HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
nookey

#12526 Re: HS kablovska

Post by nookey »

nookey wrote:Zvao sam ih, rekli su danas, eventualno sutra da će doći, jbg razgovor se snima nadam se da me neće izraditi :P
Završeno, zamijenili sinoć, slika vrh, HD kanali :thumbup:
chakany

#12527 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Zašto nema opcije prevoda na EUROCHANNEL-u?
Slika je mnogo bolja kada imamo opciju prevoda.
bull21

#12528 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Šta mi treba za prebacivanj sa kablovska + internet na kid paket koji uključuje i digitalnu? Imam televizore sa onim modulima, pretpostavljam da će mi oni dati/naplatiti te neke famozne kartice koje idu unutra? Jel' se moram zaje*avati ići gore do njih ili mogu sve preko telefona? I jel' internet stabilan? Ovaj sad što imam, superior, me tuca u zdravu pamet. Puca, ne valja ni pet para. Negdje sam čitoa da se može uzeti neki novi modem, cisco neki model - zna li iko za to?
Benq

#12529 Re: HS kablovska

Post by Benq »

bull21 wrote:Šta mi treba za prebacivanj sa kablovska + internet na kid paket koji uključuje i digitalnu? Imam televizore sa onim modulima, pretpostavljam da će mi oni dati/naplatiti te neke famozne kartice koje idu unutra? Jel' se moram zaje*avati ići gore do njih ili mogu sve preko telefona? I jel' internet stabilan? Ovaj sad što imam, superior, me tuca u zdravu pamet. Puca, ne valja ni pet para. Negdje sam čitoa da se može uzeti neki novi modem, cisco neki model - zna li iko za to?
Ne trebas nista , nazovi ih i doci ce ti sa novim ugovorom , naglasi samo da hoces CI module. Kad dodju , prvi modul ce ti dati besplatno na koristenje a ako hoces drugi modul njega ces platiti 50KM jednokratno. Sto se tice stabilnosti interneta to ti ne moze niko sa sigurnoscu reci , ali im mozes napomenuti da ti se to desava pa da ti poprave signal , inace sto se modema tice , reci im da ti daju Cisco EPC3208 EuroDocsis 3.0 , puno je bolji od svojih prethodnika, ja ga imam i odlican je.
bull21

#12530 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Benq wrote:
bull21 wrote:Šta mi treba za prebacivanj sa kablovska + internet na kid paket koji uključuje i digitalnu? Imam televizore sa onim modulima, pretpostavljam da će mi oni dati/naplatiti te neke famozne kartice koje idu unutra? Jel' se moram zaje*avati ići gore do njih ili mogu sve preko telefona? I jel' internet stabilan? Ovaj sad što imam, superior, me tuca u zdravu pamet. Puca, ne valja ni pet para. Negdje sam čitoa da se može uzeti neki novi modem, cisco neki model - zna li iko za to?
Ne trebas nista , nazovi ih i doci ce ti sa novim ugovorom , naglasi samo da hoces CI module. Kad dodju , prvi modul ce ti dati besplatno na koristenje a ako hoces drugi modul njega ces platiti 50KM jednokratno. Sto se tice stabilnosti interneta to ti ne moze niko sa sigurnoscu reci , ali im mozes napomenuti da ti se to desava pa da ti poprave signal , inace sto se modema tice , reci im da ti daju Cisco EPC3208 EuroDocsis 3.0 , puno je bolji od svojih prethodnika, ja ga imam i odlican je.
Meni nikako nije jasan ovaj CI modul, šta im je to?
Imam tv-a dva, Samsung serija 6 i nazad ovako izgledaju:

Image

CI modul, jel' to ovaj crni komad plastike - Common Interface?

Image

Ja od njih dobijam karticu za to ili moram da kupim za drugi TV? Kartica, pretpostavljam, ide u ovaj komad plastike i onda ga priključim? I sad ja platim tu karticu 50 km za drugi TV?

