Dešavanja u Sandžaku

Post Reply
Mina_88

#1251 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Mina_88 »

Mastermind30 wrote: Mozes li nekigati ovo napisano nekon cinjenicom umjesto da se koristis nekim frazama????..
Nosioci Turbo Folk kulture su Sandaklije a tek nakon ulaska Pinka na nase trziste se moglo i prepoznati sta je u pitanju jer godinama ljudi nista od toga nisu razumjeli, od kuda ta nadobudnost, te torbice oko vrata, taj primitivizam, takav provincijalizam i malogradjanstvo.
Pa normalno da to zapadnjaci misle kada sve ovo Sandzaklije rade gdje god kroce nogom, nema na zapadu narodnjackog kluba da neki Sandzos nema veze sa njim
Izvini ali jel ti to nama hoces reci da Bosanci ne slusaju turbofolk :lol: :lol: :lol: Da taj sund nije postojao u BiH prije Sandzaklija? Pa idi bolan u gradove o kojima nema Sandzaklija uopste, od Cazina do Gorazda svi slusaju isto sranje.

Cudno, da je neko rekao za Srbe ovo sto ti kazes za Sandzaklije dobio bi ban u roku sekunde.
Last edited by Mina_88 on 17/08/2013 15:16, edited 1 time in total.
RATM56

#1252 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by RATM56 »

udrch wrote: ali uvijek znajte da je velika većina dobrih..zahvaljujte Bogu što pripade narodu koji nije optužen ni za etničko čišćenje ni za genocid, ni masovna ubistva..a mi vašim majkama zahvaljujemo što su rodile mnoge sinove koji su svoj život dali za slobodu zajedničke nam domovine Bosne..
Zamisli upoznaš čoveka: Đed mu Srbin, prva baba Hrvatica. Drugi đedo Švabo, druga baba Hutu iz Ruande. Rođen kao četvorostruki genocidaš!
Mastermind30

#1253 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Mastermind30 »

Mina_88 wrote:
Mastermind30 wrote: Mozes li nekigati ovo napisano nekon cinjenicom umjesto da se koristis nekim frazama????..
Nosioci Turbo Folk kulture su Sandaklije a tek nakon ulaska Pinka na nase trziste se moglo i prepoznati sta je u pitanju jer godinama ljudi nista od toga nisu razumjeli, od kuda ta nadobudnost, te torbice oko vrata, taj primitivizam, takav provincijalizam i malogradjanstvo.
Pa normalno da to zapadnjaci misle kada sve ovo Sandzaklije rade gdje god kroce nogom, nema na zapadu narodnjackog kluba da neki Sandzos nema veze sa njim
Izvini ali jel ti to nama hoces reci da Bosanci ne slusaju turbofolk :lol: :lol: :lol: Da taj sund nije postojao u BiH prije Sandzaklija? Pa idi bolan u gradove o kojima nema Sandzaklija uopste, od Cazina do Gorazda svi slusaju isto sranje.

Cudno, da je neko rekao za Srbe ovo sto ti kazes za Sandzaklije dobio bi ban u roku sekunde.
Ja ne znam kojom logikom si ti dosla do zakljucka da ja tvrdim da Bosanci ne slusaju Turbo Folk ali ja to nisam nigdje ni napisao niti to mislim.
Kazem da je Sandzacka kultura bliza splavovima nego sevdalinci i to stoji, pogledaj samo jucer one revizore sandzaklije, prije dva dana pucnjava u Olovskoj ulici i naravno opet neki Dacic iz "Sarajeva" itd u nedogled.
Sandzaklije su manje vise civilizacijski otpad, sinoc u gradu pored njihovih lobanja ni SFF nije interesantan jer nisi u stanju proci od njihovih auta, motora..primitivci
Hodidid

#1254 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hodidid »

@Maverick: Razlika izmedju krajisnika u BL i Cazina je ogromna, gotovo u svemu.:D Nego cisto iz radoznalosti gdje se tacno govori ekavski a gdje ijekavski u Sandzaku i zasto te razlike?
Bodkin

