BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
TheWatcher

#12501 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher »

madFlava wrote:
TheWatcher wrote:
madFlava wrote:Poštovani,

na Vašem DSLAM portu je postavljen ispravan linijski profil, ali parametri linije ne zadovoljavaju standarde za netflat 10 paket. Proslijeđen je nalog (smetnja) nadležnoj službi, kako bi se napravila detaljna provjera linije i pristupnog uređaja i u što kraćem roku otklonila smetnja.

Kako mi moze popravit liniju ako je npr losa?
Al prije da je do modema, jer je do skora funkcionisalo sve kako treba :)
promjeni ti paricu :mrgreen:

A sta to znaci? :-) :D
tvoja telefonska parica izgleda ne podrzava brzine i treba je mjenjati (mozda je predugacka to je najcesci razlog)
Revolucionar ★

#12502 Re: BHTelecom All About

Post by Revolucionar ★ »

Halcyon wrote:
Revolucionar ★ wrote:Otisao, prijavio netflat10 paket, dobio onaj papir neki, znaci li to da ce doci monteri ili cu vjerovatno opet morat ici smarat :D .. I jos pitanje, je li imam pravo traziti wireless modem odmah, bez naknade , ili ce mi uvalit onaj obicni neki ?
Bežični modem si trebao tražiti prilikom podnošenja zahtjeva, sad ti je malo kasno za toga (mada možeš probat pozvat 1444 pa se raspitat detaljnije).

Nećeš morat nikog smarat, doći će ti sami. Eh sad, možeš smarat kakvu vezu da to ubrzaš, mada mislim da sad za tim nema potrebe osim ako ti baš nije hića. :D
Znaci tako, eto nije mi palo napamet da bih to trebao naglasit, a nije me sluzbenik nista ni pitao u vezi toga. Mislio sam pitat montera :lol:

Hvala na odg ;)
madFlava

#12503 Re: BHTelecom All About

Post by madFlava »

TheWatcher wrote:
tvoja telefonska parica izgleda ne podrzava brzine i treba je mjenjati (mozda je predugacka to je najcesci razlog)
Pa jel njihov posao da je zamijene kad dodu , ili ja moram mjenjat? jel to znaci uvest nove instalacije u stan ? :D
drshh_sa

#12504 Re: BHTelecom All About

Post by drshh_sa »

Je li ima iko da je prebacio broj u bhmobile mrezu, ide li ona poruka "broj je prebacen" i kada neko zove iz iste mreze, tj. bhmobile opet na bhmobile? Pitao sam 4 puta u telecomu i dobio sam 2 odgovora da nece i 2 odgovora da ce biti ta poruka. Pa ako neko zna sigurno da mi kaze. :)
skafiskafsnjak

#12505 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

madFlava wrote:
TheWatcher wrote:
Pa jel njihov posao da je zamijene kad dodu , ili ja moram mjenjat? jel to znaci uvest nove instalacije u stan ? :D
pa ko ti je kucepazitelj tj. klo odrzava ulaz ?
Sarajevostan i slicni ?

To je samo provodjenje kabla od kutije telecoma u dnu, do tvog stana. Ja sam to radio, vanjskom stranom zgrade, da ne busim rupe bezveze ....
Referent za ONO i DSZ

#12506 Re: BHTelecom All About

Post by Referent za ONO i DSZ »

Casual's wrote:
messilla wrote:Samo im dobre one najavljivane pogodnosti za sve MojaTV korisnike. :mrgreen: :-)
Pa dobio si,Bjelasnica TV :lol: :lol:
Rekao sam ja, 1000 besplatnih minuta Bajrinoj materi s tehvida kad nije u raomingu :D
Realno tesko je ocekivati nesto konkretno(umanjenje cijene), mozda neki novi kanali. A sa ovim povecanjem brzine su napravili vise stete i problema MojojTV nego koristi. Kako su povecane brzine interneta, slika je nesnosljiva.
Realno Mojatv/phone je jedina pametna opcija kod BH telecoma trenutno.
Halcyon

