BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sumirprimus

#12501 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

hrasno38 wrote:
hostapler wrote:U timu Sarajeva najviše dodira sa loptom imao Ahmetovic. Ukupno 9. 1 autogol i 8x kad su kretali s centra :pisnuo:
Ma najvise dodira su imala djeca koja sakupljaju lopte sa strana :D
evo legendo opet

pa broj dodire hehe
klosar pravi

#12502 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by klosar pravi »

sumirprimus wrote:
BlueBlood wrote:
ne pricaj gluposti :wink:
Image
1 2 3 4 kamerman dobro je aferim :thumbup: :D

Ma dobro je ovo odradili su ga transparent je tu. :thumbup:
Što se ne može reci za moje.
kiligonzales

#12503 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by kiligonzales »

Baltazar_khan wrote:
poenta ovog mog je ta da je recimo taj spartak puno napredovao otkako smo ih mi izbacili. recimo nisu imali ovakav stadion.

Image

dok mi igramo na koševu gdje se ulaže jedino u mokre čvorove. i tako godinama. gledamo jedino makete i 3D prikaze stadiona.

7 komada od litexa, ili 8 od atalante je ista qrčina. nikako ne smije da bude opravdanje da žabari igraju u seriji A, ligi petice. zvezda je u prošlosti znala parirati talijanima poslije rata. milanu, laziju pa su jednom i romu 2005 godine otresli 3-1 na marakani.
Srbi i Hrvati su ulagali u sport, ali njima infrastruktura ni do rata, pa ni poslje rata nije bila katastrofom, radi kojekakvih smetljarskih paljevina fasista. Spomenuh recimo da partizanova omladinska skola ima bolje uslove nego svi nasi domaci klubovi. Mi se tesko moremo porediti s njima.

Zeljo je pobjedio hiljadu borbi da bi bio ovo sto jest sada, Sarajevo je imalo bolje uslove kada pogledamo za napredak kada govorim o kompleksu gdje treniraju godinama govorim o kompleksu terena oko stadiona Kosevo, Zetri, o atletskim stazama atletskog kluba Sarajevo, eto podigli su i svoju akademiju dala je vec rezultata u omladinskim selekcijama reprezentacije, ali nikada nisu imali svoj stadion, ali nemaju ni mnogi talijanski klubovi, ali imaju svu drugu potrebnu infrastrukturu, pored toga imaju jasan plan, viziju, budzet, red, rad, disciplinu.

U infrastrukturu se nije ulagalo i to je tacno, stanje toga kompleksa Koseva ili Grbavice je lose. Trenirao sam gore u Zetri, dolazio na Grbavicu more puta, nije katastrofa, ali nije ni dobro. Pa bolje imaju treceligasi i cetveroligasi uslove po Svedskoj, Njemackoj, Francuskoj.
Capajebo

#12504 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Capajebo »

Kurve i brude. Majku jebali svoju, niko da pomisli da podnese ostavku.
Logovan

#12505 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Capajebo wrote:Kurve i brude. Majku jebali svoju, niko da pomisli da podnese ostavku.
Jedan od razloga zašto nam neće biti bolje, barem ne ide na to da će biti bolje.
Živimo u državi gdje niko ne preuzima odgovornost, rijetko, al' baš rijetko se desi da neko podnese ostavku. Živimo u državi gdje ne znaš bez problema organizovati događaj za više od 10 hiljada ljudi, vazda bude neko sranje. Da ne nabrajam dalje....
Baltazar_khan

#12506 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Baltazar_khan »

Logovan wrote:
Capajebo wrote:Kurve i brude. Majku jebali svoju, niko da pomisli da podnese ostavku.
Jedan od razloga zašto nam neće biti bolje, barem ne ide na to da će biti bolje.
Živimo u državi gdje niko ne preuzima odgovornost, rijetko, al' baš rijetko se desi da neko podnese ostavku. Živimo u državi gdje ne znaš bez problema organizovati događaj za više od 10 hiljada ljudi, vazda bude neko sranje. Da ne nabrajam dalje....
ma što bi davali ostavke kad imaju odličnu platu za naše uslove, a i većinskog vlasnika zalibo tuki prema tome... gledat ćemo mi sabrinu i poturu još dugo :skoljka:
Škobo Habu

#12507 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Škobo Habu »

kiligonzales wrote: Zrinjski je jedina ludja ekipa od pomenutih, napati Maribor prosle godine, ove godine useru sa Maltezanima, prodju kako prodju. Vazda mi padne napamet Dudelanž kad njihove blamaze pomenemo u Evropi.
Navijam za Želju, ali kada sagledam sve - Zrinjski je institucija za Sarajevo i Želju.

Kako god, prošli dalje, inkasiraće pozamašnu svotu, imaju standardno dobru ekipu za ovu našu seljačku ligu, i daleko lošije uslove od ova dva najpoznatija BH kluba.