Ako odgovoriš, hvala.
bdzs

#12531 Re: HS kablovska

Post by bdzs »

Nemoraš ti ništa, imaš zvjer od televizora, ne komplikuj. Samo ih zovi da ti ugrade module, jedan je đaba, drugi platiš.
Benq

#12532 Re: HS kablovska

Post by Benq »

@bull21

Kao sto je kolega bdzs napisao , samo ti njih nazovi i oni ce sve rijesit.. Donijet ce ti dva modula , jedan ces platiti 50KM a drugi ti je besplatan.
kloniran

#12533 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Moze li se preko ove zvjerke iznad koristiti CS :D
MTV

#12534 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Koji je model i koliko si platio zvjerku od TV? :)
azurna_obala

#12535 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

Benq wrote:
možda je glupo pitanje, ali me interesuje za šta služe ta dva modula, zašto dva i moram li imati oba?
kontam da se prebacim na digitalnu, pa mi nije jasno
Benq

#12536 Re: HS kablovska

Post by Benq »

azurna_obala wrote:
Benq wrote:
možda je glupo pitanje, ali me interesuje za šta služe ta dva modula, zašto dva i moram li imati oba?
Moduli su zamjena za resivere , inace u prednosti su s kvalitetom slike naravno to zavisi od samog tv-a i njegovog tunera, daljinskim od tv-a biras kanale a ne kao u slucaju resivera gdje imas jos jedan daljinski..

Ovo za module sam usputno naveo , da ne bude zabune ako imas dva tv-a u kuci , dakle , jedan modul dobijes besplatno na koristenje , a ako imas jos jedan tv i hoces digitalu i na njemu , onda drugi modul placas 50KM jednokratno.

Slobodno pitaj ako sta nije jasno.
kakaljin

#12537 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

azurna_obala wrote:
Benq wrote:
Modul ti je samo da ti dekodira zakljucane kanale na tv-u.

Pitanje jesi li uradio pretragu digitalnih kanala na tvu, jer ima ih dosta sto se moze bez modula gledati jer nisu zakljucani, to su isti koji su na analogiji.

Koji ti je model tv-a

Jedan modul ti je dovoljan, drugi je vjerovatno i za Satalitsku jer imas i taj tuner ugradjen u tv-u.
radiša

#12538 Re: HS kablovska

Post by radiša »

Benq wrote: Moduli su zamjena za resivere ,
:D
evo da te ja pitam,kako modul moze bit zamjena za resiver kad ga ne mozes koristit ako nemas u tv-u utor za njega?
kakaljin

#12539 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

radiša wrote:
evo da te ja pitam,kako modul moze bit zamjena za resiver kad ga ne mozes koristit ako nemas u tv-u utor za njega?
Pa zamjena je ako imas taj utor u tv-u :)

Logicno
supercali

#12540 Re: HS kablovska

Post by supercali »

radiša wrote:
kupis novi tv :D
radiša

#12541 Re: HS kablovska

Post by radiša »

pa tako onda treba napisat jer imas ljudi koji nemaju nove televizore a ti mu kazes ovako kao sto on rece pa se samo stvara zabuna bez potrebe,zato sam i postavio ovako pitanje namjerno. :D
azurna_obala

#12542 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

Benq wrote: Moduli su zamjena za resivere , inace u prednosti su s kvalitetom slike naravno to zavisi od samog tv-a i njegovog tunera, daljinskim od tv-a biras kanale a ne kao u slucaju resivera gdje imas jos jedan daljinski..

Ovo za module sam usputno naveo , da ne bude zabune ako imas dva tv-a u kuci , dakle , jedan modul dobijes besplatno na koristenje , a ako imas jos jedan tv i hoces digitalu i na njemu , onda drugi modul placas 50KM jednokratno.

ma imam jedan tv :D
ja nemam nikakv resiver :zoka:
kakaljin wrote:Modul ti je samo da ti dekodira zakljucane kanale na tv-u.

Pitanje jesi li uradio pretragu digitalnih kanala na tvu, jer ima ih dosta sto se moze bez modula gledati jer nisu zakljucani, to su isti koji su na analogiji.

