Sirija
- Cyrax
#1251 Re: Sirija
Ispade prebjegli skoro svi vojnici i vise generala nego sto sirijska vojska ima 
-
parabellum_9mm
#1252 Re: Sirija
pa ne bi se baš moglo reći, mislim da se klima ppromijenila još od dolaska AKP na vlast, a pogotovo u posljednjih par godina..i onog cionističkog gusarsko-mafijaškog upada na turski humanitarni brod..asurbanipal wrote:bogoljub wrote:Cionistički mediji sada već ''rafalno'' lažu. Ne stignu čak ni objasniti, ni demantirati vijest. Jednostavno ne daje se vremena da se uopće razmotri vijest, a već je stigla nova laž.
Žao mi je što neki veoma usko-plemenski gledaju na pitanje Sirije.
Kome nije jasno da se u Siriji vodi mali svjetski rat, taj treba još čitati i pratiti trenutnu svjetsku politiku.
''Pobunjeničku vojsku Sirije'' (kako ih zapadni mediji karakterišu) ustvari čine vojnici njih nekoliko hiljada raznih legija stranaca koji su angažirani da prave havariju u Siriji.
Čak iz naše zemlje možda ima ljudi. Iz Hrvatske ima sigurno, jer su pronašli sim kartice hrvatskog operatera u jednom terorističkom taboru ''Pobunjeničke'' mafije.![]()
Pobunjenici su plaćenici SAD-a, Izraela, Saudijske Arabije, Jordana i Katara...Dijelom im i Turska pomaže u tome, a Turska je inače jedan od najboljih saveznika cionističkog režima...
- Opetja033
#1253 Re: Sirija
Assad napustio Damask, vode se ulicne borbe izmedju oslobodilaca i tiraninovih sektaskih fanatika u neposrednoj blizini zgrade vlade.
Jos jedna pobjeda svjetskog imperijalizma, kapitalizma, demokratije i novog svjetskog poretka.
Jos jedna pobjeda svjetskog imperijalizma, kapitalizma, demokratije i novog svjetskog poretka.
- muhafuca
#1254 Re: Sirija
Ma suveli mi je ovaj Erdogan - moze biti da je ono njegovo laprdanjeparabellum_9mm wrote:pa ne bi se baš moglo reći, mislim da se klima ppromijenila još od dolaska AKP na vlast, a pogotovo u posljednjih par godina..i onog cionističkog gusarsko-mafijaškog upada na turski humanitarni brod..asurbanipal wrote:bogoljub wrote:Cionistički mediji sada već ''rafalno'' lažu. Ne stignu čak ni objasniti, ni demantirati vijest. Jednostavno ne daje se vremena da se uopće razmotri vijest, a već je stigla nova laž.
Žao mi je što neki veoma usko-plemenski gledaju na pitanje Sirije.
Kome nije jasno da se u Siriji vodi mali svjetski rat, taj treba još čitati i pratiti trenutnu svjetsku politiku.
''Pobunjeničku vojsku Sirije'' (kako ih zapadni mediji karakterišu) ustvari čine vojnici njih nekoliko hiljada raznih legija stranaca koji su angažirani da prave havariju u Siriji.
Čak iz naše zemlje možda ima ljudi. Iz Hrvatske ima sigurno, jer su pronašli sim kartice hrvatskog operatera u jednom terorističkom taboru ''Pobunjeničke'' mafije.![]()
Pobunjenici su plaćenici SAD-a, Izraela, Saudijske Arabije, Jordana i Katara...Dijelom im i Turska pomaže u tome, a Turska je inače jedan od najboljih saveznika cionističkog režima...
oko izraela bilo samo da pokupi simpatije i podrsku u
Islamskom svijetu za ulogu koju treba odigrati na strani NATO-a u predstojecim akcijama
Na kraju krajeva puno je laprdao oko toga a nista konkretno uradio
(mislim na one njegove izjave da sljedeci konvoj za Gazu ide
pod pratnjom Turskih vojnih brodova pa se to nikad ne desi)
s druge strane finu je ulogu odigrao u obaranju Gadaffija a
evo sad i oko Sirije je podobro ukljucen - nezna covjek biti
pametan al šuveli mi je Erdogan skroz
- Klavikula
#1255 Re: Sirija
molio bih drugove @El_comadante i @Opetja033 da mi kazu gdje su skupljali vojnja znanja jer bi i ja htio da se usavrsavam..par stotina boraca bez podrske avijacije da uzme visemilionski grad
da li postoje sanse za to, da li trebam dati primjer iz bliske proslosti?
http://www.youtube.com/watch?v=FbPN9Bz1 ... re=g-all-u
ono juce je moglo izvesti sve ukupno 5 ljudi..teroristi ne kontrolisu grad i nemaju snage za to, vec se ubacuju i prave belaje i ubijaju neduzne ljude..
