HS Internet - ALL ABOUT
Moderator: Benq
-
rizibizi
#1251 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Dosao danas racun i na poledjini od 17.05. svaki dan brate veseli cas i to kad pola naroda nije kuci od ponoci do 17:00 povecanje brzine za KID22 do vrtoglavih, nezapamcenih 30 Mbps uuuuuuuu hvala HS to je ono sto sedecenijama cekalo, kako su reklamirali mislio sam da necu 3 dana moci sebi doci.BHT uveo Ppink paket preko noci ovi ni 7 dana kasnije nisu ni blizO, da se razumIMO ne valjaju ni jedni ni drugi ali HS je ko onaj vic sa golfom 9, kad bude golf 13 mi cemo moci gledati sve pinkove na digitali i to zajedno zvuk i sliku.Umjesto ovih veselih casova bolje da su trajno povecali upload a ne ovako eto drasticna razlika hocu li cekati nesto minutu ili 40 sekundi.Isto Nokia sa 41 Mpx kamerom daj ti sto veci broj da se levati lijepe ko muhe, a za kvalitet nije problem.Tako ti je to kad imas "inzEnjera" u firmi.
- Kemal Malovčić
#1252 Re: HS Internet - ALL ABOUT
To što neće povećati UPLOAD, to je zaista velika sramota.
-
The Realist
#1253 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Za upload se slažem (protiv ovog downloada nisamrizibizi wrote:Dosao danas racun i na poledjini od 17.05. svaki dan brate veseli cas i to kad pola naroda nije kuci od ponoci do 17:00 povecanje brzine za KID22 do vrtoglavih, nezapamcenih 30 Mbps uuuuuuuu hvala HS to je ono sto sedecenijama cekalo, kako su reklamirali mislio sam da necu 3 dana moci sebi doci.BHT uveo Ppink paket preko noci ovi ni 7 dana kasnije nisu ni blizO, da se razumIMO ne valjaju ni jedni ni drugi ali HS je ko onaj vic sa golfom 9, kad bude golf 13 mi cemo moci gledati sve pinkove na digitali i to zajedno zvuk i sliku.Umjesto ovih veselih casova bolje da su trajno povecali upload a ne ovako eto drasticna razlika hocu li cekati nesto minutu ili 40 sekundi.Isto Nokia sa 41 Mpx kamerom daj ti sto veci broj da se levati lijepe ko muhe, a za kvalitet nije problem.Tako ti je to kad imas "inzEnjera" u firmi.
-
rizibizi
#1254 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Pa sto se nisu prije poceli pripremati, sto ne zaposle vise strucnih ljudi pa da mogu stici. A i hvale se potpisanim ugovorima, CISCO tehnologije, curac-palac i onda ima tona nema slike. Ne bunim se ja za download, ne trazim manje, ali upload treba povecati definitivno (ko nije upucen nek potrazi na googletu zasto je upload bitan). A ovaj happy hour veseli cas bolje da nista nisu dirali nego sto su ovo ovako napravili, nisu u stanju ni ona 22 Mbps nagurati, a kamoli ovih 30.
-
emir24
#1255 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ja mislim da svako ima pravo na svoje misljenje, ali ti valjas nevjerovatne gluposti.rizibizi wrote:Dosao danas racun i na poledjini od 17.05. svaki dan brate veseli cas i to kad pola naroda nije kuci od ponoci do 17:00 povecanje brzine za KID22 do vrtoglavih, nezapamcenih 30 Mbps uuuuuuuu hvala HS to je ono sto sedecenijama cekalo, kako su reklamirali mislio sam da necu 3 dana moci sebi doci.BHT uveo Ppink paket preko noci ovi ni 7 dana kasnije nisu ni blizO, da se razumIMO ne valjaju ni jedni ni drugi ali HS je ko onaj vic sa golfom 9, kad bude golf 13 mi cemo moci gledati sve pinkove na digitali i to zajedno zvuk i sliku.Umjesto ovih veselih casova bolje da su trajno povecali upload a ne ovako eto drasticna razlika hocu li cekati nesto minutu ili 40 sekundi.Isto Nokia sa 41 Mpx kamerom daj ti sto veci broj da se levati lijepe ko muhe, a za kvalitet nije problem.Tako ti je to kad imas "inzEnjera" u firmi.
