SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#12501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

Niko od nas ne bi proso.
julisiz es grant

#12502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Evo genijalnog prikaza biranja porote od strane mladog advokata Abrahama Linkolna (Henry Fonda), u izvrsnom filmu Johna Forda "Mladi Mr. Lincoln :) "...i to manje više fercera ovako i dan-danas (od 59:00 i narednih nekoliko minuta)

ultima_palabra

#12503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

Rastoder bio u Vapianu u petak.
uglavnomja

#12504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

karanana wrote:Niko od nas ne bi proso.

:lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup: :thumbup: :D
Edin H.

#12505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Chmoljo wrote:Premalo je sarajevo i bosna opcenito, da bi porota bila nepristrasna. Totalno neprimjenjivo u nasem slucaju.

Koliki god klocevi sjedili u sudijskim foteljama, opet me prodje jeza kad pomislim kakve bi se sve face mogle naci u poroti.
Bila je nekakva porota prije rata, moj komsija bio porotnik, samo se ne mogu prisjetiti za koja kznena djela su je koristili.
JanuaryJones

#12506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

ultima_palabra wrote:Rastoder bio u Vapianu u petak.
Mislim da sam ga danas vidjela, vozi crni passat.
zdruzdjo

#12507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

pa evo sami ste naveli.
Znaci sve se to vrti do nekih 15-ak godina.
znaci za dokazano ubistvo se dobije 15-ak godina.
uz lijepo ponasanje to je nekih 8-10. ili preimenovanje u igman.
Jeli to realna kazna za ubistvo? znam naravno da je realno da bude smrtna ili dozivotna. ali ispod 25-30 godina. ma daaaaj. i zato i kazem, kako roditelj nekog nevino ubijenog moze dobiti ikakvu satisfakciju sa takvim kaznama.
orinoco

#12508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by orinoco »

zdruzdjo wrote:pa evo sami ste naveli.
Znaci sve se to vrti do nekih 15-ak godina.
znaci za dokazano ubistvo se dobije 15-ak godina.
uz lijepo ponasanje to je nekih 8-10. ili preimenovanje u igman.
Jeli to realna kazna za ubistvo? znam naravno da je realno da bude smrtna ili dozivotna. ali ispod 25-30 godina. ma daaaaj. i zato i kazem, kako roditelj nekog nevino ubijenog moze dobiti ikakvu satisfakciju sa takvim kaznama.
Ne postoji takva satisfakcija. Više bih voljela da mi je dijete živo, nego milion godina zatvora za njegova ubicu.
zdruzdjo

#12509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

orinoco wrote:Ne postoji takva satisfakcija. Više bih voljela da mi je dijete živo, nego milion godina zatvora za njegova ubicu.
Naravno.
Ne daj boze nikome. samo takva kazna je jos i ponizavajuca.
drug_profi

#12510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Jedina postena kazna je da se nakon godinu dana zatvora (odmaka od dogadjaja) porodica unesrecenog pita kakvu kaznu zeli za pocionioca.

Ili to, ili drakonska zatvorska.

Treca opcija je danak u krvi...
Streptokok

#12511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Streptokok »

julisiz es grant wrote:
muha_sa wrote:jel osudjen onaj što je autom na pješackom u Nedžaricima ženu ubio :?
Dobio je čini mi se 4 godine, ali sam ga prije par mjeseci vidio kako sjedi u Metropolisu u SCC sa sinom jednog "uglednog" goraždanskog biznismena (firma TZS oil)...koji je btw sjebao sebe prije nekoliko godina u saobraćajnoj nesreći.
imao je olakšavajućih okolnosti. npr stradala je prelazila na crvenom za pješake.
julisiz es grant

#12512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Jeste, ali zar ne bi trebao biti u ćuzi, a ne vani?
Tomahawk11
Globalni moderator

#12513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

A sta bi sa onom pricom da pokriva Fahrinog malog?
Mozda je tu kljuc toga zasto je vani...
JThomas

