Desavanja u Hrvatskoj
- animals
#12502 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Poslusaj Dodikov govor od prije dan, pa onda kaci slikice ljubavi..
narod se pali na ludjacke govore..a ti meni ovdje podastires gluposti..
ebo te Thompson..
narod se pali na ludjacke govore..a ti meni ovdje podastires gluposti..
ebo te Thompson..
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#12503 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dobro dosli u klub.NajdraziVodjaa wrote:Da je bilo 200 hiljada naoruzanih ljudi tesko bi se ta oluja i desila, tako da te prica okaci macku o rep. To je sve dogovoreno izmedju Milosevica i Tudjmana i to nije lupanje to su cinjenice isto ko sto su cinjenice da Hrvati slave etnicko ciscenje. Da se razumijemo znam ja dobro kakvo je bilo vodstvo u RSK i kakva je to tvorevina bila i da nisu bili cvjecke i nevinasca ali isto tako je cinjenica da ste vi u toj oluju pobili i protjerali i cetnika i onog sto nije bio cetnik sa samo jednim ciljem da sprovedete etnicko ciscenje Hrvatske. Ukratko radili ste isto ono sto su i Srbi radili u RSu samo usminkanije i sa manje mrtvih.
A sto se tice onoga sto kmeci jer sam spomenuo crnokosuljase, pa dovoljno je da progledas proslavu danas crne majice posvuda i ustaski pozdravi posvuda, Thompson inace antifasista pjeva a gradonacelnik nekog grada prica o stetnosti antifasizma![]()
Ma kakve veze ovo sa ustasama ima?![]()
http://www.index.hr/vijesti/clanak/dern ... 86787.aspx
Akcijama prije same Oluje i Olujom te nastavkom Oluje u Bih je i Alija dokazao da je imao fasisticki dogovor sa franjom da seprotjeraju Srbi iz Bihaca.Petrovca,Grahova,
Glamoca,Jajca,Sipova,Kupresa,Mrkonjic grada,Drvara,Sanskog mosta,Kljuca.
Pararelno sa time imao dogovor sa fasistim Slobom o pustanjju Srebrenice za Oren te nastavkui drzanja Sarajeva u blokadi.
Mrkonjić Grad: Obeležena godišnjica egzodusa 120.000 Srba iz Bosanske Krajine 1995. | Hronika
www.nspm.rs › Hronika
10. lis 2016. - Mrkonjić Grad: Obeležena godišnjica egzodusa 120.000 Srba iz Bosanske Krajine 1995. ... godine, na najsvirepiji način ubijeno 1.644 vojnika i civila, a 120.000 Srba protjerano sa vjekovnih
- Rugafet
#12504 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kakve veze ima ko se s kim dogovarao? Jedino sto je vazno je to da je Hrvatska tada oslobodjena. I to jeste velika pobjeda, najveca.NajdraziVodjaa wrote:Crnokosuljasi danas slave ubijanje i etnicko ciscenje civila kao veliku vojnu pobjedu a bradonje sa istoka kmece zbog toga a u sustini istina je to sve jedna obicna farsa i rezultat dogovora Milosevic-Tuđman kojeg jedni slave ko neku veliku pobjedu kao da su porazili Wermacht a ne seljake na traktorima a drugi pricaju o zlocinama i Hrvatima a ne spominju svog Slobu koji je sve to Srbima u Hrvatskoj namjestio i zapecatio im sudbinu u dogovru sa krivoustim.
- JohnnyS
#12505 Re: Desavanja u Hrvatskoj
"Svi su krivi" je uz "rat je dogovoren" i "ko nas zavadi" omiljena priča srpskih relativizatora nakon 1995. Prije te godine je bila druga priča.
Sve u svemu, iz pozicije nekoga tko je osjetio djelovanje golorukog, nenaoružanog naroda koji je zbog povampirene ustaške vojske bježao s vjekovnih ognjišta, u vjerojatno ničim izazvanoj vojnoj akciji, mogu samo sa žaljenjem konstatirati: "Da je bog dao Oluja bila već 1991.", a s aspekta osobe koja živi u državi paraliziranoj Martićevim istomišljenikom iz Banja Luka u suradnji s njegovom nabiguzicom iz Mostara, mogu, također sa žaljenjem konstatirati "Da je bog dao bila urađena do kraja i u Bosni i Hercegovini".