U danasnje vrijeme kada za pravi merak ne skidas serije po 500 MB - nego po 2-3 GB,
kada ne gledas DVDrip od 700 MB - nego FullHD rip od 10-15 GB
kada ne gledas one jadne streamove gdje jedva vidis loptu - nego korstis torrent stream (i imas bolju sliku nego na bilo kom od ponudjenih tv kanala) -
e onda (a to je slucaj kod mene) je brzina JAKO bitna i povecanje se jako osjeti i ove nije dobar nego fantastican potez
JA ( a vjerujem da nas je sve vise takvih) - zbog sljedecih par razloga uopste ne marim koliko i kakvih tv kanala imamo, jer bukvalno sve sto zelim da gledam - od sporta, preko filma, muzike itd. dowloadujem i gledam u izvornoj kvaliteti kada ja to odlucim (bez reklama, i bilo kakve ovisnosti o terminima emitovanja)
Otisao sam daleko, jer ono sto me uistinu iznerviralo kod tvog posta je sljedece.
Nepune 3 godine. mozda je cak manje - ja sam placao 15 KM i imao smijesnu brzinu i najvaznije 3GB ogranicenje na promet
Kada vidis to i pogledas gdje smo danas - ZA ISTE PARE onda bi trebao biti malo, bar malo zahvalan.
Slazem se da ono tada nije bilo fer prema nama i da je moglo i moralo biti ovakvih brzina i flat rate puno ranije.
Ali sada je TU - i ti se zalis zasto povecavaju jos - a ne traze ni fening vise
Uostalom TV ponuda je relativno O.K.
Domace imas sve, a strane ne vrijedi ni imati (jer ako si polu-pismen onda sa ovim brzinama mozes nace sve sto zelis u roku od par minuta - sto bi se onda patio sa cekanjem da "tvoja " emisija dodje tebi, lakse je otici i "uzeti# ono sto hoces)
Da zakljucim - za one ljude koji znaju sto zele, i imaju normalan kompjuter i TV iz ovog stoljeca - INTERNET je sve sto ti treba.
Da ne bi bilo ljutnje, svako ima svoje misljenje i tvoje postujem, ali znaj da ti je onaj primjer za dowload od 40 sek umjesto 1 min skroz bezveze - jer ne skidaju ljudi samo YOUTUBE klipove (moja mjesecna potrosnja je dosad bila ca. 250 GB, nakon ovoga ce biti vjerovatno i preko 300GB - pa ti izracunaj ustedu u vremenu)
ako neko iz H.S. ovo ciat - niste uopste savrseni, ja uvijek hocu vise i bolje (i jeftinije), ali u odnosu sta ste bili sada ste
WOW
-
clarion_
#1256 Re: HS Internet - ALL ABOUT
koliko je povećanje za kid8?rizibizi wrote:Dosao danas racun i na poledjini od 17.05. svaki dan brate veseli cas i to kad pola naroda nije kuci od ponoci do 17:00 povecanje brzine za KID22 do vrtoglavih, nezapamcenih 30 Mbps uuuuuuuu hvala HS to je ono sto sedecenijama cekalo, kako su reklamirali mislio sam da necu 3 dana moci sebi doci.BHT uveo Ppink paket preko noci ovi ni 7 dana kasnije nisu ni blizO, da se razumIMO ne valjaju ni jedni ni drugi ali HS je ko onaj vic sa golfom 9, kad bude golf 13 mi cemo moci gledati sve pinkove na digitali i to zajedno zvuk i sliku.Umjesto ovih veselih casova bolje da su trajno povecali upload a ne ovako eto drasticna razlika hocu li cekati nesto minutu ili 40 sekundi.Isto Nokia sa 41 Mpx kamerom daj ti sto veci broj da se levati lijepe ko muhe, a za kvalitet nije problem.Tako ti je to kad imas "inzEnjera" u firmi.
-
kakaljin
#1257 Re: HS Internet - ALL ABOUT
ide na 16clarion_ wrote:koliko je povećanje za kid8?rizibizi wrote:Dosao danas racun i na poledjini od 17.05. svaki dan brate veseli cas i to kad pola naroda nije kuci od ponoci do 17:00 povecanje brzine za KID22 do vrtoglavih, nezapamcenih 30 Mbps uuuuuuuu hvala HS to je ono sto sedecenijama cekalo, kako su reklamirali mislio sam da necu 3 dana moci sebi doci.BHT uveo Ppink paket preko noci ovi ni 7 dana kasnije nisu ni blizO, da se razumIMO ne valjaju ni jedni ni drugi ali HS je ko onaj vic sa golfom 9, kad bude golf 13 mi cemo moci gledati sve pinkove na digitali i to zajedno zvuk i sliku.Umjesto ovih veselih casova bolje da su trajno povecali upload a ne ovako eto drasticna razlika hocu li cekati nesto minutu ili 40 sekundi.Isto Nokia sa 41 Mpx kamerom daj ti sto veci broj da se levati lijepe ko muhe, a za kvalitet nije problem.Tako ti je to kad imas "inzEnjera" u firmi.
