Ovim zavrsavam. Nemas ti sta citati
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Mogy87
#12526 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- eltroxin
#12527 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mogao bi ovaj gradonacelnik sutra fasovati koronu. Ili pasti sa balkona...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/03/2020 23:05 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/grad ... /200324240
- O'zone
- Globalni moderator
#12528 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Ironmen
#12529 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Malo podrske radnicima
#podrška# Danas je preko 120 mojih kolega ušlo u Termoelektranu Tuzla i ostat će tamo 15 dana bez izlazka, bez posjete svojim najmilijim, svojoj porodici, majkama i očevima. Neće se igrati sa svojom djecom. Ostat će sa svojim kolegama i mijenjat će se svakih 12 sati ali svi spavaju samo u krugu svog pogona,da se nebi zarazili ili prenijeli zarazu na druge i nema izlaska iz svog pogona i iz kruga TE. Svojim radom, žrtvovanjem će omogućiti bolnicama, firmama i našim domovima da imamo električnu energiju bez koje ne možemo.
Ako oni mogu izdržati 15 dana radeći , možete i vi sjedeći kod kuće.
#ostanikodkuće#stayathome#
#podrška# Danas je preko 120 mojih kolega ušlo u Termoelektranu Tuzla i ostat će tamo 15 dana bez izlazka, bez posjete svojim najmilijim, svojoj porodici, majkama i očevima. Neće se igrati sa svojom djecom. Ostat će sa svojim kolegama i mijenjat će se svakih 12 sati ali svi spavaju samo u krugu svog pogona,da se nebi zarazili ili prenijeli zarazu na druge i nema izlaska iz svog pogona i iz kruga TE. Svojim radom, žrtvovanjem će omogućiti bolnicama, firmama i našim domovima da imamo električnu energiju bez koje ne možemo.
- oldtajmer
#12530 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://avaz.ba/vijesti/bih/557158/zbog ... anovnistvo
ljudska neodgovornost ce nanijeti najvise stete u svemu ovome jbg
-
emirolini
#12531 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svaka cast! Trebaju nam clanci o ovim herojima!Ironmen wrote: ↑25/03/2020 00:01 Malo podrske radnicima![]()
![]()
![]()
- Ironmen
#12532 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I dalje smo na samo ona prva dva oporavljena slucaja iz Banja Luke koji su se i prvi zarazili vec 4 dana nema info o oporavljenim, dali se netestraju ili sta je u pitanju ???
- eltroxin
#12533 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa mozda se vratila kuci?vjesticanametli wrote: ↑24/03/2020 23:37 11.03 je vec bila frka u njemackoj i mogla je odgoditi letPa zasto nije
zasto se po svaku cijenu moralo ici
- King Theoden
#12534 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zar su uveli to sranje?Ironmen wrote: ↑25/03/2020 00:01 Malo podrske radnicima![]()
![]()
![]()
Znam da su pričali o tome. 15 dana na poslu, 15 dana kod kuće.
Kako će oni koji rade na obrtačima ili ladovaljkama?
Oni u bunkerima?
Neka im je sretno
- eltroxin
#12535 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Delegat mrtav-hladan postavlja ovakva pitanja a vi bi se ko' nesto raspravljali s njim?
- Ironmen
#12536 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Komesar Varhelyi informirao je predsjedavajućeg Džaferovića da će Evropska komisija odobriti Bosni i Hercegovini 28 miliona eura za zdravstveni sistem, kao i dodatnih 40 miliona eura za podršku ekonomiji.
Varhelyi je pozvao Bosnu i Hercegovini da se, iako nije članica, pridruži zajedničkoj inicijativi zemalja – članica Evropske unije za nabavku potrebne medicinske opreme u Kini.
Dodao je da će Evropska unija osigurati i transport opreme do naše zemlje.
Komesar Varhelyi je naglasio i da će Evropska unija učiniti dodatne napore kako bi pomogla Bosni i Hercegovini u nabavci neophodne medicinske opreme.
Sta smo sadake od 92 godine dobili mogli smo Hokaido klinicki centar izgraditi do sada u svakom gradu u BiH, nadam se da ce ce ovi silni milioni uloziti se u stvarne potrebe bolnica..
Varhelyi je pozvao Bosnu i Hercegovini da se, iako nije članica, pridruži zajedničkoj inicijativi zemalja – članica Evropske unije za nabavku potrebne medicinske opreme u Kini.
Dodao je da će Evropska unija osigurati i transport opreme do naše zemlje.
Komesar Varhelyi je naglasio i da će Evropska unija učiniti dodatne napore kako bi pomogla Bosni i Hercegovini u nabavci neophodne medicinske opreme.
Sta smo sadake od 92 godine dobili mogli smo Hokaido klinicki centar izgraditi do sada u svakom gradu u BiH, nadam se da ce ce ovi silni milioni uloziti se u stvarne potrebe bolnica..
-
tap3ah75
#12537 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Imaju uvijek dvije strane priče .... a mislim da je ovo više za temu korona u BiH.oldtajmer wrote: ↑25/03/2020 00:02 https://avaz.ba/vijesti/bih/557158/zbog ... anovnistvo
-
breba
#12538 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ironmen wrote: ↑25/03/2020 00:01 Malo podrske radnicima![]()
![]()
![]()
Svaka cast i hvala tim ljudima. Valjda ce se neko sjetiti kasnije.
-
biglebovski
#12539 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
[youtube]https://youtu.be/tTdsGc05SbE[/youtube]
Profesor dr. Sucharit Bhakdi objasnio i brojke i mjere i šta nas čeka sa karantenom i policijskim satom.
