pa ovdje ne trebas 100x ponavljati, dovoljno je da neki 2x ponove lazi i ona postade istina
Sirija
- Klavikula
#12501 Re: Sirija
S obzirom da rezim kontrolise svega 30 % Sirije
pa ovdje ne trebas 100x ponavljati, dovoljno je da neki 2x ponove lazi i ona postade istina

- Klavikula
-
sarajevoxxxx
#12503 Re: Sirija
Ja koliko znam od strane mudzahedina ili stranih dobrovoljaca desio se jedan incident i to prije Odreda ili prije nego je zvanicno formirana jedinica, dakle, ubijen je jedan vojnik Armije RBiH koliko se sjecam u 7 muslimanskoj se to desilo.Cyrax wrote: Da ti isti kod NAS nisu postavljali bombe, ubijali NAS narod, ponasali se bahato i agresivno k'o i onaj agresor iz drugog entiteta pa da covjek pripise to neznanju, naivnosti al' jok.
Ako nista neki bar primaju lovu za to. Nisu Saudi cicije bili nikad.
Dakle, od 1000 mudzahedina u ratu je stradao jedan vojnik od ruke tog istog stranog dobrovoljca, ili daleko manja cifra recimo samo od jednog incidenta koji se desio u Sarajevu (a bilo ih je mnogo). Cacin slucaj ti je primjer. 14 vojnika Armije RBiH je poginulo prilikom njegovog hapsenja. Ako su cifre mjerilo, a valjda jesu, onda su "nas" Sarajlije najvise kostale, i ako cemo ici dalje a to kolega Cyrax voli raditi, najveca opasnost nam onda i prijeti upravo od tog radikalnog elementa, a kojem se zapravo u medijima najvise laska.
- animals
#12504 Re: Sirija
Toliko stranica o Siriji, drzavi sa kojom nemate veze
vise volite Siriju od vlastite drzave..samo nije mi jasno zbog cega, ili mi je jasno, ali necu sad o tome..
-
vrbas1979
#12505 Re: Sirija
bogoljub wrote:Stječe se dojam da se iza tvog forumskog imena ustvari krije jedan maloljetnik! Pitam se, zaista gdje si ti bio 92-95!? ili bolje rečeno jesi li uopšte i bio, tj. postojao. Možda i jesi stariji, ali tvoje pisanje je na tom nivou.sarajevoxxxx wrote:Hasan Nasrallah: Borili smo se za Palestince iako tamo nema sija, a borili smoi se i u Bosni devedesetih ?
Hezbollah je prije vojne intervencije u Siriji bio prilicno popularan medju arapima. Nakon klanja djece i zena u Kusajru Nasrallah kao vrhovni vodja ove paravojne formacije je postao najomrazenija osoba medju medju milionima Sirijaca i oko dvjesto miliona arapa koliko ih vec ima.
Danas pokusava javnim obracanjima, poput ovog jucerasnjeg, objasniti arapskoj javnosti da ne mrzi sunite jer ih je branio u Bosni, sto zaista prvi put cujem i u Palestini. Za Bosnu koliko znamo, od Irana jeste dolazilo neko oruzje, dok iz libanonskog Hezbollaha nikad niti jedan borac nije dosao u Bosnu.
Ne samo iz Hezbollaha, vec i iz Irana ili bilo koji musliman sija, koliko mi je poznato nije poginuo u Bosni, niti se borio na strani Armije RBiH. Kazem da nemam te podatke, a ako i jesu, to je bilo na nivou incidenta i jako daleko od toga da moze Nasrallah mahatim time danas kada kolje sunitske muskrace, zene i djecu u Kusajru. Bosnu je namjerno spomenuo jer je Bosna u srcima miliona arapa, ne kod ljudi koji su u vladajucim elitama, ali arapski narod ili sunije su od prvog dana sukoba bili na strani muslimana u BiH.
Ne treba zaboraviti niti se stidjeti ni njihove pomoci u ratu u ljudstvu. Stotine ih je poginulo na bosanskim brdima samo jer su smatrali da se zene i djeca u BiH ubijaju na pravdi Boga i da zele pomoci pa makar i zivotom to platili. Licno kao Bosnjak sam svih ovih godina ogorcen na etiketiranje, pljuvanje, razne pritiske sa kojima su se suocavali strani borci koji su nastavili zivjeti u BiH, i bez pretjerivanja smatram da danas strane borce ce mozda vise postovati i sami Srbi protiv kojih su se borili, nego veliki broj Bosnjaka, prije svega gradjana Sarajeva ili grada imperije poznate po medijskom smecu, i bljuvotinama, sa kojim se ne moze porediti ni jedan grad u regionu.