a sto se tice predsjednickog aviona, to je ne potvrdjena informacija zapadnih medija - odma znas koliko istine ima u tome...
ono juce je moglo izvesti sve ukupno 5 ljudi..teroristi ne kontrolisu grad i nemaju snage za to, vec se ubacuju i prave belaje i ubijaju neduzne ljude..
a sto se tice predsjednickog aviona, to je ne potvrdjena informacija zapadnih medija - odma znas koliko istine ima u tome...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1256 Re: Sirija
koliko je puta gadafi viđen po africi i venecueli 
-
KIMBO
#1257 Re: Sirija
dovoljno je znati da je assad sam sebi presudio, da je napravio sebi belaj, nema te države koju možeš da držiš na takav način, pa makar ljudima dao sve, kao što je to dao gadafi..... ali neće ljudi džaba.. oni hoće ako se boje i strahuju... ti znaš da je svrha propagande uvijk čovjek koji se koleba, ali ko se sada u siriji koleba, na početku sukoba da, kao kod nas na početku rata, ali kada to već počne zaboravi ili držiš stari položaj ili bježi.... assad će uvjek imati odanih ljudi ali pitanje je koliko, taj među sirijski rat on je zijanio, jer pobune se guše brzo, bolno, i efikasno, ako neuspije sve poslije je mrcvarenje dok neko ne posustane, a bogami assad će kako je krenuo da pili sam sebe prepiliti.Black swan wrote:koliko je puta gadafi viđen po africi i venecueli
- muhafuca
#1258 Re: Sirija
Ima - Saudija npr pa Bahrein pa donekle i Qatar pa Yemen - to je samo sto se tice regionaKIMBO wrote:dovoljno je znati da je assad sam sebi presudio, da je napravio sebi belaj, nema te države koju možeš da držiš na takav način, pa makar ljudima dao sve, kao što je to dao gadafi..... ali neće ljudi džaba.. oni hoće ako se boje i strahuju... ti znaš da je svrha propagande uvijk čovjek koji se koleba, ali ko se sada u siriji koleba, na početku sukoba da, kao kod nas na početku rata, ali kada to već počne zaboravi ili držiš stari položaj ili bježi.... assad će uvjek imati odanih ljudi ali pitanje je koliko, taj među sirijski rat on je zijanio, jer pobune se guše brzo, bolno, i efikasno, ako neuspije sve poslije je mrcvarenje dok neko ne posustane, a bogami assad će kako je krenuo da pili sam sebe prepiliti.Black swan wrote:koliko je puta gadafi viđen po africi i venecueli
Sa Afrikom da ne pocinjemo uopste
Da se ovde radi o oslobadjanju naroda od teske ruke diktatora
Amerika bi po Africi bila vec godinama u zemljama tipa Kongo Zimbabwe itd
U Aziji npr Burma oliti Miyanmar pobi muslimansku manjinu pa nikom nista
Kambodza nista bolja od gore navedenih itd
U Paragvaju se prije dva mjeseca desi drzavni udar na legalno izabranog predsjednika
pa amerika ni okom da trepne (jer je ovaj novi proUSA orjentisan)
U Hondurasu ista stvar itd
- Cyrax
#1259 Re: Sirija
Kimbo Asad je izgubio medijski rat. Onaj pravi je gubio na pocetku zbog koristenja davno prevazidjene sovjetske vojne doktrine a na greskama se uci naravno.
-
parabellum_9mm
#1260 Re: Sirija
i Gadafi je govorio da će pobunjenike tj pacove iz libijske pustinje dočekati milioni ljudi u Tripoliju.. koliko nam je poznato Tripoli je pao za par dana...Klavikula wrote:molio bih drugove @El_comadante i @Opetja033 da mi kazu gdje su skupljali vojnja znanja jer bi i ja htio da se usavrsavam..par stotina boraca bez podrske avijacije da uzme visemilionski grad![]()
![]()
![]()
- Klavikula
#1261 Re: Sirija
molio bih i tebe da mi kazes gdje usavrsavas vojna znanjaparabellum_9mm wrote:i Gadafi je govorio da će pobunjenike tj pacove iz libijske pustinje dočekati milioni ljudi u Tripoliju.. koliko nam je poznato Tripoli je pao za par dana...Klavikula wrote:molio bih drugove @El_comadante i @Opetja033 da mi kazu gdje su skupljali vojnja znanja jer bi i ja htio da se usavrsavam..par stotina boraca bez podrske avijacije da uzme visemilionski grad![]()
![]()
![]()
a sto se tice predsjednickog aviona, to je ne potvrdjena informacija zapadnih medija - odma znas koliko istine ima u tome...gdje su bili milionski sljedbenici ?