Poraz Sarajeva nije samo poraz fudbalskog kluba, već i loša reklama za kompletan sport u ovoj zemlji.
Politiku nam vode amateri, sport nam vode amateri.
avetinja

#12508 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by avetinja »

Nije ni Zrinjski toliko dobar kako ga doživljavate. Imao je šansu protiv Spartaka da napravi dobar korak prema naprijed, ali je ipak odlučio da igra kvalifikacije za Evropa ligu što je prije moguće, i tu se mučio protiv ekipe sa Malte. Da je bilo koji od dva sarajevska kluba na mišiće prošao Maltežane, ovdje bi bila priča kako smo loši, raspali i slično, ali kada Zrinjski prođe, onda je dominator.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#12509 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

avetinja wrote:Nije ni Zrinjski toliko dobar kako ga doživljavate. Imao je šansu protiv Spartaka da napravi dobar korak prema naprijed, ali je ipak odlučio da igra kvalifikacije za Evropa ligu što je prije moguće, i tu se mučio protiv ekipe sa Malte. Da je bilo koji od dva sarajevska kluba na mišiće prošao Maltežane, ovdje bi bila priča kako smo loši, raspali i slično, ali kada Zrinjski prođe, onda je dominator.
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#12510 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Poenta je da su oni u trećem pretkolu EL.
Samo kod nas ima da si ''jedva prošao'' i samo mi brojimo jesi li izgubio 5-0 ili 8-0.
Uostalom, eto alibija ''oni još igraju Evropu, popustiće u ligi''.
Da vidimo ko će to iskoristiti.
decko_sa_kovaca

#12511 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by decko_sa_kovaca »

Jebes ga
hrasno38

#12512 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Poenta je da su oni u trećem pretkolu EL.
Samo kod nas ima da si ''jedva prošao'' i samo mi brojimo jesi li izgubio 5-0 ili 8-0.
hahaha vidjet cemo vec u nedelju.....
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#12513 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by enko 1964 »

Znamo ko neće :D .
Sjećam se nekog davnog teksta iz Dana kada je neko napisao da kada bi se liga sastojala od dva kluba, Željo bi tavorio na sredini tabele.
S' obzirom da sam navijač onog drugog kluba, isto se odnosi i na nas.
Leopard_SA

#12514 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Leopard_SA »

Pa ako cemo realno, ispadanje Sarajeva i Zelje i nije bilo neocekivano, Zrinjski je igrao sa ekipom sa Malte, za ocekivati je njihov prolaz
luckylaka

#12515 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by luckylaka »

Leopard_SA wrote:
Pa ako cemo realno, ispadanje Sarajeva i Zelje i nije bilo neocekivano, Zrinjski je igrao sa ekipom sa Malte, za ocekivati je njihov prolaz
U kakvom stanju su sarajevski klubovi oni ne bi prosli ni ove sa Malte.BiH klubovima odmah na izvlacenju parova treba ponuditi opciju da sami sebi izaberu protivnika ili da igraju medjusobno Sa-Zeljo i pitanje bi li i tada prosao ijedan klub.Mozda bi nesto zaguzvali i oba bila izbacena iz europskih takmicenja :D
sve_ovo_ja

#12516 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sve_ovo_ja »

vryzas wrote:
hostapler wrote:U timu Sarajeva najviše dodira sa loptom imao Ahmetovic. Ukupno 9. 1 autogol i 8x kad su kretali s centra :pisnuo:

:lol:

Bilo je dobrih provala 8)... samo nije mi nesto do zajebancije ovih dana. :oops: :run:

:mrgreen:
:lol:
Iako sam pitar, sto jest, jest dobrih je provala bilo. :thumbup:
Ne vrijedi se zbog idiota nervirati, 8 komada kući ne prime ni oni konobari (koje ne možemo vise tako lako preći u ovim pretkolima), samo naši mamlazi. Mater im jebem, ako već gubis 5 razlike za poluvrijeme, dobij par žutih pokušaj nešto, a ne ko pickice svakih 5 minuta kretanje sa centra.
Braco je tu najpametniji, 10 crvenih i povreda ekipe pa 0:3 registruj lakše podnijeti u svakom slučaju.
Leopard_SA

#12517 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Leopard_SA »

luckylaka wrote: U kakvom stanju su sarajevski klubovi oni ne bi prosli ni ove sa Malte.BiH klubovima odmah na izvlacenju parova treba ponuditi opciju da sami sebi izaberu protivnika ili da igraju medjusobno Sa-Zeljo i pitanje bi li i tada prosao ijedan klub.Mozda bi nesto zaguzvali i oba bila izbacena iz europskih takmicenja :D
Nedavno sam pogledao UEFA tabelu gdje su drzave poredane po koeficijentu. Bukvalno smo samo ispred zemalja koje su ili drasticno manje od BiH, ili fudbal nije primarni sport
avetinja

