Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
jos_uvijek_sanjam

#1251 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by jos_uvijek_sanjam »

Nokija wrote:
Nista je tebi licno ne impliziram. Ne poznajem te i ovo sto sam ja napisala je moja pausalna opservacija desavanja oko mene.
Neko ko je nezanimljiv (=dosadan) ne znaci da je los covjek. Samo je jednostavo dosadan. :mrgreen:
Ove djevojke koje sam ja opisala ne pitaju ko ti je posalo sms u ova doba, jer zaboga one imaju ponos. One zato pitaju na sta sad mislis :D I to bas kad se gleda utakmica :D
Na drugoj temi si napisala "...Ja zudim da popijem kafu sa bivsim momkom, fali mi do neba..da se ispricamo i ismijemo, al ne bih se javila nema tih para..." E tako kazu i ove moje haverice i to u fazi kad su najzaljubljenije. Mislim da je sve jasno. Ipak one imaju ponos.

Pa eto, ja nesto smatram da zena u nekim situacijama treba da ima svoj ponos. Ne treba pretjerati, a taj moj post nema veze s ponosom. Ne mislim da je vrijeme jos, a i naglasila sam cak da sam kukavica :). Kad malo poravnim, javicu se prva i to je to. A to za utakmice.... bolje da ne komentarisem :-)
Salah ad-Din

#1252 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Salah ad-Din »

kiki-miki wrote:
Ono nešto što će me privući tebi na prvu.Hemija kako bi rekli neki,fizička privlačnost.
A ovo ostalo što ti nabroja dolazi poslije a to ipak zavisi od osobe do osobe šta traži.Muža,partnera,sponzora,provod ili nešto deseto.Ako zna šta traži uopšte,a to je ipak najčešći problem da se Ne zna.I na jednoj i na drugoj strani.Ovo uvećano mi je prioritet.Plus da možemo pričati o svemu takoreći,ne o svemu u jednom danu :oops: ;-)
Hajd samo nek` nisi napisala, sve je to uredu, ali ja trazim "ono nesto" kod muskarca. Jer se ospem kada to cujem :D
jos_uvijek_sanjam

#1253 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

masmavi wrote:
kiki-miki wrote:
masmavi wrote: Ma ima vas, duse drage, sve ste takve... Dolazite vi do izrazaja, samo sto imate previsoke kriterije postavljene kod sebe, i ako vam se ne svidi muskarac onda pocinje prica gdje radis, pa ako je dobar posao, skola i plata onda se drasticno spustaju kriteriji kao eto svidja mi se odjednom.
I kad vam covjek pridje i s vama u razgovor malo se ubaci, onda ide neka ofirna prica, bukvalno mi dodje da CV ponesem sa sobom pa da mi se takva pitanja ne postavljaju.

Moj ti je savjet kad izadjes tako sa prijateljicama koje su slobodne kao i ti, mojne s njima u pricu kao da se niste vidjele 25 godina, obrati paznju malo oko sebe, pridji sama nekom momku, ne gledaj da li mu je sat Ralph Lauren, da li mirise na Cartier neki i da li ima kljuceve od auta na stolu ili neki skupi telefon. Jednostavno pridji najobicnijem pa mozda se iznenadis da ima finih momaka koji bukvalno nemaju nista, a imaju sve ostalo ;-)

Šta su za tebe previsoki kriteriji?

Npr. ako djevojka radi i solidno zarađuje,voli da radi,dinamična,kino,čita puno i obrazuje se.
I kriteriji su joj da nađe osobu koja je ista po tim pitanjima kao ona.Ispadaju li to visoki kriteriji?

Npr. meni lično puno smeta kad osoba radi,a kuka da je nezadovoljna tim poslom,a ništa ne radi da taj posao promjeni.A takvih je danas more,plus onih što neće da rade nešto što je ispod njihovog nivoa,a bi da troše i kockaju,i nose markirano.Ah da i da redovno izlaze i ostaju u kafanama do fajronta.Pitam se - čije li pare oni toše?
Sta je za mene previsok kriterij?

Kriterij izgleda. Vecina bi vas htjela da vam muz ima savrsen izgled, da je lijep, da se sve za njim okrecu, da ima dobro auto itd. i ako ne ispunjava te uslove odmah se prekrizi s liste. Pa mislim, sta hocete u tim godinama? Tu vrstu kriterija ste mogle postavljati u ranim 20-im godinama, a kad se priblizi 30-a stvari se drugacije cine... Na glupim stvarima stvarate zidove oko sebe (imam par poznanica u kasnim 20-im i ranim 30-im, pa kad cujem price dodje mi da placem, a sve same).

