Horori...

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
berenice

#1251 Re: Horori...

Post by berenice »

Šta je sad to - Dracula Untold? Ne znam o čemu pričaš, ali meni Dracula ionako nije horor, već najljepša ljubavna priča ikad.
brown.sugar

#1252 Re: Horori...

Post by brown.sugar »

Neko je nedavno postavio trailer za Grace The Possession(2014) pa samo da javim da je izasao torrent.

They Wait (2007)

Image

Jedan od Balaguera.

Darkness (2002)

Image
Stjui

#1253 Re: Horori...

Post by Stjui »

prve dvije priče nisu loše :) :

V/H/S: Viral (2014)

http://www.imdb.com/title/tt3704538/

Image
House

#1254 Re: Horori...

Post by House »

The.Babadook.2014.HDRip.XViD-juggs[ETRG]
House

#1255 Re: Horori...

Post by House »

Stjui wrote:prve dvije priče nisu loše :) :

V/H/S: Viral (2014)

http://www.imdb.com/title/tt3704538/

Image

:thumbup: taman da skinem,gotivim VHS :)
Stjui

#1256 Re: Horori...

Post by Stjui »

House wrote: :thumbup: taman da skinem,gotivim VHS :)
također,al ipak preporučam samo prve 2 priče,od ostatka se ograđujem :D inače,ni glavnu radnju nisam baš skužio :-?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1257 Re: Horori...

Post by Truba »

RoastedPumpkin

#1258 Re: Horori...

Post by RoastedPumpkin »

meni babadook nije sjeo. neuvjerljiva gluma skroz. steta ideje...
brown.sugar

#1259 Re: Horori...

Post by brown.sugar »

Veceras na HRT 1 u 23:17, REC (2007). Izvrsna prilika za ponavljanje gradiva prije izlaska 4. dijela. :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#1260 Re: Horori...

Post by Bloo »

House wrote:The.Babadook.2014.HDRip.XViD-juggs[ETRG]
hvala bucko :kiss:
berenice

#1261 Re: Horori...

Post by berenice »

Bloo wrote:
House wrote:The.Babadook.2014.HDRip.XViD-juggs[ETRG]
hvala bucko :kiss:
Hvala. Sinoć sam ga odmah pristavila. Meni nije loša atmosfera, ali gluma je stvarno neuvjerljiva, što neko reče. Zna li iko šta se zapravo desi na kraju? Ne znam, možda sam ostarila za ovo, pa ne kontam... je li to neki njen unutrašnji strah i bedak i ako jeste, zašto ga se nije oslobodila skroz - mislim na scenu na samom kraju?...
brown.sugar

#1262 Re: Horori...

Post by brown.sugar »

SPOILER

Ona je autorica djecjih knjiga i The Babadook je njeno djelo (scena kad ona dolazi u policiju i ruke su joj crne. Na prvu ce svako pomisliti da je to zbog spaljivanja knjige, a ustvari je to crna boja od olovke/pastelnih bojica kojima je dopisala u knjizi nove recenice.), a predstavlja njene unutrasnje demone, prvenstveno depresiju i tugu zbog gubitka supruga, kao i ljutnju zbog cinjenice da su se njegova smrt i rodjenje sina desili na isti dan pa je mali konstantno podsjeca na to. U knjizi pise "You can't get rid of The Babadook", kao sto se nikad ne mozes u potpunosti rijesiti tih unutrasnjih demona. Prema tome, ona odlucuje da ga zarobi u podrumu zajedno sa muzevim stvarima i pomalo ga "hrani", tj. suocava se s emocijama jer je to jedini nacin da ga/ih drzi pod kontrolom. Sve u svemu, film je sasvim ok u moru losih horora. Ima nekih nelogicnosti i ocitih referenci na kultne horore (Poltergeist, Exorcist...). Mali je uzasno iritantan, ali se upristoji kad majka posizi, a prisutan je i Edipov kompleks. :D Ubijanje psa je totalni klisej i nepotreban detalj. Na IMDB-u ima zanimljiva teorija o samom nazivu, da je Babadook je anagram od A Bad Book.
berenice

#1263 Re: Horori...

Post by berenice »

Danke. Znači, ipak nisam toliko fulala :D

Ona ruka u policijskoj stanici me podsjeća na scenu u nekom drugom filmu, ali nikako ne mogu da se sjetim u kojem.
Truba

#1264 Re: Horori...

Post by Truba »

Mene nes ne privlaci
berenice

#1265 Re: Horori...

Post by berenice »

Nije loš, ali može to bolje. Jebote, da meni daju neki taj njihov prosječni budžet, odradila bih super stvar, majkemi.
Ja imam sve, samo jedno ne - te ebene pare! :D Nemaju ljudi mašte, štaš...
Truba

#1266 Re: Horori...

Post by Truba »

ma čini ti se
ja dok sam mislio upisati režiju ( kad sam vjerovao da to nije nasljedna struka kod nas a u českoj npr samo platiš upis i godinu i svak može biti režiser)
bio sam neke scenarije radio... sve je to super dok u glavi kontaš ali kad kreneš stavljati na papir
to je takva glupost :D
berenice

#1267 Re: Horori...