#12518 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by avetinja »

U redu, treće pretkolo, svaka čast, ali valjda treba uzeti u obzir kako i protiv koga su igrali. Što smo džabe kritikovali igru Petrovića i Adžema? Jer nema igre i jer se patiš protiv ekipa koje trebaš rutinski odraditi. OK, svi igraju fudbal, ali kvalitet moraš dokazivati. Kladim se da bi ovdje naše klubove razapeli zbog onakvog proslaska protiv Maltežana, ali ako je Zrinjski prošao onda nema veze. Kada je Željo uzeo Balzana 1:0 na Koševu, skidale su se glave igračima. Ukupni rezultat je bio 3:0, ali nema to veze, bolji su 1:1 i 1:2 od Zrinjskog.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12519 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Gdje piše da su bolji prolasci?
I nemaju bolji i gori, ima prošao si i ispao si.
hrasno38

#12520 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

hrasno38

#12521 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

Logovan

#12522 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

sve_ovo_ja wrote: Iako sam pitar, sto jest, jest dobrih je provala bilo. :thumbup:
Ne vrijedi se zbog idiota nervirati, 8 komada kući ne prime ni oni konobari (koje ne možemo vise tako lako preći u ovim pretkolima), samo naši mamlazi. Mater im jebem, ako već gubis 5 razlike za poluvrijeme, dobij par žutih pokušaj nešto, a ne ko pickice svakih 5 minuta kretanje sa centra.
Braco je tu najpametniji, 10 crvenih i povreda ekipe pa 0:3 registruj lakše podnijeti u svakom slučaju.
Pa mi smo konobari. :) Barem u očima Atalante, pa čak i nekih slabijih klubova.

Rezultati 5:0, 6:0, 8:0, Levski, Atalanta, Sparta, Hapoel, itd. :-)
RasAlGhul

#12523 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by RasAlGhul »

Majko moja šta je ono. Ono kao da je bilo neki film. U karijeri nisam vidio da ekipa gubi na svom terenu 0:6, i da se brani. Ali, brani se tako da niko nikoga ne čuva. Svašta
:lol: :lol:
Point.

#12524 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Point. »

kiligonzales wrote:
Slo Burner wrote:Ovo sinoc bi trebao biti signal za potpuni zaokret, dotakli smo dno, dalje ne moze. Miske je djelimicno na dobrom putu sto se infrastrukture tice, treba graditiviz temelja, nesto sto bi Sarajevo trebalo slijediti. Sljedeci korak zavrsiti sa dovodjenjem polovnjaka iz susjedstva po cijenu pkasmana u evropu narednih 5 godina. Samo omladinci, nesto u cemu Sarajevo prednjaci. Vranjesi Arezine, Velkoski, Pavlovic, pavic vozdra
Kada Everton moze na svome terenu sa daleko vecim i boljim renomeom od Sarajeva moze od Atalante izgubiti sa 5-0, sto Sarajevo ne moze?

Sve je to fudbal, nije lako gubiti ovako. Iz ovakvih poraza treba ponesto i nauciti. Ipak kad ti dodje ekipa iz liga petice, onda moras nesto nauciti od njih, barem biti malo veci profesionalac. I Atalanta je bila ekipa koju su svi u Seriji A trpali, pa je postala ekipom gornjeg dijela tabele, te su se uredovili u Evropi.
Jarane, bez uvrede, ali upravo sa ovakvim razmišljanjem nećemo nigdje. Nigdje samo kritike, samo nekakva opravdanja. To što su pobijedili Evertona sa 5 komada ne može biti opravdanje da primiš kući 8 komada. Nije ovo prvi put da se Sarajevo pa i Željo ovako izblamiraju u Evropi, što znači da se od prethodnih katastrofa ama baš ništa nije naučilo.
Logovan

#12525 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Point. wrote: Jarane, bez uvrede, ali upravo sa ovakvim razmišljanjem nećemo nigdje. Nigdje samo kritike, samo nekakva opravdanja. To što su pobijedili Evertona sa 5 komada ne može biti opravdanje da primiš kući 8 komada. Nije ovo prvi put da se Sarajevo pa i Željo ovako izblamiraju u Evropi, što znači da se od prethodnih katastrofa ama baš ništa nije naučilo.
Normalno da se nije naučilo, niti će se naučiti izgleda. A pošto se ne uči, onda navijačima ostaje da se tješe sa izgovorima "pa oni su pobijedili Everton" ili "pa oni su prošli grupnu fazu EL" ili nešto slično. Mogu navijači kritikovati dan i noć tokom čitave godine, ali džaba. Ljude iz uprava ne dotiče ništa, barem ovo važi za većinu.
Post Reply