#12507 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

madFlava wrote:Pa jel njihov posao da je zamijene kad dodu , ili ja moram mjenjat? jel to znaci uvest nove instalacije u stan ? :D
Ne, to znači zamijenit čitavu instalaciju od stana do DSLAM-a. To, naravno, ne radiš ti, već BH Telekom. Ti možeš, ako si u stanu, uz saglasnost ostalih stanara, sebi sprovest novu paricu od stana do prizemlja, dalje od toga ti radi BIHnet.
drshh_sa wrote:Je li ima iko da je prebacio broj u bhmobile mrezu, ide li ona poruka "broj je prebacen" i kada neko zove iz iste mreze, tj. bhmobile opet na bhmobile? Pitao sam 4 puta u telecomu i dobio sam 2 odgovora da nece i 2 odgovora da ce biti ta poruka. Pa ako neko zna sigurno da mi kaze. :)
Već je bilo govora o ovome. Dakle usluga, tj. ta info poruka nije nešto što odlučuju telekomi, oni su dužni (zakonski) ostavit je aktiviranu za sve one koji prenesu broj, nezavisno od toga u kojoj su mreži bili, te u koju su prenijeli broj. Dakle, bez obzira što te neko iz BH Mobile mreže poziva na BH Mobile broj, ako si bio u drugoj mreži, a broj prenio u BH Mobile opet ide ta poruka.

Deaktivirat je mogu samo oni koji te pozivaju - svako za sebe -, ti nemaš nikakve veze s tim.
TheWatcher

#12508 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher »

madFlava wrote:
TheWatcher wrote:
ako parica nije u redu od centrale do njihovog sanduceta u tvom ulazu to je njihov posao :dance: od sanduceta do ulaza u tvoj stan je tvoj posao :mrgreen: ako zivis u stambenoj zgradi to nije problem promjenit,ja sam svoju promjenio (zivim na 7 spratu).doveo covjeka platio 80 km i miran :thumbup:
quarterback

#12509 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

drshh_sa wrote:Je li ima iko da je prebacio broj u bhmobile mrezu, ide li ona poruka "broj je prebacen" i kada neko zove iz iste mreze, tj. bhmobile opet na bhmobile? Pitao sam 4 puta u telecomu i dobio sam 2 odgovora da nece i 2 odgovora da ce biti ta poruka. Pa ako neko zna sigurno da mi kaze. :)
ja sam neki dan cuo tu poruku kada sam zvao broj koji je prije bio 061
zedo_m

#12510 Re: BHTelecom All About

Post by zedo_m »

Ja ću da se ponovim od ranije, stvarno nikakvih problema nemam u radu Moje TV full, stiglo je povećanje, slika neznam jel zaštopa na mili sekundu jednom u nekoliko dana, a lokacija je Čimbur city
Halcyon

#12511 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

@quarterback: I je l' bilo ono:

Image?

:D
quarterback

#12512 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

jes :lol:
drshh_sa

#12513 Re: BHTelecom All About

Post by drshh_sa »

E jebo ih poruka kad se zove na istu mrezu, nidje veze
Verocious

#12514 Re: BHTelecom All About

Post by Verocious »

TheDocToR wrote:Zelim da podjelim svoje iskustvo, imam ADSL 5+ godina nikada nisam imao pad konekcije do prokletog povecanja brzine.

Sada od 04.03. nemam konekcije, moja TV stopa, to i dan danas traje.

Monteri dolaze odlaze, ne znaju ili ne pronalaze rjesenje. Tvrde da je do nekih optickih kablova bla bla, ja ljudi nemam konekcije 13 dana, ne znam sta vise da radim pisao sam na sve moguce mailove, zvao 1444 ali niko ne pronalazi rjesenje.
Meni je konekcija OK ali mojaTV je postala apsolutno negledljiva, ledi svake sekunde :-?
dassa

#12515 Re: BHTelecom All About

Post by dassa »

ja sam prenio broj sa eroneta na bh mobile. i do sada sam skontao da se poruka pali samo kada me zovu sa eroneta i mtel-a, a kod bh mobile brojeva ne
drshh_sa

#12516 Re: BHTelecom All About

Post by drshh_sa »

dassa wrote:
ja sam prenio broj sa eroneta na bh mobile. i do sada sam skontao da se poruka pali samo kada me zovu sa eroneta i mtel-a, a kod bh mobile brojeva ne
mozes li mi to provjeriti nekako ako ti nije problem? :)
EasyWay

#12517 Re: BHTelecom All About

Post by EasyWay »

isti slucaj kao i kod mene (flat 5). Cim upalim youtube,neki kanali pocnu pucketati,stopati. Ako krenem nesto skidati preko torenta ili IDM-a nijedan kanal se ne moze normalno gledati,bukvalno svi polude. Cim skidanje prekinem ili ugasim YT sve se vrati na normalu. Ne znam zbog cega mi se ovo desava. Dok sam imao flat 4 mogao sam skidati do mile volje,nikad mi kanali nisu stopali,a sad pucketa li pucketa. Sacekati cu do kraja mjeseca pa cu onda intervenirati,ako se u meduvremenu ne popravi. Malo me tjesi sto vidim da nisam jedini u ovim govnima :x
Verocious wrote:
TheDocToR wrote:Zelim da podjelim svoje iskustvo, imam ADSL 5+ godina nikada nisam imao pad konekcije do prokletog povecanja brzine.