Istina, Srbima su strani borci i pomogli u njihovoj tezi borbe protiv Alijine islamske drzave, ali ne laskaju im oni zbog toga ( ne trebaju Srbima mudzahedini da zacementiraju svoju tezu,sasvim su nebitan faktor u cijelom kontekstu ) laskaju jer su neoptereci, njima ni iz djepa ni u djep, posmatraju sa strane uboge Bosnjake i samo konstatuju da zaista ovaj Bosnjacki narod tj jedan dio tog naroda, je zadnja stvar na planeti koju su strani borci trebali braniti, niti je zasluzio njihovu pomoc.
@sarajevoxxxx
Ma balavac koji crpi znanje sa wikipedije, foruma, twitera... Youtube gerila i forumski komandosi
Samo mi starno počinju ići na k*****
Ako tebi u BiH, državljaninu BiH, bilo šta smeta u Siriji, vala pravac tamo pa rješavaj stvari, šta nas ovdje handriš u zdrav mozak.
-
sustinca
#12506 Re: Sirija
Sirija <3
InshaAllah past ce Assad

InshaAllah past ce Assad
- DzeBra
#12507 Re: Sirija
Kako mislis kako ih podrzava? Lobiraju na sve strane za teroriste. Doniraju milione dolara u ekonomskoj pomoci, organizuju dostavu oruzja iz arapskih i drugih zemalja za naoruzavanje terorista. U svojim kampovima u Jordanu i Turskoj (pupupu) americki vojni instruktori obucavaju ljudozdere. Teroristi imaju maximalnu medijsku propagandnu podrsku .Dr_dre wrote:A kako to USA podrzava pobunjenike?
Samo na jeziku,a djelima u vidu embarga na uvoz oruzja kao i kod nas sto je bilo.
itd itd
-
vrbas1979
#12508 Re: Sirija
I ti se nedavno registorvao na forum da nam to objaviš. Ja ti platim kartu da ideš u Siriju i da rušiš Asada. Hoćeš? Javi se na ppsustinca wrote:Sirija <3
InshaAllah past ce Assad![]()
- Cyrax
#12509 Re: Sirija
Nije ti Cyrax kolega i ti ides u off sa ovim sto si naskrabao ne jasarajevoxxxx wrote: Ja koliko znam od strane mudzahedina ili stranih dobrovoljaca desio se jedan incident i to prije Odreda ili prije nego je zvanicno formirana jedinica, dakle, ubijen je jedan vojnik Armije RBiH koliko se sjecam u 7 muslimanskoj se to desilo.
Dakle, od 1000 mudzahedina u ratu je stradao jedan vojnik od ruke tog istog stranog dobrovoljca, ili daleko manja cifra recimo samo od jednog incidenta koji se desio u Sarajevu (a bilo ih je mnogo). Cacin slucaj ti je primjer. 14 vojnika Armije RBiH je poginulo prilikom njegovog hapsenja. Ako su cifre mjerilo, a valjda jesu, onda su "nas" Sarajlije najvise kostale, i ako cemo ici dalje a to kolega Cyrax voli raditi, najveca opasnost nam onda i prijeti upravo od tog radikalnog elementa, a kojem se zapravo u medijima najvise laska.
Vidis da sam visestruko opomenut pa moram biti fini.
Jah, takve smo ti mi Sarajlije. Sta bi mi bez mudzahida sto domacih i uvezenih. Nego sta ces ti na "sarajevskom" forumu?
Ti znas svoje, ja znam svoje. Khaj phice.
Necemo offtopicariti vise jel posteno? Rukla ruci svi smo Turci.
Last edited by Cyrax on 26/05/2013 23:53, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#12510 Re: Sirija
Nema potrebe za tim rijecnikom. Izvoli napisi nesto smisleno, ili potrazi neko drugo mjesto gdje ces vrijedjati druge sagovornike.vrbas1979 wrote:bogoljub wrote:Stječe se dojam da se iza tvog forumskog imena ustvari krije jedan maloljetnik! Pitam se, zaista gdje si ti bio 92-95!? ili bolje rečeno jesi li uopšte i bio, tj. postojao. Možda i jesi stariji, ali tvoje pisanje je na tom nivou.sarajevoxxxx wrote:Hasan Nasrallah: Borili smo se za Palestince iako tamo nema sija, a borili smoi se i u Bosni devedesetih ?
