Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

north

#1251 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by north »

@Plavih 11 kad spominje Koševo, ko da o stadionu na Palama polemiše ili blago rečeno o Marakani,to tolika ljubav vlada...raumijem ja netrpeljivost, sve je to 5, ali majku mu to nije stadion Sarajeva i ne znam čemu tolika averzija prema gradskom stadionu koji je sviju nas i koji nosi ime velikana bh budbala...
Charuga
Globalni moderator

#1252 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Charuga »

north wrote:@Plavih 11 kad spominje Koševo, ko da o stadionu na Palama polemiše ili blago rečeno o Marakani,to tolika ljubav vlada...raumijem ja netrpeljivost, sve je to 5, ali majku mu to nije stadion Sarajeva i ne znam čemu tolika averzija prema gradskom stadionu koji je sviju nas i koji nosi ime velikana bh budbala...
Puno lijepih trenutaka sam dozivio na njemu, sto sa reprezentacijom, sto sa Željom ali ga jednostavno ne osjecam kao "svoj". Znam ja da je to nas stadion, postujem i da nosi ime jednog od najvecih BH fudbalera ali moj stadion je u Novom Sarajevu, kakav god da je ... ;-)

Pretjerujes malo kad spominjes Pale i Marakanu, nisam ni blizu tako pisao. Ono sto sam rekao je da mi nije krivo sto igrate besplatno gore i da mi ne bi bilo krivo i da vam ga poklone u trajno vlasnistvo bez obzira sto je pravljen od zajednickih para. Kontra onog sto je govorio onaj sto mu je zao njegovih para ...
phillie

#1253 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

Kompromis, nek se nadogradi stadion na Otoci :D
and

#1254 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by and »

Plavih_11 wrote:
north wrote:@Plavih 11 kad spominje Koševo, ko da o stadionu na Palama polemiše ili blago rečeno o Marakani,to tolika ljubav vlada...raumijem ja netrpeljivost, sve je to 5, ali majku mu to nije stadion Sarajeva i ne znam čemu tolika averzija prema gradskom stadionu koji je sviju nas i koji nosi ime velikana bh budbala...
Puno lijepih trenutaka sam dozivio na njemu, sto sa reprezentacijom, sto sa Željom ali ga jednostavno ne osjecam kao "svoj". Znam ja da je to nas stadion, postujem i da nosi ime jednog od najvecih BH fudbalera ali moj stadion je u Novom Sarajevu, kakav god da je ... ;-)

Pretjerujes malo kad spominjes Pale i Marakanu, nisam ni blizu tako pisao. Ono sto sam rekao je da mi nije krivo sto igrate besplatno gore i da mi ne bi bilo krivo i da vam ga poklone u trajno vlasnistvo bez obzira sto je pravljen od zajednickih para. Kontra onog sto je govorio onaj sto mu je zao njegovih para ...
a od čijih para je grbavica pravljena?
Djubre_

#1255 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Ja razumijem ove ljude sto se jave u komentarima koji NISU iz Sarajeva.. pa pisu o kapacitetu bilinog polja...

Ali ne razumijem vas Sarajlije.. zasto pricate da TREBA povecati kapacitet bilinog polja na 20.000 - 30.000 mjesta?

Kad u vecini vasih komentara pisete kako ce Reprezentacija preci u Sarajevo kada se napravi stadion... Grbavica ili Kosevo.. ili pak obadva.. Kao Zenica vise nece vidjeti reprezentacije na svom terenu..

Pa zasto ce onda Zenici toliki kapacitet? ako ce reprezentacija otici u Sarajevo.. vi toliko ubjedjeni da ce repka igrati u sarajevu.. zasto u sarajevu? sto je glavni grad? ili ima veci kapacitet.. ? heh.. Zalosno je to sto nasa reprezentacija kad zagusti u novcaniku.. onda igra utakmicu na kosevu.. sto znaci, igraju za vise para... veci kapacitet je li.. a sto ce izgubiti bodove, i nece se plasirati.. mi navijaci to i ne gledamo.. daj nek igraju u nasem gradu, pa makar i izgubili.. a ovamo joj mi nikad necemo otici na evropsko ili svjetsko.. pa naravno da necemo.. kad se igra za koju hiljadu vise.. a srcem niko da igra.. Igraci odigraju njima svaka cast blago receno.. ali savez je taj koji uzima pare.. vi dobro znate ko su ti ljudi bili..

