Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamen spoticanja

#12501 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Eborg wrote:SDA nazvala Fudu Zenicaninom, on to broji kao pobjedu. :D

Hu da fak iz Kahriman?
Shupak direktor JP VIK
kamen spoticanja

#12502 Re: Zeničani

Casual's wrote:Kamenu dragi, gdje su ti silni najavljivani udarci na FK, ta sahranjivanja i to? 4 dana do izbora.
http://stav.ba/fuad-kasumovic-radikalni ... k-milione/
recimo :mrgreen:
Casual's

#12503 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kamen spoticanja wrote:
Casual's wrote:Kamenu dragi, gdje su ti silni najavljivani udarci na FK, ta sahranjivanja i to? 4 dana do izbora.
Neozbiljnost totalna, ako im je to vrh, onda... :run:
kamen spoticanja

#12504 Re: Zeničani

Casual's wrote:
kamen spoticanja wrote:
Neozbiljnost totalna, ako im je to vrh, onda... :run:
Pa sta bi trebali...poslati pokopno drustvo :mrgreen:
Casual's

#12505 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Iskopat dokument neki, nešto. Spomenuti gdje je bio '92 i tako to, osjetljive stvari. Ovde ja vidim samo pucanje bez metaka, ništa, slabo.
Bolji je FK članak o ZEDA i Ekri Kahrimanu. :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12506 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

kamen spoticanja wrote: Daj ba sta da kazem na obecanje da ce dati sluzbenog pasata za potrebe 70tak zenickih sela?
Dva službena passata kamenčiću. :) Jedan stoji u podrumu MUPa kao rezervni i upali se samo s vremena na vrijeme da motor malo odradi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12507 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Hebo te pasat ...govorim o nerealnosti obecanja
mada ne kontam sto spinujes ono sto sam ustvari htio reci
zenica je i pisce ali i jastrebac...to treba da shvate ovi malo ljevlji
Jah eto nerealno je tom hebenom pasatu nakaciti prikolicu ili ga prodati i kupiti dva tamića :-)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12508 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Freamon Lester wrote:2012 - 25.221
2013 - 24.823
2014 - 24.694
2015 - 24.338
2016 - 24.164

Dakle u gradu gdje se samo za jedan mandat zaposlenost smanjila za skoro 5% ljudi traze manu u opoziciji. Tuzno i istinito.

Broj zaposlenih u Zenici 2008 godine - 26.673
2008 - 2016 - 2509 manje zaposlenih

Smanjenje zaposlenosti u dva mandata općinske administracije 9.4%

Pa da ponovim. U gradu kojem se zaposlenost smanjila skoro 10% za dva mandata za SDA moze glasati samo onaj ko direktno zivi od muke napacenog naroda i onaj koji nema dovoljno inteligencije.
:)
ExNihilo

#12509 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Casual's wrote:Iskopat dokument neki, nešto. Spomenuti gdje je bio '92 i tako to, osjetljive stvari. Ovde ja vidim samo pucanje bez metaka, ništa, slabo.
Bolji je FK članak o ZEDA i Ekri Kahrimanu. :D
Gdje je Fudica spominjao Kahrimana?
splend

#12510 Re: Zeničani

Post by splend »

jel ima gdje kakva anketa (iole normalna) o ovim izborima?
bas me zanima koliko se kome sansi daje, ja nemam nikakvu predstavu.
da je huso ziv, bilo bi opet bez ikakve dileme, a vrace i fudo se naravno ne bi ni kandidovali.
neko moje misljenje je da ce sbb zavrsiti kao i sdp i sbih. jer ti glasovi nisu fiksni (kao oni od sda) i to su oni sto glasaju za neke promjene i kontra sda. sbb je popusio foru sa koalicijom, a i sam skup u zenici neku noc je pokazao da su pali macku za usi.

ostaje znaci sda, sc, ns. a za nacelnika sda, sc, i fudo.
sda ima fiksno nekih 10.000 glasova, koliko odprilike ima i naidin. ocekivati je tu jos +2000 glasova. eh sad, da li ce fudo uspjeti odkinuti 5-6 hiljada glasova koji bi inace otisli naidinu?
moze li vrace imati preko 10.000? moje neko misljenje da ce on imati vise glasova nego stranka mu, jer realno - kanditati su mu nidje veze (to sto rade u privatnom sektoru im je kao najjaca refernca :mrgreen: ) :-?
da nisam slucajno pogledao 10 minuta onog senadovog dnevnika, i ja bih glasao za istog, ovako cu se samog sebe stidjeti ako to uradim.
za naidina to isto vazi.
a kasumovic je bandit, kakva ova dvojica za tri zivota nece biti.

