SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- zavezata-vreca
#12526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mladi su ljudi u pitanju, a svakome se desi trenutak nepažnje, lucidnosti, zanesenosti ... sud je tu velikodušan i daje drugu priliku. Narod bogara par dana, a bližnji nastradalog pate cijeli život ... suština ...
lijepa albanija, sačekaju te da odslužiš 20 godina za slična djela pa te familija nastradalog nađe i izrešeta.
lijepa albanija, sačekaju te da odslužiš 20 godina za slična djela pa te familija nastradalog nađe i izrešeta.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jah, kad god se desi kakvo sranje, ide floskula mladi su ljudi u pitanju....sto ne mogu supe na viljusku 
- zavezata-vreca
#12528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
floskula koja je nazalost postala i više nego realna. mladi ljudi + leđa i lova = možeš raditi šta hoćeš. izlizano ali fercera ko sat.Tomahawk11 wrote:Jah, kad god se desi kakvo sranje, ide floskula mladi su ljudi u pitanju....sto ne mogu supe na viljusku
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jasno da fercera, samo kazem da ne mogu takve price.
- Female_Sa
#12530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tomahawk11 wrote:Jah, kad god se desi kakvo sranje, ide floskula mladi su ljudi u pitanju....sto ne mogu supe na viljusku
Da...takvi mladi ljudi uredno prolaze kroz crveno svjetlo usred bijela dana..ali kad pogledas kako policija (pojedinci) zloupotrebljava rotaciju, kako se parkiravaju gdje stignu (od pješačkog prelaza, do mjesta ozncenog za invalide i sl.)..kako prolaze kroz crveno svjetlo..pa kako onda od omladine ocekivati nesto bolje?
- drug_profi
#12531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zasto se uvijek neko poredi sa policijom. Nisi policija - postuj zakon. Oni su iznad zakona i prihvati to. Ma u svakoj drzavi u pet deka.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve je to jedan uvezani usrani sistem.Female_Sa wrote:Tomahawk11 wrote:Jah, kad god se desi kakvo sranje, ide floskula mladi su ljudi u pitanju....sto ne mogu supe na viljusku
Da...takvi mladi ljudi uredno prolaze kroz crveno svjetlo usred bijela dana..ali kad pogledas kako policija (pojedinci) zloupotrebljava rotaciju, kako se parkiravaju gdje stignu (od pješačkog prelaza, do mjesta ozncenog za invalide i sl.)..kako prolaze kroz crveno svjetlo..pa kako onda od omladine ocekivati nesto bolje?
Svi nivoi vlasti su korumpirani.
U takvom sistemu cvjeta balvanima i krkanima.
-
djes_ba
#12533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a prema rjecima njegove mame uzrok tako VELIKE kazne je samo zato što je njen sinO'zone wrote:A ovom prilikom sjetimo se i Mirzada Brkića sina Hanke Paldum koji za dvije nesreće sa povrijeđenim licima za prvu dobio nagradno putovanje u Njemačku da trenira fudbal a za drugu gdje je pregazio tri žene na trotoaru dobio dvije godine od čega mu je uračunato godina koju je proveo u istražnom da ne bi opet pobjegao kao što već jeste a ona što mu je preostalo služit će na pshijatriji a ne u zatvoru.
I pored činjenice da je završio na psihijatriji, da je uživalac opojnih sredstava i odranije poznat organima reda vozačka dozvola mu je oduzeta na samo godinu dana.
- Female_Sa
#12534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
djes_ba wrote:a prema rjecima njegove mame uzrok tako VELIKE kazne je samo zato što je njen sinO'zone wrote:A ovom prilikom sjetimo se i Mirzada Brkića sina Hanke Paldum koji za dvije nesreće sa povrijeđenim licima za prvu dobio nagradno putovanje u Njemačku da trenira fudbal a za drugu gdje je pregazio tri žene na trotoaru dobio dvije godine od čega mu je uračunato godina koju je proveo u istražnom da ne bi opet pobjegao kao što već jeste a ona što mu je preostalo služit će na pshijatriji a ne u zatvoru.
I pored činjenice da je završio na psihijatriji, da je uživalac opojnih sredstava i odranije poznat organima reda vozačka dozvola mu je oduzeta na samo godinu dana.![]()
![]()
Opce poznata cinjenica da se mladi Mirzad Brkić mjesecima setao po gradu (Sarajevu) bez ikakvih problema dok je za njim bila raspisana potjernica. Dakle, policija iako je bila upoznata sa tim, nikad ga niko nije uhapsio dok ga nisu na graničnom prelazu uhapsili, cini mi se prilikom ulaska u BiH iz Srbije. Prosto nemoguće da ga policija nije mogla uhapsiti u Sarajevu..sve mito i korupcija. PA cak i ova zamjena kazne zatvora za novcanu kaznu je jasno omogućila onim imućnim da se na fin način izvuku i izbjegnu zatvor.