Hezbollah je prije vojne intervencije u Siriji bio prilicno popularan medju arapima. Nakon klanja djece i zena u Kusajru Nasrallah kao vrhovni vodja ove paravojne formacije je postao najomrazenija osoba medju medju milionima Sirijaca i oko dvjesto miliona arapa koliko ih vec ima.
Danas pokusava javnim obracanjima, poput ovog jucerasnjeg, objasniti arapskoj javnosti da ne mrzi sunite jer ih je branio u Bosni, sto zaista prvi put cujem i u Palestini. Za Bosnu koliko znamo, od Irana jeste dolazilo neko oruzje, dok iz libanonskog Hezbollaha nikad niti jedan borac nije dosao u Bosnu.
Ne samo iz Hezbollaha, vec i iz Irana ili bilo koji musliman sija, koliko mi je poznato nije poginuo u Bosni, niti se borio na strani Armije RBiH. Kazem da nemam te podatke, a ako i jesu, to je bilo na nivou incidenta i jako daleko od toga da moze Nasrallah mahatim time danas kada kolje sunitske muskrace, zene i djecu u Kusajru. Bosnu je namjerno spomenuo jer je Bosna u srcima miliona arapa, ne kod ljudi koji su u vladajucim elitama, ali arapski narod ili sunije su od prvog dana sukoba bili na strani muslimana u BiH.
Ne treba zaboraviti niti se stidjeti ni njihove pomoci u ratu u ljudstvu. Stotine ih je poginulo na bosanskim brdima samo jer su smatrali da se zene i djeca u BiH ubijaju na pravdi Boga i da zele pomoci pa makar i zivotom to platili. Licno kao Bosnjak sam svih ovih godina ogorcen na etiketiranje, pljuvanje, razne pritiske sa kojima su se suocavali strani borci koji su nastavili zivjeti u BiH, i bez pretjerivanja smatram da danas strane borce ce mozda vise postovati i sami Srbi protiv kojih su se borili, nego veliki broj Bosnjaka, prije svega gradjana Sarajeva ili grada imperije poznate po medijskom smecu, i bljuvotinama, sa kojim se ne moze porediti ni jedan grad u regionu.
Istina, Srbima su strani borci i pomogli u njihovoj tezi borbe protiv Alijine islamske drzave, ali ne laskaju im oni zbog toga ( ne trebaju Srbima mudzahedini da zacementiraju svoju tezu,sasvim su nebitan faktor u cijelom kontekstu ) laskaju jer su neoptereci, njima ni iz djepa ni u djep, posmatraju sa strane uboge Bosnjake i samo konstatuju da zaista ovaj Bosnjacki narod tj jedan dio tog naroda, je zadnja stvar na planeti koju su strani borci trebali braniti, niti je zasluzio njihovu pomoc.
@sarajevoxxxx
Ma balavac koji crpi znanje sa wikipedije, foruma, twitera... Youtube gerila
Samo mi starno počinju ići na k*****
Ako tebi u BiH, državljaninu BiH, bilo šta smeta u Siriji, vala pravac tamo pa rješavaj stvari, šta nas ovdje handriš u zdrav mozak.
- Cyrax
#12511 Re: Sirija
Fulio si zastavu.sustinca wrote:Sirija <3
-
sarajevoxxxx
#12512 Re: Sirija
DogovorenoCyrax wrote:Nije ti Cyrax kolega i ti ides u off sa ovim sto si naskrabao ne jasarajevoxxxx wrote: Ja koliko znam od strane mudzahedina ili stranih dobrovoljaca desio se jedan incident i to prije Odreda ili prije nego je zvanicno formirana jedinica, dakle, ubijen je jedan vojnik Armije RBiH koliko se sjecam u 7 muslimanskoj se to desilo.
Dakle, od 1000 mudzahedina u ratu je stradao jedan vojnik od ruke tog istog stranog dobrovoljca, ili daleko manja cifra recimo samo od jednog incidenta koji se desio u Sarajevu (a bilo ih je mnogo). Cacin slucaj ti je primjer. 14 vojnika Armije RBiH je poginulo prilikom njegovog hapsenja. Ako su cifre mjerilo, a valjda jesu, onda su "nas" Sarajlije najvise kostale, i ako cemo ici dalje a to kolega Cyrax voli raditi, najveca opasnost nam onda i prijeti upravo od tog radikalnog elementa, a kojem se zapravo u medijima najvise laska.![]()
Vidis da sam visestruko opomenut pa moram biti fini.![]()
Jah, takve smo ti mi Sarajlije. Sta bi mi bez mudzahida sto domacih i uvezenih.
