Smijesno je to da je kod mene prije 1.3.'13 sa 2mb islo preko 3mb al' ni do dan danas nikad 5mbMirok wrote: P.S.
18-ti dan čekam povećanje. Idemo prvi dajemo K!
inace mytv full
Moderator: Benq
Smijesno je to da je kod mene prije 1.3.'13 sa 2mb islo preko 3mb al' ni do dan danas nikad 5mbMirok wrote: P.S.
18-ti dan čekam povećanje. Idemo prvi dajemo K!
ja imam deklarisanu brzinu, ako nemas nazovi 1444, ili posalji mail te trazi da ti urade korekciju brzine...Mirok wrote:Gledam, bez obzira, koliko para toliko muzike ali se barem ne lazu ljudi. BH telecom, najveci i najjaci, neprikosnoveni toliko hvaljeni, profesionalizam na nivou... Nikad deklarisanu brzinu nisam imao, uvijek je bilo manje... To sto oni ne zele da puste malo vise da nadoknade gubitke ( mislim na starost parice, ozicenja na spojevima, izlozenost vanjskim uticajima (mehanickim ostecenjima, vlagom) i naravno duzine parice odnosno udaljenost izmedju korisnicke opreme i centrale (provajdera)...jaco_sa wrote: http://www.mtel.ba/adsl-tarifni-paketi/
gledaj cijene...
Zar im je taj 1 dodatni megabit po korisniku vazniji nego zadovoljstvo korisnika?
signal ide u modem prvo, iz modema u sve ostalo, dakle net ne ide preko stb nego preko modemamaximilijana wrote:pitanjce..ili dva..
da li postoji vise vrsta STB u ponudi MOJATV( da trazim neki malo bolji) ?
i da li preko tog STB ide net (posto sma uzela FUL paket) da li stave novi modem - pa da trazim wireless router ili ?
i da odmah prikopcam HDMI kabl a ne SCART (mada samo nude SCART u ponudi)?
i dajte savjetaaa
nisam dobila bas neku pomoc od telecoma sem: montazeri ce vas nazvati pa vidite sa njima kad dodju..![]()
puno valjda pitam![]()
![]()
![]()
prijavi kvar, rade svi kanalisargon wrote:Na Moja Tv, paket Phone, imam u zadnje vrijeme samo 40 kanala, nema Arena, Eurosporta... Jesu li to ukinuli ili?
quarterback wrote:
signal ide u modem prvo, iz modema u sve ostalo, dakle net ne ide preko stb nego preko modema
sto se tice stba mislim da dobijes onaj koji te zapadne
I nakon 15 dana, konacno mi iz BHT govore da moja tel centrala, parice ili sta vec ne moze podnijeti brzinu 10 MBPS, te da je jedina opcija da imam brzinu 5 MBPS, uljudno sam im se zahvalio i predao zahtjev za raskid ugovora.Verocious wrote:Meni je konekcija OK ali mojaTV je postala apsolutno negledljiva, ledi svake sekundeTheDocToR wrote:Zelim da podjelim svoje iskustvo, imam ADSL 5+ godina nikada nisam imao pad konekcije do prokletog povecanja brzine.
Sada od 04.03. nemam konekcije, moja TV stopa, to i dan danas traje.
Monteri dolaze odlaze, ne znaju ili ne pronalaze rjesenje. Tvrde da je do nekih optickih kablova bla bla, ja ljudi nemam konekcije 13 dana, ne znam sta vise da radim pisao sam na sve moguce mailove, zvao 1444 ali niko ne pronalazi rjesenje.
phillie wrote:Kolika sad treba da bude brzina na MojaTv Full? meni na speedtestu pokazuje do 5Mb/s.