a opet, mora se neko izabrati.. zato me zanima ko od ove dvojice ima vece sanse (fudo il vrace), red je da se nesto mijenja :-)
Eborg

#12511 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Tu su negdje, Fudo više na selima, Vrače u gradu. Da nema jednog od njih dvojice, mislim da bi se moglo hladno razmišljati o porazu SDA kao kada Čarobnjak porazi Mrazomora u "Čarobnjakovom šeširu". :D
avenija

#12512 Re: Zeničani

Post by avenija »

Ja sam iz upravo tih razloga odlucio glasati za Vraceta jer mislim da ima vise sanse od Fude da pobjedi Naidina , steta sto nema ankete da vidimo drugog najjaceg za mjesto gradonacelnika . Ocekujem i za Ramu nekih 2-3 k glasova ..
apsidejzi

#12513 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Eborg wrote:Tu su negdje, Fudo više na selima, Vrače u gradu. Da nema jednog od njih dvojice, mislim da bi se moglo hladno razmišljati o porazu SDA kao kada Čarobnjak porazi Mrazomora u "Čarobnjakovom šeširu". :D
Ja sam neki dan vidio Fudinu sliku i "obecanje" da rijesi pitanje Celika i sl. Kolika je vjerovatnoca da on to odradi ako dobije mandat i kolika je vjerovatnoca da drugi kandidati to odrade i kakvo rjesenje on ima u planu?
Ci-Nick

#12514 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Glasao sam od 1990. do 2012. za SDP i neću više,... glas dajem NS a za gradonačelnika dajem glas ovom lopovu FK,.. zašto ?
Bio sam prije petnaestak godina u jednoj školi za osobe sa invaliditetom, direktor lopovčina ovako nešto kao "Naš" Fudo,..
ali moram priznati da nisam bio u bolje opremljenoj školi.
Hoću da kažem da Fudo može učiniti najviše i za sebe i za grad,.. ukoliko bude imao podršku u vijeću,..
slavemaster

#12515 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

apsidejzi wrote:
Eborg wrote:Tu su negdje, Fudo više na selima, Vrače u gradu. Da nema jednog od njih dvojice, mislim da bi se moglo hladno razmišljati o porazu SDA kao kada Čarobnjak porazi Mrazomora u "Čarobnjakovom šeširu". :D
Ja sam neki dan vidio Fudinu sliku i "obecanje" da rijesi pitanje Celika i sl. Kolika je vjerovatnoca da on to odradi ako dobije mandat i kolika je vjerovatnoca da drugi kandidati to odrade i kakvo rjesenje on ima u planu?
nek me neko ispravi ako griejsim al zar nije on vec prije 4 godine tako preuzeo celik pred izbore i ufatio se noge odmah poslije?
splend

#12516 Re: Zeničani

Post by splend »

pa zar fudo ne uzima glasove od sda? i ramo uzima iste te glasove (na njega sam zaboravio totalno).
vrace uzima sbb, sdp, ns i nove glasove. bar je to neko moje razmsiljanje.
oni koji glas daju rami i fudi, mislim da ni u ludilu ne bi glasali za vraceta :-?
fakat bi moglo bit zanimljivo (dok ne dodje noc izbora, i skontamo da je sda opet ubjedljivi pobjednik :mrgreen: )
Eborg

#12517 Re: Zeničani

Post by Eborg »

apsidejzi wrote:
Svi obećavaju, pa predizborna kampanja je. Vidio sam da se čak i Željko Komšić slikao sa letkom za Čelik. :mrgreen: Svako ima svoja neka rješenja ali svi su se obavezali da će pomoći ostvarenje plana oporavka za koji se zalažu NGG "Za Čelik" i "Robijaši" prihvatajući ga kao najoptimalnije odustajući od svojih nebuloza "prodaje Čelika", "dovođenja Arapa" i sl. Imaš više o tome OVDJE.

