Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gidra

#1251 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

Innovation wrote:
maxell_sarajevo wrote:
corvus_edin wrote:Sta je predvidjeno/instalirano u slucaju pozara?
Imaju hidranti na svakom spratu + PP aparati.
PostPostao/la Innovation dana 15/10/2013 23:21
Sta bi sa prikljucenjem tih objekata na kanalizacionu mrezu?
:?: :?:
https://www.facebook.com/photo.php?v=486126838082208
madner

#1252 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by madner »

iceman2010 wrote:
madner wrote:On je gotovo uvijek 20A, samo postoji tolerancija.
Tolerancija starih osiguraca od 20A je ispod 10% (1.45A do 1.75A).

Varijacija je opet ispod 10% ili aparati nece raditi kako treba.
O tome i govorim. 10% je mnogo. Samo 5% je 1 A, a to pomnozeno sa 220 V daje 220W sto nije malo. Ako zelis da ogranicis na 4,2 onda moras ici na donji prag tolerancije da ne ostetis potrosaca. To je pri gornjoj granici bec 3 A sto je ogeomno. Ne znam u kojim rasponima varira napon u mrezi. Hajmo reci da ti se moze desiti da padne na 200 V. Ako zelis uvijek 4,2 kW, onda moras da ih imas pri donjoj granici tolerancije i pri 200 V (najgori slucaj). Koliko onda imas pri 240 V i pri gornjoj granici tolerancije? Skoro 1 kW vise, a pri srwdnjoj vrijednosti 0,5 kW vise od nominalne. Zbog toga sam napisao da nema sanse da ga ugata na 4,2 sa starim osiguracima i da bi korisnik sa njima u realnim uslovima uvijek dobio vise.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Poprilicno sam siguran da tolerancija postoji i danas (jerbo napon varira kao sto sam rece) i da tih 4.2 znaci ne manje od 4.2.

Tolerancija novijih osiguraca je neznatno manja, opet iz istih razloga.
Innovation

#1253 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Innovation »

Hvala, znaci jos uvijek septicke.
Ako se to uskoro ne rijesi, na toliki broj stanova i broj stanara.... :-) :run:
amaretto

#1254 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by amaretto »

Innovation wrote:
Ovo je vijest stara poprilično i nije tačno da su u pitanju septičke jame već se Tibra nakačila na staru kanalizacionu cijev. Poslije su ugradili novu cijev promjera 40cm koju sam sa prijateljem iz vodovoda išao provjeriti i uvjeriti se jer nisam htio kupiti stan dok to ne provjerim.
Poslije je bila priča (neprovjerena) da je Švrakić plasirao ovu emisiju jer ne može da proda nijedan stan u novogradnji u Vogošći.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1255 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

.
maxell_sarajevo

#1256 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

Innovation wrote:
:roll:
Rijesili smo tako da predstavnik stanara svaki dan izabere po dva stanara koji u garazama otvore septicku jamu i pokupe govna koja poslije odnesu do prve kanalizacije.
Ljetos je bila dijaspora pa smo morali dvaput dnevno cistiti septicku jamu. :(
johntra

#1257 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by johntra »

Što niste poslali dijasporu da čisti? :D
maxell_sarajevo

#1258 Re: Novogradnja u Sarajevu?

johntra wrote:Što niste poslali dijasporu da čisti? :D
Oni su gospoda, nece oni to ovdje da rade kao u Njemackoj i ŠveCkoj :D
KatarinaKosaca

#1259 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

maxell_sarajevo wrote:
johntra wrote:Što niste poslali dijasporu da čisti? :D
Oni su gospoda, nece oni to ovdje da rade kao u Njemackoj i ŠveCkoj :D
:lol: Nemoj nam komšije dirat. Kupili su najbolje baštinske stolice i ljeto proveli na balkonima sve sa kremom za sunčanje. :D Onda 31.08 zamračili sve i otišli. Ali, natjeraše i mene da kupim stolice za balkon tako :lol:
febo_acm

#1260 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by febo_acm »