Sve u svemu, iz pozicije nekoga tko je osjetio djelovanje golorukog, nenaoružanog naroda koji je zbog povampirene ustaške vojske bježao s vjekovnih ognjišta, u vjerojatno ničim izazvanoj vojnoj akciji, mogu samo sa žaljenjem konstatirati: "Da je bog dao Oluja bila već 1991.", a s aspekta osobe koja živi u državi paraliziranoj Martićevim istomišljenikom iz Banja Luka u suradnji s njegovom nabiguzicom iz Mostara, mogu, također sa žaljenjem konstatirati "Da je bog dao bila urađena do kraja i u Bosni i Hercegovini".
- Kejn
#12506 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hoće li ovi moji glupi Bošnjaci čestitati Oluju kada u budućnosti HR bude proglašena agresorom na BiH u Hagu?
-
kakavdanakneiskustvu
#12507 Re: Desavanja u Hrvatskoj
NajdraziVodjaa wrote:Haj ba da se ne lazemo, ne slavite vi nikakvo oslobadjanje teritorije vec slavite protjerivanje i etnicko ciscenje drzave od jednog naroda. Vjerovati u to da vi slavite oslobadjanje je isto ko kad bi sad RS slavio pad Srebrenice i rekao ma ne slavimo mi genocid mi slavimo nasu vojnu pobjedu...vojnu pobjedu nad seljacima i civilimakakavdanakneiskustvu wrote:zg1911 wrote:da se razmemo, ne slavim oluju, slavim šta sam na moru na go. ali, kad bih slavio, zar bih odmah zaslužio etiketu ustaše? jebote od četvrt hrvatske se oslobodilo od 4. godišnje okupacije. licemjerni bosanci sa trabunjanjem o ustaštvu...
samo četnici mogu smatrati ustašom onog ko slavi oslobadjanje okupirane teritorije svoje države![]()
Kao sto sam vec napisao nije da poredim Srebrenicu i RSK po zlocinima ali sustina i cilj im je isti, etnicko ciscenje jednog naroda na odredjenom prostoru, e sad jednis u manje ubijali a vise protjerivali i palili a drugi su se oslonili na vise ubijanja...
ko mi?
-
zenit dozic
#12508 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Meni je najjace kad hrvati slave HOS i pozdrav ZDS i nose njihove majice, zastave itd , a svi su od reda(ti koji ih slave) obozavatelji lika i dijela tuđmana i HDZa koji je unistio HOS i u hrvatskoj i u BiH i likvidiro im komadante i ovdje i tamo. Uz to lizali se sa srpskim vodstvom cijelo vrijeme, a znamo sta HOS misli o srbima.
Helem puno nelegicnosti kod ovih modernih usrasa
Helem puno nelegicnosti kod ovih modernih usrasa
- orinoco
#12509 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima i Bošnjaka koji slave HOS i veličaju ustaštvo, kliču ZDSzenit dozic wrote:Meni je najjace kad hrvati slave HOS i pozdrav ZDS i nose njihove majice, zastave itd ,...Helem puno nelegicnosti kod ovih modernih usrasa
-
kakavdanakneiskustvu
#12510 Re: Desavanja u Hrvatskoj
orinoco wrote:Ima i Bošnjaka koji slave HOS i veličaju ustaštvo, kliču ZDSzenit dozic wrote:Meni je najjace kad hrvati slave HOS i pozdrav ZDS i nose njihove majice, zastave itd ,...Helem puno nelegicnosti kod ovih modernih usrasa
prvi hasanbegović to radi
-
emillio estevez
#12511 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa ne nosaju oni majjce HOS a jer obozavaju istog, nego zbog natpisa Za dom spremni,orinoco wrote:Ima i Bošnjaka koji slave HOS i veličaju ustaštvo, kliču ZDSzenit dozic wrote:Meni je najjace kad hrvati slave HOS i pozdrav ZDS i nose njihove majice, zastave itd ,...Helem puno nelegicnosti kod ovih modernih usrasa
Koji je sastavni dio oznakeHOS , a koji nije zakonski zabranjen
- orinoco
#12512 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Prvo, jalov ti je pokušaj negiranja da i Bošnjaci veličaju ustaštvo, NDH, ZDS i sl.emillio estevez wrote:Pa ne nosaju oni majjce HOS a jer obozavaju istog, nego zbog natpisa Za dom spremni,orinoco wrote:Ima i Bošnjaka koji slave HOS i veličaju ustaštvo, kliču ZDSzenit dozic wrote:Meni je najjace kad hrvati slave HOS i pozdrav ZDS i nose njihove majice, zastave itd ,...Helem puno nelegicnosti kod ovih modernih usrasa
Koji je sastavni dio oznakeHOS , a koji nije zakonski zabranjen
Drugo, idi negdje na kviz i postavljaj i traži pitanja.