Neka igraju gdje hoce.. samo nek pobjedjuju! I da napokon svoju drzavu BiH vidim na jednom velikom takmicenju..

Bilo to Sarajevo, Zenica, Tuzla itd.. nije bitno. Mi se otimamo u federaciji za nesto takvo.. sto bi bilo da se sa RS-om o tome ganjamo gdje ce se graditi stadion i u cije svrhe.. klupske ili reprezentativne..

Daj ljudi nemojte biti zavidni.. ni zenici ni sarajevu ni tuzli, bihacu, mostaru.. pa ni banja luci.. Neka se gradi gdje god sta moze.. bilo koji sportski objekat.. samo cemo tako uzivati u nasem sportu..

Sto se tice Bilinog Polja, drago mi je kada dodje reprezentacija i odigra.. ali mi je iskljucivo drago zbog Čelika, Robijaša i ostalih građana tj simpatizera kluba.. Jer volim taj grad, volim taj stadion, volim taj klub i te navijace..

Čelik ne mora nikada zaigrati evropsku utakmicu na njemu. Ja volim sto je bilino polje danas ovo sto jeste.

Nemojte biti djeca.. nema veze sto sam iz Zenice, gledao sam i zelju i sarajevo u euro utakmicama uvijek kada bih igrali.. i navijao sam za njih. To nema veze sa navijacima manijacima hordama robijasima.. ja sam gledao utakmicu i taj bosanskohercegovacki NAŠ klub.. a ne Zetu Levskog i sta ti ja znam..

Manite se mrznje izmedju zenice sarajeva itd.. to se vidi u vama.. ljubomora je cudo jedno.. treba biti ljubomoran normalno.. zasto sarajevo ima nesto a zenica recimo nema.. ili obratno.. ali ne treba mrziti se i vredjati.. zenica smrdi ovo ono.. svakakvi komentara procitam.. Svako voli svoj grad, ali tudji ne treba mrziti. Pustite ovu djecu i internet huligane sto se furaju pa provociraju.. nisu vam oni uzori valjda..

I nakon svega ovoga.. kako da mi na jednom stadionu bilo to u tuzli zenici ili sarajevu.. navijamo zajedno za nasu reprezentaciju? Dokle je god mrznje i zavidnosti.. mi nikada necemo zajedno navijati..

:bih: :thumbup:
Mustang1

#1256 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Ovo su prve kvalifikacije da nece biti sranja oko stadiona i da cemo odmah od pocetka igrati na Bilinom .. I samo zbog toga vjerujem da cemo se plasirati .. Uvijek smo do sada u te prve dvije tri jednu koliko vec utakmica na Kosevu imali los rezultat i onda ganjali kasnije ..
Djubre_

#1257 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

I da vas ne citiram sve.. imaju dvije stranice komentara..

Neko je rekao da su prskalice ispravne.. samo ne moze pumpa izbaviti jer je potrebno vece navodnjavanje pa koriste slaufe..

- Ja sto sam napisao u svom komentaru o radovima, su rijeci poslovodje ALBA, koji je sjedio samnom na sjevernoj tribini dok se travnjak jos postavljao.. i pricao sta valja sta ne valja.. sto ce se jos uraditi.. tako da sam ja rijeci iz njegovih usta pretvorio u text.. Neke prskalice rade, neke ne rade.. to se vidi i na slikama.. tacnije, kod istocne tribine rade, a zapadne ne rade..

Neko je rekao da ne moze doci sa familijom, puncem punicom itd na utakmicu.. jer navodno, u zenici je stoka na tribinama..

- Izvini, jesi li ti ikada bio na jednoj utakmici reprezentacije na Bilinom polju? Ne znam o kakvom cirkusu pricas?

- Ustvari, coca cola kino je nekada bilo cetvrtkom.. ne na Bilinom polju, nego na FTV. Pa si izvedi to drustvo, punca punicu.. na neko prikladnije mjesto.. recimo restoran Trubadur.. Miris dunja, ili mozda Kino.. itd..