-
rizibizi
#1258 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Jesi se raspisao, krenulo te. Prvo pitanje koji ces to stream tekme gledati od ponoci do 17:00? Ako imas dovoljno godina i radis ili ides u skolu sta ce tebi povecanje brzine u periodu 00:00 do 17:00 ovo oko ponoci radni svijet i ucenici spavaju, jer su umorni, a oko 17:00 dolaze kuci tako da molim te pojasni mi kakvog ti hajra imas od ovog povecanja osim ako nisi domacica ili onaj sto ima do petaka u dzepu i zgubidani po cijeli dan. Najbolje jos da i za ovu super mega seljacku ponudu traze i kakvih para, nisu u stanju hebeni pink uvesti ispod mjesec dana a prave se pametni, normalno da niko drugi nema ovakvu ponudu kad je ovo glupost cuj happy hour pa nije haineken party. U medjuvremenu bacaj ga na svoje hd torrent streamove na citavih 30 Mbps i pozdravi inzinjere iz HS-a.emir24 wrote:Ja mislim da svako ima pravo na svoje misljenje, ali ti valjas nevjerovatne gluposti.rizibizi wrote:Dosao danas racun i na poledjini od 17.05. svaki dan brate veseli cas i to kad pola naroda nije kuci od ponoci do 17:00 povecanje brzine za KID22 do vrtoglavih, nezapamcenih 30 Mbps uuuuuuuu hvala HS to je ono sto sedecenijama cekalo, kako su reklamirali mislio sam da necu 3 dana moci sebi doci.BHT uveo Ppink paket preko noci ovi ni 7 dana kasnije nisu ni blizO, da se razumIMO ne valjaju ni jedni ni drugi ali HS je ko onaj vic sa golfom 9, kad bude golf 13 mi cemo moci gledati sve pinkove na digitali i to zajedno zvuk i sliku.Umjesto ovih veselih casova bolje da su trajno povecali upload a ne ovako eto drasticna razlika hocu li cekati nesto minutu ili 40 sekundi.Isto Nokia sa 41 Mpx kamerom daj ti sto veci broj da se levati lijepe ko muhe, a za kvalitet nije problem.Tako ti je to kad imas "inzEnjera" u firmi.
U danasnje vrijeme kada za pravi merak ne skidas serije po 500 MB - nego po 2-3 GB,
kada ne gledas one jadne streamove gdje jedva vidis loptu - nego korstis torrent stream (i imas bolju sliku nego na bilo kom od ponudjenih tv kanala) -
e onda (a to je slucaj kod mene) je brzina JAKO bitna i povecanje se jako osjeti i ove nije dobar nego fantastican potez![]()
JA ( a vjerujem da nas je sve vise takvih) - zbog sljedecih par razloga uopste ne marim koliko i kakvih tv kanala imamo, jer bukvalno sve sto zelim da gledam - od sporta, preko filma, muzike itd. dowloadujem i gledam u izvornoj kvaliteti kada ja to odlucim (bez reklama, i bilo kakve ovisnosti o terminima emitovanja)
Otisao sam daleko, jer ono sto me uistinu iznerviralo kod tvog posta je sljedece.
Nepune 3 godine. mozda je cak manje - ja sam placao 15 KM i imao smijesnu brzinu i najvaznije 3GB ogranicenje na promet
Kada vidis to i pogledas gdje smo danas - ZA ISTE PARE onda bi trebao biti malo, bar malo zahvalan.
Slazem se da ono tada nije bilo fer prema nama i da je moglo i moralo biti ovakvih brzina i flat rate puno ranije.
Ali sada je TU - i ti se zalis zasto povecavaju jos - a ne traze ni fening vise(ja to jedino mogu objasniti da te ovih dana sunce u glavu udarilo)
Domace imas sve, a strane ne vrijedi ni imati (jer ako si polu-pismen onda sa ovim brzinama mozes nace sve sto zelis u roku od par minuta - sto bi se onda patio sa cekanjem da "tvoja " emisija dodje tebi, lakse je otici i "uzeti# ono sto hoces)
Da zakljucim - za one ljude koji znaju sto zele, i imaju normalan kompjuter i TV iz ovog stoljeca - INTERNET je sve sto ti treba.
