Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#12526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

Lud i ponosan wrote:Treba im zabraniti da glasaju, a ove za koga su glasali sve pohapsiti.
Tako da na slobodi ostanu SDP-ovci i njihovi glasači :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

hebga ulazak u politiku je sličan ulasku u štalu da čistiš govna samo što ćeš se od govana sigurno saprati, a skoro nikad od predodžbi ljudi o "šemama" političara.

Peđa moje iskreno saučešće :D ne bih ti bio u koži.... sad kad te zajme :dance: pravednici
emanacija

#12528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by emanacija »

JoseMujica wrote:hebga ulazak u politiku je sličan ulasku u štalu da čistiš govna samo što ćeš se od govana sigurno saprati, a skoro nikad od predodžbi ljudi o "šemama" političara.

Peđa moje iskreno saučešće :D ne bih ti bio u koži.... sad kad te zajme :dance: pravednici
Ma ne... Sada je Peđa u poziciji da bude Ahmed Šabo, ili bezimeni pripadnik rulje koja slijedi silu i stihiju. Ako ostane dosljedan, položiće ispit, a ako posustane, utopiće se u rulju.
KatarinaKosaca

#12529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

emanacija wrote:
JoseMujica wrote:hebga ulazak u politiku je sličan ulasku u štalu da čistiš govna samo što ćeš se od govana sigurno saprati, a skoro nikad od predodžbi ljudi o "šemama" političara.

Ma ne... Sada je Peđa u poziciji da bude Ahmed Šabo, ili bezimeni pripadnik rulje koja slijedi silu i stihiju. Ako ostane dosljedan, položiće ispit, a ako posustane, utopiće se u rulju.
Ne dramimo ipak .... :) Ahmed Šabo nije nikako mogao dobiti posao jer je rekao nešto što nije trebao. A pk i njegova raja su potpisali nešto što je trebalo i biraće posao lezihljebudatejedem od naših poreza. Tako da floskule, ideje za progone i ostale jeftine fore i fazone :zzzz:
emanacija

#12530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by emanacija »

KatarinaKosaca wrote: Ne dramimo ipak .... :) Ahmed Šabo nije nikako mogao dobiti posao jer je rekao nešto što nije trebao. A pk i njegova raja su potpisali nešto što je trebalo i biraće posao lezihljebudatejedem od naših poreza. Tako da floskule, ideje za progone i ostale jeftine fore i fazone :zzzz:
Man'te me demagogije. Neće Šabo s bagrom, neće Peđa sa SDA i zato ste se njemu i NS nakačili na kosti. Ponavljam, nadam se da će da izdrži (izdrže) do kraja.
KatarinaKosaca

#12531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

emanacija wrote:Man'te me demagogije. Neće Šabo s bagrom, neće Peđa sa SDA i zato ste se njemu i NS nakačili na kosti. Ponavljam, nadam se da će da izdrži (izdrže) do kraja.
Da, a ti si u cijeloj priči Mahmut Neretnjak.... Prijatelj koji liječi i obilazi pa ponekad mazne papuče ili okrnjenu čašu

Demagogija, nego šta je. Dogradonačelničko mjesto je dogradonačelničko mjesto, a i još koje i po neki tender će pasti
jado metiljavi

#12532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jado metiljavi »

Šta je budžetlije, forumate li forumate....
emanacija

#12533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by emanacija »

Opet krivo... Ja sam onaj imam iz Alipašine koji govori istinu i pitanje je dana kada će nestati bez traga. Pošto ne postoji opcija obriši nalog, molim moderatora za trajan ban.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#12534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

prošli put je čovjek bio dosljedan i dao ostavku kad je krenulo rastaljivanje, koliko se ja sjećam...ono kakanje oko 99 kada je bilo...ili fulam :? sjeća li se ko toga

sjećam se daje tada SDP smijenio Lejlu SK sa pozicije predsjedavajuće GV-a
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#12535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

pemanapemani wrote:
cyprus wrote:Sram bilo Našu stranku što je koalirala... To se ne radi :-) :-) :oops:

Meni 90% forumaša ovdje generalno nije sekunde jasno...
Zašto ti nije jasno?

Da li bi ti napravio ovakav potez i to baš sada?