Neko je rekao da je drzava platila ovo ulaganje u stadion BP. obnavljanje drenaze grijaca trave itd..

- Ne, ovo je Zenica izdvojila, bez 1 KM od drzave, saveza itd.. itd..

Dodat cu vam jos jednu stvar.. Da ce se ipak kapacitet stadiona povecavati, podizajuci sjevernu i juznu tribinu na jos po 3.000 mjesta, to je ukupno 6.000, s tim ce kapacitet iznositi 20.000. To ce najprije biti, za razliku ove nove 3D makete koju su uradili 2 arhitekta..

Iduce godine, novi radovi.. ili da budemo realni, mozda iduci izbori.. ali nama je svejedno zenicanima, mi smo zadovoljni sa svojim stadionom. Pismeno je napisano, da ispunjavamo SVE uslove ove kategorije.
Ajatolah_

#1258 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Android, jučer je jedan forumaš na drugom forumu napisao kako je sada sve ok sa prskalicama, a kad si ti pričao sa tim čovjekom iz Albe?
Druga stvar, što se tiče ovog proširenja, je l' to ti onako nagađaš ili....? A oni 3D modeli su svakako bili više da se malo narod naloži nego neki realan plan.

Što se tiče kapaciteta, za mene i Čelik kapacitet je zadovoljavajući... Evo recimo šta je meni veći prioritet:

- da se onaj semafor zamijeni jednim displejem na kojem bismo mogli vidjeti i usporene snimke i ti fazoni. :D :D
- da se nekako riješi ona stvar prljavih stolica, trenutno se bez podguza ne može sjesti. :-)
- numerizacija sjedišta i digitalizacija prodaje, ono u smislu da to ide kao što sada imamo u kinu
- Izvesti nekako da se naprave kafići unutar stadiona, da se može otići na pivu u poluvremenu. ;-) :)
- ako nekad opet budemo mijenjali stolice, da to bude sa grijanjem, a možda čak i da se napravi na Jugu i Sjeveru ono kao što ima Borussia Dortmund, da se mogu izvući i uvući po potrebi

To meni treba, a hoće li pored mene biti 15.000 ili 25.000 stolica, baš me briga.
ledeni_caj

#1259 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ledeni_caj »

Zenica jedina ulaze i trudi se da ima reprezentativni stadion i ljudi su zasluzili da repka igra tamo. Ipak ako bi da repka tamo ostane i u buducnosti morace se prosirivati jer za repku je 15 000 malo. Kosevo nam je preveliko, sto je zalosno, ali tako je kako je.
Eborg

#1260 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Vala meni nikako nije jasno kako naše stolice, čak i pored cjelogodišnjih padavina pepela, čađi i ostalih vitamina opet ispadnu čišće nego recimo sjeverna tribina "Grbavice". :mrgreen: Čudna nekakva ruža vjetrova tamo haman. :-)
Djubre_

#1261 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Edo kao sto i vidis na raznim forumima i facebooku se svasta pise.. Ja ne stojim iza ovih rijeci koje sam napisao o stadionu (o radovima). Nego sam samo napisao ono sto sam cuo od poslovodje albe koji je sa svojim ljudima zajedno radio na zavrsnom dijelu terena, to jest postavljanju travnjaka.

On je to rekao pre par dana, kada se uradilo 70% travnjaka.. tacnije 2 dana prije kraja postavljanja trave. Govorio je o tim prskalicama kako nesto nije uredu sa "pojedinim" do zapadne tribine i sjeverne.. Sad bi kaze to sve trebalo otkopati pa ponovo nesto napraviti bla bla.. kao sto vidimo, nije se nista kopalo niti diralo.. Ali vidjet cemo da li rade svakako..