Fudo je na Pinku iznio da podržava to i da neće praviti blokade kao ovi sada da se to obavi a da je njegov plan za nova sredstva tako što će opaliti kladionice po ušima i sav taj novac usmjeriti u sport. Moj neki lični stav je da je to nemoguće iz više razloga, a najviše iz onoga da bi kladionice onda oderale Zenicu na sudu.
slavemaster wrote:Ja sam neki dan vidio Fudinu sliku i "obecanje" da rijesi pitanje Celika i sl. Kolika je vjerovatnoca da on to odradi ako dobije mandat i kolika je vjerovatnoca da drugi kandidati to odrade i kakvo rjesenje on ima u planu?
nek me neko ispravi ako griejsim al zar nije on vec prije 4 godine tako preuzeo celik pred izbore i ufatio se noge odmah poslije?[/quote]

Tačno. Zato sve i treba uzimati sa rezervom, sve ijednog kandidata. Ali opet na kraju napraviti izbor i glasati.
Eborg

#12518 Re: Zeničani

Post by Eborg »

splend wrote:
pa zar fudo ne uzima glasove od sda? i ramo uzima iste te glasove (na njega sam zaboravio totalno).
vrace uzima sbb, sdp, ns i nove glasove. bar je to neko moje razmsiljanje.
oni koji glas daju rami i fudi, mislim da ni u ludilu ne bi glasali za vraceta :-?
fakat bi moglo bit zanimljivo (dok ne dodje noc izbora, i skontamo da je sda opet ubjedljivi pobjednik :mrgreen: )
Ma ne vjerujem da će Ramo imati više od par hiljada. Šteta što će ih oteti od nekog kandidata kojem bi to mogla biti prevaga. Isto stoji i za DF, SDP i NS koji nemaju šansu za gradonačelničko mjesto.
Shmeker

#12519 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Lijep potez Nase stranke danas u Zenici. U Backstage kafeu dosli Gratz, Sabina Cudic i cijela ekipa iz Zenice. Dosla neka djeca iz muzicke skole i svirala jazz z kaficu a oni u pauzama animirali mlade da izadju na izbore i koliko je to vazno za zve nas. Mogao je svako postavit pitanje uz kafu. Lijepa atmosfera bas. Samo na pitanjima mladih vidis koliko su oni neupuceni. Dosta pitanja o Ustavu i tim sranjima a nista konkretno vezano za lokalne probleme.
Biene

#12520 Re: Zeničani

Post by Biene »

E da, i jos nesto za ove sto se smiju Vraci zbog emisije sa Senadom, pa pobogu, je li vama treba govornik/voditelj, neko ko ce na tv u zvucati i izgledati dobro ili vam treba neko ko ce biti produktivan i raditi ono sto mu je posao. Koliko sam cula na pocetku emisije, to mu je bio prvi put pred kamerom i uzimajuci to u obzir, mislim da se odlicno snasao.
apsidejzi

#12521 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Eborg wrote:
apsidejzi wrote:
Svi obećavaju, pa predizborna kampanja je. Vidio sam da se čak i Željko Komšić slikao sa letkom za Čelik. :mrgreen: Svako ima svoja neka rješenja ali svi su se obavezali da će pomoći ostvarenje plana oporavka za koji se zalažu NGG "Za Čelik" i "Robijaši" prihvatajući ga kao najoptimalnije odustajući od svojih nebuloza "prodaje Čelika", "dovođenja Arapa" i sl. Imaš više o tome OVDJE.

Fudo je na Pinku iznio da podržava to i da neće praviti blokade kao ovi sada da se to obavi a da je njegov plan za nova sredstva tako što će opaliti kladionice po ušima i sav taj novac usmjeriti u sport. Moj neki lični stav je da je to nemoguće iz više razloga, a najviše iz onoga da bi kladionice onda oderale Zenicu na sudu.
slavemaster wrote:Ja sam neki dan vidio Fudinu sliku i "obecanje" da rijesi pitanje Celika i sl. Kolika je vjerovatnoca da on to odradi ako dobije mandat i kolika je vjerovatnoca da drugi kandidati to odrade i kakvo rjesenje on ima u planu?
nek me neko ispravi ako griejsim al zar nije on vec prije 4 godine tako preuzeo celik pred izbore i ufatio se noge odmah poslije?
Tačno. Zato sve i treba uzimati sa rezervom, sve ijednog kandidata. Ali opet na kraju napraviti izbor i glasati.[/quote]
Hvala na odgovoru. Nisam znao da je vec imao priliku...
sorted

#12522 Re: Zeničani

Post by sorted »

Bio u upravi celika tamo oko 2005. Ne sjecam se jel kao direktor ili predsjednik uo. Ima famozni klip iz tog vremena kad je napao pripoljca sa tvze.
splend

#12523 Re: Zeničani

Post by splend »