Koji ti je model tv-a

Jedan modul ti je dovoljan, drugi je vjerovatno i za Satalitsku jer imas i taj tuner ugradjen u tv-u.

ma imam najobičniju kablovsku i kanale koji mu pripadaju i nisam radila nikakve dodatne pretrage :zoka:
a imam ovaj tv
http://www.univerzalno.com/proizvod/sam ... j4100awxxh
bull21

#12543 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Hvala vam ljudovi na odgovorima!

MTV wrote:Koji je model i koliko si platio zvjerku od TV? :)
Samsung H6400 48", 1300 u nextu.
Benq

#12544 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kakaljin wrote:
radiša wrote:
Pa zamjena je ako imas taj utor u tv-u :)

Logicno
Ocigledno nekim ljudima to nije logicno pa im se treba crtat..
radiša wrote:pa tako onda treba napisat jer imas ljudi koji nemaju nove televizore a ti mu kazes ovako kao sto on rece pa se samo stvara zabuna bez potrebe,zato sam i postavio ovako pitanje namjerno. :D
Ovo za module je napisano bar 100 puta na prethodnim stranicama , da nije , onda bi dolazilo do zabune , ali je jako glupo bas svakom objasnjavat sta treba da ima u tv-u i za sta taj hebeni modul sluzi kad je vec objasnjeno X puta...
azurna_obala wrote: ma imam jedan tv :D
Pa imat ces kad uvedes digitalnu ako ti tv ne podrzava module..
kakaljin

#12545 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

azurna_obala wrote:
Benq wrote: Moduli su zamjena za resivere , inace u prednosti su s kvalitetom slike naravno to zavisi od samog tv-a i njegovog tunera, daljinskim od tv-a biras kanale a ne kao u slucaju resivera gdje imas jos jedan daljinski..

ma imam jedan tv :D
kakaljin wrote:Modul ti je samo da ti dekodira zakljucane kanale na tv-u.

Koji ti je model tv-a

ma imam najobičniju kablovsku i kanale koji mu pripadaju i nisam radila nikakve dodatne pretrage :zoka:
a imam ovaj tv
Izvinjavam se na On/Ona.

U meni-u tv, nadji funkciju gdje da pretrazujes digitalne kanale na DVB-C tj na cablu. Mozda ti neko ko ima Samsunga moze lakse objasniti, Skeniras kompletne frekfencije i naces sve kanale u digitali, neke ces moci gledati, aneke nees i pisace ti da su kodirani ili nesto slicno.

Uvedi digitalnu tv i neka ti daju modul da gledas sve kanale, slika na svim kanalima ce ti biti bolja nego na analogiji, zabezeknuces ce kako je bolja slika.

Pozdrav
azurna_obala

#12546 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

hvala ljudi :)
supercali

#12547 Re: HS kablovska

Post by supercali »

azurna_obala wrote:hvala ljudi :)
samo napisi koji tv imas i mi ti kazemo treba li ti ili ne
radiša

#12548 Re: HS kablovska

Post by radiša »

Benq wrote: Ocigledno nekim ljudima to nije logicno pa im se treba crtat..
radiša wrote:pa tako onda treba napisat jer imas ljudi koji nemaju nove televizore a ti mu kazes ovako kao sto on rece pa se samo stvara zabuna bez potrebe,zato sam i postavio ovako pitanje namjerno. :D
Ovo za module je napisano bar 100 puta na prethodnim stranicama , da nije , onda bi dolazilo do zabune , ali je jako glupo bas svakom objasnjavat sta treba da ima u tv-u i za sta taj hebeni modul sluzi kad je vec objasnjeno X puta...
Vidis da je pitala osoba koja nije nit citala predhodne postove nit mislim da joj se treba crtat samo dat objasnjenje kao sto se daje pocetniku, bez komplikacija.
Last edited by radiša on 19/10/2015 21:12, edited 1 time in total.
Benq

#12549 Re: HS kablovska

Post by Benq »

supercali wrote:
Neka zaviri iza tv-a pa ako ima utor za karticu onda moze modul :)
azurna_obala

#12550 Re: HS kablovska

Post by azurna_obala »

supercali wrote:
ovaj

Locked