quarterback wrote:kod mene je motorolin stb od prije 2 godine i cini mi se da ima hdmi iako nisam siguran, koristim scart
svi imaju HDMI a sad uglavnom imaju neki hubtech resiver, po meni nisi se zeznula sa odlukom da uzmes MojaTVmaximilijana wrote:quarterback wrote:kod mene je motorolin stb od prije 2 godine i cini mi se da ima hdmi iako nisam siguran, koristim scart
poslal sam im maili kad nazovu montazeri pitat cu ih..da motorolin ima hdmi
hvala
![]()
nadam se da se nisam za*ebala sa mojaTv
jesi li resetovao modem?Officer Crabtree wrote:U utorak mi prošli povećali brzinu, od tada mi internet ne radi. Zvao podršku, prijavio kvar, išao u lokalni ured BHTelecoma da neko dođe i vidi šta je problem... do danas nit ko zove, nit dolazi, nit popravlja.
Nit znam šta da radim, nit šta da kažem. 7 dana.
Kakve obaveze!? Ako misliš na rate, njih moraš plaćati dok ga ne otplatiš, ipak si ti tamo potpisao kupoprodajni ugovor!? Ja tako pazario i s2 i s3 od likova koji su ih prethodno uzeli na malti i sve udure, oni plaćaju svoje rate (ako već nisu otplatili Mob kešom) a ja sam njima iskeširao tako da je to gotov posao.jahh wrote:Kako ide sa kupovinom ovih telefona sa telecoma, tj. neko uzme na rate i proda ga za keš odmah (vjerovatno mu trebaju pare). Pretpostavljam da ja nemam ništa sa telecomom ako on uzme telefon i recimo ne plaća obaveze?
JoseMujica wrote:jesi li resetovao modem?Officer Crabtree wrote:U utorak mi prošli povećali brzinu, od tada mi internet ne radi. Zvao podršku, prijavio kvar, išao u lokalni ured BHTelecoma da neko dođe i vidi šta je problem... do danas nit ko zove, nit dolazi, nit popravlja.
Nit znam šta da radim, nit šta da kažem. 7 dana.
Tebi perfektno pristaje ova izreka: “Bolje je šutjeti i biti smatran nezanlicom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju."JoseMujica wrote: čast nekim ljudima, izuzetcima, poput Ledenog koji se trudi i pomaže raji, a vjerujte da neki šefić tamo sazna da Ledeni ovdje pomaže ljudima na forumu da rješe probleme, samo bi najebo...to je takvo nezdravo okruženje u koem je posebno sada haos, kada se valja ovo oko pederalne Vlade jer se tim putem postavljaju direktori, pa šefovi itd.
Upravo ovo što iceman rece, treba biti uporan i zvati njihovu podrsku vise puta dok ne rjese problem, pozivi su ionako besplatni. Svima se automatski povecaju brzine ali je problem sto nisu svima isti parametri parice pa se kod dosta ljudi mora "rucno" podešavati profil. Vidim da se ne neki pitaju (ili cude) sto ima brzina nije tacno onolika koliko je receno da ce se povecati. Koliko ja vidim nigdje nije ni navedeno da ce tacno povecati na neku brzinu (recimo 10 Mb), vec je navedeno (opet navodim primjer) "...do 10 Mb".iceman2010 wrote:Za one koji imaju problema sa mojaTV (konkretno sa eventualnim "ledjenjem" slike i sl.):
OBAVEZNO PRIJAVITE TAKAV PROBLEM
Svim korisnicima su brzine (linijski profili na DSLAM-u) mjenjani automatski. Svima je dat (zavisno od paketa) isti ili slican profil. Vodilo se racuna o izlaznoj snazi i da ne bi doslo do preslusavanja na paricama, pa se islo sa manjom izlazno snagom. Prije toga je bilo svakakvih profila koji su koristeni za razne situacije, otklanjanje smetnji i sl. Vrlo lako je moguce da je eventualni problem sa "ledjenjem" slike lako otklonjiv. (namjerno koristim ovaj izraz da bi vam bilo jansije o cemu govorim).