NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mayab

#1251 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mayab »

U Sarajevo je generalno najskuplje gorivo, velika je potraznja, mozda najveca u drzavi, a stvarima koje su trazene, bas i ne pada cijena samo tako, hebeni zakoni ekonomije, uz naravno masovnu zloupotrebu od strane naftasko mafijaskog lobija :sad:
ElRe

#1252 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by ElRe »

Na Gazpromu u Rajlovcu nafta 2.11 KM ((ne kod Wise, tamo je 2.01 KM) , benzin jos uvijek 2.41 KM
channel10

#1253 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by channel10 »

Jel pojeftinilo gorivo na EP u Zenici ? Da li je benzin i dalje 2,31 ili su spustili ?
probook

#1254 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by probook »

Gasprom u Mostaru ne mijenja cijene drzi na 2,35 benzin :shock: dizel isto tako cini mi se 2,35 ili 2,41
nightvision

#1255 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nightvision »

makse seljanko makse wrote:Ako koga put nanese prema Bijeljini potrazite pumpu ne znam kako se zove al znam da je dizel 2km bio prije neki dan :D
Kakva je ova Neskovic pumpa il kako vec?
Jbg 30pf po litru je bas ogromna razlika pa cak i da odem do pala i vratim se :D Meni na pun rezervar je to oko 20-30 KM :run:
Neskovic u bijeljini i brckom, isto kao i brcko-gas uvijek imali najeftinije gorivo, dizel neki dan bio 1.99, sipao sam i nikad nisam imao problema ni sa gorivom ni sa potrosnjom
Danguba

#1256 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Danguba »

U BiH se masovno uvoze jeftina bazna ulja i miješaju sa naftom!!!

http://www.capital.ba/u-bih-se-masovno- ... sa-naftom/
citroen xm

#1257 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by citroen xm »

Drži, ne baš na Vracama već na sred puta Vraca-Lukavica. Nekadašnji Lezard pa Oktan i sada sitno piše Nešković.
ElRe

#1258 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by ElRe »

vettel wrote:gdje se moze nasuti najjeftinija nafta u sarajevu i okolici, jel neskovic na vracama drzi pumpu?
Gazprom Stup, kod Wise 2.01 KM.
Sinoc je bio prebukiran autima.
johntra

#1259 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by johntra »

kako je tako velika razlika između cijena nafte i benzina?
makse seljanko makse

#1260 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by makse seljanko makse »

Ma meni generalno nije jasno takva razlika,
Evo uzmi primjer ovog Gasproma,na stupu mu dizel 2km a na barama 2,3-2,4.Uzeo sam njih ko primjer samo.
Znaci ljudi nas svjesno deru a mi bas nista ne mozemo uraditi.Jedino probat kod Neskovica ovog pa vidjet valjal sta.Gdje je najbliza pumpa njegova?
-stefan-

#1261 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by -stefan- »

Ima Neskovic u Palama ali kod njega je euro4 dizel 2.25KM a euro5 2.35KM i ta cijena mu stoji par mjeseci unazad, nije bilo nikakvih promjena. Bilo je jeftino dok je kod ostalih bilo 2.45 :D Ako bude promjena javicu :thumbup:

Kakvo je gorivo na Gaspromu, razmisljam i ja da naspem rezervoar na pumpi kod Wise :) Sto se tice Neskovica gorivo mu je sasvim ok, sipam od kada je otvorio pumpu i nisam primjetio nikakvu razliku, neko je pitao ranije.
Ned071

#1262 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

ep nedjarici, 2.36 i nafta i benzin...
mayab

#1263 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mayab »

Ned071 wrote:ep nedjarici, 2.36 i nafta i benzin...
Isto i kod OHR-a, danas!
febo_acm

#1264 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by febo_acm »

Meni danas govori vizač u firmi da je sipao u RS negdje kod Foče dizel za 2.20 KM. Nisam mu vjerovao, ali sutra će mi svakako predati nalog.
jefferson

#1265 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by jefferson »

vettel wrote:bgm ja na Gazprom kod wise veceras kad 2,01KM, nisam mogo vjerovat dok nisam pistolj uzo :) do cepa natanko, tako da znate :D
u jbt, trebao si samar sebi opaliti da budes siguran :D
jefferson

#1266 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by jefferson »

vettel wrote:
jefferson wrote:
vettel wrote:bgm ja na Gazprom kod wise veceras kad 2,01KM, nisam mogo vjerovat dok nisam pistolj uzo :) do cepa natanko, tako da znate :D
u jbt, trebao si samar sebi opaliti da budes siguran :D
kad mi je izbacio pistolj 32 litra = 64KM onda sam bio siguran :D
Ne znam, s njima nista nije sigurno :D
klixo

