https://www.facebook.com/photo.php?v=486126838082208Innovation wrote:maxell_sarajevo wrote:Imaju hidranti na svakom spratu + PP aparati.corvus_edin wrote:Sta je predvidjeno/instalirano u slucaju pozara?PostPostao/la Innovation dana 15/10/2013 23:21
Sta bi sa prikljucenjem tih objekata na kanalizacionu mrezu?![]()
Novogradnja u Sarajevu?
-
gidra
#1251 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- madner
#1252 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Poprilicno sam siguran da tolerancija postoji i danas (jerbo napon varira kao sto sam rece) i da tih 4.2 znaci ne manje od 4.2.iceman2010 wrote:O tome i govorim. 10% je mnogo. Samo 5% je 1 A, a to pomnozeno sa 220 V daje 220W sto nije malo. Ako zelis da ogranicis na 4,2 onda moras ici na donji prag tolerancije da ne ostetis potrosaca. To je pri gornjoj granici bec 3 A sto je ogeomno. Ne znam u kojim rasponima varira napon u mrezi. Hajmo reci da ti se moze desiti da padne na 200 V. Ako zelis uvijek 4,2 kW, onda moras da ih imas pri donjoj granici tolerancije i pri 200 V (najgori slucaj). Koliko onda imas pri 240 V i pri gornjoj granici tolerancije? Skoro 1 kW vise, a pri srwdnjoj vrijednosti 0,5 kW vise od nominalne. Zbog toga sam napisao da nema sanse da ga ugata na 4,2 sa starim osiguracima i da bi korisnik sa njima u realnim uslovima uvijek dobio vise.madner wrote:On je gotovo uvijek 20A, samo postoji tolerancija.
Tolerancija starih osiguraca od 20A je ispod 10% (1.45A do 1.75A).
Varijacija je opet ispod 10% ili aparati nece raditi kako treba.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Tolerancija novijih osiguraca je neznatno manja, opet iz istih razloga.
-
Innovation
#1253 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Hvala, znaci jos uvijek septicke.gidra wrote: https://www.facebook.com/photo.php?v=486126838082208
Ako se to uskoro ne rijesi, na toliki broj stanova i broj stanara....
- amaretto
#1254 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ovo je vijest stara poprilično i nije tačno da su u pitanju septičke jame već se Tibra nakačila na staru kanalizacionu cijev. Poslije su ugradili novu cijev promjera 40cm koju sam sa prijateljem iz vodovoda išao provjeriti i uvjeriti se jer nisam htio kupiti stan dok to ne provjerim.Innovation wrote:Hvala, znaci jos uvijek septicke.gidra wrote: https://www.facebook.com/photo.php?v=486126838082208
Ako se to uskoro ne rijesi, na toliki broj stanova i broj stanara....![]()
Poslije je bila priča (neprovjerena) da je Švrakić plasirao ovu emisiju jer ne može da proda nijedan stan u novogradnji u Vogošći.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
-
maxell_sarajevo
#1256 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Innovation wrote:Hvala, znaci jos uvijek septicke.gidra wrote: https://www.facebook.com/photo.php?v=486126838082208
Ako se to uskoro ne rijesi, na toliki broj stanova i broj stanara....![]()
Rijesili smo tako da predstavnik stanara svaki dan izabere po dva stanara koji u garazama otvore septicku jamu i pokupe govna koja poslije odnesu do prve kanalizacije.
Ljetos je bila dijaspora pa smo morali dvaput dnevno cistiti septicku jamu.
- johntra
#1257 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Što niste poslali dijasporu da čisti? 
-
maxell_sarajevo
#1258 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Oni su gospoda, nece oni to ovdje da rade kao u Njemackoj i ŠveCkojjohntra wrote:Što niste poslali dijasporu da čisti?
- KatarinaKosaca
#1259 Re: Novogradnja u Sarajevu?
maxell_sarajevo wrote:Oni su gospoda, nece oni to ovdje da rade kao u Njemackoj i ŠveCkojjohntra wrote:Što niste poslali dijasporu da čisti?
-
febo_acm
#1260 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Citava tema Tibra... Ima li ko iz Nina stana 
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
StupskaBitanga
#1261 Re: Novogradnja u Sarajevu?
jel se vi zezate za septičku jamu ili?
- Čudna sorta
#1262 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Stvarno sve Tibra 
Ne znam je li neko spominj'o i ima li zainteresovanih, ja danas otišla da pogledam stanove u onoj zgradi iza RTV Doma, ono novo naselje "Miljacka" što reklamiraju u posljednje vrijeme... Ko traži neki manji stan, maksimalno je iskorišten prostor i odličan raspored, i baš ono što sam ja tražila. Iako su stavili da je kvadrat od 1.450,00 KM to se odnosi na stanove koji su vrlo malo osvijetljeni i više su predviđeni za kancelarije ili čak neke ostave ako se ne budu mogli prodati. Inače je kvadrat 1.620,00 KM kako sam ja skontala.
