Shupak direktor JP VIKEborg wrote:SDA nazvala Fudu Zenicaninom, on to broji kao pobjedu.
Hu da fak iz Kahriman?
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kamen spoticanja
#12501 Re: Zeničani
- kamen spoticanja
#12502 Re: Zeničani
http://stav.ba/fuad-kasumovic-radikalni ... k-milione/Casual's wrote:Kamenu dragi, gdje su ti silni najavljivani udarci na FK, ta sahranjivanja i to? 4 dana do izbora.
recimo
- Casual's
#12503 Re: Zeničani
Neozbiljnost totalna, ako im je to vrh, onda...kamen spoticanja wrote:http://stav.ba/fuad-kasumovic-radikalni ... k-milione/Casual's wrote:Kamenu dragi, gdje su ti silni najavljivani udarci na FK, ta sahranjivanja i to? 4 dana do izbora.
recimo
- kamen spoticanja
#12504 Re: Zeničani
Pa sta bi trebali...poslati pokopno drustvoCasual's wrote:Neozbiljnost totalna, ako im je to vrh, onda...kamen spoticanja wrote:http://stav.ba/fuad-kasumovic-radikalni ... k-milione/Casual's wrote:Kamenu dragi, gdje su ti silni najavljivani udarci na FK, ta sahranjivanja i to? 4 dana do izbora.
recimo
- Casual's
#12505 Re: Zeničani
Iskopat dokument neki, nešto. Spomenuti gdje je bio '92 i tako to, osjetljive stvari. Ovde ja vidim samo pucanje bez metaka, ništa, slabo.
Bolji je FK članak o ZEDA i Ekri Kahrimanu.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#12506 Re: Zeničani
Dva službena passata kamenčiću.kamen spoticanja wrote: Daj ba sta da kazem na obecanje da ce dati sluzbenog pasata za potrebe 70tak zenickih sela?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12507 Re: Zeničani
Jah eto nerealno je tom hebenom pasatu nakaciti prikolicu ili ga prodati i kupiti dva tamićakamen spoticanja wrote: Hebo te pasat ...govorim o nerealnosti obecanja
mada ne kontam sto spinujes ono sto sam ustvari htio reci
zenica je i pisce ali i jastrebac...to treba da shvate ovi malo ljevlji
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#12508 Re: Zeničani
Freamon Lester wrote:2012 - 25.221
2013 - 24.823
2014 - 24.694
2015 - 24.338
2016 - 24.164
Broj zaposlenih u Zenici 2008 godine - 26.673
2008 - 2016 - 2509 manje zaposlenih
Smanjenje zaposlenosti u dva mandata općinske administracije 9.4%
Pa da ponovim. U gradu kojem se zaposlenost smanjila skoro 10% za dva mandata za SDA moze glasati samo onaj ko direktno zivi od muke napacenog naroda i onaj koji nema dovoljno inteligencije.
- ExNihilo
#12509 Re: Zeničani
Gdje je Fudica spominjao Kahrimana?Casual's wrote:Iskopat dokument neki, nešto. Spomenuti gdje je bio '92 i tako to, osjetljive stvari. Ovde ja vidim samo pucanje bez metaka, ništa, slabo.
- splend
#12510 Re: Zeničani
jel ima gdje kakva anketa (iole normalna) o ovim izborima?
bas me zanima koliko se kome sansi daje, ja nemam nikakvu predstavu.
da je huso ziv, bilo bi opet bez ikakve dileme, a vrace i fudo se naravno ne bi ni kandidovali.
neko moje misljenje je da ce sbb zavrsiti kao i sdp i sbih. jer ti glasovi nisu fiksni (kao oni od sda) i to su oni sto glasaju za neke promjene i kontra sda. sbb je popusio foru sa koalicijom, a i sam skup u zenici neku noc je pokazao da su pali macku za usi.
ostaje znaci sda, sc, ns. a za nacelnika sda, sc, i fudo.
sda ima fiksno nekih 10.000 glasova, koliko odprilike ima i naidin. ocekivati je tu jos +2000 glasova. eh sad, da li ce fudo uspjeti odkinuti 5-6 hiljada glasova koji bi inace otisli naidinu?
