najpravednijih islamskih vojskovođa bio kurd?[/quote]

Sisi je na vlast dosao na izborima isto kao Erdogan.

Vojska je smijenila fanatika Mursija nakon najvecih protesta u historiji Egipta, kako bi se izbjegao gradjanski rat. Kada milioni izadju na ulice odgovoran politicar podnosi ostavku. Mursi to nije i zbog toga je morao biti smijenjen. Milionskim protestima su prethodili pokusaji Mursija da se proglasi novim 'faraonom' Egipta, tj. htio se staviti iznad zakona i uspostaviti novu diktaturu.

Sisi nije idealan, daleko od toga, ali je za Egipat bio spasonosan. Da njega nije bilo, tj. da vojska nije odlucno reagovala, sada bi u Egiptu bjesnio gradjanski rat. Isto tako, vojska je nakon milionskih protesta smijenila Mubaraka.

Nazalost, ti narodi jos nisu spremni za demokratiju, pa je zato manje zlo da je vojska 'bog i batina' nego nekakva uvrnuta demokratija.

Turska je civilizacijski bila i jeste ispred Egipta, ali sa Erdom na celu imaju velike sanse da dodju na isti nivo.
Challenger__

#12552 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Zamjenik predsjednika turske vodeće opozicijske stranke CHP poziva na zatvaranje NATO zračne vojne baze Incirlik: "Donijela nam je samo nestabilnost, a nisu stali uz nas u noći dok je turski narod bio u suzama"
zenit dozic

#12553 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

breuer wrote:Bošnjaci nisu vjerska skupina, oni svoje interese podređuju svom političkom uzletu 8-)

I na kraju krajeva, i taj Kurd se borio za arapske interese (tada muslimanske, odnosno anti-križarske) na bliskom istoku, nije stvarao nikakvu kurdsku državu, potpuno pogrešno poređenje.
Cuj nisu bosnjaci vjerska skupina, a gdje sam ja reko da jesu :run:
Nije se borio za arapske nego muslimanske interese.
Cuj pogresno poređenje :zoka:
Jel se to turci bore za svemuslimanske interese?
Nemojmo bit djeca.
Jel kurdi nisu muslimani?
Il su samo muslimani koji imaju certifikat?
aratet

#12554 Re: Republika Turska

Post by aratet »

zenit dozic wrote:
breuer wrote:Bošnjaci nisu vjerska skupina, oni svoje interese podređuju svom političkom uzletu 8-)

I na kraju krajeva, i taj Kurd se borio za arapske interese (tada muslimanske, odnosno anti-križarske) na bliskom istoku, nije stvarao nikakvu kurdsku državu, potpuno pogrešno poređenje.
Nemojmo bit djeca.
muslimanski=arapski
Arabi koga god su osvajali arabizirali su ga.
breuer

#12555 Re: Republika Turska

Post by breuer »

Jesu muslimani, ali to upravo pokazuje da Bošnjaci, pored jake komponente islama, ipak njeguju određenu političku dogmu, pa makar ona bila i lizanje guzice Turcima, vidjet ćemo šta će Bošnjaci imati od toga, ali definitivno jačaju nacionalnu svijest baš iz razloga što nemaju neku ljubav prema Kurdima kao muslimanima. I Palestince se više podržava i simpatiše iz tradicionalne nesimpatije prema Jevrejima.
zenit dozic

#12556 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

Kikibombona wrote:
zenit dozic wrote:
Vidim napadas ovog erdu i ovu tursku vlast, a na avataru ti sisi koji također vlada demokratskim metodama sto se vidi na odori.
Barem je ovaj turski psiho izabran na izborima za razliku od ovog tvog.
Cuhne mi to na licemjerstvo i to podobro :zzzz:

A sto se cine jadnih kurda njema je svejedno ko je na vlasti njih svi mrze podjednako.

I pitanje za muslimane Bosnjake koji bale za erdom i bracom turcima, ustvari za certificiranim turcima jer ovi koji nisu za sultana nisu ni turci ni muslimani, nesto ko kod nas ko nije za bakira nije ni Bosnjak ni musliman.

Zasto se ne zalazete za bracu kurde i oni su muslimani?
Znate li mozda da je jedan od najvecih i najpravednijih islamskih vojskovođa bio kurd?
Sisi je na vlast dosao na izborima isto kao Erdogan.

