ja sam te rodila ja ću te i ubiti
ovaj zatvoriti topik
Moderator: _BataZiv_0809
S obzriom da je martinova ideja, ali većina stvari je napisana od strane drugih autora- teško je reći.
Davos Seaworth je nekadašnji krijumčar, knez Kišne Šume, admiral Uskog mora, poznat po nadimku Vitez od luka. Kad je Stannis Baratheon, mlađi brat kralja Roberta, bio pod opsadom u Krajoluji, gdje su branitelji bili na izmaku snaga zbog gladi, Davos ih je spasio donosivši im tokom noći luk kako bi preživjeli.
Zahvaljujući tome, Stannis je Davosa nagradio viteškom titulom, ali i kaznio odsijecanjem dijelova prstiju zbog krijumčarenja. Davos ih je poput amajlije nosio u vrećici oko vrata.
Na zastavi ovog krijumčara nalazi se crni brod s crnim jedrima na kojima je nacrtan upravo luk. Davos Seaworth ima sedam sinova od kojih je većina, poput njega, odana Stannisu i plove u njegovoj floti.
zagriženi fanovi ne popuštajuBlack swan wrote:ljudi ba serija je završila za ovu godinu
Pa zna li se gdje i kad ga možemo "uhvatit" ?karanana wrote:cuj ser davos nam stize.
vecinu ovoga nisam ni znao. haj da i od kixera iz kixa nesto naucim, mada me ne bi cudilo da ima i netacnih informacija i ovdje.Davos Seaworth je nekadašnji krijumčar, knez Kišne Šume, admiral Uskog mora, poznat po nadimku Vitez od luka. Kad je Stannis Baratheon, mlađi brat kralja Roberta, bio pod opsadom u Krajoluji, gdje su branitelji bili na izmaku snaga zbog gladi, Davos ih je spasio donosivši im tokom noći luk kako bi preživjeli.
Zahvaljujući tome, Stannis je Davosa nagradio viteškom titulom, ali i kaznio odsijecanjem dijelova prstiju zbog krijumčarenja. Davos ih je poput amajlije nosio u vrećici oko vrata.
Na zastavi ovog krijumčara nalazi se crni brod s crnim jedrima na kojima je nacrtan upravo luk. Davos Seaworth ima sedam sinova od kojih je većina, poput njega, odana Stannisu i plove u njegovoj floti.

karanana wrote:cuj ser davos nam stize.
vecinu ovoga nisam ni znao. haj da i od kixera iz kixa nesto naucim, mada me ne bi cudilo da ima i netacnih informacija i ovdje.Davos Seaworth je nekadašnji krijumčar, knez Kišne Šume, admiral Uskog mora, poznat po nadimku Vitez od luka. Kad je Stannis Baratheon, mlađi brat kralja Roberta, bio pod opsadom u Krajoluji, gdje su branitelji bili na izmaku snaga zbog gladi, Davos ih je spasio donosivši im tokom noći luk kako bi preživjeli.

U koliko je sati ?karanana wrote:pa ganjaj ga u subotu oko meeting pointa kad se prikazuje neki film u kojem je on
14:30Pandakonda wrote:U koliko je sati ?karanana wrote:pa ganjaj ga u subotu oko meeting pointa kad se prikazuje neki film u kojem je on
Auuu Gandalfe dobar izbor, doobar, meni je ona što je khm "učila" Khaleesi u prvoj sezoni pravo karizmatična.Gandalf wrote:možda nije zvijezda serije ali ja bih volio vidjeti Esme Bianco uživo

benjen wrote:

Missandei,karanana wrote:A ko je ova? Dobra. Uhvati li se ser davos?
Ne snima nego se zajebaje po sffu. Znaci crvena ga se dohvatila rano u 7.sezoni.
Ma pola toga će otići na putu za Westeros (oluja možda ?), tipujem da će imat neki okršaj sa Euronom na moru.pici wrote:
znaci ona sijeda smizla preko 250 000 tisucHa ima vojske... ma dajjjj
Danyeres moze i imati toliku vojsku zajedno sa Tyrelima i Martelima, ali su u ovom videu daleko precijenili mogucnosti Cerseipici wrote:
znaci ona sijeda smizla preko 250 000 tisucHa ima vojske... ma dajjjj