Biene wrote:E da, i jos nesto za ove sto se smiju Vraci zbog emisije sa Senadom, pa pobogu, je li vama treba govornik/voditelj, neko ko ce na tv u zvucati i izgledati dobro ili vam treba neko ko ce biti produktivan i raditi ono sto mu je posao. Koliko sam cula na pocetku emisije, to mu je bio prvi put pred kamerom i uzimajuci to u obzir, mislim da se odlicno snasao.
nije problem da li mu se neko smije ili ne smije - vjerovatno bi mi svi na tom mjestu bili 100 puta gori.
problem nastaje u trenutku kad covjek skonta da je on najbolji izbor opozicije (tek onda vidis kakvi su svi ostali), a on lupa i samo lupa. kampanju je odradio dobro, vjerovatno je imao PR agenciju, te su ljudi taj dio odradili i rade vrlo dobro. krenulo je s onim investitorima za metalno (PR potez), pa onda pocne lupati o razgovoru o mogucnosti izgradnje petlje na smetovima (a autoput skoro gotov :mrgreen: - al opet PR potez), pa onda ono o autu da ce ga dati poljoprivrednicima (a mozda je zakon da nacelnik mora imati sluzbeno auto -al haj, opet PR potez) - a onda dodje kod senada i u 10 minuta koje sam ja gledao osramoti i ovo sto je do sada uradio. mogu misliti sta je kasnije bilo. mogu misliti kakav ce tek da bude, ako bude izabran :shock:
to sto mu je babo napravio firmu/firme, i njemu dao funkciju direktora ili cega vec, mu takodjer nije za neku pohvalu, kako to on predstavlja.
i ne, nije niko glup, svi ovo vide, al kakvi su ostali, mozda ga i treba podrzati. al nismo mu clanovi stranke (bar vecina ovdje :-D ) - ne moramo ga vala ni predstavljati kao ne znam ni sam koga...
sorted

#12524 Re: Zeničani

Post by sorted »

Jimmy McNulty wrote:
Freamon Lester wrote:2012 - 25.221
2013 - 24.823
2014 - 24.694
2015 - 24.338
2016 - 24.164

Dakle u gradu gdje se samo za jedan mandat zaposlenost smanjila za skoro 5% ljudi traze manu u opoziciji. Tuzno i istinito.

Broj zaposlenih u Zenici 2008 godine - 26.673
2008 - 2016 - 2509 manje zaposlenih

Smanjenje zaposlenosti u dva mandata općinske administracije 9.4%

Pa da ponovim. U gradu kojem se zaposlenost smanjila skoro 10% za dva mandata za SDA moze glasati samo onaj ko direktno zivi od muke napacenog naroda i onaj koji nema dovoljno inteligencije.
:)
Busanje ublehom. :-)
Po ovoj logici kritike svugdje u BiH gdje nema sda zaposlenost u stalnom porastu? :lol: :zzzz:
Biene

#12525 Re: Zeničani

Post by Biene »

splend wrote:
nije problem da li mu se neko smije ili ne smije - vjerovatno bi mi svi na tom mjestu bili 100 puta gori.
problem nastaje u trenutku kad covjek skonta da je on najbolji izbor opozicije (tek onda vidis kakvi su svi ostali), a on lupa i samo lupa. kampanju je odradio dobro, vjerovatno je imao PR agenciju, te su ljudi taj dio odradili i rade vrlo dobro. krenulo je s onim investitorima za metalno (PR potez), pa onda pocne lupati o razgovoru o mogucnosti izgradnje petlje na smetovima (a autoput skoro gotov :mrgreen: - al opet PR potez), pa onda ono o autu da ce ga dati poljoprivrednicima (a mozda je zakon da nacelnik mora imati sluzbeno auto -al haj, opet PR potez) - a onda dodje kod senada i u 10 minuta koje sam ja gledao osramoti i ovo sto je do sada uradio. mogu misliti sta je kasnije bilo. mogu misliti kakav ce tek da bude, ako bude izabran :shock:
to sto mu je babo napravio firmu/firme, i njemu dao funkciju direktora ili cega vec, mu takodjer nije za neku pohvalu, kako to on predstavlja.
i ne, nije niko glup, svi ovo vide, al kakvi su ostali, mozda ga i treba podrzati. al nismo mu clanovi stranke (bar vecina ovdje :-D ) - ne moramo ga vala ni predstavljati kao ne znam ni sam koga...
Razumijem ja to sve, i ja iskreno ne znam mnogo o njemu ali ako uzmemo u obzir da su mu glavna konkurencija clan SDA i bivsi clan SDA...ja bih ipak njega da izaberem.
Post Reply