a Gadafi je imao čak toliko podrške da je morao sklanjati guzicu u svoj rodni Sirt gdje ga je vjerovatno branila još neko vrijeme samo uža familija ( jer ih je prije toga dobro udolmio tokom svoje 40 godišnje vladavine ) i ostaci plaćeničkih bandi iz Srbije, Malija, Čada i Nigera...
il da nekako pokusam nacrtatipar stotina boraca bez podrske avijacije da uzme visemilionski grad
-
parabellum_9mm
#1262 Re: Sirija
@"Klavikula"
višemilionski grad se bori bar mjesecima, grčevito, noktima i zubima trpeći velike gubitke, bori se hrabro i odlučno pa makar i protiv tako moćne avijacije kao što je NATO ako je zaista uz svog predsjednika i vladu i državu pod tom vladom ..pa NATO je više bombardovao Srbiju i Beograd, nego LIbiju i Tripoli pa Albanci opet nisu zauzeli Beograd, ( istina nije im to ni bio cilj) ali reci mi gdje su oni milionski branioci grada, sljedbenici svog velikog voljenog pukovnika Gadafija? gdje su bili ? ja mislim u Srbiji po nekim forumima

na jednoj JNA vojnoj akademiji kao Gadafimolio bih i tebe da mi kazes gdje usavrsavas vojna znanja
par stotina boraca bez podrske avijacije da uzme visemilionski grad
višemilionski grad se bori bar mjesecima, grčevito, noktima i zubima trpeći velike gubitke, bori se hrabro i odlučno pa makar i protiv tako moćne avijacije kao što je NATO ako je zaista uz svog predsjednika i vladu i državu pod tom vladom ..pa NATO je više bombardovao Srbiju i Beograd, nego LIbiju i Tripoli pa Albanci opet nisu zauzeli Beograd, ( istina nije im to ni bio cilj) ali reci mi gdje su oni milionski branioci grada, sljedbenici svog velikog voljenog pukovnika Gadafija? gdje su bili ? ja mislim u Srbiji po nekim forumima
-
KIMBO
#1263 Re: Sirija
Ima - Saudija npr pa Bahrein pa donekle i Qatar pa Yemen - to je samo sto se tice regiona
U Paragvaju se prije dva mjeseca desi drzavni udar na legalno izabranog predsjednika
U Hondurasu ista stvar itd[/quote]
u arabiji se bune ona šitska manjina, ali nema pomoći, problem sa ženama, a i bogami sa siromaštvom onog donjeg sloja ljudi, što me je iznenadilo kada sam viodio, mržnja koja kod jednog dijela stanovništva prema kruni, postoji taj plamičak,,,
u bahreinu došli ovi arabljani pa zaveli kakav takav (NE)red, ali i ti zanš da to nije dugog vijeka, jer se sve okreće,
qatar- za ovu zemlju ne znam, jer znamo koje kontroliše, Yemen- pa to čak ni ameri ne mogu da kontrolišu, a kamoli oni sami između sebe...
Zimbabwe-vlast podijeljenja onaj apsolutista drži vojsku kao predsjednik, a onaj demokrata premijer policiju, i čekaju jedan drugom grešku...
E za to je kriv onaj bangladeš, smjeh od države sa 100 milona ljudi, alo ba mjesto da pomogne oni šute i zatvore granicu, još protjeruju u one kampove što pobjegnu preko grane....
a svi zanamo da je južna amerika u američkoj avliji, ono malo što ne mogu kontrolisati, boliviju, venecuelu, brazil, argentinu, pokušavaju ekonomski vezati, sa druge strane meksiko, columbija, panama, koja ba država, isto mi i kosovo brate, za sve se pitaju....
U Hondurasu ista stvar itd[/quote]
u arabiji se bune ona šitska manjina, ali nema pomoći, problem sa ženama, a i bogami sa siromaštvom onog donjeg sloja ljudi, što me je iznenadilo kada sam viodio, mržnja koja kod jednog dijela stanovništva prema kruni, postoji taj plamičak,,,
u bahreinu došli ovi arabljani pa zaveli kakav takav (NE)red, ali i ti zanš da to nije dugog vijeka, jer se sve okreće,
qatar- za ovu zemlju ne znam, jer znamo koje kontroliše, Yemen- pa to čak ni ameri ne mogu da kontrolišu, a kamoli oni sami između sebe...
Zimbabwe-vlast podijeljenja onaj apsolutista drži vojsku kao predsjednik, a onaj demokrata premijer policiju, i čekaju jedan drugom grešku...