moze li vrace imati preko 10.000? moje neko misljenje da ce on imati vise glasova nego stranka mu, jer realno - kanditati su mu nidje veze (to sto rade u privatnom sektoru im je kao najjaca refernca
)
da nisam slucajno pogledao 10 minuta onog senadovog dnevnika, i ja bih glasao za istog, ovako cu se samog sebe stidjeti ako to uradim.
za naidina to isto vazi.
a kasumovic je bandit, kakva ova dvojica za tri zivota nece biti.
a opet, mora se neko izabrati.. zato me zanima ko od ove dvojice ima vece sanse (fudo il vrace), red je da se nesto mijenja
bas me zanima koliko se kome sansi daje, ja nemam nikakvu predstavu.
da je huso ziv, bilo bi opet bez ikakve dileme, a vrace i fudo se naravno ne bi ni kandidovali.
neko moje misljenje je da ce sbb zavrsiti kao i sdp i sbih. jer ti glasovi nisu fiksni (kao oni od sda) i to su oni sto glasaju za neke promjene i kontra sda. sbb je popusio foru sa koalicijom, a i sam skup u zenici neku noc je pokazao da su pali macku za usi.
ostaje znaci sda, sc, ns. a za nacelnika sda, sc, i fudo.
sda ima fiksno nekih 10.000 glasova, koliko odprilike ima i naidin. ocekivati je tu jos +2000 glasova. eh sad, da li ce fudo uspjeti odkinuti 5-6 hiljada glasova koji bi inace otisli naidinu?
moze li vrace imati preko 10.000? moje neko misljenje da ce on imati vise glasova nego stranka mu, jer realno - kanditati su mu nidje veze (to sto rade u privatnom sektoru im je kao najjaca refernca
da nisam slucajno pogledao 10 minuta onog senadovog dnevnika, i ja bih glasao za istog, ovako cu se samog sebe stidjeti ako to uradim.
za naidina to isto vazi.
a kasumovic je bandit, kakva ova dvojica za tri zivota nece biti.
a opet, mora se neko izabrati.. zato me zanima ko od ove dvojice ima vece sanse (fudo il vrace), red je da se nesto mijenja
-
Eborg
#12511 Re: Zeničani
Tu su negdje, Fudo više na selima, Vrače u gradu. Da nema jednog od njih dvojice, mislim da bi se moglo hladno razmišljati o porazu SDA kao kada Čarobnjak porazi Mrazomora u "Čarobnjakovom šeširu". 
- avenija
#12512 Re: Zeničani
Ja sam iz upravo tih razloga odlucio glasati za Vraceta jer mislim da ima vise sanse od Fude da pobjedi Naidina , steta sto nema ankete da vidimo drugog najjaceg za mjesto gradonacelnika . Ocekujem i za Ramu nekih 2-3 k glasova ..
- apsidejzi
#12513 Re: Zeničani
Ja sam neki dan vidio Fudinu sliku i "obecanje" da rijesi pitanje Celika i sl. Kolika je vjerovatnoca da on to odradi ako dobije mandat i kolika je vjerovatnoca da drugi kandidati to odrade i kakvo rjesenje on ima u planu?Eborg wrote:Tu su negdje, Fudo više na selima, Vrače u gradu. Da nema jednog od njih dvojice, mislim da bi se moglo hladno razmišljati o porazu SDA kao kada Čarobnjak porazi Mrazomora u "Čarobnjakovom šeširu".
-
Ci-Nick
#12514 Re: Zeničani
Glasao sam od 1990. do 2012. za SDP i neću više,... glas dajem NS a za gradonačelnika dajem glas ovom lopovu FK,.. zašto ?
Bio sam prije petnaestak godina u jednoj školi za osobe sa invaliditetom, direktor lopovčina ovako nešto kao "Naš" Fudo,..
ali moram priznati da nisam bio u bolje opremljenoj školi.
Hoću da kažem da Fudo može učiniti najviše i za sebe i za grad,.. ukoliko bude imao podršku u vijeću,..