I tako, i ako se još uvijek nisam odlučila već sam počela da gledam interijer za male stanove, ideje za kuhinju...
Ne znam je li neko spominj'o i ima li zainteresovanih, ja danas otišla da pogledam stanove u onoj zgradi iza RTV Doma, ono novo naselje "Miljacka" što reklamiraju u posljednje vrijeme... Ko traži neki manji stan, maksimalno je iskorišten prostor i odličan raspored, i baš ono što sam ja tražila. Iako su stavili da je kvadrat od 1.450,00 KM to se odnosi na stanove koji su vrlo malo osvijetljeni i više su predviđeni za kancelarije ili čak neke ostave ako se ne budu mogli prodati. Inače je kvadrat 1.620,00 KM kako sam ja skontala.
I tako, i ako se još uvijek nisam odlučila već sam počela da gledam interijer za male stanove, ideje za kuhinju...
- KatarinaKosaca
#1263 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kad se useli Dvor hoc li, boz, biti utisaka na temi ha ha
-
gidra
#1264 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tibra je za onaj krš od zgrade što prepravljaju London i pojam za ljepotu. Prođoh neki dan pored one zgrade, izgleda kao neki zatvor. Ono sranje na sve liči osim na stambenu zgradu.Čudna sorta wrote:Stvarno sve Tibra
- Čudna sorta
#1265 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Joj što me na brzinu ubi u pojam.

- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1266 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Cuj normalno im ogranicenje struje na bojler i peglu
Sljedeca normalna stvar ce biti da vodu u šolji ne mogu pustiti jer radi ves masina,. vodovod ogranicio protok vode

-
gidra
#1267 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Realno najbolja novogradnja u Sarajevu ako uzmemo u obzir lokaciju i sve što prati tu lokaciju(škola, parkovi, parking itd) i kvaliteta gradnje je na Čvili u Paromlinskoj i Dr. Fetaha Bećirbegovića. U raji poznata kao Čengić Vila 3.
-
Innovation
#1268 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Cijena po kvdratu je..gidra wrote:ealno najbolja novogradnja u Sarajevu ako uzmemo u obzir lokaciju i sve što prati tu lokaciju(škola, parkovi, parking itd) i kvaliteta gradnje je na Čvili u Paromlinskoj i Dr. Fetaha Bećirbegovića. U raji poznata kao Čengić Vila 3.
- Čudna sorta
#1269 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Koliko se cijena po kvadratu kreće u Tibri? Vjerovatno ste negdje pisali ali da ne tražim sad...
-
gidra
#1270 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ma planuli stanovi kroz 20 dana.Innovation wrote:Cijena po kvdratu je..gidra wrote:ealno najbolja novogradnja u Sarajevu ako uzmemo u obzir lokaciju i sve što prati tu lokaciju(škola, parkovi, parking itd) i kvaliteta gradnje je na Čvili u Paromlinskoj i Dr. Fetaha Bećirbegovića. U raji poznata kao Čengić Vila 3.
Cijena je bila od 2(stanovi preko 100 kvadrata) do 2.5 hiljade ako se ne varam.
Ali lokacija je vrhunska; blizu osnovna škola na Čengić Vili pa blizu i oš Malta, pa tu je i privatna Francuska osnovna škola. Dječiji park napravljen, cesta rekonstruisana komplet, Meraktor, pa i Bingo je relativno blizu, par finih lokala u kojima se ne okupljaju raznorazni kokošari, blizu tramvajska stanica, parkinga koliko hoćeš. Nekako mi je ova Čvila bez obzira na novogradnju ili starogradnju najidealnije mjesto za život u Sarajevu.
- manekenka u penziji
#1271 Re: Novogradnja u Sarajevu?
gidra wrote:Tibra je za onaj krš od zgrade što prepravljaju London i pojam za ljepotu. Prođoh neki dan pored one zgrade, izgleda kao neki zatvor. Ono sranje na sve liči osim na stambenu zgradu.Čudna sorta wrote:Stvarno sve Tibra
Ček, jesam li ja dobro shvatila? Ovo na slici je stambena zgrada?