- uglavnomja
#12535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Female_Sa wrote:Tomahawk11 wrote:Jah, kad god se desi kakvo sranje, ide floskula mladi su ljudi u pitanju....sto ne mogu supe na viljusku
ti poredis civila sa policijom? (u istu kategoriju spadaju i hitna i vatrogasci ... )
ljudi koji spasavaju zivote i za koje ne vaze obicna pravila.
da u policiji ima svega, znamo, ali opet ta policija odradi ogroman posao, a sud je taj koji shebe sve.
- Female_Sa
#12536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
drugi profil wrote:Zasto se uvijek neko poredi sa policijom. Nisi policija - postuj zakon. Oni su iznad zakona i prihvati to. Ma u svakoj drzavi u pet deka.
ZAsto bi policija bila iznad zakona?? Pa zakon se odnosi na sve podjednako, osim na one kojima je imunitet zagarantovan. I zasto bi jedan policajac imao privilegiju da usred dana prodje kroz crveno svjetlo i prodje nekaznjeno, a da ja, koja sam prekoracila brzinu za 20 km platim kaznu?? Da li znas kako se zavrsavaju prekrsaji koje napravi policija? Ovo samo govorim za Kanton Sarajevo..jer tu zivim. Niko od policajaca, cak i kad napravi veliki prekrsaj, ne bude kaznjen jer sam sebi sredi u nadleznoj policijskoj upravi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hiljadu puta smo ovdje pretresli da na kraju krajeva i nije toliko do policije, oni uhapse, sud pusti....sta da rade, da opet hapse?! 
- Female_Sa
#12538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E nije uvijek ni do suda. Sud ne moze odrediti pritvor ako nadlezno tuzilastvo ne dostavi dokaze. NA osnovu cega da se odredi pritvor? Sud postupa u skladu sa zakonom i predocenim dokazima. Tuzilastvo se cesto nemarno ponasa prema određenim slučajevima te se desi da postupajuci sudija jednostavno nema dovoljno dokaza da nekoga stavi u pritvor. Sjecam se jedne izjave advokata KArkina kad je rekao da on nije toliko dobar advokat koliko je slabo tuzilastvo i dokazi koje on lako obori.Tomahawk11 wrote:Hiljadu puta smo ovdje pretresli da na kraju krajeva i nije toliko do policije, oni uhapse, sud pusti....sta da rade, da opet hapse?!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad kazem sud, onda mislim na komplet organizaciju oko suda.Female_Sa wrote:E nije uvijek ni do suda. Sud ne moze odrediti pritvor ako nadlezno tuzilastvo ne dostavi dokaze. NA osnovu cega da se odredi pritvor? Sud postupa u skladu sa zakonom i predocenim dokazima. Tuzilastvo se cesto nemarno ponasa prema određenim slučajevima te se desi da postupajuci sudija jednostavno nema dovoljno dokaza da nekoga stavi u pritvor. Sjecam se jedne izjave advokata KArkina kad je rekao da on nije toliko dobar advokat koliko je slabo tuzilastvo i dokazi koje on lako obori.Tomahawk11 wrote:Hiljadu puta smo ovdje pretresli da na kraju krajeva i nije toliko do policije, oni uhapse, sud pusti....sta da rade, da opet hapse?!
Cekaj, zar nije problem sistema ako je tuzilastvo slaba karika? I svi to uvidjaju i niko nista
- uglavnomja
#12540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Female_Sa wrote:drugi profil wrote:Zasto se uvijek neko poredi sa policijom. Nisi policija - postuj zakon. Oni su iznad zakona i prihvati to. Ma u svakoj drzavi u pet deka.
ZAsto bi policija bila iznad zakona?? Pa zakon se odnosi na sve podjednako, osim na one kojima je imunitet zagarantovan. I zasto bi jedan policajac imao privilegiju da usred dana prodje kroz crveno svjetlo i prodje nekaznjeno, a da ja, koja sam prekoracila brzinu za 20 km platim kaznu?? Da li znas kako se zavrsavaju prekrsaji koje napravi policija? Ovo samo govorim za Kanton Sarajevo..jer tu zivim. Niko od policajaca, cak i kad napravi veliki prekrsaj, ne bude kaznjen jer sam sebi sredi u nadleznoj policijskoj upravi.
tito dragi
- Logovan
- Female_Sa
#12542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tomahawk11 wrote:Kad kazem sud, onda mislim na komplet organizaciju oko suda.Female_Sa wrote:E nije uvijek ni do suda. Sud ne moze odrediti pritvor ako nadlezno tuzilastvo ne dostavi dokaze. NA osnovu cega da se odredi pritvor? Sud postupa u skladu sa zakonom i predocenim dokazima. Tuzilastvo se cesto nemarno ponasa prema određenim slučajevima te se desi da postupajuci sudija jednostavno nema dovoljno dokaza da nekoga stavi u pritvor. Sjecam se jedne izjave advokata KArkina kad je rekao da on nije toliko dobar advokat koliko je slabo tuzilastvo i dokazi koje on lako obori.Tomahawk11 wrote:Hiljadu puta smo ovdje pretresli da na kraju krajeva i nije toliko do policije, oni uhapse, sud pusti....sta da rade, da opet hapse?!
