Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Paranoid

#12501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Paranoid »

de balzac wrote:kad bi mi samo neko pojasnio metaforu sa liftom :? nisam oka sklopio :sad: allaha mi
Image
Pedja Kojovic

#12502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

al_aksihari

Ja vjerujem da ce nasi opstinski vjecnici, kao i nasi ljudi na izvrsnim funkcijama, demonstrirati jedan drugaciji odnos
i prema vlasti i prema gradjanima koji su ih izabrali. I nadam se da ce to odmah nakon prihvatanja mandata to biti i vidljivo.

p.k.
cyprus

#12503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

Mislim da je najbolji sažetak posljednjih 15 stranica rečenica koju je neko vrlo dobro primjetio. Parafraziram:

Ne postoji stranka sa manje glasača, a više kritičara. :oops:
dragonz

#12504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dragonz »

cyprus wrote:Mislim da je najbolji sažetak posljednjih 15 stranica rečenica koju je neko vrlo dobro primjetio. Parafraziram:

+ ako nemate šta protiv ili još dodati drugim strankama(sda, sdp, sbb, sbih, snsd, oba hdz-a) dođite ovdje ovi svakako ništa ne obećavaju niti se trude da djeluju u tome pravcu :D
sase.ba

#12505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sase.ba »

spacek wrote:
sase.ba wrote:
spacek wrote: i tako naseg coeka ne mozes zadovoljiti da mu sve po volji ucinis. ne valja kad neces da budes neciji satelit, ne valja kad neces u koaliciju sa vladajucom, ne valja kad si u opoziciji, ne valja kad neces u koaliciju sa opozicijom, ne valja kad pokusas nesto, ne valja kad ne pokusas nista....uglavnom nikad udovoljiti jer glasaci ni sami ne znaju sta hoce!
Ne valja kada uđeš u koaliciju sa največim gubitnikom zadnjih izbora (SDP-om), i to još u situaciju kada se spremaju da realizuju jednu od najvećih izdaja u povijesti bošnjačkog naroda. Baš me interesuje kako su u NS došli do zaključka (računice) da je najbolje da uđu u koaliciju upavo sa njima i SBB-om. Meni nešto govori da je to jedan te isti mentalni sklop, te da bi se i NS (pardon NJS-Njihova Stranka) ponašala poput SDP-a, tj izdala bi bošnjačke interese ako bude u prilici. Poslije ovako prilično jasne situacije svaki bošnjak koji je glasao za ove "glumce" treba da shvati da ovi štite neke i nečije druge interese a ne njihove.
onda nemas sta raspravljati na ovoj temi, jer nasa stranka koliko sam ja shvatio - zastupa interese svih naroda, a ne samo jednog. ti odmah sve u tor stavio. ove boldirane recenice idu samo uz stranke koje forsiraju to - tipa sda.
al eto uzmimo, da su koalirali sa sda - opet bi se neko nasao i rekao - ma da, logicno, sutili su i cekali da vide ko ce pobjediti i prikloniti im se...s druge strane, opet gledano - da nisu ni skim, opet bi se nasao neko i rekao, ma da - ne znam ni sto postoje kad nece u vlast!
Spacek ako nisi skontao ja sam napisao da NS ne štiti interese bošnjačkog naroda, a ako ne štiti interese bošnjaka onda ne zastupa interese svih naroda. Ja sam se prevashodno obratio Bošnjacima koji su glasali za NS, ali i ostalim građanima koji žele dobro ovoj državi. Ali hajde mi reci koji su to Bošnjački interesi koje štiti NS i ovaj Kojević...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#12506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

cyprus wrote:Mislim da je najbolji sažetak posljednjih 15 stranica rečenica koju je neko vrlo dobro primjetio. Parafraziram:

Ovo je bez veze priča.. Kad se raspravlja o SDA cijele teme, cijele stranice, kad se raspravlja o SBIH, o djeci Samira Silajdžića (maloljetnom djetetu) ili Nedžada Brankovića, niti diskutiraju glasači istih, niti vidjeh tvoj post "principijelnosti". Dakle, kao i obično lažna lijevica = dupli standardi.
Tema je da se mogu postavljati pitanje, postavljaju pitanja, kome smeta neka traži da mu se kupi karta u jednom pravcu za S. Koreju.
cyprus

#12507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

KatarinaKosaca wrote:

Ovo je bez veze priča.. Kad se raspravlja o SDA cijele teme, cijele stranice, kad se raspravlja o SBIH, o djeci Samira Silajdžića (maloljetnom djetetu) ili Nedžada Brankovića, niti diskutiraju glasači istih, niti vidjeh tvoj post "principijelnosti". Dakle, kao i obično lažna lijevica = dupli standardi.
Tema je da se mogu postavljati pitanje, postavljaju pitanja, kome smeta neka traži da mu se kupi karta u jednom pravcu za S. Koreju.
Brkaš stvari... Jedno je kritikovati nekoga na vlasti za određene poteze... Sasvim drugo je kritikovati nekoga zašto je ušo u tu i tu koaliciju, pogotovo ako nisi glasač te stranke...