Sta sad, kad se dodje do tridesete godine i kasnije.. zena felericna?? Nema pravo na kriterije?? Samo jer nema vise 20?? I zasto ste ubjedjeni da zena koja se priblizi 30toj i preko misli samo na to kako ce se udat?? To nikako ne razumijem. *ebo brak, onako.. jer je vrijeme. Trazi se partner, ravnopravan, ljubav.. srodna dusa..sto nema veze jel ti 20 il 50. I u 50toj se nekad nadje ono sto si trazio cijelog zivota. A zene su same, iz jednostavnog razloga - bolje sama, nego sa svakim;).
jos_uvijek_sanjam

#1254 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Salah ad-Din wrote:
Tacno ce nas ove zene doci glave. Cuj mora imati ono nesto.
Sta da imam? Fakultetsku diplomu? Dobar posao? Auto? Da sam nabildan? Lijep? Fin, kulturan? Da se brinem o tebi? Da ti na svaki sastanak donesem cvijet, bombonjeru?
Pored svega toga ona kaze ma nemas ono nesto!

Ne moras biti bogat i lijep, samo budi dobar i pokloni joj cvijet :D
jos_uvijek_sanjam

#1255 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

masmavi wrote:
jos_uvijek_sanjam wrote:

Sta sad, kad se dodje do tridesete godine i kasnije.. zena felericna?? Nema pravo na kriterije?? Samo jer nema vise 20?? I zasto ste ubjedjeni da zena koja se priblizi 30toj i preko misli samo na to kako ce se udat?? To nikako ne razumijem. *ebo brak, onako.. jer je vrijeme. Trazi se partner, ravnopravan, ljubav.. srodna dusa..sto nema veze jel ti 20 il 50. I u 50toj se nekad nadje ono sto si trazio cijelog zivota. A zene su same, iz jednostavnog razloga - bolje sama, nego sa svakim;).
Nije felericna, nego je manje pozeljna svojoj generaciji i starijoj. Imas ti pravo na kriterije niko ti ne brani, ali ne otvaraj kasnije temu "kako se udati u 30-oj". A to da ne mislite na udaju poslije 30-e me bas nasmija :lol:

Ne mogu misliti o udaji, a da nisam pronasla svoju srodnu dusu :). Kraj price. Koja se moze udati i gledati 24/7 covjeka kojeg ne voli, po meni se samo unesrecila. A bas me zanima na sta muskarci, od tridesete pa nadalje misle?? Kome su oni privlacni?? Tinejdzerkama :) ? Btw, da sam htjela, mogla sam se udati bar triput do sada i to za frajere mladje 3-4 godine od mene :). U kojem ti svijetu zivis majke ti?? Pogledaj malo oko sebe, pa starije i ofucanije izgledaju cure od 20 godina, nego one od 30 :-). Cuj nisu zanimljive svojoj generaciji :D. Pa nisu zanimljive nikom, ko ne ispunjava njihove kriterije, to svakako. Ako se ne mozes mjeriti sa zenskom koja dobro izgleda, dobro zaradjuje, koja je usput i fina, iz fine kuce.. ako imas kompleks od takve- nece ti biti zanimljiva ( kofol ) :).
insomnia78

#1256 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Al najja ce su mi ove da sam htjela mogla sam se udati tri put.
Aa

Sent sa mog sokocala using tapatalk
jos_uvijek_sanjam

#1257 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

insomnia78 wrote:Al najja ce su mi ove da sam htjela mogla sam se udati tri put.
Aa

Sent sa mog sokocala using tapatalk

Svaka od nas se mogla udat, da je htjela, nemojte misliti da je to nesto aman-zaman :). Jednom, dvaput, triput.. nebitno. Al nema djevojke, koju u periodu od 20te do 30te bar jedan nije htio ozeniti. Zapitajte se zasto je sve cesca pojava da se zene uplicu u veze sa mladjim muskarcima. Zato sto su vrjedniji, ambiciozniji, puni zivota, energicni, hoce da rade, nije im nista mrsko. Masa njih je odavno samostalna, a neki i u tridesetim zive jos uvijek s mamama i tatama. Sta mislite da sad raspravu okrenemo u tom smjeru? ;)
blesava