Da ne bi bilo ljutnje, svako ima svoje misljenje i tvoje postujem, ali znaj da ti je onaj primjer za dowload od 40 sek umjesto 1 min skroz bezveze - jer ne skidaju ljudi samo YOUTUBE klipove (moja mjesecna potrosnja je dosad bila ca. 250 GB, nakon ovoga ce biti vjerovatno i preko 300GB - pa ti izracunaj ustedu u vremenu)
ako neko iz H.S. ovo ciat - niste uopste savrseni, ja uvijek hocu vise i bolje (i jeftinije), ali u odnosu sta ste bili sada ste
WOW
-
emir24
#1259 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Slzem se da ovo nije savrseno rijesenje, ali je ipak NAPREDAK (koliko god mali), jer da se razumijemo - da nisu nista dirali ja i ti i nogi bi isto tako ostali njohovi korisnici - to je bila prije svega moja poenta.rizibizi wrote:Jesi se raspisao, krenulo te. Prvo pitanje koji ces to stream tekme gledati od ponoci do 17:00? Ako imas dovoljno godina i radis ili ides u skolu sta ce tebi povecanje brzine u periodu 00:00 do 17:00 ovo oko ponoci radni svijet i ucenici spavaju, jer su umorni, a oko 17:00 dolaze kuci tako da molim te pojasni mi kakvog ti hajra imas od ovog povecanja osim ako nisi domacica ili onaj sto ima do petaka u dzepu i zgubidani po cijeli dan. Najbolje jos da i za ovu super mega seljacku ponudu traze i kakvih para, nisu u stanju hebeni pink uvesti ispod mjesec dana a prave se pametni, normalno da niko drugi nema ovakvu ponudu kad je ovo glupost cuj happy hour pa nije haineken party. U medjuvremenu bacaj ga na svoje hd torrent streamove na citavih 30 Mbps i pozdravi inzinjere iz HS-a.emir24 wrote:Ja mislim da svako ima pravo na svoje misljenje, ali ti valjas nevjerovatne gluposti.rizibizi wrote:Dosao danas racun i na poledjini od 17.05. svaki dan brate veseli cas i to kad pola naroda nije kuci od ponoci do 17:00 povecanje brzine za KID22 do vrtoglavih, nezapamcenih 30 Mbps uuuuuuuu hvala HS to je ono sto sedecenijama cekalo, kako su reklamirali mislio sam da necu 3 dana moci sebi doci.BHT uveo Ppink paket preko noci ovi ni 7 dana kasnije nisu ni blizO, da se razumIMO ne valjaju ni jedni ni drugi ali HS je ko onaj vic sa golfom 9, kad bude golf 13 mi cemo moci gledati sve pinkove na digitali i to zajedno zvuk i sliku.Umjesto ovih veselih casova bolje da su trajno povecali upload a ne ovako eto drasticna razlika hocu li cekati nesto minutu ili 40 sekundi.Isto Nokia sa 41 Mpx kamerom daj ti sto veci broj da se levati lijepe ko muhe, a za kvalitet nije problem.Tako ti je to kad imas "inzEnjera" u firmi.
e onda (a to je slucaj kod mene) je brzina JAKO bitna i povecanje se jako osjeti i ove nije dobar nego fantastican potez![]()
Ali sada je TU - i ti se zalis zasto povecavaju jos - a ne traze ni fening vise(ja to jedino mogu objasniti da te ovih dana sunce u glavu udarilo)
WOW
Vezano za streamove i moj koristenje happy houra - imam 26 godina, radim i radno vrijeme mi je pon-pet od 14h do 22h
sto znaci da efek. nisam kuci od 13h do 23h - ili ti prevedeno samo mi 1 sat (23h-24h) nije happy hour radnim danima, avikendom svakako imas boljeg posla nego visiti na netu u to doba)
Za stremove si upravu, ali download ja vrsi obicno najcesce nocu (pripremim linove koji mi trebaju ili torrent i furaj - jest da tu nije brzina odlucujuca, ali ipak znaci - ponavljam servis nije nikako gori, samo ti moze biti svejedno jer si ti sa svojim paketom vec na mjesecu bio i prije ili da ti bude drago)
Mozda da to gledas sa ove strane, mozes sada preci na manji (jeftiniji) KID paket i imati skoro istu uslugu - sta kazes na to ?