Mogli su onda komotno koalirati i 2010. i biti u kantonalnoj vladi. Tada bi bar imali teoretsku šansu da nešto naprave.

Ovako ispada da su čitavo vrijeme zavlačili birače uvjeravajući ih (nas) da su principjelni i da postoje stvari preko kojih se ne može preći pa makar bili opozicija narednih 40 godina.
Pričao je Peđa o "novom putu", nadi, promjenama koje neminovno dolaze, kao sporo, ali dolaze, itd.
:thumbup: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
......................................................................
sabina1

#12536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

pemanapemani wrote:Gdje je taj "novi put" koji promoviše NS? Ono, više narandžaste boje, dozlaboga lijevo, principi, socijalni liberali, nešto nenadjebivo i totalno drugačije od svega na političkoj sceni u BiH...

Za koji klinac "suzdržanost" i priča o tome kako nas uhljupi ne mogu integrirati, jer bi dezintegrirali sebe?

Čemu koalicija dvije godine prije općih izbora za koje ste neki dan utvrdili da su presudni za BiH?

Čemu laganje građana o nekoj širokoj građanskoj koaliciji? Nismo dovoljno mentalno izjebani, pa eto, i vi se pridružite.

Da li mislite da vaši glasači podržavaju ovakvu koaliciju?

Stvarno, uzalud nada da ima neko kome je stalo do građana.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by sabina1 on 10/11/2012 20:39, edited 1 time in total.
palermo

#12537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

Ja bih, ako se ne ljutite ponovio svoje pitanje Peđi, na koje nisam dobio odgovor
dakle,Peđa, koliko ova vaša odluka o koaliranju sa SDP i SBB konačno vas definira, ili možda bolje rečeno, koliko vi sami sebe definrate kao stranku čije se djelovanje proteže isključivo samo na području tramvaja trojke. Čitam ovdje, te Sabina, vaka, te Sabina naka, nemam ja pojma ko je Sabina, niti me interesuje, nisam sarajlija. Ali vrlo dobro znam da, koalicija ili haj nek bude dogovor sa SDP i SBB u Sarajevu, praktički zatvara gotovo sve mogućnosti rada, priliva novih članova , simpatizera NS u drugim gradovima. Možete vi davate svemirski dobre prijedloge u Sarajevu, ali mene i sasvim sam siguran i većinu drugih ljudi to pretjerano ne zanima, jedini eho što će u ljudi9ma ostati je da ste u ovom trenutku (baš u ovom trenutku) izabrali SDP i SBB.

I naprosto ne vjerujem da to niste znali. a ako niste znali (u šta ne vejrujem),onda ste stvarno politički amateri
nekako, da i mi koji nismo iz sarajeva malo dobijemo par minuta peđinog vremena :D
udrch

#12538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

tvsabina wrote:
pemanapemani wrote:
cyprus wrote:Sram bilo Našu stranku što je koalirala... To se ne radi :-) :-) :oops:

Meni 90% forumaša ovdje generalno nije sekunde jasno...
Zašto ti nije jasno?

Da li bi ti napravio ovakav potez i to baš sada?

Mogli su onda komotno koalirati i 2010. i biti u kantonalnoj vladi. Tada bi bar imali teoretsku šansu da nešto naprave.

Ovako ispada da su čitavo vrijeme zavlačili birače uvjeravajući ih (nas) da su principjelni i da postoje stvari preko kojih se ne može preći pa makar bili opozicija narednih 40 godina.
Pričao je Peđa o "novom putu", nadi, promjenama koje neminovno dolaze, kao sporo, ali dolaze, itd.
:thumbup: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
šta znači ovo :thumbup: u tvom postu..
jeli se i ti ne slažeš sa ovim potezom, nisam upratio..
vidio sam jedino da je Lud i Ponosan nezadovoljan, nisam za tebe..
Pedja Kojovic

#12539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Palermo

Ja u vassem postu ne vidim ni jedno pitanje na koji u istom niste sami i odgovorili.

p.k.
Pedja Kojovic

#12540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Projekti su dio dogovora koji jos nije zavrsen i kada i ako budu onda ce ih nas kandidat obznaniti.