#1258 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by blesava »

jos_uvijek_sanjam wrote:
masmavi wrote:
jos_uvijek_sanjam wrote:

Nije felericna, nego je manje pozeljna svojoj generaciji i starijoj. Imas ti pravo na kriterije niko ti ne brani, ali ne otvaraj kasnije temu "kako se udati u 30-oj". A to da ne mislite na udaju poslije 30-e me bas nasmija :lol:

Ne mogu misliti o udaji, a da nisam pronasla svoju srodnu dusu :). Kraj price. Koja se moze udati i gledati 24/7 covjeka kojeg ne voli, po meni se samo unesrecila. A bas me zanima na sta muskarci, od tridesete pa nadalje misle?? Kome su oni privlacni?? Tinejdzerkama :) ? Btw, da sam htjela, mogla sam se udati bar triput do sada i to za frajere mladje 3-4 godine od mene :). U kojem ti svijetu zivis majke ti?? Pogledaj malo oko sebe, pa starije i ofucanije izgledaju cure od 20 godina, nego one od 30 :-). Cuj nisu zanimljive svojoj generaciji :D. Pa nisu zanimljive nikom, ko ne ispunjava njihove kriterije, to svakako. Ako se ne mozes mjeriti sa zenskom koja dobro izgleda, dobro zaradjuje, koja je usput i fina, iz fine kuce.. ako imas kompleks od takve- nece ti biti zanimljiva ( kofol ) :).

u pravu si potpuno....i ja sam prije imala misljenje da zena u 30 ne bi trebala imati kriterij, ali kada sam vidjela jednu moju rodjaku koja se udala sa 40 i to nasla svoju srodnu dusu, muskarca starijeg koju godinu od nje, promjenila sam misljenje.
Ona je cekala onog pravog i dobila ga, nit je on a ni ona boga mi feliricna.
jos_uvijek_sanjam

#1259 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

blesava wrote:
u pravu si potpuno....i ja sam prije imala misljenje da zena u 30 ne bi trebala imati kriterij, ali kada sam vidjela jednu moju rodjaku koja se udala sa 40 i to nasla svoju srodnu dusu, muskarca starijeg koju godinu od nje, promjenila sam misljenje.
Ma felericni su mi muski mozgovi, koji razmisljaju tako plitko o zenama. Ili su jednostavno nezadovoljni sami sobom, pa su im zene krive. Krive i sto nemaju skolu, i sto nemaju pare, sto nemaju stanove, sto nemaju posao..pa sad zene ne smiju ni da se izjasne i da kazu da zele i lijepog i pametnog i zaposlenog i obrazovanog itd..itd. Nego MORAJU biti skromne, jer tu skromnost namecu prosjecni frajeri, koji obicno nece ni da rade na poboljsanju kvaliteta svog zivota.
jos_uvijek_sanjam

#1260 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

blesava wrote:
Ma felericni su mi muski mozgovi, koji razmisljaju tako plitko o zenama. Ili su jednostavno nezadovoljni sami sobom, pa su im zene krive. Krive i sto nemaju skolu, i sto nemaju pare, sto nemaju stanove, sto nemaju posao..pa sad zene ne smiju ni da se izjasne i da kazu da zele i lijepog i pametnog i zaposlenog i obrazovanog itd..itd. Nego MORAJU biti skromne, jer tu skromnost namecu prosjecni frajeri, koji obicno nece ni da rade na poboljsanju kvaliteta svog zivota.
jos_uvijek_sanjam

#1261 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Raspored wrote:
kiki-miki wrote:Pa nemoj onda da ti bodu oko ovi koji nisu. :wink:

Moram se osvrnuti na ovo tvoje da su manje poželjne svojoj generaciji- manjak je muškaraca te goeneracije,a koji su slobodni.A valjda znaš i razlog zašto.
Dopusti da napišem par redaka o ovome. Uzeti ću sebi za pravo jer pripadam toj generaciji i slobodan sam. Pišem o svom iskustvu, neću generalizirati niti iznositi situacije koje nisu zasnovane na ličnom iskustvu i stvarnim situacijama.