Bio sam prije petnaestak godina u jednoj školi za osobe sa invaliditetom, direktor lopovčina ovako nešto kao "Naš" Fudo,..
ali moram priznati da nisam bio u bolje opremljenoj školi.
Hoću da kažem da Fudo može učiniti najviše i za sebe i za grad,.. ukoliko bude imao podršku u vijeću,..
-
slavemaster
#12515 Re: Zeničani
nek me neko ispravi ako griejsim al zar nije on vec prije 4 godine tako preuzeo celik pred izbore i ufatio se noge odmah poslije?apsidejzi wrote:Ja sam neki dan vidio Fudinu sliku i "obecanje" da rijesi pitanje Celika i sl. Kolika je vjerovatnoca da on to odradi ako dobije mandat i kolika je vjerovatnoca da drugi kandidati to odrade i kakvo rjesenje on ima u planu?Eborg wrote:Tu su negdje, Fudo više na selima, Vrače u gradu. Da nema jednog od njih dvojice, mislim da bi se moglo hladno razmišljati o porazu SDA kao kada Čarobnjak porazi Mrazomora u "Čarobnjakovom šeširu".
- splend
#12516 Re: Zeničani
pa zar fudo ne uzima glasove od sda? i ramo uzima iste te glasove (na njega sam zaboravio totalno).Eborg wrote:Tu su negdje, Fudo više na selima, Vrače u gradu. Da nema jednog od njih dvojice, mislim da bi se moglo hladno razmišljati o porazu SDA kao kada Čarobnjak porazi Mrazomora u "Čarobnjakovom šeširu".
vrace uzima sbb, sdp, ns i nove glasove. bar je to neko moje razmsiljanje.
oni koji glas daju rami i fudi, mislim da ni u ludilu ne bi glasali za vraceta
fakat bi moglo bit zanimljivo (dok ne dodje noc izbora, i skontamo da je sda opet ubjedljivi pobjednik
-
Eborg
#12517 Re: Zeničani
Svi obećavaju, pa predizborna kampanja je. Vidio sam da se čak i Željko Komšić slikao sa letkom za Čelik.apsidejzi wrote:Ja sam neki dan vidio Fudinu sliku i "obecanje" da rijesi pitanje Celika i sl. Kolika je vjerovatnoca da on to odradi ako dobije mandat i kolika je vjerovatnoca da drugi kandidati to odrade i kakvo rjesenje on ima u planu?Eborg wrote:Tu su negdje, Fudo više na selima, Vrače u gradu. Da nema jednog od njih dvojice, mislim da bi se moglo hladno razmišljati o porazu SDA kao kada Čarobnjak porazi Mrazomora u "Čarobnjakovom šeširu".
Fudo je na Pinku iznio da podržava to i da neće praviti blokade kao ovi sada da se to obavi a da je njegov plan za nova sredstva tako što će opaliti kladionice po ušima i sav taj novac usmjeriti u sport. Moj neki lični stav je da je to nemoguće iz više razloga, a najviše iz onoga da bi kladionice onda oderale Zenicu na sudu.
nek me neko ispravi ako griejsim al zar nije on vec prije 4 godine tako preuzeo celik pred izbore i ufatio se noge odmah poslije?[/quote]slavemaster wrote:Ja sam neki dan vidio Fudinu sliku i "obecanje" da rijesi pitanje Celika i sl. Kolika je vjerovatnoca da on to odradi ako dobije mandat i kolika je vjerovatnoca da drugi kandidati to odrade i kakvo rjesenje on ima u planu?
Tačno. Zato sve i treba uzimati sa rezervom, sve ijednog kandidata. Ali opet na kraju napraviti izbor i glasati.