Cekaj, zar nije problem sistema ako je tuzilastvo slaba karika? I svi to uvidjaju i niko nista
Moje misljenje je da je kompletno pravosudje slaba karika..Ako VSTV BiH bira sudije po osnovu nacionalnosti, a ne kompetentnosti/stručnosti, kako da ocekujemo onda da pravosudje bude funkcionalno? Isto mislim i kada je rijec o tuziteljima. NAjveci problem jeste sto ne posotji konkretna sankcija niti za sudije niti za tuzioce. Ne znam da postoji odredba u zakonu u kojoj se kaze da sudija ili tuzilac moze biti trajno smijenjen sa pozicije i iz koji razloga..Ured disciplinskog tuzitelja pri VSTV BiH provede disciplinski postupak protiv sudije..kazni ga umanjenjem plaće na 6 mjeseci..a to sto sudija nije 2 godine donio presudu i sto je nekome prouzrokovao milionsku stetu..zar je kome bitno..
Mislim das kada bi se desilo da se npr. jedan mjesec otpusti (ne privremeno suspenduje) 10 policajaca, npr. u Kantonu Sraajevo zbog uzimanja mita, ili da se trajno suspenduje 3-4 sudija jer nisu obavljali svoje poslove..ma kako bi to fino djelovalo na ostale..stisni pa radi 20 KM mita izgubi 1000 KM mjesecne place (mislim na policiju) ili radi 200 KM koje sudija uzme da izgubi 2.400 KM place..
- O'zone
- Globalni moderator
#12543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vozač kriv 1/1. Pješački prelaz..pješak ima prednost..nema vertikalne signalizacije...morao je stati...al trpi sujeta
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#12544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U Albaniji zive Albanci,ovdje zive dobri Bosnjani.zavezata-vreca wrote:mladi su ljudi u pitanju, a svakome se desi trenutak nepažnje, lucidnosti, zanesenosti ... sud je tu velikodušan i daje drugu priliku. Narod bogara par dana, a bližnji nastradalog pate cijeli život ... suština ...
Dobar ili jeban isto ti dodje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakva prednost, 'ta ce pjesak....prvo da ja s autom prodjemO'zone wrote:Vozač kriv 1/1. Pješački prelaz..pješak ima prednost..nema vertikalne signalizacije...morao je stati...al trpi sujeta
- drug_profi
#12546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato sto je to tako uvijek i svuda. Od Amerike do Pakistana. Pusti sta pise negdje u nekom pravilniku.Female_Sa wrote:drugi profil wrote:Zasto se uvijek neko poredi sa policijom. Nisi policija - postuj zakon. Oni su iznad zakona i prihvati to. Ma u svakoj drzavi u pet deka.
Ti nisi policija i ne poredi se sa njima.
- ranger
#12547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
parkiro se drotina na trotoar pred mojim ulazom i zena nije mogla kolicima proc vec ih morala prenijet.
on puseci cigaru pored auta je pito "morešliproć" u trenutku dok je ona prenosila kolica skupa s bebom
e zato ja aBd selim odavle.
on puseci cigaru pored auta je pito "morešliproć" u trenutku dok je ona prenosila kolica skupa s bebom
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa mislio joj covjek pomoć ako ne može šta preuveličavate
nije on kriv što nam ulice nisu kao u americi široke nego su orijentalno-sprčenog stila
nije on kriv što nam ulice nisu kao u americi široke nego su orijentalno-sprčenog stila
-
Nepass
#12549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa skakina mama i rasidagiceva mama sestreO'zone wrote:Ima boljaFemale_Sa wrote:Sjecate li se sina vlasnika ćevabdzinice "Zmaj" kad je prosao kroz crvenoi svjetlo i pri brzini preko 100km/h udario u auto dr. Ajle Hadzismajlovic kod Narodnog pozorista? Cura bila nekoliko sedmica u komi, teške tjelesne, trajne posljedice..hadžo dobio godinu i po nepravomocno na sarajevskom Općinskom sudu, a onda se predsjednici Federacije (Budimir, a kasnije i ČAvara) podigli da ga pomiluju jer decko treba na skolovanje negdje u inostranstvo. Onda su roditelji uz pomoc novca sredili sve pa se dečku ponovo sudilo u Srbiji (iako po zakonu se ne moze suditi 2x za isto krivicno djelo-koliko mi je poznato) te je dečko dobio uslovnu kaznu u trajanju od samo 6 mjeseci. Koja tuga i koja farsa i bruka od strane kompletnog pravosuđa..
Ovaj boldirani nam je gradonačelnik sadaSin vlasnika sarajevske slastičarne “Metropolis” Nedžad Rašidagić je prije, skoro 10 godina, na tramvajskom stajalištu ubio Hašima Kadića te povrijedio Kasima Džubru, Abdulaha Skaku i Nermina Mušiklića. Uzrok nesreće je bila neprilagođena brzina, a Rašidagić je bio slobode lišen tek nekoliko dana.
- pirpa
#12550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
moderni feudalizam, prc, prc kmetovi