Vojska je smijenila fanatika Mursija nakon najvecih protesta u historiji Egipta, kako bi se izbjegao gradjanski rat. Kada milioni izadju na ulice odgovoran politicar podnosi ostavku. Mursi to nije i zbog toga je morao biti smijenjen. Milionskim protestima su prethodili pokusaji Mursija da se proglasi novim 'faraonom' Egipta, tj. htio se staviti iznad zakona i uspostaviti novu diktaturu.

Sisi nije idealan, daleko od toga, ali je za Egipat bio spasonosan. Da njega nije bilo, tj. da vojska nije odlucno reagovala, sada bi u Egiptu bjesnio gradjanski rat. Isto tako, vojska je nakon milionskih protesta smijenila Mubaraka.

Nazalost, ti narodi jos nisu spremni za demokratiju, pa je zato manje zlo da je vojska 'bog i batina' nego nekakva uvrnuta demokratija.

Turska je civilizacijski bila i jeste ispred Egipta, ali sa Erdom na celu imaju velike sanse da dodju na isti nivo.
Evo i dalje si potvrdio moje pisanje.
Cuj sisi doso na vlast demokratskim izborima :lol: :lol: :lol:
Ne razlikujes se od ovih erdoanoljubaca tacno vam je ista percepcija.
Nevjerovatno ste subjektivni i na strani tzv pravde ste samo kad vam odgovara.
Cuj sisi spasio egipat tako sto je legalno izabranu vlast poslo u vjecna lovista :thumbup:
To ko kad kazes da je pinoce legalno svgnuo allendea i demokratski dosao na vlast.
Jesi ti svjestan sta izvaljujes :idea:
zenit dozic

#12557 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

breuer wrote:Jesu muslimani, ali to upravo pokazuje da Bošnjaci, pored jake komponente islama, ipak njeguju određenu političku dogmu, pa makar ona bila i lizanje guzice Turcima, vidjet ćemo šta će Bošnjaci imati od toga, ali definitivno jačaju nacionalnu svijest baš iz razloga što nemaju neku ljubav prema Kurdima kao muslimanima. I Palestince se više podržava i simpatiše iz tradicionalne nesimpatije prema Jevrejima.
Ma ja govorim o licemjernosti ako me kontas.
Valjda ako si musliman svi su ti muslimani braca a ne samo turci, odnosno u ovom slucaju pristalice erdoana dok su ovi tzv gullenovci cafiri.
Kad se desi nepravda bilo kom muslimanu u svijetu tebe pogađa a ne samo kad se desi nekim određenim muslimanima.
Bosnjak nema nista od lizanja zigu doticnim jedino politicke elite to valjda za ovih 25 godina unistavanja bosnjaka od strane sda smo skontali.
I druga stvar izgleda bosnji je vaznije sta se desava u turskoj nego povratnicima u genocidnoj.
Haj sto su nas piliticari pustili niz vodu ali sto obicni narod to isto radi.
Vidi samo koliko imaju komentara teme o napadima i nepravdama prema povratnicima a koliko ove teme.
To je zalosno. A sve veliki bosnjaci :oops:
zenit dozic

#12558 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

aratet wrote:
zenit dozic wrote:

Nemojmo bit djeca.
muslimanski=arapski
Arabi koga god su osvajali arabizirali su ga.
O ceme ti :?
aratet

#12559 Re: Republika Turska

Post by aratet »

zenit dozic wrote:
O tome da su Arapi pomocu islama arabizirali mnoge narode, Salahaddin je bio mozda porijeklom kurd, ali je bio arapski lider i borio se za arapske interese.
Kikibombona

#12560 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

zenit dozic wrote:Evo i dalje si potvrdio moje pisanje.
Cuj sisi spasio egipat tako sto je legalno izabranu vlast poslo u vjecna lovista :thumbup:
To ko kad kazes da je pinoce legalno svgnuo allendea i demokratski dosao na vlast.
Pazljivo sam birao rijeci i razmisljao dok sam pisao. Vrati se na komentar i procitaj ponovo. Vidjet ces da nigdje nisam spomenuo 'demokratske izbore'. Stavise, napisao sam da ti narodi nisu spremni za istinsku demokratiju.