-
Eborg
#12518 Re: Zeničani
Ma ne vjerujem da će Ramo imati više od par hiljada. Šteta što će ih oteti od nekog kandidata kojem bi to mogla biti prevaga. Isto stoji i za DF, SDP i NS koji nemaju šansu za gradonačelničko mjesto.splend wrote:pa zar fudo ne uzima glasove od sda? i ramo uzima iste te glasove (na njega sam zaboravio totalno).Eborg wrote:Tu su negdje, Fudo više na selima, Vrače u gradu. Da nema jednog od njih dvojice, mislim da bi se moglo hladno razmišljati o porazu SDA kao kada Čarobnjak porazi Mrazomora u "Čarobnjakovom šeširu".
vrace uzima sbb, sdp, ns i nove glasove. bar je to neko moje razmsiljanje.
oni koji glas daju rami i fudi, mislim da ni u ludilu ne bi glasali za vraceta![]()
fakat bi moglo bit zanimljivo (dok ne dodje noc izbora, i skontamo da je sda opet ubjedljivi pobjednik)
-
Shmeker
#12519 Re: Zeničani
Lijep potez Nase stranke danas u Zenici. U Backstage kafeu dosli Gratz, Sabina Cudic i cijela ekipa iz Zenice. Dosla neka djeca iz muzicke skole i svirala jazz z kaficu a oni u pauzama animirali mlade da izadju na izbore i koliko je to vazno za zve nas. Mogao je svako postavit pitanje uz kafu. Lijepa atmosfera bas. Samo na pitanjima mladih vidis koliko su oni neupuceni. Dosta pitanja o Ustavu i tim sranjima a nista konkretno vezano za lokalne probleme.
- Biene
#12520 Re: Zeničani
E da, i jos nesto za ove sto se smiju Vraci zbog emisije sa Senadom, pa pobogu, je li vama treba govornik/voditelj, neko ko ce na tv u zvucati i izgledati dobro ili vam treba neko ko ce biti produktivan i raditi ono sto mu je posao. Koliko sam cula na pocetku emisije, to mu je bio prvi put pred kamerom i uzimajuci to u obzir, mislim da se odlicno snasao.
- apsidejzi
#12521 Re: Zeničani
Tačno. Zato sve i treba uzimati sa rezervom, sve ijednog kandidata. Ali opet na kraju napraviti izbor i glasati.[/quote]Eborg wrote:Svi obećavaju, pa predizborna kampanja je. Vidio sam da se čak i Željko Komšić slikao sa letkom za Čelik.apsidejzi wrote:Ja sam neki dan vidio Fudinu sliku i "obecanje" da rijesi pitanje Celika i sl. Kolika je vjerovatnoca da on to odradi ako dobije mandat i kolika je vjerovatnoca da drugi kandidati to odrade i kakvo rjesenje on ima u planu?Eborg wrote:Tu su negdje, Fudo više na selima, Vrače u gradu. Da nema jednog od njih dvojice, mislim da bi se moglo hladno razmišljati o porazu SDA kao kada Čarobnjak porazi Mrazomora u "Čarobnjakovom šeširu".Svako ima svoja neka rješenja ali svi su se obavezali da će pomoći ostvarenje plana oporavka za koji se zalažu NGG "Za Čelik" i "Robijaši" prihvatajući ga kao najoptimalnije odustajući od svojih nebuloza "prodaje Čelika", "dovođenja Arapa" i sl. Imaš više o tome OVDJE.
Fudo je na Pinku iznio da podržava to i da neće praviti blokade kao ovi sada da se to obavi a da je njegov plan za nova sredstva tako što će opaliti kladionice po ušima i sav taj novac usmjeriti u sport. Moj neki lični stav je da je to nemoguće iz više razloga, a najviše iz onoga da bi kladionice onda oderale Zenicu na sudu.
nek me neko ispravi ako griejsim al zar nije on vec prije 4 godine tako preuzeo celik pred izbore i ufatio se noge odmah poslije?slavemaster wrote:Ja sam neki dan vidio Fudinu sliku i "obecanje" da rijesi pitanje Celika i sl. Kolika je vjerovatnoca da on to odradi ako dobije mandat i kolika je vjerovatnoca da drugi kandidati to odrade i kakvo rjesenje on ima u planu?
Hvala na odgovoru. Nisam znao da je vec imao priliku...