- GeeTnT
#12513 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bosnjaci su stvarno zlocesti, a imaju tako divne susjede i komsije....jeeeebbbbaaaaloooo maaajkuuu sta sve nece bagra izmisit.
-
emillio estevez
#12514 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@orinocco moj post je vezan za Hrvate koji nose HOS ove majice.
Za ove druge mi je svejedno da li nosaju ili NE.
Za ove druge mi je svejedno da li nosaju ili NE.
-
kakavdanakneiskustvu
#12516 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... mni/270702
što li i njega policija nije privela kad je u kninu to uradila sa nekim anonimcima?
što li i njega policija nije privela kad je u kninu to uradila sa nekim anonimcima?
-
teodolit
#12517 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Umjetnost. Ako može Frljić u predstavama koristiti hrvatsku zastavu i Isusa na način na koji ih koristi, onda može i Thompson koristiti ZDS. Plus nije ZDS zabranjen sam po sebi, nego se sve to vodi pod kršenje javnog reda i mira. Nismo više komunistička zemlja da bi neke stvari bile zabranjene i svete. Sloboda i pluralizam. Desno, lijevo, gay, lgbt, katoličko,. pravoslavno, islamsko....sve prolazi. Raznolikost je dobra. Onda prema potrebi ističeš jedne ili druge. Najgore je kad nemaš koga ili što istaknuti.kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... mni/270702
- zg1911
#12518 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a umjetnost su i krezube nakaze u prvom redu. konceptualni umjetnici
- Rugafet
#12519 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa ja Thompson kad to uradi onda je u redu, a kad krpa to radi odmah je problem. Nepravda.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12520 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.cnak.ba/osvrti/srpska-mitol ... itomanija/
zanimljiv tekst
mada ne volim ove dana kad se slavi niti to sve pratim
žao mi ljudi koje je zavela pogrešna politika
nuđen je famozni z4 moglo je sve fino proći bez egzodusa
zanimljiv tekst
mada ne volim ove dana kad se slavi niti to sve pratim
žao mi ljudi koje je zavela pogrešna politika
nuđen je famozni z4 moglo je sve fino proći bez egzodusa
- mayab
-
kakavdanakneiskustvu
#12522 Re: Desavanja u Hrvatskoj
teodolit wrote:Umjetnost. Ako može Frljić u predstavama koristiti hrvatsku zastavu i Isusa na način na koji ih koristi, onda može i Thompson koristiti ZDS. Plus nije ZDS zabranjen sam po sebi, nego se sve to vodi pod kršenje javnog reda i mira. Nismo više komunistička zemlja da bi neke stvari bile zabranjene i svete. Sloboda i pluralizam. Desno, lijevo, gay, lgbt, katoličko,. pravoslavno, islamsko....sve prolazi. Raznolikost je dobra. Onda prema potrebi ističeš jedne ili druge. Najgore je kad nemaš koga ili što istaknuti.kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... mni/270702
A thompson je umjetnik?,e onda nista,sve ok
-
teodolit
#12523 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A Frljić je umjetnik?kakavdanakneiskustvu wrote:teodolit wrote:Umjetnost. Ako može Frljić u predstavama koristiti hrvatsku zastavu i Isusa na način na koji ih koristi, onda može i Thompson koristiti ZDS. Plus nije ZDS zabranjen sam po sebi, nego se sve to vodi pod kršenje javnog reda i mira. Nismo više komunistička zemlja da bi neke stvari bile zabranjene i svete. Sloboda i pluralizam. Desno, lijevo, gay, lgbt, katoličko,. pravoslavno, islamsko....sve prolazi. Raznolikost je dobra. Onda prema potrebi ističeš jedne ili druge. Najgore je kad nemaš koga ili što istaknuti.kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... mni/270702
A thompson je umjetnik?,e onda nista,sve ok
- zg1911
#12524 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nije porezni neplatiša i ratni profiter ko šatro domoljubna krezubica
-
teodolit
#12525 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zar je bitno? Stvar je principa. Svi imaju pravo na slobodu govora i izričaja. Kažnjavanje ZDS ide pod domenu slobodnog sudačkog uvjerenja. Nije zabranjeno per se. Jednom kad bude, neće dugo proći a da ne padnu neke druge zabrane.zg1911 wrote:nije porezni neplatiša i ratni profiter ko šatro domoljubna krezubica