Ponavljam. Sisi je dosao na vlast izborima kao Erdogan. Trebam li dodatno elaborirati?

Protiv te vlasti su na ulice izasli milioni Egipcana. Da je ta vlast DEMOKRATSKA i odgovorna, odmah bi podnijela ostavku kako bi se smirila situacija. Ali ne, vlast je bila bahata i prkosila milionima, prijetila da ce zemlju odvesti u gradjanski rat. I da te podsjetim, proteste je izazvala odluka predsjednika da se stavi IZNAD zakona i sudova. Je li to demokratija ili je pak zloupotreba demokratije?

Vojska, kakva god da je, a sigurno nije idealna, je odgovorna za nacionalnu sigurnost. Njihova obaveza je da sprijece sukobe u zemlji. Narod se pobunio protiv Mubaraka - otjerali ga! Narod se pobunio protiv Mursija - otjerali ga! U oba slucaja su spasili zemlju od izbijanja gradjanskog rata. Svi su ocekivali da ce vojska braniti Mubaraka. I? Ja u tome vidim dosljednost i predanost nacionalnoj sigurnosti i miru u zemlji.
breuer

#12561 Re: Republika Turska

Post by breuer »

zenit dozic wrote:Ma ja govorim o licemjernosti ako me kontas.
Valjda ako si musliman svi su ti muslimani braca a ne samo turci, odnosno u ovom slucaju pristalice erdoana dok su ovi tzv gullenovci cafiri.
Kad se desi nepravda bilo kom muslimanu u svijetu tebe pogađa a ne samo kad se desi nekim određenim muslimanima.
Bosnjak nema nista od lizanja zigu doticnim jedino politicke elite to valjda za ovih 25 godina unistavanja bosnjaka od strane sda smo skontali.
I druga stvar izgleda bosnji je vaznije sta se desava u turskoj nego povratnicima u genocidnoj.
Vidi samo koliko imaju komentara teme o napadima i nepravdama prema povratnicima a koliko ove teme.
Ja ti govorim da Bošnjaci upravo pokazuju nacionalno sazrijevanje ispoljavajući tu licemjernost.
sunceKOtepsija

#12562 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Delegacija:
Predsjednik Erdogan,
pomocnik premijera Mehmet Şimşek,
ministar vanjskih poslova:Mevlüt Çavuşoğlu,
ministar turizma Nabi Avcı,
ministar ekonomije Nihat Zeybekci,
ministar poljoprivredeFaruk Çelik,
zet i ministar energetskih resursa Berat Albayrak,
pomocnik predsjednika AKP-a Mehdi Eker
i kao slag na tortu Hakan Fidan
premijer rekao da ce se straza,na zahtjev predsjednika cuvat do subote
zenit dozic

#12563 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

breuer wrote:
zenit dozic wrote:Ma ja govorim o licemjernosti ako me kontas.
Ja ti govorim da Bošnjaci upravo pokazuju nacionalno sazrijevanje ispoljavajući tu licemjernost.
To je druga tema, ali kad smo kod toga kako objasnjavas indolentnost i nezainteresovanost kad su u pitanju povratnici :?
Ja tu ne vidim nacionalno sazrijevanje nego cak suprotno.
zenit dozic

#12564 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

Kikibombona wrote:
zenit dozic wrote:Evo i dalje si potvrdio moje pisanje.
Pazljivo sam birao rijeci i razmisljao dok sam pisao. Vrati se na komentar i procitaj ponovo. Vidjet ces da nigdje nisam spomenuo 'demokratske izbore'. Stavise, napisao sam da ti narodi nisu spremni za istinsku demokratiju.

Ponavljam. Sisi je dosao na vlast izborima kao Erdogan. Trebam li dodatno elaborirati?

Protiv te vlasti su na ulice izasli milioni Egipcana. Da je ta vlast DEMOKRATSKA i odgovorna, odmah bi podnijela ostavku kako bi se smirila situacija. Ali ne, vlast je bila bahata i prkosila milionima, prijetila da ce zemlju odvesti u gradjanski rat. I da te podsjetim, proteste je izazvala odluka predsjednika da se stavi IZNAD zakona i sudova. Je li to demokratija ili je pak zloupotreba demokratije?

