svako ko je bio u bingu oko pola 2 vide da im je smjena do 3 a ne do 4 tako da im je sedmicno 42 sata sto mislim da je i po zakonu tako (neka me ispravi neko ako grijesim) sto znaci da pises nebulozeproblemnatravunu wrote: ↑30/12/2025 09:11I opet se i ovim sarkastičnim postovima bježi od suštine , a suština je da valjda i trgovci imaju pravo na 40 satnu radnu heftu!BadBoy wrote: ↑29/12/2025 23:22 Imam rješenje i za radnike i za ove šoping manijake.
24 sata radno vrijeme trgovine - šest dana u sedmici. Neradna nedjelja.
Novac će se obrtati 144 sata u sedmici (za ove obrčivaće novca što im je samo to bitno, novac nikad ne spava), a radnici i dalje imaju neradnu nedjelju. A i mi koji mrzimo ljude možemo otići u Bimgo u pola 3 ujutro da se podmirimo.
Svi sretni.
Imaju li je ?
Ako sada imaju obaveznu neradnu nedjelju , rade 6 x 8 sati , dakle 48 sati u sedmici![]()
Da li im je tih 8 sati prekovremenih ekstra plaćeno i to prikazano u platnoj listi?
Ili ne , nego , eto imaju obaveznu, sigurnu neradnu nedjelju , a 6 dana skapavaju od posla (ovo sam lično čuo od jedne uposlenice Konzuma, bukvalno kaže jebote neradna nedjelja , pocrkašmo).
Valjda je poanta da rade 40 sati sedmično, a slobodni dani kako se "zalome" , jbga takva je to struka, takav posao...
ne kazem da nema takvih al sto se ne izbore radnici tih radnji za to
znaci tebi kako se zalomi a meni daj subotu i nedjelju
to je upravo ono sto je problem na temi
daj samo meni
ps evo sad vidim da ti je i dibidus isto odgovorio