#12514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ne zamarajmo svoje mozgove, vjerujmo institucijama :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#12515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Momak koji je ubio zenu i tesko povrijedio djevojku na Socijalnom je dobio 6.5 godina. Priznao je krivicu i mislim da je sudjene bilo gotovo veoma brzo.
Rastoder je dobio cini mi se 5.5 godina,ne znam jel bio zalbeni postupak i jel kazna smanjena.
Cini mi se da ce Sefic dobiti nekih max 10 godina,zalba drzi ne daj,lijepo vladanje,vani je za 5-6 :roll:
Npr ne znam koliko je dobio onaj Zmaj sa Mercedesom sto je zenu invalidom napravio ili onaj sto je sa Peugeotom ubio djevojku iz Srbije na stanici kod predsjednistva.
O'zone
Globalni moderator

#12516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

mali_milojica wrote:Momak koji je ubio zenu i tesko povrijedio djevojku na Socijalnom je dobio 6.5 godina. Priznao je krivicu i mislim da je sudjene bilo gotovo veoma brzo.
Rastoder je dobio cini mi se 5.5 godina,ne znam jel bio zalbeni postupak i jel kazna smanjena.
Cini mi se da ce Sefic dobiti nekih max 10 godina,zalba drzi ne daj,lijepo vladanje,vani je za 5-6 :roll:
Npr ne znam koliko je dobio onaj Zmaj sa Mercedesom sto je zenu invalidom napravio ili onaj sto je sa Peugeotom ubio djevojku iz Srbije na stanici kod predsjednistva.
Onaj na Skenderiji što je ubio profesora i teško povrijedio onu djevojku koja je bila suvozač je dobio 13 godina i to zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, bez položenog vozačkog, bježanja sa mjesta nesreće, ne ukazivanja pomoći povrijeđenima, izazivanja nesreće sa smrtnim ishodom i prekoračenja brzine. Nije imao nikakvo zaleđe.

Tako da ni Sefić neće dobiti nešto više. Možda 15 u vrh glave.

EDIT: Mudželet za udes kod Predsjedništva dobio 8 godina. A zmajev mali je pomilovan koliko se sjećam da bi mogao ići studirati vani ili tako nešto.
JThomas

#12517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

dalida mu spucala 13 godina. očito kokuz bio... :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#12518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

JThomas wrote:dalida mu spucala 13 godina. očito kokuz bio... :mrgreen:
Maloljetan, samohrana majka...još bio u pritvoru cijelo vrijeme od hapšenja do izricanja presude....ono ga baš načepili i svu "pravdu i pravičnost" na njemu izganjali.
Female_Sa

#12519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Female_Sa »

Sjecate li se sina vlasnika ćevabdzinice "Zmaj" kad je prosao kroz crvenoi svjetlo i pri brzini preko 100km/h udario u auto dr. Ajle Hadzismajlovic kod Narodnog pozorista? Cura bila nekoliko sedmica u komi, teške tjelesne, trajne posljedice..hadžo dobio godinu i po nepravomocno na sarajevskom Općinskom sudu, a onda se predsjednici Federacije (Budimir, a kasnije i ČAvara) podigli da ga pomiluju jer decko treba na skolovanje negdje u inostranstvo. Onda su roditelji uz pomoc novca sredili sve pa se dečku ponovo sudilo u Srbiji (iako po zakonu se ne moze suditi 2x za isto krivicno djelo-koliko mi je poznato) te je dečko dobio uslovnu kaznu u trajanju od samo 6 mjeseci. Koja tuga i koja farsa i bruka od strane kompletnog pravosuđa..
JThomas

