http://saff.ba/erdogan-porucio-kerryu-d ... 6kCYet97IU
[quote]“Putin kad me nazvao nije kritikovao zbog broja suspendovanih vojnika i službenika. Svi ostali Evropljani su me pitali ‘Zašto je toliko vojnika u zatvoru, zašto je toliko službenika razriješeno dužnosti?’ [/quote]
Vidim napadas ovog erdu i ovu tursku vlast, a na avataru ti sisi koji također vlada demokratskim metodama sto se vidi na odori.
Barem je ovaj turski psiho izabran na izborima za razliku od ovog tvog.
Cuhne mi to na licemjerstvo i to podobro
A sto se cine jadnih kurda njema je svejedno ko je na vlasti njih svi mrze podjednako.
I pitanje za muslimane Bosnjake koji bale za erdom i bracom turcima, ustvari za certificiranim turcima jer ovi koji nisu za sultana nisu ni turci ni muslimani, nesto ko kod nas ko nije za bakira nije ni Bosnjak ni musliman.
Zasto se ne zalazete za bracu kurde i oni su muslimani?
Znate li mozda da je jedan od najvecih i najpravednijih islamskih vojskovođa bio kurd?[/quote]
Sisi je na vlast dosao na izborima isto kao Erdogan.
Vojska je smijenila fanatika Mursija nakon najvecih protesta u historiji Egipta, kako bi se izbjegao gradjanski rat. Kada milioni izadju na ulice odgovoran politicar podnosi ostavku. Mursi to nije i zbog toga je morao biti smijenjen. Milionskim protestima su prethodili pokusaji Mursija da se proglasi novim 'faraonom' Egipta, tj. htio se staviti iznad zakona i uspostaviti novu diktaturu.
Sisi nije idealan, daleko od toga, ali je za Egipat bio spasonosan. Da njega nije bilo, tj. da vojska nije odlucno reagovala, sada bi u Egiptu bjesnio gradjanski rat. Isto tako, vojska je nakon milionskih protesta smijenila Mubaraka.
Nazalost, ti narodi jos nisu spremni za demokratiju, pa je zato manje zlo da je vojska 'bog i batina' nego nekakva uvrnuta demokratija.
Turska je civilizacijski bila i jeste ispred Egipta, ali sa Erdom na celu imaju velike sanse da dodju na isti nivo.