#1255 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Bodkin »

RATM56 wrote:
udrch wrote: ali uvijek znajte da je velika većina dobrih..zahvaljujte Bogu što pripade narodu koji nije optužen ni za etničko čišćenje ni za genocid, ni masovna ubistva..a mi vašim majkama zahvaljujemo što su rodile mnoge sinove koji su svoj život dali za slobodu zajedničke nam domovine Bosne..
Zamisli upoznaš čoveka: Đed mu Srbin, prva baba Hrvatica. Drugi đedo Švabo, druga baba Hutu iz Ruande. Rođen kao četvorostruki genocidaš!
:lol: :lol: :lol:
Maverick78

#1256 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

Hodidid wrote:@Maverick: Razlika izmedju krajisnika u BL i Cazina je ogromna, gotovo u svemu.:D Nego cisto iz radoznalosti gdje se tacno govori ekavski a gdje ijekavski u Sandzaku i zasto te razlike?
Pa kaze mi ona isto... :) Btw. klinci vise vole da koriste krajiski majka nego nena, a i meni je nekako vise simpa :). Mojoj mami da ne govorim, osjeca se kaze opet mladje kad je zovu majka, nego da je zovu nena :D. Nazalost nisam u Krajini bio svega par puta, tj. u BL. jer kompletna njena familija ne zivi tamo od 1992.

Ekavice imas u kompletnom srbijanskom dijelu Sandzaka, mada se govori vecinom ijekavica. Ekavice nesto vise ima u NP i Sjenici, dok u Prijepolju, Priboju je vecinom ijekavica. U crnogorskom dijelu Sandzaka se govori samo ijekavicom. U dijelu u kome ja zivim se prakticno govori bosanskim naglaskom, dok pazarci i sjenicaci imaju onaj njihov prepoznatljivi naglasak, nesto sto vuce dijelom na crnogorski ili tako nekako.

Zasto ima tu ekavice medju Bosnjacima? Pa ne znam sta bih ti rekao... moguce da je uticaj skole, jer nam je obrazovni sistem tu uvijek bio na ekavici. Sada napokon djeca mogu da uce bosanski, ali oduvjek je ovdje obrazovni sistem bio na ekavici. Cak i za vrijeme stare Jugoslavije. Sjecam se da su nam svi udzbenici bili na ekavici. Ijekavicu si morao da njegujes kod kuce, uz roditelje i tako... u skoli se uvjek koristila ekavica. Dok recimo u Crnoj Gori se jos i u onoj staroj Jugi koristila ijekavica, tako da se tamo ijekavica odrzala bez problema. Kao sto sam ti vec napisao, dole svi govore ijekavicom bez izuzetka, od Pljevalja do Rozaja.
Mina_88

#1257 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Mina_88 »

Mastermind30 wrote:
Mina_88 wrote:

Ja ne znam kojom logikom si ti dosla do zakljucka da ja tvrdim da Bosanci ne slusaju Turbo Folk ali ja to nisam nigdje ni napisao niti to mislim.
Kazem da je Sandzacka kultura bliza splavovima nego sevdalinci i to stoji, pogledaj samo jucer one revizore sandzaklije, prije dva dana pucnjava u Olovskoj ulici i naravno opet neki Dacic iz "Sarajeva" itd u nedogled.
Sandzaklije su manje vise civilizacijski otpad, sinoc u gradu pored njihovih lobanja ni SFF nije interesantan jer nisi u stanju proci od njihovih auta, motora..primitivci

Civilizacijski otpad :-) Heil Hitler i tebi.
Hodidid

#1258 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hodidid »

@Maverick: E hvala ti stari na brzom odgovoru heh. Jes kod nas se u Krajini kaze uglavnom majka:). Majka i did. Nana se isto govorilo ali taj termin je sad prilicno rijetko u upotrebi. Kaze se medjutim osim did i dido.