ITC je zajebao stvar u tome.. i nije ok da se ulozi toliko novca, a ne uradi posao kako treba.. naravno to je jedna zamjerka za izvodjaca.. Austrijancima svaka cast na obavljenom poslu.. a takodjer i ITC-u koji je uradio podlogu po propisima.. zato je trava i ovako legla da kazem na podlogu.. da nema ni centimetra grbe nekakve.. koja bi zasmetala Ronaldu.. ili nekom drugom.. :)

Kapacitet ce se raditi to je sigurno. Ove godine nece, jer nije u planu.. sto ce godina iduca donijeti.. to cemo da vidimo.. I ja bih volio da imamo sve to sto ti pricas.. Semafor mislim da ce se posljednji uraditi na ovom stadionu.. Ja ipak mislim dok se zatvore sve tribine, kao sto su zapad.. da ne moze covjek preskociti ogradu i napraviti neku stetu.. mislim da ce tada biti displey.. Ne znam kako smiju i ovo ozvucenje postavljati.. kamere.. svakakve bagre danas ima.. Ali doci ce i to jednoga dana ako Bog da! Do tada.. nama dosta je li.. ;)

Uskoro ocrtavanje linija.. par dana pre utakmice sa latvijom.. slijedi jos jedna kosidba terena.. Kao sto vidimo na slikama nisu bas strucni za pokositi.. ali isto tako, trenutno moraju ovako kositi.. tj 2 cm smiju samo da pokose a 6 - 8 cm da bude visina trave.. zbog njenog privikavanja, i ovih vrucina itd..

Pa kad to urade naredne sedmice.. dobit cemo jako lijepu sliku terena..
samo_ti

#1262 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Sta Telekom izabere da sponzorise, to ce se i graditi :)
Ko ima veci lobi, taj nesto i izganja...znam da u Zenici nece...dusmani :D

Ma mi treba sa Mittal-om da dogovorimo saradnju i sponzorstvo, neka ga izgrade, nadograde ili sta vec i dati im neka pisu nazive, reklame i td, ha ja :-D
phillie

#1263 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

samo_ti wrote:Sta Telekom izabere da sponzorise, to ce se i graditi :)
Ko ima veci lobi, taj nesto i izganja...znam da u Zenici nece...dusmani :D

Ma mi treba sa Mittal-om da dogovorimo saradnju i sponzorstvo, neka ga izgrade, nadograde ili sta vec i dati im neka pisu nazive, reklame i td, ha ja :-D
Od Mittala mozemo samo dobiti dimnu zavjesu :D
Johnny_x

#1264 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Johnny_x »

Ove pare ce se Zenici vratit sto je uložila sigurno. Uzmimo da stadion prima 15000, nek je 5000 iz Zenice a ostalo iz cijele BiH. Svako će potrošiti barem 10 km od tih navijaca u Zenici, sto ostaju pare ljudima iz Zenice, opcini preko poreza.
Moras kupit bingo u Aske Borica jer ti je nana dala pare, platis parking na Dzananovicu, popijes kafu u onoj slasticarni ispred hotela Dubrovnik gdje je nasa repka, i jedes u onim grilovima preko puta zapadne tribine, jos ako reprezentacija pobjedi ides da ga zalomis i proslavis. Znaci u Zenici moze ostati najmanje 100 000 km za svaku tekmu. Problem sa Sarajevom je sto ima nesposobnu vlast koja ne svata da ulaganje u sportske objekte moze biti isplativo za cijeli grad pogotovo ako igra reprezentacija, cak i za Zelju i Sarajevo koji nemaju samo navijace u Sarajevu, vec masa raje dolazi iz Kaknja, Viskog, Breze, Vareša na svaku tekmu i vjerni su navijaci. Zenica je ulozila pare i zasluzila je repka da ide tamo, a i bolja je atmosfera, lola kad se drekne sa tribina igraci to cuju, nalozis ih(sjetite se one tekme protiv Rumunije i Bjelorusije), dok je na Kosevu slabija nekako atmosfera(Horde zla bas navijaju ali slaba akustika na stadionu pa se slabo cuju).
Idealno rjesenje za grad Sarajevo bi bilo renoviranje Grbavice koja bi trebala da prima 20 000- 25000 gledalaca. Želji i repki vise ne treba sve preko bi bilo bacanje para, ali to se nece desiti u narednih 10 godina, a do tad put Zenica i 4,4 km za autoput u jednom pravcu i pati se u onoj koloni od Lasve pa do Zenice koja nastane poslije tekme.
phillie