p.k.
palermo

#12541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

Pedja Kojovic wrote:Palermo

Ja u vassem postu ne vidim ni jedno pitanje na koji u istom niste sami i odgovorili.

p.k.
pa dobro, onda da preformulišem, slažete se sa mnom, da ova koalicija praktički znači jasno definiranje Naše stranke kao samo stranke kruga tramvaja trojke. Ako se ne slažete, onda bih molio da mi pojasnite zbog čega.
udrch

#12542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

da li će se vaši kandidati boriti da se konačno uklone ova dva rugla u Starom gradu, investicije braće Mulić u parkinge od nekoliko desetina miliona?
ušće

#12543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ušće »

palermo wrote:
Pedja Kojovic wrote:Palermo

p.k.
pa dobro, onda da preformulišem, slažete se sa mnom, da ova koalicija praktički znači jasno definiranje Naše stranke kao samo stranke kruga tramvaja trojke. Ako se ne slažete, onda bih molio da mi pojasnite zbog čega.
Isto pitanje kao i kod @ palerma posebno što sam aktivni član NS. i ovo što radite mi se iskreno gadi ...
jalijas74

#12544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jalijas74 »

mrgreen wrote:Matematički dogovor, ok.

Inače, ako SDP i nekako svarim, bilo kakva saradnja koja se može povezati sa SBB-om, u meni izaziva animozitet i gađenje, naročito od stranke koja je najavljivala odmak od takvih "partnera", pa i po cijenu fotelja. Da su sutra izbori, jedna pomisao na ekonoooomiju i vjerujem da bi X isao preko citavog lista a ne NS. Mislim da i većina NS glasača tako doživljava stvari i da će šteta biti puno veća od koristi.
Zeleni slazem se sa tobom u potpunosti. Ja i moja ljepsa polovina vec dva ciklusa glasamo za NS. Ako NS u bilo kojem obliku upadne u koaliciju sa SBB-om od nas ima veliki X preko cijele liste za vijek vijekova.

Pokusao sam procitati Pedjina izlaganja ali mi nista nije jasno pa cu ga evo ovdje pitati.

Pedja da li je NS usla u koaliciju sa SBB-om za izbor GV Sarajeva ?

Molim odgovor koji cu razumjeti u potpunosti bez nekih navlacenja i zavlacenja. Ako je odgovor negativan bicu presretan a ako odgovor bude pozitivan znaci da smo bili u totalnoj zabludi sve ove godine kada smo svoje povjerenje pruzili NS.
Maystor

#12545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Maystor »

jalijas74 wrote:
mrgreen wrote:Matematički dogovor, ok.

Inače, ako SDP i nekako svarim, bilo kakva saradnja koja se može povezati sa SBB-om, u meni izaziva animozitet i gađenje, naročito od stranke koja je najavljivala odmak od takvih "partnera", pa i po cijenu fotelja. Da su sutra izbori, jedna pomisao na ekonoooomiju i vjerujem da bi X isao preko citavog lista a ne NS. Mislim da i većina NS glasača tako doživljava stvari i da će šteta biti puno veća od koristi.
Zeleni slazem se sa tobom u potpunosti. Ja i moja ljepsa polovina vec dva ciklusa glasamo za NS. Ako NS u bilo kojem obliku upadne u koaliciju sa SBB-om od nas ima veliki X preko cijele liste za vijek vijekova.

Pokusao sam procitati Pedjina izlaganja ali mi nista nije jasno pa cu ga evo ovdje pitati.

Pedja da li je NS usla u koaliciju sa SBB-om za izbor GV Sarajeva ?

Molim odgovor koji cu razumjeti u potpunosti bez nekih navlacenja i zavlacenja. Ako je odgovor negativan bicu presretan a ako odgovor bude pozitivan znaci da smo bili u totalnoj zabludi sve ove godine kada smo svoje povjerenje pruzili NS.
Svaka odluka ima svoje posljedice. Naša stranka je sada u fokusu oko ovog pitanja i sve oči su uprte u njih. Međutim, manje je zlo ići sa SDP-ovim blokim u gradsku vlast nego sa "ekspertima" iz SDA potpomognutim njihovim satelitima. Ukoliko bi, recimo, NS omogućila (direktnom koalicijom ili na neki indirektan način) da osim "ekspertne" kantonalne vlade dobijemo i SDA "ekspertnu" gradsku vlast, za mene, a vjerujem i većinu istinskih simpatizera stranke, to bi predstavljalo neoprostivu grešku.
Banksy

#12546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Maystor wrote:
Međutim, manje je zlo ići sa SDP-ovim blokim u gradsku vlast ...
Mani se eufemizma, reci slobodno, s Fahrom ... :D
sabina1

#12547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Pedja Kojovic wrote:paranoid

Vi imate pravo nase odluke i poteze kvalificirati kad god zelite jer to je vase pravo.