Post by berenice »

Ne brini, bolan, nisam ti ja konkurencija - ja sam sanjala o prednjoj strani kamere :D
berenice

#1268 Re: Horori...

Post by berenice »

Napokon sam i ja pogledala REC 1 i 2. Sve sam ih nešto zaobilazila, ali su mi se svidjeli.
House

#1269 Re: Horori...

Post by House »

Ma bezze

Image

što pogledam više horor sa duhovima i sličnim sranjima.... pun mi k duhova
SkyLimit

#1270 Re: Horori...

Post by SkyLimit »

Image

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=iYOIePqTP3A

Pogledao sam ovaj film oko kojeg se digao veliki hype. Glavni protagonisti su samohrana majka Amelia i njen sedmogodišnji sin Samuel. Samuel je prava antipropaganda za zasnivanje porodice, naporan je, ćudljiv(više od prosječnog sedmogodišnjaka) i nasilan, te ni prosvjetni radnici ni njegova majka ne znaju šta da rade sa njim. Amelia mu svaku noć pred spavanje čita priče, pa mu je tako jedne noći pročitala priču o natprirodnom biću Babadooku, koje donekle podsjeća na čovjeka, iako je baš jeziv(prigodna tema za sedmogodišnjake). Samuel postaje opsjednut Babadookom, tvrdi da je stvaran i da im se zaista mota po kući, Amelia misli da umišlja, ali ubrzo će i ona početi vjerovati u Babadooka...

Kao horor, ovaj film nije ništa posebno. Sve već viđeno, nema tu ništa revolucionarno. Jedina strašna scena je kad je Amelia pod pokrivačom a vidi se da neko ili nešto dahće tik iznad iznad nje pa se jedan dio pokrivača pomjera gore - dole. Film puno bolje izgleda ako ga posmatraš kao neku psihološku dramu o samohranoj majci koja se brine o problematičnom dječaku, za čije stanje opet izgleda i ona snosi odgovornost, te na kraju nisi siguran ko zapravo ima probleme u glavi u toj kući.
Tyke

#1271 Re: Horori...

Post by Tyke »

Sjeca li se neko horora, nastao mozda izmedju 2006-08, ekipa se probudi u nekoj prostoriji slicnoj sobi za saslusanje u policijskoj stanici, ne poznaju se, svako dobar u nekoj oblasti (otkrivaju to tokom filma) i radnje dosta slicna filmu ''Kocka'', jedan po jedan ginu u sobi punoj zamki pri pokusaju da izadju, i svaki put kada neko pogine uspavaju ih gasom i udju sa maskama i odijelima i iznesu zrtvu...?
Svidio mi se film i bio sam ubijedjen da ce izaci nastavak. A mozda i jeste, a da ne znam.
brown.sugar

#1272 Re: Horori...

Post by brown.sugar »

Tyke wrote:Sjeca li se neko horora, nastao mozda izmedju 2006-08, ekipa se probudi u nekoj prostoriji slicnoj sobi za saslusanje u policijskoj stanici, ne poznaju se, svako dobar u nekoj oblasti (otkrivaju to tokom filma) i radnje dosta slicna filmu ''Kocka'', jedan po jedan ginu u sobi punoj zamki pri pokusaju da izadju, i svaki put kada neko pogine uspavaju ih gasom i udju sa maskama i odijelima i iznesu zrtvu...?
Svidio mi se film i bio sam ubijedjen da ce izaci nastavak. A mozda i jeste, a da ne znam.
Ima ih dosta na taj fazon. Ovaj mi je prvi pao na pamet, The Killing Room (2009)?
Tyke

#1273 Re: Horori...

Post by Tyke »

brown.sugar wrote:
Tyke wrote:Sjeca li se neko horora, nastao mozda izmedju 2006-08, ekipa se probudi u nekoj prostoriji slicnoj sobi za saslusanje u policijskoj stanici, ne poznaju se, svako dobar u nekoj oblasti (otkrivaju to tokom filma) i radnje dosta slicna filmu ''Kocka'', jedan po jedan ginu u sobi punoj zamki pri pokusaju da izadju, i svaki put kada neko pogine uspavaju ih gasom i udju sa maskama i odijelima i iznesu zrtvu...?
Ima ih dosta na taj fazon. Ovaj mi je prvi pao na pamet, The Killing Room (2009)?
E moguce da jeste, i po traileru mi se cini. Ne mogu se sjetiti kraja filma, ali sjecam se da je ostavljen prostor za snimanje drugog dijela, ako ne grijesim? I ima li habera od nastavka?
Yapi Yapo

#1274 Re: Horori...

Post by Yapi Yapo »

Tyke wrote:
brown.sugar wrote:
E moguce da jeste, i po traileru mi se cini. Ne mogu se sjetiti kraja filma, ali sjecam se da je ostavljen prostor za snimanje drugog dijela, ako ne grijesim? I ima li habera od nastavka?
to ti je ovaj ja mislim

http://www.imdb.com/title/tt0959329/?ref_=tt_rec_tt
Tyke

#1275 Re: Horori...

Post by Tyke »

@Yapi
Nije, jer je snimljen prije 2010. godine. Prije da ce biti The killing room, jer mi na traileru izgledao slican.

Ali hvala ti za preporuku, moram maksuz veceras pogledati ''Nine dead''. :)
Post Reply