Vojska, kakva god da je, a sigurno nije idealna, je odgovorna za nacionalnu sigurnost. Njihova obaveza je da sprijece sukobe u zemlji. Narod se pobunio protiv Mubaraka - otjerali ga! Narod se pobunio protiv Mursija - otjerali ga! U oba slucaja su spasili zemlju od izbijanja gradjanskog rata. Svi su ocekivali da ce vojska braniti Mubaraka. I? Ja u tome vidim dosljednost i predanost nacionalnoj sigurnosti i miru u zemlji.
Ma bola opet ti tvrdoglavo branis neodbranjivo.
Lik je vojnim udarom svrgao legitimno izabranu vlast onda zabranio rad vladajuce stranke i politicke protivnike poslao u tvorza i onda pricas o pobjedi na izborima :-)

Sta ti je regulisi se malo.
AleksoMKD

#12565 Re: Republika Turska

Post by AleksoMKD »

Neka me neko ispravi ako gresim ali ovaj covek je bio osumnjicen, znaci nije osudjen za "izdaju" pa zar ne vazi ono da je nevin dok se ne dokaze suprotno?
zenit dozic

#12566 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

aratet wrote:
zenit dozic wrote:
O tome da su Arapi pomocu islama arabizirali mnoge narode, Salahaddin je bio mozda porijeklom kurd, ali je bio arapski lider i borio se za arapske interese.
Opet on po svom.
Tu su bili muslimanski interesi.
Pa jesu li muslimani arapi se borili protiv arapa nemuslimana :?: Gdje su tu arapski interesi :?:
Kikibombona

#12567 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

zenit dozic wrote:
Lik je vojnim udarom svrgao legitimno izabranu vlast onda zabranio rad vladajuce stranke i politicke protivnike poslao u tvorza i onda pricas o pobjedi na izborima :-)

Opet ignorises milione koji su izasli na proteste protiv Mursija. Imas li primjer da je neka demokratska vlast ignorisala milione demonstranata koji su pod svaku cijenu zeljeli srusiti vlast?

Da li bi ti svrgnuo SDP da je nakon pobjede na izborima poceo implementirati komunisticke zakone i da se Zlatko Lagumdzija dekretom proglasio nedodirljivim za zakone i sudove?

Evo, dva jasna i precizna pitanja. Zeljno iscekujem odgovore.

Pricam da je pobjedio na izborima kao Erdogan. Il' ti kazes da izbora u Turskoj i Egiptu nije bilo?

Eto i treceg pitanja.
aratet

#12568 Re: Republika Turska

Post by aratet »

zenit dozic wrote:
aratet wrote:
zenit dozic wrote:
Opet on po svom.
Tu su bili muslimanski interesi.
Pa jesu li muslimani arapi se borili protiv arapa nemuslimana :?: Gdje su tu arapski interesi :?:
I rekao sam da su muslimanski jednako arapski interesi.

Egipcani su prije imali veliku historiju i onda su ih Arapi arabizirali i danas je tamo arapski jezik sluzbeni i drzava se zove arapska republika Egipat.
To nije samo Egipat, nego i citav Sjever i rog Afrike i dobar dio bliskog istoka kao npr. Siriju, Palestinu, Irak.
Salahaddin se borio za to.
Last edited by aratet on 09/08/2016 12:46, edited 1 time in total.
zenit dozic

#12569 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

Kikibombona wrote:
zenit dozic wrote:

Opet ignorises milione koji su izasli na proteste protiv Mursija. Imas li primjer da je neka demokratska vlast ignorisala milione demonstranata koji su pod svaku cijenu zeljeli srusiti vlast?

Da li bi ti svrgnuo SDP da je nakon pobjede na izborima poceo implementirati komunisticke zakone i da se Zlatko Lagumdzija dekretom proglasio nedodirljivim za zakone i sudove?

Pricam da je pobjedio na izborima kao Erdogan. Il' ti kazes da izbora u Turskoj i Egiptu nije bilo?