-
sorted
#12522 Re: Zeničani
Bio u upravi celika tamo oko 2005. Ne sjecam se jel kao direktor ili predsjednik uo. Ima famozni klip iz tog vremena kad je napao pripoljca sa tvze.
- splend
#12523 Re: Zeničani
nije problem da li mu se neko smije ili ne smije - vjerovatno bi mi svi na tom mjestu bili 100 puta gori.Biene wrote:E da, i jos nesto za ove sto se smiju Vraci zbog emisije sa Senadom, pa pobogu, je li vama treba govornik/voditelj, neko ko ce na tv u zvucati i izgledati dobro ili vam treba neko ko ce biti produktivan i raditi ono sto mu je posao. Koliko sam cula na pocetku emisije, to mu je bio prvi put pred kamerom i uzimajuci to u obzir, mislim da se odlicno snasao.
problem nastaje u trenutku kad covjek skonta da je on najbolji izbor opozicije (tek onda vidis kakvi su svi ostali), a on lupa i samo lupa. kampanju je odradio dobro, vjerovatno je imao PR agenciju, te su ljudi taj dio odradili i rade vrlo dobro. krenulo je s onim investitorima za metalno (PR potez), pa onda pocne lupati o razgovoru o mogucnosti izgradnje petlje na smetovima (a autoput skoro gotov
to sto mu je babo napravio firmu/firme, i njemu dao funkciju direktora ili cega vec, mu takodjer nije za neku pohvalu, kako to on predstavlja.
i ne, nije niko glup, svi ovo vide, al kakvi su ostali, mozda ga i treba podrzati. al nismo mu clanovi stranke (bar vecina ovdje
-
sorted
#12524 Re: Zeničani
Busanje ublehom.Jimmy McNulty wrote:Freamon Lester wrote:2012 - 25.221
2013 - 24.823
2014 - 24.694
2015 - 24.338
2016 - 24.164
Broj zaposlenih u Zenici 2008 godine - 26.673
2008 - 2016 - 2509 manje zaposlenih
Smanjenje zaposlenosti u dva mandata općinske administracije 9.4%
Pa da ponovim. U gradu kojem se zaposlenost smanjila skoro 10% za dva mandata za SDA moze glasati samo onaj ko direktno zivi od muke napacenog naroda i onaj koji nema dovoljno inteligencije.
Po ovoj logici kritike svugdje u BiH gdje nema sda zaposlenost u stalnom porastu?
- Biene
#12525 Re: Zeničani
Razumijem ja to sve, i ja iskreno ne znam mnogo o njemu ali ako uzmemo u obzir da su mu glavna konkurencija clan SDA i bivsi clan SDA...ja bih ipak njega da izaberem.splend wrote:
nije problem da li mu se neko smije ili ne smije - vjerovatno bi mi svi na tom mjestu bili 100 puta gori.
problem nastaje u trenutku kad covjek skonta da je on najbolji izbor opozicije (tek onda vidis kakvi su svi ostali), a on lupa i samo lupa. kampanju je odradio dobro, vjerovatno je imao PR agenciju, te su ljudi taj dio odradili i rade vrlo dobro. krenulo je s onim investitorima za metalno (PR potez), pa onda pocne lupati o razgovoru o mogucnosti izgradnje petlje na smetovima (a autoput skoro gotov- al opet PR potez), pa onda ono o autu da ce ga dati poljoprivrednicima (a mozda je zakon da nacelnik mora imati sluzbeno auto -al haj, opet PR potez) - a onda dodje kod senada i u 10 minuta koje sam ja gledao osramoti i ovo sto je do sada uradio. mogu misliti sta je kasnije bilo. mogu misliti kakav ce tek da bude, ako bude izabran
![]()
to sto mu je babo napravio firmu/firme, i njemu dao funkciju direktora ili cega vec, mu takodjer nije za neku pohvalu, kako to on predstavlja.
i ne, nije niko glup, svi ovo vide, al kakvi su ostali, mozda ga i treba podrzati. al nismo mu clanovi stranke (bar vecina ovdje) - ne moramo ga vala ni predstavljati kao ne znam ni sam koga...