Ti znas svoje, ja znam svoje. Khaj phice.![]()
-
sustinca
#12513 Re: Sirija
vrbas cemu frustracije? krivo ti sto Asad gubi tlo pod nogama 
- Challenger__
#12514 Re: Sirija
Zanimljivost
Mohammad Jihad al-Laham

- advokat, ekspert za krivično pravo, sunit, ponovo je izabran na poziciju predsjednika Skupštine Sirijske Arapske Republike. Inače, on je blizak rod dobro poznatoj Mimi al-Laham.

Mohammad Jihad al-Laham

- advokat, ekspert za krivično pravo, sunit, ponovo je izabran na poziciju predsjednika Skupštine Sirijske Arapske Republike. Inače, on je blizak rod dobro poznatoj Mimi al-Laham.
- dado86
#12515 Re: Sirija
kako si nepismenCyrax wrote:Nije ti Cyrax kolega i ti ides u off sa ovim sto si naskrabao ne jasarajevoxxxx wrote: Ja koliko znam od strane mudzahedina ili stranih dobrovoljaca desio se jedan incident i to prije Odreda ili prije nego je zvanicno formirana jedinica, dakle, ubijen je jedan vojnik Armije RBiH koliko se sjecam u 7 muslimanskoj se to desilo.
Dakle, od 1000 mudzahedina u ratu je stradao jedan vojnik od ruke tog istog stranog dobrovoljca, ili daleko manja cifra recimo samo od jednog incidenta koji se desio u Sarajevu (a bilo ih je mnogo). Cacin slucaj ti je primjer. 14 vojnika Armije RBiH je poginulo prilikom njegovog hapsenja. Ako su cifre mjerilo, a valjda jesu, onda su "nas" Sarajlije najvise kostale, i ako cemo ici dalje a to kolega Cyrax voli raditi, najveca opasnost nam onda i prijeti upravo od tog radikalnog elementa, a kojem se zapravo u medijima najvise laska.![]()
Vidis da sam visestruko opomenut pa moram biti fini.![]()
Jah, takve smo ti mi Sarajlije. Sta bi mi bez mudzahida sto domacih i uvezenih. Nego sta ces ti na "sarajevskom" forumu?![]()
Ti znas svoje, ja znam svoje. Khaj phice.![]()
-
Dr_dre
#12516 Re: Sirija
Ma ja,licno kralj salje lovuAko nista neki bar primaju lovu za to. Nisu Saudi cicije bili nikad
Do juce cvilili za nato udarima po cetniciji.
- Challenger__
#12517 Re: Sirija
Cyrax wrote:Fulio si zastavu.sustinca wrote:Sirija <3
-
vrbas1979
#12519 Re: Sirija
Ama zaboli mene klinac za Asadom. Stvar je u tome da oni sami to moraju rjesiti tamo kako znaju i mogu bez vanjskih utjecaja.sustinca wrote:vrbas cemu frustracije? krivo ti sto Asad gubi tlo pod nogama
Idu mi samo malko na zivce ovi domaci internet "gerilci". Svi nesto pametni, pa ako zelis sta rjesiti pravac Sirija.
- Klavikula
- Co0l
#12521 Re: Sirija
Sad je Mimina podrska rezimu malo jasnijaChallenger__ wrote:Zanimljivost
Mohammad Jihad al-Laham
- Challenger__
#12522 Re: Sirija
Samo ignorišite trollove.
______
Iračka granica je sada pod punom kontrolom iračke vosjke i vlade. Teško da će više biti infiltracija sa te strane:
______
Iračka granica je sada pod punom kontrolom iračke vosjke i vlade. Teško da će više biti infiltracija sa te strane:
Syria 24 EnglishHussein al-Fayad ::
Iraqi army secure the border with Syria fully
- DzeBra
#12523 Re: Sirija
Po cemu si ti zakljucio da su ovi pobjeni civili? Po odjeci? Pa 90% FSA terorista su obuceni u civilnu odjecu.Dr_dre wrote:Tebi je par samara kanibalizam?
Vidi hrabre ssa i njihovog masakra nad civilima na krovu dzamije u Derrai
- dado86
#12524 Re: Sirija
ti to od oka ili im na čelu pišeKlavikula wrote:
-
sustinca
#12525 Re: Sirija
vrbas,onda ne pisi ovdje,nismo svi kao ti neke ljude zanima dalje od vlastite avlije