Eto i treceg pitanja.
Bola i da su svi izasli opet to ne daje za pravo vojnoj hunti da uvodi demokratiju.
Sto su onda ove poslali u zatvor i zabranili rad stranke?
Opet bi ovi dobili na izborima eto zasto.
Branis neodbranjivo.
Erdo nikom nije bio zabranio da izađe na izbore kad je dobio.
Vlast koja je legalno izabrana ima pravo da mjenja zakone i ustav ako ima vecinu potrebnu za to.
Osnovni postulat demokratije.
Sto ne znaci da su uvijek u pravu. Ali ako vecina hoce pa ko smo mi da im to osporavamo. Nek se jebu.
Ali opet sve legalno za razliku od vojnog udara i zabranjivanja rada i postojanja politickih protivnika.
aratet

#12570 Re: Republika Turska

Post by aratet »

zenit dozic wrote:
Kikibombona wrote:
zenit dozic wrote:

Eto i treceg pitanja.
Bola i da su svi izasli opet to ne daje za pravo vojnoj hunti da uvodi demokratiju.
Sto su onda ove poslali u zatvor i zabranili rad stranke?
Opet bi ovi dobili na izborima eto zasto.
Branis neodbranjivo.
Erdo nikom nije bio zabranio da izađe na izbore kad je dobio.
Vlast koja je legalno izabrana ima pravo da mjenja zakone i ustav ako ima vecinu potrebnu za to.
Osnovni postulat demokratije.
Sto ne znaci da su uvijek u pravu. Ali ako vecina hoce pa ko smo mi da im to osporavamo. Nek se jebu.
Ali opet sve legalno za razliku od vojnog udara i zabranjivanja rada i postojanja politickih protivnika.
Volja vecine i demokratija nije isto.

Mursi je bio clan teroristicke organizacije, ne znam ni na koju je foru on uopste se kandidovao za izbore.
aratet

#12571 Re: Republika Turska

Post by aratet »

AleksoMKD wrote:
Neka me neko ispravi ako gresim ali ovaj covek je bio osumnjicen, znaci nije osudjen za "izdaju" pa zar ne vazi ono da je nevin dok se ne dokaze suprotno?
Znaci, u demokratskim drustvima, a ovo je Turska.
zenit dozic

#12572 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

aratet wrote:

I rekao sam da su muslimanski jednako arapski interesi.

Egipcani su prije imali veliku historiju i onda su ih Arapi arabizirali i danas je tamo arapski jezik sluzbeni i drzava se zove arapska republika Egipat.
To nije samo Egipat, nego i citav Sjever i rog Afrike i dobar dio bliskog istoka kao npr. Siriju, Palestinu, Irak.
I inke i maje su imale veliku istoriju i stari rimljani i bizant i mongoli i huni itd itd
I sta sad.
Ne kontam te nikako.
Islam je objavljen na arapskom poluotoku pa je normalno da su oni prvi koji su se borili protiv nemuslimana i sirili islam.
I da si malo iscito Kur'an vidio bi da nije 9bjavljen samo arapima nego cijelom svijetu.
Ali ti hoces da kazes da je islam=arapi sto je nebuloza
Mi muslimani iz bosne smo arapi :lol:

Znaci po tvome krscani= palestinci/izraelci
Pravoslavci= turci
zenit dozic

#12573 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

aratet wrote:
Volja vecine i demokratija nije isto.

Mursi je bio clan teroristicke organizacije, ne znam ni na koju je foru on uopste se kandidovao za izbore.
Zato je volja manjine i vojni udar demokratija.
Prdite nesto o erdi a istu stvar podrzavate.
Klasicni licemjeri.
Cuj teroristicke organizacije mislis one sto ih je pucista proglasio teroristickom hahahaha.

Uzivaj u neznaju i licemjerstvu toliko od mene na ovu temu.
sunceKOtepsija

#12574 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

evo sad ce uzivo bit rukovanje docek i slikanje za medije, nakon toga razgovori iza zatvorenih vrata
Delegacija:
Predsjednik Erdogan,
pomocnik premijera Mehmet Şimşek,
ministar vanjskih poslova:Mevlüt Çavuşoğlu,
ministar turizma Nabi Avcı,
ministar ekonomije Nihat Zeybekci,
ministar poljoprivredeFaruk Çelik,
zet i ministar energetskih resursa Berat Albayrak,
pomocnik predsjednika AKP-a Mehdi Eker
i kao slag na tortu Hakan Fidan
sunceKOtepsija

#12575 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

eto zavrsi se i to za medije
Last edited by sunceKOtepsija on 09/08/2016 13:15, edited 1 time in total.
Post Reply