#1265 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ma ima Huso racunicu, da nema nebi on bio na ovom mjestu gdje je sad.
Sezam

#1266 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Sezam »

andr0id wrote:

Dodat cu vam jos jednu stvar.. Da ce se ipak kapacitet stadiona povecavati, podizajuci sjevernu i juznu tribinu na jos po 3.000 mjesta, to je ukupno 6.000, s tim ce kapacitet iznositi 20.000.
Taman :thumbup: :bih:
elcaliente

#1267 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by elcaliente »

Johnny_x wrote:Ove pare ce se Zenici vratit sto je uložila sigurno. Uzmimo da stadion prima 15000, nek je 5000 iz Zenice a ostalo iz cijele BiH. Svako će potrošiti barem 10 km od tih navijaca u Zenici, sto ostaju pare ljudima iz Zenice, opcini preko poreza.
Moras kupit bingo u Aske Borica jer ti je nana dala pare, platis parking na Dzananovicu, popijes kafu u onoj slasticarni ispred hotela Dubrovnik gdje je nasa repka, i jedes u onim grilovima preko puta zapadne tribine, jos ako reprezentacija pobjedi ides da ga zalomis i proslavis. Znaci u Zenici moze ostati najmanje 100 000 km za svaku tekmu. Problem sa Sarajevom je sto ima nesposobnu vlast koja ne svata da ulaganje u sportske objekte moze biti isplativo za cijeli grad pogotovo ako igra reprezentacija, cak i za Zelju i Sarajevo koji nemaju samo navijace u Sarajevu, vec masa raje dolazi iz Kaknja, Viskog, Breze, Vareša na svaku tekmu i vjerni su navijaci. Zenica je ulozila pare i zasluzila je repka da ide tamo, a i bolja je atmosfera, lola kad se drekne sa tribina igraci to cuju, nalozis ih(sjetite se one tekme protiv Rumunije i Bjelorusije), dok je na Kosevu slabija nekako atmosfera(Horde zla bas navijaju ali slaba akustika na stadionu pa se slabo cuju).
Idealno rjesenje za grad Sarajevo bi bilo renoviranje Grbavice koja bi trebala da prima 20 000- 25000 gledalaca. Želji i repki vise ne treba sve preko bi bilo bacanje para, ali to se nece desiti u narednih 10 godina, a do tad put Zenica i 4,4 km za autoput u jednom pravcu i pati se u onoj koloni od Lasve pa do Zenice koja nastane poslije tekme.
Parking je dzabaluka kod Dzananovica.
emigrazione

#1268 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Porediti Grbavicu i Kosevo je bezobrazluk. Prvi je privatno ruglo za koje su potrebni milioni samo da se porusi a kamoli da se novi napravi, a drugi je gradski stadion za koji i nije potrebno toliko puno love da se osposobi. Po kojoj to logici Grad treba da ulaze u nesto sto je privatno, prije nego sto se pobrine za ono sto je u njegovom vlasnistvu :?:
Ajatolah_

#1269 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Tačno da je Koševo puno lakše osposobiti od Grbavice, ali uvijek mu ostaje atletska staza. ;-)
emigrazione

#1270 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Pa? Nije po UEFA pravilima, ili sta?
wickerman

#1271 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by wickerman »

EdoI wrote:Tačno da je Koševo puno lakše osposobiti od Grbavice, ali uvijek mu ostaje atletska staza. ;-)
Ukopas teren 10m(ili koliko treba) i napravis tribine do terena. Dobijes jos nekih par hiljada mjesta koja ce uvijek biti potrebna kad ti dodje recimo Spanija :D
4xl

#1272 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by 4xl »

Image
Chuckie

#1273 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Jel ovo trava na bilinom?
Ajatolah_

#1274 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Čini se da jeste, evo i slika sa ss.ba foruma gdje se vidi da su napravljeni ti kvadratići:

Image
brazzo20

#1275 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by brazzo20 »

4xl wrote:Image
Prestani me zajebavati, a ako me ne zajebaješ, svaka čast Zenico :D :thumbup:
Locked