1. Mimoilazimo se, kako i zašto nisam siguran ali se mimoilazimo. Vrlo rijetko upoznajem te očuvane, uspješne i snažne žene u tridesetim koje su slobodne i spremne da barem odemo na kafu. Zapravo mislim da barem godinu dana nisam sreo takvu.
2. Ona rečenica u kojoj kažete da volite kada je muškarac otvoren na početku meni se nije pokazala kao tačna. Svaki put kada sam na početku bio otvoren, ljubazan i jasno stavio karte na stol sve ze završilo prije nego je počelo. Imam par "situacija" gdje se ponašam kao kreten, odbijam izlazak i komplikujem do bola i te žene se redovno javljaju, same pišu i žele se vidjeti samnom. Moje iskustvo: Ženska taktika zavođenja bez obzira na godine je katastrofalno loša, nedefinisana, neodređena i bez ikakvoga smisla i smjera.
3. Reakcije na udvaranja morate fundamentalno da promjenite. Jednostavno ne znate primati komplimente, pažnju i inicijativu. Nedostaje vam vještina da prihvatite udvaranje, konvertujete ga i vratite u sopstvenu inicijativu. Zadnji put sam takvu sreo prije 5 godina. Sjećam se kao da je bilo jučer, nazvala me u nedelju oko 9 nakon što smo izašli prethodnu noć i rekla "spremi se za 15 minuta, dolazim po tebe idemo na planinu da vozimo quadove". To je bila zadnja djevojka koju sam istinski volio. Malo aktivnosti i energije je uvijek poželjno.
4. Prepadnete se. Kada se pojavi muškarac u tridesetim, slobodan, ultra dobra karijera, fitness tijelo, svoj stan, auto, imanje, sve kućanske vještine, veličina bez potrebe za rezanjem ili dodavanjem i sa svim ostalim traženim osobinama prepadnete se, oklijevate i biježite misleći da takvog ne možete zadržati ili mu počnete tražiti manu.
Tacno. I jedno i drugo. Jer ponekad stvari izgledaju previse dobre, da bi bile stvarne i da bi potrajale. Valjda covjek ne moze da vjeruje da mu se desi, da se sve poklopi i onda to upropasti... strahom, ili jer je ranije bio povrijedjen, pa ne moze da se opusti.
jos_uvijek_sanjam

#1262 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

kiki-miki wrote:
Moram ti priznati ovo pod 4. da ima istine.A zašto - nismo navikle,i ne očekujemo dobro pa nas ono baš Iznenadi.

p.s.hoćeš li na kafu? :oops: :D

Legenda... :D :D
Ricken

#1263 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Ricken »

jos_uvijek_sanjam wrote:
Ricken wrote:@jos_uvijek_sanjam:

A zašto je bitno da se hvatate za novčanike, vozite auta ....

Kako misliš niste teške? Misliš na gabarite, konverzaciju, ličnost...

I kažeš da si previše normalna :)

Normalna i prilično iskalkulisana.

Što pravit filozofiju od stvari koje su prilično jednostavne. Ili se mazneš ili ne. Ili ste jedno za drugon ili niste. Kraj priče.

Ma nije bitno, nego su muskarci kontradiktorni. Kad se ne hvatamo za novcanike, onda je prica " sponzorusa, ceka da joj platis.. sjedi mrtva, hladna ". Kad se uhvatis, ni to ne valja.. onda si iskalkulisana :). Ne pravim filozofiju, samo kazem da sticem dojam da muskarci bas vole i traze sve ono od cega navodno bjeze.
:D :D Nisam rekao da nešto ne valja ili valja, samo se osjeti potreba u tvom postu da se nešto ukalupi.
Nisam siguran da prosječan bošnjak dok se ne oženi zna šta traži. A kad se oženi, onda mu je svejedno. Manje više.
Muškarci manje više imaju vrlo jednostavnu jednačinu bez nepoznatih, Brena je Brena, al dva put je dvaput, tako se samo stiče dojam iz tvoje zadnje konstatacije.
jos_uvijek_sanjam

#1264 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Ricken wrote:
:D :D Nisam rekao da nešto ne valja ili valja, samo se osjeti potreba u tvom postu da se nešto ukalupi.
Nisam siguran da prosječan bošnjak dok se ne oženi zna šta traži. A kad se oženi, onda mu je svejedno. Manje više.
Muškarci manje više imaju vrlo jednostavnu jednačinu bez nepoznatih, Brena je Brena, al dva put je dvaput, tako se samo stiče dojam iz tvoje zadnje konstatacije.
Pa brate, pogresan ti dojam! :D :wink:
Ricken

#1265 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Ricken »

jos_uvijek_sanjam wrote:
Salah ad-Din wrote:
Sta da imam? Fakultetsku diplomu? Dobar posao? Auto? Da sam nabildan? Lijep? Fin, kulturan? Da se brinem o tebi? Da ti na svaki sastanak donesem cvijet, bombonjeru?