Tako npr. ja ću Zabih uvijek kritikovat prvenstveno zbog one zajebancije iz 2006. godine koja je u potpunosti promjenila tok dešavanja u BiH na gore (ali i mase drugih stvari koje su učinili kao vlast ili dio vlasti), ali ih ne mogu kritikovati zbog toga što su prihvatili da budu vlast :oops:
Last edited by cyprus on 10/11/2012 16:27, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#12508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

cyprus wrote:Brkaš stvari... Jedno je kritikovati nekoga na vlasti za određene poteze... Sasvim drugo je kritikovati nekoga zašto je ušo u tu i tu koaliciju, pogotovo ako nisi glasač te stranke...
Sve bih ti vjerovala da ikad vidjeh tvoj post o istojh stvari na drugoj temi :D Ovako ne... Opet različiti kriterijumi po osobnim simpatijama...
cyprus

#12509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

KatarinaKosaca wrote:
cyprus wrote:Brkaš stvari... Jedno je kritikovati nekoga na vlasti za određene poteze... Sasvim drugo je kritikovati nekoga zašto je ušo u tu i tu koaliciju, pogotovo ako nisi glasač te stranke...
Sve bih ti vjerovala da ikad vidjeh tvoj post o istojh stvari na drugoj temi :D Ovako ne... Opet različiti kriterijumi po osobnim simpatijama...
Mogu li znat o kome postu se radi? :)
ultima_palabra

#12510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:
Ma ima logike ovo što kipar govori... druge stranke veličine NS i nemaju svojih tema na forumu.

Mislim da to ima veze sa ljudskom potrebom da sve svuče u blato i pokaže da su svi isti... tim se pravda apstinencija ili glasanje za neke etablirane stranke.
Corto Maltese

#12511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

de balzac wrote:kad bi mi samo neko pojasnio metaforu sa liftom :? nisam oka sklopio :sad: allaha mi
To ti se, jarane, zove spin. Nastao nekontrolisanim citiranjem Žižeka. Radi se o onom Slavoju Žižeku koji je javno priznao da često piše kritike filmova koje nije gledao. Slavoj je sjajan, možda i najbolji estradni filozof današnjice, ali citirati ga bez prethodne provjere navoda dosta govori o površnosti onoga koji je citat upotrijebio. Da i ja malo citiram: "Svako ima pravo na vlastito mišljenje – ali ne i na vlastite činjenice!"
Despite media reports to the contrary[1][3], "door close" buttons in elevators are not placebo buttons in the common sense. This myth has been popularized in part because during automatic (normal) operation of passenger elevators, the "door close" button often has no observable effect. However, the button is not added simply as a placebo. A functional "door close" button is required by elevator code (ASME A17.1, Requirements 2.27.3.3, "Phase II Emergency In-Car Operation"). In order for firefighters and rescue personnel to open or close elevator doors during emergency operation, the "door open" and "door close" buttons must be pressed continuously until the door is open or closed respectively. An elevator with a non-working "door close" button would receive a violation during a routine inspection and test of fire service. Much like the "door close" button, the "call cancel" button is normally not functional during automatic operation, but allows firefighters to change the destination of the elevator mid-flight during emergency service.
Vs:
http://www.egs.edu/faculty/slavoj-zizek ... iscontents
de balzac

#12512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by de balzac »

blagodarim, Corto :-D

fakat me p.k. zadevera sa svojim metaforama i alegorijama :roll: kad hoce da utekne od sustine
Corto Maltese

#12513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ma ima logike ovo što kipar govori... druge stranke veličine NS i nemaju svojih tema na forumu.