Kad budes isao u Krajinu opet odnosno u BL otidji na kvrgusu u Kozarac. Ako ti je zena vec nije pravila. :D
Ludzak

#1259 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Ludzak »

Mina_88 wrote:
Maverick78 wrote:
:thumbup:

Nego evo i meni hanuma porijeklom iz Bosne i to iz Krajine, a ne bih imao nista protiv da mi sutra zet i snaha budu iz Bosne :thumbup: :bih:
Mislim da si ti super forumas i bas bih voljela da su svi Sandzaklije kao ti...

Postoji neka percepcija da su Sandzaklije "najbolji Bosnjaci" ali to je daleko od istine. Ako idete na njihove grupe i profile na fejsbuku recimo vidite da otprilike 95% njih pise ekavicom i da dosta njih na svojim profilima pod jezike stavljaju "Speaks Serbian, English itd". Sto ne treba da znaci da se oni osjecaju kao Srbi (naprotiv, rijetko se identificiraju sa srpskom drzavom) ali je primjetno da ne gaje neke posebne osjecaje prema BiH. A Tursku naprosto obozavaju. Kad bi igrali BiH i Turska sigurna sam da bi 90% njih navijalo za Tursku.
Pa moraju volit Tursku kad su im oni jedini podarili Sandzak. Zato gaje vise osjecaja prema njoj nego prema Bosni. :wink:
Ludzak

#1260 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Ludzak »

seksan wrote:Iako mi niste odgovorili na prethodna dva pitanja zanima me:
1. kako to da imate zasebnu IZ a kazete da ste bosnjaci.sto se ne pripojite Bosnjackoj IZ?
2. Kazete da ce te jednog dana postati zasebna drzava- kako kad se smatrate Bosnjacima? Zar nebi bio red da se pripojite BiH? :) Ipak mislim kako ce se ta drzava zvati kada postane zasebna? :? BiH nr.2?
Kakvo ba pripajanje i razdvajanje. Ne dao Bog da dobiju nezavisnost jer bi na udaru bila i Bosna tj moj grad (jer je historijski isto tako pripadao Sandzaku). Oni bi zeljeli da vrate svu teritoriju koja je pripadala Sandzaku i imas problem, a to je- Bosnjaci medjusobno ratuju. :wink:

Jel ti sad jasnije zasto sam protiv nezavisnosti Sandzaka?? :D
Hodidid

#1261 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Hodidid »

Ne postoji nesto sto se zove bosnjacka IZ. Postoji samo IZ Bosne i Hercegovine.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1262 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by japin_mutapi »

Pitanje za ove papane što mrze sandžaklije.
Mrzite li Vladimira Perića?
I on je SANDŽAKLIJA.

p.s. brzo guglajte da vidite o kome se radi
Challenger__

#1263 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Challenger__ »

Japine, gotiviš li ga?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1264 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Japine, gotiviš li ga?
cijenim i poštujem njegovu borbu i žrtvu koju je dao za ovaj grad i nikom ne dam ružno o njemu da priča
njegovo ime doživljavam kao simbol borbe protiv fašizma i zla i borbe za slobodu i dostojanstvo

ovaj klip sve objašnjava

Maverick78

#1265 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Maverick78 »

Hodidid wrote:@Maverick: E hvala ti stari na brzom odgovoru heh. Jes kod nas se u Krajini kaze uglavnom majka:). Majka i did. Nana se isto govorilo ali taj termin je sad prilicno rijetko u upotrebi. Kaze se medjutim osim did i dido.

Kad budes isao u Krajinu opet odnosno u BL otidji na kvrgusu u Kozarac. Ako ti je zena vec nije pravila. :D
Nema na cemu :thumbup:

Naravno da napravi nekad kvrgusu hehe :). Nadam se da cemo nekad malo duze biti po Krajini, pa i Kozarcu, ali njeni vise tamo nemaju nikoga, pa onda ne idemo. Eto mama joj je iz Prijedora, ali ni tamo sada nemaju nikoga, a svu imovinu su ili prodali ili zamjenili. Rodbina i njeni su svi vani.