Problem je što to c vrlo brzo pređe u s. To je palatalizacija kod koje nema fule.
Ricken

#1266 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Ricken »

jos_uvijek_sanjam wrote:
Ricken wrote:
Nije moj dojam. Dojam je tvoj, ja sam samo analizairao njegov postanak ili ti moguću genezu. Uglavnom slažemo se.
madtv

#1267 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by madtv »

da malo zakuhamo? :D

Sta zene zele, odnosno, sta konkretno zelite? :)

'ajmo, karte na sunce... :)
jos_uvijek_sanjam

#1268 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Ricken wrote:
jos_uvijek_sanjam wrote:
Ricken wrote:
Nije moj dojam. Dojam je tvoj, ja sam samo analizairao njegov postanak ili ti moguću genezu. Uglavnom slažemo se.

Ne slazemo se, stekao si dojam i da sam "iskalkulisana", a nisam. Btw, ja trazim bas nekoga, kome nista nije "svejedno", a takvi su izumrli. Pitao si zasto se hvatamo za novcanike? Zato sto sam opterecena do te mjere muskom pricom kako su zene proracunate, halapljive, sponzoruse i interesdzije, da mi je postalo neprijatno i da mi momak plati pice. A onda naletim na drugog, koji se zgrozi sto se uhvatim za novcanik. Te vase jednacine i nisu bas jednostavne, vjeruj mi. Ovo za novcanik je najbanalniji primjer, koji mi je mogao pasti na pamet.
jos_uvijek_sanjam

#1269 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

madtv wrote:da malo zakuhamo? :D

Sta zene zele, odnosno, sta konkretno zelite? :)

'ajmo, karte na sunce... :)

Sto se tice vas muskaraca, ili :D ?
madtv

#1270 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by madtv »

jos_uvijek_sanjam wrote:
da :D

(poslije ce biti podpitanja ;) )
jos_uvijek_sanjam

#1271 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Ricken wrote:
jos_uvijek_sanjam wrote:
Salah ad-Din wrote:

Problem je što to c vrlo brzo pređe u s. To je palatalizacija kod koje nema fule.
Zavisi sta je kojoj svijet :wink:. Zena kad se zaljubi, al kad se bas bas zaljubi, postane skromna, pa joj mozes i kinder jaje pokloniti, njoj ce i to biti "svijet" :wink:
jos_uvijek_sanjam

#1272 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

madtv wrote:
jos_uvijek_sanjam wrote:
da :D

(poslije ce biti podpitanja ;) )

Hocemo alfa muzjake :oops: :D
fatamorgana

#1273 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by fatamorgana »

jos_uvijek_sanjam wrote:

Hocemo alfa muzjake :oops: :D
Probaj u Pionirskoj .... :D
quarterback

#1274 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by quarterback »

jos_uvijek_sanjam wrote:
Zavisi sta je kojoj svijet :wink:. Zena kad se zaljubi, al kad se bas bas zaljubi, postane skromna, pa joj mozes i kinder jaje pokloniti, njoj ce i to biti "svijet" :wink:
Problem sa zenom koja se zaljubi je u tome sto ce se prije ili kasnije odljubiti a onda si najebao.
Na kvadrat.
Ricken

#1275 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Ricken »

@jos_uvijek_sanjam:

:D Dobro izvinjavam se ako sam stekao pogrešan dojam. Nisi "iskalkulisana".

Nisam te pitao zašto se hvataš za novčanik, to je tvoj novčanik i za mene je to najbolji pokazatelj fenomena emancipacije.
Ja sam te pitao zašto misliš da bi trebalo biti bitno to što se hvataš za novčanik, ili zašto je bitno da voziš ili imaš automobil?
Meni je jasno da se sponzoruše iz tvoje priče moraju prodat na neki način, jer su na tržištu, u prometu, manje više?
Ali zar se i tvoja priča ne svodi na ponudu i potražnju, da ne kažem na specifikaciju?

Nezaključujem pokušavam skontat razliku između sponzoruša i finih obrazovanih neiskalkulisanih cura.
Locked