Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Corto Maltese

#12551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

suludy cerkonja wrote:Da je DF angažovao bar jednog psihijatra da im pregleda kandidate danas ovoga ne bi bilo.
Ovako se mora ukazati na OGROMNE propuste.
Skupi su psihijatri.
To bi bilo bacanje para.
Naročito u slučaju kada je dovoljan i narko test .
Maystor

#12552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Stigla nova anketa!

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ci-u-fbih-

očekujte Cortovo divljanje narednih 48h :lol:
JedanMova

#12553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Maystor wrote:Stigla nova anketa!

Samo?
Pa lik radi ko MCD - 24/7 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Trebam te

#12554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Trebam te »

JedanMova wrote:

Samo?
Pa lik radi ko MCD - 24/7 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Placen po normi :mrgreen: :skoljka:
StupskaBitanga

#12555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Najveći politički cirkus ujedno i najprljaviji nam tek dolazi a ovi narandžasti su nabijeni rogovima
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

dustaban wrote:Ja cu ovako reci:

SDP i DF se bore oko istog kolaca. DF je, da nisu yeli gowna, imao strasnu prednost nad SDP-om jer SDP je cucno svakako. Medjutim, stalne budalastine koje DF cini (od promjene imena, pogresnih pocetnih ekipa, do promjene kadrova) su ga znacajno oslabile i pocetna euforija je dobro splasnula. Mislim da ce se socijaldemokratski kolac toliko izmrviti da ga vise niko ne sastavi. A dosta mrvica ce otici tamo gdje im nije mjesto, u nacionalne torte.

Stvarno je sve skupa jedna velika tragedija socijaldemokratije.

E sad cu reci i ovo. Zadnja sansa ipak postoji, mada tesko ostalo je jos samo mjesec dana.

1) Ako se kojim cudom SDP kotarise Lagumdzije (i onih nekoliko najvecih mrmaka) - vraca se nazad i to u velikom stilu.

2) Ako se kojim cudom DF kotarise Suljagica, vraca se na pozicije prije njega koje uopce nisu bile lose. To ne znaci toliko u brojnosti (suljagic ce sigurno mnoge rastjerati, ali ce i privuci neke naivce koji padaju na njegovu srebrenicku pricu) koliko na DEFINICIJI DF-a koja, kako ju je Zeljko zamislio (mada je pitanje, misli li taj covjek ista?), trebala da bude svenbosanska stranka. Sa Suljagicem dobijamo jos jedno od stotinu bosnjackih stranaka i to najslabiju.

Ali realno nema od tog nista. Svi mi imamo obavezu prema familiji i moramo da budemo prakticni a ne emotivni. JA razmisljam kome sad vise da se primaknem: Bakiru ili Covicu. U dilemi sam jer mi je mjesani brak! Ovim trecim se ne smijem primicati dok sam u Federaciji!
:mrgreen:

Jebite se gospodo iz gradjanskih opcija. Svi se jebite. Vasa gradjanstina je samo navlaka i sa vama se samo gubi vrijeme.
Zato pozivam sve normalne - penetrirajmo se u nacionalne torove i djelujmo iznutra. To nam je jedina sansa.
Mada... jebo i tu strategiju. Mrtvi smo.
:(
kad čoban skine opanke i nazuje cipele ne postaje gradžaninom....kad još pride čoban stekne diplomu ne postaje isto gradžaninom vego više certificiranim čobaninom :evil: kaki crni gradžani u nas kad je tor naša sudbina
Last edited by JoseMujica on 20/08/2014 12:41, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#12557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Ovo vidim nikoga ne uzbunjuje :roll:
procent onih koji još ne znaju za koga će se opredijeliti u oktobru je sa 15 porastao na 23 posto.
Banksy

#12558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Kada je u pitanju izbor za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH,
19 posto birača koji izlaze na izbore glasat će, kaže anketa, za Emira Suljagića (DF),
17 posto za Bakira Izetbegovića (SDA),
16 posto za Fahrudina Radončića (SBB),
Stranka i nekako, ali ovo su vrlo upitni podaci ...
StupskaBitanga

#12559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

O'zone wrote:Ovo vidim nikoga ne uzbunjuje :roll:
procent onih koji još ne znaju za koga će se opredijeliti u oktobru je sa 15 porastao na 23 posto.
koga bi uzbunjivalo i to će dovesti do apsolutne pobjede SDA-HDZ-SDS i na kraju svezanih zastava idemo do ambisa
O'zone
Globalni moderator

#12560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote:
koga bi uzbunjivalo i to će dovesti do apsolutne pobjede SDA-HDZ-SDS i na kraju svezanih zastava idemo do ambisa
Mimo toga što će opet manjina odlučivati za većinu i što je skoro sigurno da se stranke/partije sa nacionalnim predznakom vraćaju sa stilom više me brine što nema apsolutno nikakve vizije među političkim kadrom koji "KAO" glumi opoziciju, nema novine, borbe za ekonomiju, normalan život, pitanja od životne važnosti.