Sada od 04.03. nemam konekcije, moja TV stopa, to i dan danas traje.

Monteri dolaze odlaze, ne znaju ili ne pronalaze rjesenje. Tvrde da je do nekih optickih kablova bla bla, ja ljudi nemam konekcije 13 dana, ne znam sta vise da radim pisao sam na sve moguce mailove, zvao 1444 ali niko ne pronalazi rjesenje.
Meni je konekcija OK ali mojaTV je postala apsolutno negledljiva, ledi svake sekunde :-?
Mirok

#12518 Re: BHTelecom All About

Post by Mirok »

moja dva cenAta...

Bez pretjerivanja... 10mbit-a....

Image

Prijatelj iz Brckog... Njihovih 10mbita (Telekom Srpske)...

Image

Sta reci, koju posluku porlati...

Kakvih brate 10mbita...
jaco_sa

#12519 Re: BHTelecom All About

Post by jaco_sa »

Mirok wrote:moja dva cenAta...

Image

Image

Kakvih brate 10mbita...
http://www.mtel.ba/adsl-tarifni-paketi/
gledaj cijene...
Mirok

#12520 Re: BHTelecom All About

Post by Mirok »

jaco_sa wrote: http://www.mtel.ba/adsl-tarifni-paketi/
gledaj cijene...
Gledam, bez obzira, koliko para toliko muzike ali se barem ne lazu ljudi. BH telecom, najveci i najjaci, neprikosnoveni toliko hvaljeni, profesionalizam na nivou... Nikad deklarisanu brzinu nisam imao, uvijek je bilo manje... To sto oni ne zele da puste malo vise da nadoknade gubitke ( mislim na starost parice, ozicenja na spojevima, izlozenost vanjskim uticajima (mehanickim ostecenjima, vlagom) i naravno duzine parice odnosno udaljenost izmedju korisnicke opreme i centrale (provajdera)...

Zar im je taj 1 dodatni megabit po korisniku vazniji nego zadovoljstvo korisnika?
ćiribiribela

#12521 Re: BHTelecom All About

Post by ćiribiribela »

jel' jos uvijek vrijedi ono "nogranicen internet na fer osnovi" i dokle ide ta fer osnova?
Mirok

#12522 Re: BHTelecom All About

Post by Mirok »

ciribiribelaa wrote:jel' jos uvijek vrijedi ono "nogranicen internet na fer osnovi" i dokle ide ta fer osnova?
Vrijedi jasta... 50% od mjesecnog ostvarivog saobracaja sa konekcijom (brzinom) koju imas...

p.s.
Jedan korisnik je to fino obrazlozio...

primjer sa starom brzinom... formula je ista...
netFlat 2

Pristupna brzina do 2048/512 kbps

kbps = kilobit u sekundi
1024 kb ( kilobita) = 1 Mb ( megabita )

2048 kb = 2 Mb

2 Mb ( megabit) = 0,25 MB (megabajt)

0,25 MB x 60 sekundi = 15 MB
15 MB x 60 minuta = 900 MB
900 MB x 24 sata = 21.600 MB
21.600 x 30 dana = 648.000 MB ili 632 GB ( teoretski mogućeg kapaciteta )

50% teoretski mogućeg kapaciteta od 632 GB = 316 GB.
Last edited by Mirok on 18/03/2013 20:27, edited 2 times in total.
ćiribiribela

#12523 Re: BHTelecom All About

Post by ćiribiribela »

Mirok wrote:
ciribiribelaa wrote:jel' jos uvijek vrijedi ono "nogranicen internet na fer osnovi" i dokle ide ta fer osnova?
Vrijedi jasta... 50% od mjesecnog ostvarivog saobracaja sa konekcijom (brzinom) koju imas...
zahvaljujem :)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#12524 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Konacno brzina povecana

Image
irac300

#12525 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Mirok wrote:moja dva cenAta...

Image

Image

Mogu ti poslat ja poruku od svog prijatelja iz Brčkog koji m-telu spominje svu familiju. Mani mi ba takvih promidžbi. Isto kao i kod telecoma, nekome je dobro, nekom nije.

P.S.
18-ti dan čekam povećanje. Idemo prvi dajemo K!
Locked