Profesor dr. Sucharit Bhakdi objasnio i brojke i mjere i šta nas čeka sa karantenom i policijskim satom.
Last edited by biglebovski on 25/03/2020 00:43, edited 1 time in total.
- Ironmen
-
breba
#12541 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ajde malo konteksta prije linka. Ko ce kliknut a tamo ko zna sta.Ironmen wrote: ↑25/03/2020 00:36 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0W0B2Qg ... mS7rAzpFVk[/youtube]
- dječak sa šibicama
#12542 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ohrabren sam govorom njemackog strucnjaka, sjeverna Italija i Kina zbog zagadjenosti zraka imaju dodatni problem i vise mrtvih.
Trebam li i reci sta sam prvo pomislio.
Nadam se da ce sve hamse i junose koji loze plastiku bar knedlu progutati od straha
Trebam li i reci sta sam prvo pomislio.
Nadam se da ce sve hamse i junose koji loze plastiku bar knedlu progutati od straha
-
stajeba
- Grijem se na: sex
- Vozim: svoj fazon
- Horoskop: je za nevjernike
#12543 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Više vjerujem ovom doktoru, nego našim ublehašima koji nas pate 20 i nekoliko godina i zatvorili nas kao štakore, forumašima, klix komentatorima, kojekakvim našim nadri doktorima.biglebovski wrote: ↑25/03/2020 00:33 [youtube]https://youtu.be/tTdsGc05SbE[/youtube]
Čovjek je fino objasnio o virusu, ali veća je šteta 100 puta ovo psihološko ugnjetavanje vlasti nego sam virus. Pogledajte.
-
Alles-Tamam
#12544 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne želim ništa reći protiv ovog doktora jer sigurno ima više znanja o ovome u malom prstu nego što ću ja imati za 20 života, ali ovim njegovim tezama se protivi i Robert Koch Institut.
Kad se ovi ljudi iz struke ne mogu složiti oko toga hoće li nas sve potamamiti ili će proci bez posljedica, kako da se mi dogovorimo
Pokušaj da zaspem br 3. Laku noć
Kad se ovi ljudi iz struke ne mogu složiti oko toga hoće li nas sve potamamiti ili će proci bez posljedica, kako da se mi dogovorimo
Pokušaj da zaspem br 3. Laku noć
-
aerodinamika
#12545 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
neko je govoio da imamo svi virus sto zivi u nama, ne cini nam stetu samo kad padne imunitet, pojavi se na usni neznam kako se zove taj virus, njemu je dobro, tu je, u suzivlju sa nama, bila je scena u nekoj serriji neka vrsta sto parazitira nesto me podjsecaMogy87 wrote: ↑24/03/2020 23:57
Odgovor dr. Igora Rudana. Procitaj bar boldirano.
Kada o virusima razmišljamo isključivo iz naše vlastite perspektive, tj. antropocentrički, mi ih se bojimo. Kako i ne bismo? Radi se o nevidljivom neprijatelju, koji nam može ući u stanice i hakirati naš genom. Naš vlastiti imunološki odgovor na njegovu podlu invaziju može ubiti nas same, iako smo inače relativno mladi i zdravi. Međutim, zadnje što virus želi jest učiniti nam neku veliku štetu. Dapače, čim nauči kako skočiti na neku novu vrstu i širiti se u njoj, on nastavlja mutirati, nadajući se da će time domaćinima činiti što manju štetu, ostati neprimijećen, te čitavu tu novu vrstu koristiti dugoročno kao svoj novi rezervoar – piše akademik Rudan. Jer virusi vole svoje rezervoare.
Jako ih vole, jer u čitavom svemiru, rezervoari su jedina mjesta gdje se osjećaju sigurnima, barem do daljnjega. Baš kao što se i mi, ljudi, osjećamo sigurnima samo na dovoljno toplim kopnenim površinama Zemlje. Naime, nigdje drugdje u Svemiru ni ne možemo preživjeti, rasti i razmnožavati se. Virusi, dakle, ne samo da vole svoje rezervoare, nego stalno nastoje stvarati nove. Naime, oni se prilagođavaju drugim vrstama kako bi preživljavali u njima. Ali te vrste stalno izumiru, ne zaboravimo ni to. Zato virusima rezervoara, zapravo, nikad dosta. Pritom, kada mi, ljudi, uništavamo okoliš i smanjujemo broj jedinki drugih vrsta, dok mi sami rastemo u broju, treba znati da postajemo sve zanimljiviji svim mogućim virusima kao rezervoar. Virusi biraju pobjedničke vrste na Zemlji, jer parazitiraju u njihovim stanicama i u njihovu genomu, pa onda i oni opstaju – stoji u tekstu.
-
high_volume
-
aerodinamika
#12547 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ne idu u nuklerani reaktor ko u onoj seriji, idu da zarade platu, a niko ne moze sjedit kod kuce ako nema para, treba zaradit da bi se izmedu ostalog platila i ta struja, jedino da sjedimo pod svjecama i bez laptopaemirolini wrote: ↑25/03/2020 00:04Svaka cast! Trebaju nam clanci o ovim herojima!Ironmen wrote: ↑25/03/2020 00:01 Malo podrske radnicima![]()
![]()
![]()
-
celava_dlaka
- kokuz_sa
#12549 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jucer predvecer bilo zarazenih oko 380k..sada vec 425k
Za nekih 6h skok od oko 50k..
Za nekih 6h skok od oko 50k..
- Hajlac
#12550 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Economist Jeffrey Sachs: Trump “Understands Nothing, Listens to Nothing” as Pandemic Surges in U.S.