Kada ti mene pitas za vrijeme, a toliko trazis SVE pink kanale, onda se i ja zapitam zar ti imas toliko vremena da to sve pregledas (ja iskreno nisam dva puta prelistao svih 120 ili koliko vec imamo digitalnih kanala)
Jos jedno pitanje - ja bih isto zelio veci upload, ali iskreno ne znam koje su tacno prednosti toga (trenutno korstim upload samo za Skype video call i seed na torrentima) - pa iskreno te pitam koje su tacno prednosti vece upload brzine od ove koju imamo i zasto bi ti radije da su tu HS-ovci nesto poduzeli.
Opet ja roman, procitaj ako ti nije mrsko i odgovori - bas me zanima
-
clarion_
#1260 Re: HS Internet - ALL ABOUT
joj likova, pa ovo je gratis, od njih, dosta i ovih 17 sati...
-
_Astra_
#1261 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Nije korektno ovo povecanje... ovima sa 8 povecali na 16, a nama sa 22 na 27Mbit... 
Al dobro je, makar su odvrnuli torrente...
Al dobro je, makar su odvrnuli torrente...
-
rizibizi
#1262 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Da ne objasnjavam evo par linkova:
http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... a-UPLOAD-a
http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... a-upload-u
http://www.elitesecurity.org/t396024-Download-vs-Upload
Od ovo malo radnog svijeta sto ima kod nas ti bas radis samo drugu smjenu
Znam ponekad upaliti tv, e sad kako imam ove pinkove milina barem na 4-5 filmova naletim a od toga je min. jedan tek poceo.
@_Astra_ mi sto najvise para izvalimo svaki mjesec najmanje smo dobili, standardna prica, al suti gratis je mogli su i na 17 da nam spuste.

http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... a-UPLOAD-a
http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... a-upload-u
http://www.elitesecurity.org/t396024-Download-vs-Upload
Od ovo malo radnog svijeta sto ima kod nas ti bas radis samo drugu smjenu
Znam ponekad upaliti tv, e sad kako imam ove pinkove milina barem na 4-5 filmova naletim a od toga je min. jedan tek poceo.
@_Astra_ mi sto najvise para izvalimo svaki mjesec najmanje smo dobili, standardna prica, al suti gratis je mogli su i na 17 da nam spuste.
-
jastuk1
- Mantis
#1264 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Ne znam kakvo je kod vas stanje, kod mene skroz loš internet, jedva očitava video, skida po 26 do 50 kb, teže otvara stranice sa puno sadržaja ne znam šta je ovo, inače je extra internet.
Živim u Rakovici .
Živim u Rakovici .
- HardCore
#1265 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Kod mene ti je slican slucaj, et sinoc beze bio na yt sve normala, kad od jednom stade i hladno mi prebaci video sa 720p na 144p i na kraju ga jedva ucitao, to mi se desava zadnjih par dana...pfff
-
nookey
#1266 Re: HS Internet - ALL ABOUT
I kod mene isti slučaj
-
rizibizi
#1267 Re: HS Internet - ALL ABOUT
To lagano pripreme za happy hour. 
- dinooh
#1268 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Sta se desilo tog famoznog 17.5. u vezi interneta?
Last edited by dinooh on 17/05/2013 12:58, edited 1 time in total.
- Hemera
#1269 Re: HS Internet - ALL ABOUT
po milioniti put u mjesecu internet nije u funkciji
-
jastuk1
#1271 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Za one koji nisu KID, internet paketi imaju još i 13,90 osnovne pretplate.
- Kemal Malovčić
#1272 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Skupa zajebancija.
-
trustm3
#1273 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Jebo ih pišani "happy hour"!!!
Ne mogu jebeni klip da pregledam na youtubu da mi ne steka a ni da ga ne smanji na 240p :S
- Kemal Malovčić
#1274 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Haha neće ni meni klip.
- Maharadza
#1275 Re: HS Internet - ALL ABOUT
Očito vam nisu rekli za koga će biti to "sretni" sahatak a za koga "tužni"?!trustm3 wrote:Jebo ih pišani "happy hour"!!!Ne mogu jebeni klip da pregledam na youtubu da mi ne steka a ni da ga ne smanji na 240p :S