Sve se vrti oko onoga "Hamo vidi mu glave" i "Ih da znaš šta su oni radili" a svi zaboravljaju da su u nekom momentu svoje političke karijere dijelili stranke/partije i mišljenja sa onima koje kritikuju-normalno dok je bilo u njihovom interesu.
Corto Maltese

#12561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

I još se žale da se ponavljam :?
Corto Maltese wrote: Meanwhile in a parallel universe, AKA Bužim

Usual day at work:

Image

Bužim by night:

Image

Onih par hiljada, koji nedostaju na prvoj fotografiji, bili su opravdano spriječeni
Upravo su odgovarali na telefonsku anketu. :D
madner

#12562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Mislim da je bila druga tema, no kao sto rekoh 2010 je Bakir zaista pobjedio u Buzimu. Ako to ne ponovi 2014 nema bas nikakve sanse. :D
JedanMova

#12563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Corto, cini mi se da samo ti i oni na istoj platnoj listi ali sa nizim primanjima mogu povezati ove dvije slike.
Doduse, za tebe se zna kako povezujes, a za njih se analogno tome zakljucuje - onako je kako sef kaze...

Elem, mogao si slikat i drugog Bakira sa zenom na putu za pijacu, pa napisati kako je jedino ona dosla na njegov skup.

Koji si ti lik, al nije valjda da je doslo dotle da se ovim vadis :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Od tebe se mnogo vise ocekivalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Corto Maltese

#12564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Ispravka netačnog navoda:
Prethodna Emirova fotografija iz Bužima stvara lažnu sliku. Naime, lik sa kesom uopšte nije bio dio delegacije, te mu se izvinjavamo.
Osamnaestog Ševval/zu-l-ka'de 1435. god. po h. u Bužimu su odigrane dvije predstave.
"Dog Day Afternoon" i "A Midsummer Night's Dream". Fotoreportaža u prilogu:

Image

Image
Last edited by Corto Maltese on 20/08/2014 13:47, edited 1 time in total.
kakonako

#12565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakonako »

Jedno pitanje za Majstora(ako moze,naravno):Da li je dr.Goran Aksamija sin partizanskog komandanta i diplomate Adema Aksamije?
JedanMova

#12566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

sooad cmizdro wrote:
Corto Maltese wrote: Image
Kakav ba Emir, ništa on?

Ovaj dolje treći sa lijeve strane je najbolji u DF-u. :thumbup:

Image

Što bolan bezze plačaš da ti se brišu reklame? :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=MpDyoxY-cTk
Evo jos jedne maksuzije... :lol: :lol: :lol:
Pa vi ljudi niste normalni...
Maystor

#12567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Imao sam uvid u neke ankete, koje nisu objavljene, i one pokazuju isto: dramatično raste procenat ljudi koji neće da glasaju. Za mene, to je veoma razočaravajuće. Matematika je vrlo jednostavna, SDA ima armiju od 200 hiljada interesno uvezanih korisnika i oni sigurno glasaju. 200 hiljada od 800 hiljada je 25%, a 200 hiljada u odnosu na 2 miliona je samo 10%. Sve dok 50% ljudi (čak i više) ne izlazi na izbore, oni mogu mirno spavati. Njihova strategija jeste stvaranje atmosfere zbunjenosti kod glasača i održavanje postojećeg stanja.
Sinoć sam gledao neku emisiju na TV1 gdje onaj prof. Lasić iz Mostara otvoreno poziva ljude da ne izlaze na izbore i ne glasaju! Čak je to upokavao u neku kvazi-naučnu teoriju koju zastupa.
Nažalost, sve ukazuje na to da će i ovaj put više od polovine glasača apstinirati.
Još ovo da spomenem, u BiH živi 2 miliona Bošnjaka, a Izetbegović Mlađi je 2010. g. postao predsjednik osvojivši 160 hiljada glasova. Dakle, svaki 13. (baš baksuzan broj) Bošnjak je glasao za smetljara, ali to mu nije bila prepreka da uđe u Predsjedništvo.
JedanMova

#12568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Corto Maltese wrote:Ispravka netačnog navoda:
Prethodna Emirova fotografija iz Bužima stvara lažnu sliku. Naime, lik sa kesom uopšte nije bio dio delegacije, te mu se izvinjavamo.
Osamnaestog Ševval/zu-l-ka'de 1435. god. po h. u Bužimu su odigrane dvije predstave.
"Dog Day Afternoon" i "A Midsummer Night's Dream". Fotoreportaža u prilogu:

Image

Image
"Blago onom ko mlad poludi, citav mu zivot prodje u veselju"
Kako se selo zove domacine - Veseloooooooooo :)
JedanMova