#12520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

e oni nisu bili kokuzi, a ni škrti kao što znaju biti i oni koji imaju... :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#12521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Female_Sa wrote:Sjecate li se sina vlasnika ćevabdzinice "Zmaj" kad je prosao kroz crvenoi svjetlo i pri brzini preko 100km/h udario u auto dr. Ajle Hadzismajlovic kod Narodnog pozorista? Cura bila nekoliko sedmica u komi, teške tjelesne, trajne posljedice..hadžo dobio godinu i po nepravomocno na sarajevskom Općinskom sudu, a onda se predsjednici Federacije (Budimir, a kasnije i ČAvara) podigli da ga pomiluju jer decko treba na skolovanje negdje u inostranstvo. Onda su roditelji uz pomoc novca sredili sve pa se dečku ponovo sudilo u Srbiji (iako po zakonu se ne moze suditi 2x za isto krivicno djelo-koliko mi je poznato) te je dečko dobio uslovnu kaznu u trajanju od samo 6 mjeseci. Koja tuga i koja farsa i bruka od strane kompletnog pravosuđa..
Ima bolja
Sin vlasnika sarajevske slastičarne “Metropolis” Nedžad Rašidagić je prije, skoro 10 godina, na tramvajskom stajalištu ubio Hašima Kadića te povrijedio Kasima Džubru, Abdulaha Skaku i Nermina Mušiklića. Uzrok nesreće je bila neprilagođena brzina, a Rašidagić je bio slobode lišen tek nekoliko dana.
Ovaj boldirani nam je gradonačelnik sada
O'zone
Globalni moderator

#12522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

A ovom prilikom sjetimo se i Mirzada Brkića sina Hanke Paldum koji za dvije nesreće sa povrijeđenim licima za prvu dobio nagradno putovanje u Njemačku da trenira fudbal a za drugu gdje je pregazio tri žene na trotoaru dobio dvije godine od čega mu je uračunato godina koju je proveo u istražnom da ne bi opet pobjegao kao što već jeste a ona što mu je preostalo služit će na pshijatriji a ne u zatvoru.

I pored činjenice da je završio na psihijatriji, da je uživalac opojnih sredstava i odranije poznat organima reda vozačka dozvola mu je oduzeta na samo godinu dana.
zateznistub

#12523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

O'zone wrote:
Female_Sa wrote:Sjecate li se sina vlasnika ćevabdzinice "Zmaj" kad je prosao kroz crvenoi svjetlo i pri brzini preko 100km/h udario u auto dr. Ajle Hadzismajlovic kod Narodnog pozorista? Cura bila nekoliko sedmica u komi, teške tjelesne, trajne posljedice..hadžo dobio godinu i po nepravomocno na sarajevskom Općinskom sudu, a onda se predsjednici Federacije (Budimir, a kasnije i ČAvara) podigli da ga pomiluju jer decko treba na skolovanje negdje u inostranstvo. Onda su roditelji uz pomoc novca sredili sve pa se dečku ponovo sudilo u Srbiji (iako po zakonu se ne moze suditi 2x za isto krivicno djelo-koliko mi je poznato) te je dečko dobio uslovnu kaznu u trajanju od samo 6 mjeseci. Koja tuga i koja farsa i bruka od strane kompletnog pravosuđa..
Ima bolja
Sin vlasnika sarajevske slastičarne “Metropolis” Nedžad Rašidagić je prije, skoro 10 godina, na tramvajskom stajalištu ubio Hašima Kadića te povrijedio Kasima Džubru, Abdulaha Skaku i Nermina Mušiklića. Uzrok nesreće je bila neprilagođena brzina, a Rašidagić je bio slobode lišen tek nekoliko dana.
Ovaj boldirani nam je gradonačelnik sada
Nažalost!

Cirkus i od grada i od države
Tomahawk11
Globalni moderator

#12524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

O'zone wrote:A ovom prilikom sjetimo se i Mirzada Brkića sina Hanke Paldum koji za dvije nesreće sa povrijeđenim licima za prvu dobio nagradno putovanje u Njemačku da trenira fudbal a za drugu gdje je pregazio tri žene na trotoaru dobio dvije godine od čega mu je uračunato godina koju je proveo u istražnom da ne bi opet pobjegao kao što već jeste a ona što mu je preostalo služit će na pshijatriji a ne u zatvoru.

I pored činjenice da je završio na psihijatriji, da je uživalac opojnih sredstava i odranije poznat organima reda vozačka dozvola mu je oduzeta na samo godinu dana.
I haj budi pametan :roll:
Nema pravde, a da je sud dosudi, to je jasno.
petunija

#12525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by petunija »

JThomas wrote:ne zamarajmo svoje mozgove, vjerujmo institucijama :mrgreen:
:lol:
Post Reply