--------------------------------------------------------------

Btw. Valter je prijepoljac :). Glavna ulica u gradu i jedna osnovna skola nose i dalje njegovo ime :).
Last edited by Maverick78 on 18/08/2013 19:48, edited 1 time in total.
Challenger__

#1266 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:
Challenger__ wrote:Japine, gotiviš li ga?
cijenim i poštujem njegovu borbu i žrtvu koju je dao za ovaj grad i nikom ne dam ružno o njemu da priča
njegovo ime doživljavam kao simbol borbe protiv fašizma i zla i borbe za slobodu i dostojanstvo

ovaj klip sve objašnjava

Moj čovjek.

Nabijem na neku stvar sve one štakore i miševe koji o njemu govore loše.
Nebitan32

#1267 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Nebitan32 »

Svaki novi dan je jedan korak blize ka nezavisnosti Sandzaka. Svakodnevno se zbacuje velikorpski nametnuti jaram

Lukavi

#1268 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Lukavi »

Nebitan32 wrote:Svaki novi dan je jedan korak blize ka nezavisnosti Sandzaka. Svakodnevno se zbacuje velikorpski nametnuti jaram

:mrgreen:
ObserverMode

#1269 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by ObserverMode »

U Sjenici bez pardona, tako se radi, sve briši iz korijena. Ovi iz Pazara su mi pretjerano tolerantni, kao može neko drugo mjesto za kip Nemanje. Može, al u be-ge pašaluku, Sandžak nije mjesto za to pa tako ni ona iskopina 10 sa 10 koju zovu nekakvim Starim Rasom. Sve to treba eliminisat bez pardona, tamo gdje žive Bošnjaci nema mjesta srpskoj mitomaniji.
jon_jovi

#1270 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by jon_jovi »

Ne znam šta bi oni mogli imati s nama?
ObserverMode

#1271 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by ObserverMode »

jon_jovi wrote:Ne znam šta bi oni mogli imati s nama?
Ko oni s kim nama?
jon_jovi

#1272 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by jon_jovi »

To stanovništvo dalje od općine Priboj u Srbiji i općine Pljevlja u CG. Prema svemu što se može vidjeti mi se ni u putu nismo sreli. Priboj i Pljevlja gravitiraju k nama pa hajd, za povjerovat je da su nama bliski.
RATM56

#1273 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by RATM56 »

ObserverMode wrote:U Sjenici bez pardona, tako se radi, sve briši iz korijena. Ovi iz Pazara su mi pretjerano tolerantni, kao može neko drugo mjesto za kip Nemanje. Može, al u be-ge pašaluku, Sandžak nije mjesto za to pa tako ni ona iskopina 10 sa 10 koju zovu nekakvim Starim Rasom. Sve to treba eliminisat bez pardona, tamo gdje žive Bošnjaci nema mjesta srpskoj mitomaniji.

Jel ovo važi i za bilo šta bosansko i bošnjačko na tlu RS?
ObserverMode

#1274 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by ObserverMode »

jon_jovi wrote:To stanovništvo dalje od općine Priboj u Srbiji i općine Pljevlja u CG. Prema svemu što se može vidjeti mi se ni u putu nismo sreli. Priboj i Pljevlja gravitiraju k nama pa hajd, za povjerovat je da su nama bliski.
Ne znam ja šta ti gledaš, ali jedno je sigurno - ne vidiš dobro.
RATM56 wrote: Jel ovo važi i za bilo šta bosansko i bošnjačko na tlu RS?
To se već desilo, stoga je potreban reciprocitet u najmanju ruku.
Mina_88

#1275 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Mina_88 »

RATM56 wrote: Jel ovo važi i za bilo šta bosansko i bošnjačko na tlu RS?
Ne. RS ne bi nikada imala 90% srpsku vecinu da nisu masovno ubili i protjerali Bosnjake iz nje. Niko nije klao i protjerao Srbe iz Sandzaka.
Post Reply