#1267 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by klixo »

Imal koji strucnjak da nam objasni ovolike razlike u cijenama :mrgreen:
mayab

#1268 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mayab »

Vrlo jednostavno; uzimanje lopatom, sto bi rekli!
Tako da i ovo kada neko podobro spusti cijenu, nije u minusu, ne daj Boze :bih:
rekla-kazala

#1269 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by rekla-kazala »

Problem je što nema konkurencije. Energopetrol i Ina su jedna te ista firma, Hifa i Nestro ili Gasprom.
Sve se svodi na dva dobavljača Rafinerija Brod i rafinerije u vlasništvu Mol-a.
TheHound

#1270 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by TheHound »

rekla-kazala wrote:Problem je što nema konkurencije. Energopetrol i Ina su jedna te ista firma, Hifa i Nestro ili Gasprom.
Odakle Petrol pumpe dobavaljaju gorivo? Ja sam mislio da su oni nezavisni od ovih grupacija koje pokupovase sve kod nas, zato kod njih uvijek sipam. Nisam bas upoznat pa ako neko moze da pojasni? :)
holowey

#1271 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by holowey »

iz prica sam cuo da gorivo kod nas dolazi iz siska/rijeke i madjarske za inu/ep
bosanskog broda i panceva za gazprom
dok manje firme koje se bave tim biznisom gledaju gdje im je jeftinije madjarske, panceva i rumunije
izuzev panceva svi moraju da zadovolje eu stanarde i iz rafinerija dolazi ok gorivo...problem nastane razblazivanjem kod distributera ili na pumpama a to je vec lutrija sta sipas
rekla-kazala

#1272 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by rekla-kazala »

TheHound wrote:
rekla-kazala wrote:Problem je što nema konkurencije. Energopetrol i Ina su jedna te ista firma, Hifa i Nestro ili Gasprom.
Odakle Petrol pumpe dobavaljaju gorivo? Ja sam mislio da su oni nezavisni od ovih grupacija koje pokupovase sve kod nas, zato kod njih uvijek sipam. Nisam bas upoznat pa ako neko moze da pojasni? :)
Slovenija nema rafineriju, Petrol nabavlja gdje stigne, ja sam nekad davno vidio cisternu iz Srbije, rafinerija Pančevo i onda sam poslije smrzavanja dizela na -8 prestao točiti kod njih.
Na Hifi sam prestao točiti od kad su počeli nabavljati euro 5 iz rafinerije Brod i sad točim samo na Energopetrolu koji euro 5 nabavlja uglavnom iz Mađarske. Zadovoljan sam kvalitetom pa zato i ne gledam koliko košta kod drugih.
Prije par dana sam sam točio bez rukavice, pomirisao ruku,...ništa,... bez mirisa.
Ko u Deutschland !
ElRe

#1273 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by ElRe »

holowey wrote:iz prica sam cuo da gorivo kod nas dolazi iz siska/rijeke i madjarske za inu/ep
bosanskog broda i panceva za gazprom
dok manje firme koje se bave tim biznisom gledaju gdje im je jeftinije madjarske, panceva i rumunije
izuzev panceva svi moraju da zadovolje eu stanarde i iz rafinerija dolazi ok gorivo...problem nastane razblazivanjem kod distributera ili na pumpama a to je vec lutrija sta sipas
Za Gazprom nafta dolazi iz Pančeva, dok BH manje firme uglavnom nabavljaju naftu iz Broda, tj od Nesto Petrola.
TheHound

#1274 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by TheHound »

rekla-kazala wrote:
TheHound wrote:
Slovenija nema rafineriju, Petrol nabavlja gdje stigne, ja sam nekad davno vidio cisternu iz Srbije, rafinerija Pančevo i onda sam poslije smrzavanja dizela na -8 prestao točiti kod njih.
Na Hifi sam prestao točiti od kad su počeli nabavljati euro 5 iz rafinerije Brod i sad točim samo na Energopetrolu koji euro 5 nabavlja uglavnom iz Mađarske. Zadovoljan sam kvalitetom pa zato i ne gledam koliko košta kod drugih.
Prije par dana sam sam točio bez rukavice, pomirisao ruku,...ništa,... bez mirisa.
Ko u Deutschland !
Hvala na odgovoru :thumbup:
Vjerovatno i ja onda prelazim na Energopetrol :)
channel10

#1275 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by channel10 »

rekla-kazala wrote:
TheHound wrote:
Ko u Deutschland !
Jesi li sipao ove sedmice na EP na stanici ? Jesu li spustili kako su najavili prije 7-8 dana za bijednih 5pf ( sad bi BMB trebao biti 2,26 ako su spustili )?
Post Reply