Citava tema Tibra... Ima li ko iz Nina stana :D

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
StupskaBitanga

#1261 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

jel se vi zezate za septičku jamu ili?
Čudna sorta

#1262 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Čudna sorta »

Stvarno sve Tibra :-)

Ne znam je li neko spominj'o i ima li zainteresovanih, ja danas otišla da pogledam stanove u onoj zgradi iza RTV Doma, ono novo naselje "Miljacka" što reklamiraju u posljednje vrijeme... Ko traži neki manji stan, maksimalno je iskorišten prostor i odličan raspored, i baš ono što sam ja tražila. Iako su stavili da je kvadrat od 1.450,00 KM to se odnosi na stanove koji su vrlo malo osvijetljeni i više su predviđeni za kancelarije ili čak neke ostave ako se ne budu mogli prodati. Inače je kvadrat 1.620,00 KM kako sam ja skontala.

I tako, i ako se još uvijek nisam odlučila već sam počela da gledam interijer za male stanove, ideje za kuhinju... :D
KatarinaKosaca

#1263 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

Kad se useli Dvor hoc li, boz, biti utisaka na temi ha ha
gidra

#1264 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

Čudna sorta wrote:Stvarno sve Tibra :-)

Ne znam je li neko spominj'o i ima li zainteresovanih, ja danas otišla da pogledam stanove u onoj zgradi iza RTV Doma, ono novo naselje "Miljacka" što reklamiraju u posljednje vrijeme... Ko traži neki manji stan, maksimalno je iskorišten prostor i odličan raspored, i baš ono što sam ja tražila. Iako su stavili da je kvadrat od 1.450,00 KM to se odnosi na stanove koji su vrlo malo osvijetljeni i više su predviđeni za kancelarije ili čak neke ostave ako se ne budu mogli prodati. Inače je kvadrat 1.620,00 KM kako sam ja skontala.

I tako, i ako se još uvijek nisam odlučila već sam počela da gledam interijer za male stanove, ideje za kuhinju... :D
Tibra je za onaj krš od zgrade što prepravljaju London i pojam za ljepotu. Prođoh neki dan pored one zgrade, izgleda kao neki zatvor. Ono sranje na sve liči osim na stambenu zgradu.

Image
Čudna sorta

#1265 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Čudna sorta »

Joj što me na brzinu ubi u pojam. :twisted: :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1266 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by un1ted »

Cuj normalno im ogranicenje struje na bojler i peglu :lol: :lol: Sljedeca normalna stvar ce biti da vodu u šolji ne mogu pustiti jer radi ves masina,. vodovod ogranicio protok vode :lol: :lol:
gidra

#1267 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

Realno najbolja novogradnja u Sarajevu ako uzmemo u obzir lokaciju i sve što prati tu lokaciju(škola, parkovi, parking itd) i kvaliteta gradnje je na Čvili u Paromlinskoj i Dr. Fetaha Bećirbegovića. U raji poznata kao Čengić Vila 3.
Innovation

#1268 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Innovation »

gidra wrote:ealno najbolja novogradnja u Sarajevu ako uzmemo u obzir lokaciju i sve što prati tu lokaciju(škola, parkovi, parking itd) i kvaliteta gradnje je na Čvili u Paromlinskoj i Dr. Fetaha Bećirbegovića. U raji poznata kao Čengić Vila 3.
Cijena po kvdratu je.. :?:
Čudna sorta

#1269 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Čudna sorta »

Koliko se cijena po kvadratu kreće u Tibri? Vjerovatno ste negdje pisali ali da ne tražim sad...
gidra

#1270 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

Innovation wrote:
gidra wrote:ealno najbolja novogradnja u Sarajevu ako uzmemo u obzir lokaciju i sve što prati tu lokaciju(škola, parkovi, parking itd) i kvaliteta gradnje je na Čvili u Paromlinskoj i Dr. Fetaha Bećirbegovića. U raji poznata kao Čengić Vila 3.
Cijena po kvdratu je.. :?:
ma planuli stanovi kroz 20 dana.
Cijena je bila od 2(stanovi preko 100 kvadrata) do 2.5 hiljade ako se ne varam.