-
maxell_sarajevo
#1272 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1273 Re: Novogradnja u Sarajevu?
odron
mada se opet ne bih žalio da mogu kupiti stan pa raji vaditi mast
jer izgleda ljudi uživaju kad si podstanar i nemaš ništa
to im je duševna hrana
mada se opet ne bih žalio da mogu kupiti stan pa raji vaditi mast
jer izgleda ljudi uživaju kad si podstanar i nemaš ništa
to im je duševna hrana
- Država
#1274 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ilidza dobija novo moderno naselje za 40 000 stanovnika

Načelnik Opštine Ilidža Senaid Memić je za dnevni list Oslobođenje najavio novi projekt, a riječ je o izgradnji modernog naselja na Ilidži. Kako kaže to će biti moderno naselje za 40.000 stanovnika, koje će se prostirati na desnoj obali rijeke Željeznice od termalne Rivijere do entitetske linije u Vojkovićima.
''Vrijednost projekta je oko dvije milijarde, a za ovo ulaganje je zainteresirano više investitora. Samo zemljište će moći da se proda za 40 miliona KM i time će Opština Ilidža konačno moći otkupiti cijelu vodozaštitnu zonu, legalizovati bespravno izgrađene objekte i konačno riješiti ove dugogodišnje probleme'', kazao je Memić.
Već je urađen idejni projekat, a Opštinsko vijeće je dalo saglasnost da se nastavi sa daljim aktivnostima. Investitorima će se ponuditi uređene parcele sa cjelokupnom inforastrukturom i potrebnim dozvolama.
Prema riječima Memića, to će biti velika šansa koja će opštini donijeti mnoge prednosti. Memić je najavio da ovo neće biti jedina ulaganja i da uskoro stiže holandski investitor koji će u poslovnoj zoni Famosa otvoriti fabriku parketa i podnih obloga i zaposliti preko 60 radnika.
Inače, na Ilidži je započeto još dosta infrastrukturnih objekata, među kojima su Hrasnička cesta, put pored Željeznice, vodovod Rakovica i mnogi drugi.
Memić je najavio i nastavak gradnje puta pored Željeznice i Hrasničke ceste jer su riješeni imovinsko- pravni odnosi.
''Imamo i zainteresovane investitore za izgradnju tramvajske pruge za koju je ostavljen prostor u okviru ove ceste. Investitori iz Norveške, zajedno sa lobistima iz Mađarske, potvrdili su nam da je izvjesna pruga Ilidža- Hrasnica, ako se dobije saglasnost Vlade KS, kao i izgradnja kružnog prstena koji će ići preko Vojkovića, Dobrinje i Nedžarića'', istakao je Memić.
(Oslobođenje/sa-c.net)

Načelnik Opštine Ilidža Senaid Memić je za dnevni list Oslobođenje najavio novi projekt, a riječ je o izgradnji modernog naselja na Ilidži. Kako kaže to će biti moderno naselje za 40.000 stanovnika, koje će se prostirati na desnoj obali rijeke Željeznice od termalne Rivijere do entitetske linije u Vojkovićima.
''Vrijednost projekta je oko dvije milijarde, a za ovo ulaganje je zainteresirano više investitora. Samo zemljište će moći da se proda za 40 miliona KM i time će Opština Ilidža konačno moći otkupiti cijelu vodozaštitnu zonu, legalizovati bespravno izgrađene objekte i konačno riješiti ove dugogodišnje probleme'', kazao je Memić.
Već je urađen idejni projekat, a Opštinsko vijeće je dalo saglasnost da se nastavi sa daljim aktivnostima. Investitorima će se ponuditi uređene parcele sa cjelokupnom inforastrukturom i potrebnim dozvolama.
Prema riječima Memića, to će biti velika šansa koja će opštini donijeti mnoge prednosti. Memić je najavio da ovo neće biti jedina ulaganja i da uskoro stiže holandski investitor koji će u poslovnoj zoni Famosa otvoriti fabriku parketa i podnih obloga i zaposliti preko 60 radnika.
Inače, na Ilidži je započeto još dosta infrastrukturnih objekata, među kojima su Hrasnička cesta, put pored Željeznice, vodovod Rakovica i mnogi drugi.
Memić je najavio i nastavak gradnje puta pored Željeznice i Hrasničke ceste jer su riješeni imovinsko- pravni odnosi.
''Imamo i zainteresovane investitore za izgradnju tramvajske pruge za koju je ostavljen prostor u okviru ove ceste. Investitori iz Norveške, zajedno sa lobistima iz Mađarske, potvrdili su nam da je izvjesna pruga Ilidža- Hrasnica, ako se dobije saglasnost Vlade KS, kao i izgradnja kružnog prstena koji će ići preko Vojkovića, Dobrinje i Nedžarića'', istakao je Memić.
(Oslobođenje/sa-c.net)
-
StupskaBitanga
#1275 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Valjda će sada gdje je bila Žica biti neboderi a ona poljana do prema Nedžarićima je za Bauhaus