Naravno da svi nasi potezi mogu i treba da budu ocjenjeni na izborima.
Ja mislim da je to posteno.
Za dvije godine i moje ime ce biti na listi i ljudi ce reci sta misle kako sam radio svoj posao.

p.k.
Ove vaše rečenice su krajnje neodgovorne.
Kada bi NS imala po dvadesetak poslanika u raznim parlamentima "ocjena" u negativnom smislu bi bila gubitak određenog procenta glasova. Samo desetkovanje broja glasova bi stranci ipak obezbjedilo opstanak.
U realnom vremenu , "ocjena" u negativnom smislu bi značila nestanak Naše Stranke u političkom smislu jer manje od jednog ili dva poslanika se ne može imati.
I to bi bilo to - kraj.

No.
Ne znam kako ćete "vladati" u Centru odnosno kako ćete "dovladati" u Gradu.
Znam da nećete moći ostvariti vaše programske principe sa vašim koalicionim partnerima (zbilja ne želim citirati kako ste vi ovo nazvali) niti u jednom promilu.
No mnogo veći problem je što i vi znate da se nikakva promjena neće moći izvesti, i vi kao PK i vi kao NS.
Idete sa SDP-om i SBB-om u vladavinu prava :D :roll: :roll: ?
Ili vam ne smeta njihova vladavina prava , smatrate je ispravnom i pridružujete joj se?
Koliko iskreno glasači i članovi NS-a podržavaju ove marifetluke ?
Odgovor sam valjda citirala.

Ne vjerujem niti da vi lično niti većina simpatizera NS-a podržavaju ove gluposti koje je NS servirala.
U vaše ime naravno ne mogu govoriti a u ime većine simpatizera još manje a itekako mogu pogriješiti u procjeni.....mada....

Mogu se samo nadati da će svanuti jutro. Jutro.
Last edited by sabina1 on 10/11/2012 21:25, edited 1 time in total.
emanacija

#12548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by emanacija »

Stvar je mnogo prostija, a riječ je o postizbornoj matematici: ili sa SDA i satelitima ili sa SDP-SBB. Oni misle da je ovo manje zlo i ne vidim razloga za dramu.
sabina1

#12549 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote: Zato sto ih raja percepira kao frakciju SDP-a, pa ko vele, sto cu glasat za frakciju... i onda oni, neiskusni kakvi vec jesu, ukake u Sarajevu, da bi ih prestali percipirat, i ostanu u limbu...

Stvarno, Kojovicu, sto ste se prepali osnivanja gradske TV...?

Da dodam... Da li je ova situacija oko manjina i izbora najveci, krucijalni problem u drzavi...?
ne znam sta se tacno desilo oko televizije ali mogu podrzati NS u jednoj sitnici... zato jer nisu podrzali trosenje par miliona budzetske love za nekakvu trecerazrednu televiziju, koju niko ne bi gledao...

sdp ima jako cudan odnos prema budzetskim parama, sto su dokazali u par opstina, prije svega u bihacu i tuzli... pogledaj koliki je budzet imala tuzla i na sta je potrosen... samo na tom primjeru su pokazali da nemaju pravo traziti od ovih idiota na vlasti da smanje javnu potrosnju...
Prva stranica ove teme.
kolovrat1

#12550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kolovrat1 »

Ne mogu da shvatim da je 500 i kusur stranica potroseno o jednom (Pedji) i jednoj stranki (NS) koja optimalno po njenom kapacitetu pripada Gradini Srebrenik u Premier Ligi BiH.
Ubi se Bosno ako te takvi trebaju zastupati... (a i Sarajevo)!
Locked