Ali lokacija je vrhunska; blizu osnovna škola na Čengić Vili pa blizu i oš Malta, pa tu je i privatna Francuska osnovna škola. Dječiji park napravljen, cesta rekonstruisana komplet, Meraktor, pa i Bingo je relativno blizu, par finih lokala u kojima se ne okupljaju raznorazni kokošari, blizu tramvajska stanica, parkinga koliko hoćeš. Nekako mi je ova Čvila bez obzira na novogradnju ili starogradnju najidealnije mjesto za život u Sarajevu.
manekenka u penziji

#1271 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by manekenka u penziji »

gidra wrote:
Čudna sorta wrote:Stvarno sve Tibra :-)

Tibra je za onaj krš od zgrade što prepravljaju London i pojam za ljepotu. Prođoh neki dan pored one zgrade, izgleda kao neki zatvor. Ono sranje na sve liči osim na stambenu zgradu.

Image

Ček, jesam li ja dobro shvatila? Ovo na slici je stambena zgrada?
maxell_sarajevo

#1272 Re: Novogradnja u Sarajevu?

:roll: Preuredili fabriku u zgradu.Mozes se hvaliti da imas stan u posrnulom gigantu Žici :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1273 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

odron
mada se opet ne bih žalio da mogu kupiti stan pa raji vaditi mast

jer izgleda ljudi uživaju kad si podstanar i nemaš ništa

to im je duševna hrana
Država

#1274 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Država »

Ilidza dobija novo moderno naselje za 40 000 stanovnika

Image

Načelnik Opštine Ilidža Senaid Memić je za dnevni list Oslobođenje najavio novi projekt, a riječ je o izgradnji modernog naselja na Ilidži. Kako kaže to će biti moderno naselje za 40.000 stanovnika, koje će se prostirati na desnoj obali rijeke Željeznice od termalne Rivijere do entitetske linije u Vojkovićima.
''Vrijednost projekta je oko dvije milijarde, a za ovo ulaganje je zainteresirano više investitora. Samo zemljište će moći da se proda za 40 miliona KM i time će Opština Ilidža konačno moći otkupiti cijelu vodozaštitnu zonu, legalizovati bespravno izgrađene objekte i konačno riješiti ove dugogodišnje probleme'', kazao je Memić.
Već je urađen idejni projekat, a Opštinsko vijeće je dalo saglasnost da se nastavi sa daljim aktivnostima. Investitorima će se ponuditi uređene parcele sa cjelokupnom inforastrukturom i potrebnim dozvolama.
Prema riječima Memića, to će biti velika šansa koja će opštini donijeti mnoge prednosti. Memić je najavio da ovo neće biti jedina ulaganja i da uskoro stiže holandski investitor koji će u poslovnoj zoni Famosa otvoriti fabriku parketa i podnih obloga i zaposliti preko 60 radnika.
Inače, na Ilidži je započeto još dosta infrastrukturnih objekata, među kojima su Hrasnička cesta, put pored Željeznice, vodovod Rakovica i mnogi drugi.
Memić je najavio i nastavak gradnje puta pored Željeznice i Hrasničke ceste jer su riješeni imovinsko- pravni odnosi.
''Imamo i zainteresovane investitore za izgradnju tramvajske pruge za koju je ostavljen prostor u okviru ove ceste. Investitori iz Norveške, zajedno sa lobistima iz Mađarske, potvrdili su nam da je izvjesna pruga Ilidža- Hrasnica, ako se dobije saglasnost Vlade KS, kao i izgradnja kružnog prstena koji će ići preko Vojkovića, Dobrinje i Nedžarića'', istakao je Memić.
(Oslobođenje/sa-c.net)

:thumbup:
StupskaBitanga

#1275 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Valjda će sada gdje je bila Žica biti neboderi a ona poljana do prema Nedžarićima je za Bauhaus
Post Reply