#12569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Maystor wrote:
Imao sam uvid u neke ankete, koje nisu objavljene, i one pokazuju isto: dramatično raste procenat ljudi koji neće da glasaju. Za mene, to je veoma razočaravajuće. Matematika je vrlo jednostavna, SDA ima armiju od 200 hiljada interesno uvezanih korisnika i oni sigurno glasaju. 200 hiljada od 800 hiljada je 25%, a 200 hiljada u odnosu na 2 miliona je samo 10%. Sve dok 50% ljudi (čak i više) ne izlazi na izbore, oni mogu mirno spavati. Njihova strategija jeste stvaranje atmosfere zbunjenosti kod glasača i održavanje postojećeg stanja.
Sinoć sam gledao neku emisiju na TV1 gdje onaj prof. Lasić iz Mostara otvoreno poziva ljude da ne izlaze na izbore i ne glasaju! Čak je to upokavao u neku kvazi-naučnu teoriju koju zastupa.
Nažalost, sve ukazuje na to da će i ovaj put više od polovine glasača apstinirati.
Još ovo da spomenem, u BiH živi 2 miliona Bošnjaka, a Izetbegović Mlađi je 2010. g. postao predsjednik osvojivši 160 hiljada glasova. Dakle, svaki 13. (baš baksuzan broj) Bošnjak je glasao za smetljara, ali to mu nije bila prepreka da uđe u Predsjedništvo.
Ja bih se samo nadovezao ovde sa pitanje - zasto se kao npr. u Turskoj ne uvede da je zakonom obavezno izaci na glasanje?

Ah da... sjetih se... kako bi onda ostala na vlasti aktuelna garnitura :evil:
Maystor

#12570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Banksy wrote:

Kada je u pitanju izbor za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH,
19 posto birača koji izlaze na izbore glasat će, kaže anketa, za Emira Suljagića (DF),
17 posto za Bakira Izetbegovića (SDA),
16 posto za Fahrudina Radončića (SBB),
Stranka i nekako, ali ovo su vrlo upitni podaci ...
Banksy, bitka za bošnjačkog člana Predsjedništva nije ni izbliza toliko važna koliko se potencira, više je simbolična. Sudbinu ove zemlje u narednom periodu odrediće parlamentarne većine po kantonima, entitetima i konačno PSBiH.
Sve ankete pokazuju da se trenutno vodi mrtva trka između njih trojice. Ono što sam ja imao prilike vidjeti je ovako: smetljar Bakir blago vodi, Radončić mu puše za vratom, a Suljagić je jako blizu obojice. Razlika između kandidata je manja od statističke greške, tako da je sve moguće. Ova anketa NDI-a je tačna +/- 3-5 % sigurno.
JedanMova

#12571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Lakse mi je kad znam da su bar nekome ovi postovi jasni, makar taj neko bio ti... :evil:
snaga_znanja

#12572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by snaga_znanja »

Jedno brzinsko pitanje.

Može li Suljagić dobiti 160 000 glasova? Bez te cifre nema potrebe razmišljati o pobjedi na izborima. :izet:

Btw. Da li znate da SDA dobija izbore za Bošnjačkog člana predsjedništva samo ako broj glasača u odnosu na prošle izbore opada?

Dakle recept za pobjedu Suljagića je sljedeći. 550 000 glasača i 160 000 glasova za njega tj oko 29% glasova +-1...
cadburry

#12573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

snaga_znanja wrote:Jedno brzinsko pitanje.

Može li Suljagić dobiti 160 000 glasova? Bez te cifre nema potrebe razmišljati o pobjedi na izborima. :izet:

Btw. Da li znate da SDA dobija izbore za Bošnjačkog člana predsjedništva samo ako broj glasača u odnosu na prošle izbore opada?

Dakle recept za pobjedu Suljagića je sljedeći. 550 000 glasača i 160 000 glasova za njega tj oko 29% glasova +-1...
Izetbegović će imati manji broj glasova nego na prošlim izborima, u to ne treba sumnjati. Prosječan SDA glasač (koji nije dio šeme kačenja na budžet), u Mustafi Ceriću vidi idealnog vođu i predstavnika Bošnjaka (pogled SDA glasača na funkciju člana Predsjedništva), a ne u Izetbegović. To jebe Izetbeya.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Koke je u svakom pogledu dingospo za Don Neonka i handri ga jedino što nema medijskog prostora
sabanss

#12575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabanss »

cadburry wrote:
Izetbegović će imati manji broj glasova nego na prošlim izborima, u to ne treba sumnjati. Prosječan SDA glasač (koji nije dio šeme kačenja na budžet), u Mustafi Ceriću vidi idealnog vođu i predstavnika Bošnjaka (pogled SDA glasača na funkciju člana Predsjedništva), a ne u Izetbegović. To jebe Izetbeya.

:D

U Ceriću idealnog vođu ne vidi ni onaj zadnji SDA glasač sa dna kace. Čak se ni oni ne mogu toliko zajebati. :D
Post Reply