Mislim da to ima veze sa ljudskom potrebom da sve svuče u blato i pokaže da su svi isti... tim se pravda apstinencija ili glasanje za neke etablirane stranke.
To nije zbog same stranke, već zbog toga što se radi o jakoj ideji i velikoj ambiciji. A kad se prihvatiš jake ideje i postaviš visoke standarde, to ćeš više biti na oku javnosti i predmet žešće kritike.
Saian

#12514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Saian »

kakav je meni ovo deja vu :D
Pedja Kojovic

#12515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Ja mislim da je sasvim normalno da se od NS-a ocekuju drugi, visi, standardi u odnosu na druge partije.
Ali je za ocjenu naseg poteza neophodno razumijevanje prirode dogovora o kojem je rijec, te, sta su alternative i koje su njihove posljedice.

p.k.
ultima_palabra

#12516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Pedja Kojovic wrote:Ja mislim da je sasvim normalno da se od NS-a ocekuju drugi, visi, standardi u odnosu na druge partije.
Ali je za ocjenu naseg poteza neophodno razumijevanje prirode dogovora o kojem je rijec, te, sta su alternative i koje su njihove posljedice.

p.k.
Možeš li nam pojasniti šta je alternativa (uzgred to je omiljena uzrečica Tihića :D ) i koje su posljedice?
Pedja Kojovic

#12517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

ultima palabra

Necu da svojim ogranicim vasa razmisljanja o alternativama.
Znate ko su igraci, znate koja su pravila.
(Fantasy politics?)

p.k.
suncica24

#12518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by suncica24 »

Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent

Zamjenik/ca gradonacelnika ima odredjeni uticaj na nacrt gradskog budzeta.
Mi cemo se boriti da se u njemu nadju sredstva za neki od nasih projekata i da se on realizuje.
Razlog naseg, i svih drugih, naravno, ucesca u izborima i jeste da dodjemo u poziciju da odlucujemo gdje ce se i kako utrositi budzetska sredstva.

Sto se tice drugih stranaka, sa slicnim izbornim rezultatima...
SDU se, kako sada stvari stoje, odlucio za dogovor sa SDA.
(Ne znam da li su nesto potpisali ali se nadam da cemo s njima nastaviti razgovore).

p.k.
Pedja,

Da li bi mogao navesti neke od tih projekata?
Buduci da je sustina u tome da je NS sklopila sporazum o suradnji na nivou na kojem ima najmanje prilike da bilo sto ucini i pokrene, zaista mora da se radi o izuzetno vrijednim projektima i inicijativama kada je vec doslo do ovakvog salto mortalea.

Hvala
ultima_palabra

#12519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Peđa se dao u filozofe... u zao čas, rekao bih :D

Da preformulišem, zašto NS misli da je ključna stvar ući u lokalnu vlast na području Sarajeva? Izborni rezultat nije takav da podrazumijeva bilo kakvu odgovornost... odnosno šta je drugačije kad je u pitanje Kanton?
Banksy

#12520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
To nije zbog same stranke, već zbog toga što se radi o jakoj ideji i velikoj ambiciji. A kad se prihvatiš jake ideje i postaviš visoke standarde, to ćeš više biti na oku javnosti i predmet žešće kritike. ...
... od strane onih koji su zainteresirani za konkretnu ideju.
Prosječan SDA glasač i ne zna da NS postoji, kamoli da dolazi na ovakve teme.
Nostromo

#12521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nostromo »

Pedja Kojovic wrote:Ja mislim da je sasvim normalno da se od NS-a ocekuju drugi, visi, standardi u odnosu na druge partije.

p.k.
Dragi Pedja, na tvoju zalost Internet ima slonovsko pamcenje:

Postao/la Pedja Kojovic dana 09/10/2012 15:44
"Nasi glasaci mogu biti mirni jer znaju da se "ujutro nece probuditi" u koaliciji sa nekom etnickom ili ideoloski nekompatibilnom strankom."

Mi smo ocigledno glupi i neobrazovani clanovi/simpatizeri/glasaci koji nisu u stanju pojmiti implikacije saveza sa SBB i SDP, i zato te molim: pomozi nam da razumijemo!!

Hvala.
emanacija

#12522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by emanacija »

Banksy wrote:
Ali nadprosječan zna, a kao što se da primjetiti itekako dolaze ovdje.
emanacija

#12523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by emanacija »

Mislim da se dosta ljudi pravi blesavo. NS je mogla da uđe u koaliciju sa jednima ili drugima. Sasvim je izvjesno da imaju više zajedničkog sa SDP-SBB nego sa SDA, a da li će imati snagu da izdrže salve udara - vidjećemo.
KatarinaKosaca

#12524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

emanacija wrote:
Banksy wrote:
Jah i šta? Zabranjeno im je ili ih treba hapsiti ili što ????
emanacija

#12525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by emanacija »

KatarinaKosaca wrote:
emanacija wrote:
Banksy wrote:
Jah i šta? Zabranjeno im je ili ih treba hapsiti ili što ????
:?
Locked