E za to je kriv onaj bangladeš, smjeh od države sa 100 milona ljudi, alo ba mjesto da pomogne oni šute i zatvore granicu, još protjeruju u one kampove što pobjegnu preko grane....
a svi zanamo da je južna amerika u američkoj avliji, ono malo što ne mogu kontrolisati, boliviju, venecuelu, brazil, argentinu, pokušavaju ekonomski vezati, sa druge strane meksiko, columbija, panama, koja ba država, isto mi i kosovo brate, za sve se pitaju....
- muhafuca
#1264 Re: Sirija
ja al teza je bila da takve zemlje nemogu funkcionisatiu arabiji se bune ona šitska manjina, ali nema pomoći, problem sa ženama, a i bogami sa siromaštvom onog donjeg sloja ljudi, što me je iznenadilo kada sam viodio, mržnja koja kod jednog dijela stanovništva prema kruni, postoji taj plamičak,,,
a ja ti kazem bez vanjskog uticaja mogu itekako funkcionisati
sve zemlje koje nisu bile pod USA uticajem dosle su prije ili kasnije pod sankcije
iz ovog ili onog razloga i normalno je da oslabe - npr jedna Sje Koreja je pod sankcijama
zbog nuklearnog oruzja dok jedan Izrael ima to oruzje i ne da nije pod sankcijama
vec je potpomognut milijardama dollara od strane Amerike
Izrael kad bi bio pod sankcijama koliko je Sje Koreja dugo pod istim
bili bi jednako zaostala drzava iako imaju drugi sistem
Jedan Iran npr koji je 30 godina pod sankcijama - da nije pod sankcijama
bio bi jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta - Jedna Libija (za Gadafija)
takodje
Hocu da kazem da se te krize vjestacki prave od strane zapada pa si
pod uticajem da nijedan sistem osim "demokratije" nema sanse za uspjeh
sto i jeste cilj izazivanja tih kriza
Pa ovi rebelsi i u Libiji i u Siriji nebi dva dana prezivjeli bez
obilne pomoci izvana tako da o nekom "orginalnom ustanku
nezadovoljnog naroda protiv tiranske vlasti" tesko da se moze pricati
- Klavikula
#1265 Re: Sirija
da nisi mozda sa Rasimom Delicem bio u klasi, jestel zajedno uciliparabellum_9mm wrote:@"Klavikula"
na jednoj JNA vojnoj akademiji kao Gadafimolio bih i tebe da mi kazes gdje usavrsavas vojna znanja![]()
par stotina boraca bez podrske avijacije da uzme visemilionski grad
višemilionski grad se bori bar mjesecima, grčevito, noktima i zubima trpeći velike gubitke, bori se hrabro i odlučno pa makar i protiv tako moćne avijacije kao što je NATO ako je zaista uz svog predsjednika i vladu i državu pod tom vladom ..pa NATO je više bombardovao Srbiju i Beograd, nego LIbiju i Tripoli pa Albanci opet nisu zauzeli Beograd, ( istina nije im to ni bio cilj) ali reci mi gdje su oni milionski branioci grada, sljedbenici svog velikog voljenog pukovnika Gadafija? gdje su bili ? ja mislim u Srbiji po nekim forumima![]()
![]()
Srbi su se dobro drzali iako nisu imali ni priblizno dobar PVO sistem kao sto sad ima Sirija, al su imali dosta dobro obucene kadrove, i nisu prelazili na drugu stranu, naravno nisu se mogli odbraniti u potpunosti, ali srusili su neke avione, a neki su se morali prinudno prizemljiti na aerodrome u susjednim drzavama...ovo je za jednu zaostalu tehnologiju bilo sasvim solidno...
Gadaffi nije imao ni priblizno jaku PVO kao Sirija, a ni dobro obucene kadrove..Gadaffiu su njegovi bili lojalni dok nije dosla NATO avijacija i sve sprzila, kasnije ljudi skonatli da je lakse na drugoj strani i da imaju vise sanse da sacuvaju zivu glavu i presli..to sto je to nemoralan potez jebe se njima, glava je na ramenima..
Sirija nije bombardovana i nema naznaka da ce se to desiti, sve dok Rusi i Kinezi blokiraju NATO napade Assad je u boljem polozaju nego teroristi..a Rusi ce veto vjerovatno uvijek koristiti, jer im je baza u Tartusu bitna, i ne zele je izgubiti..sve dok je tako (a tako ce jos dugo, dugo biti) Assad ce imati vojsku na svojoj strani..silna legalna sirijska vojska se nalazi u Damasku, ima dobru tehniku, ima i zracne snage i naspram sebe ima par stotina ljudi..jasno je kakv je njihov nacin ratovanja, cista gerila, jer drugacije i ne mogu..naravno legalnoj vojsci je teze ratovati protiv takvih grupa, ali ne i ne moguce, jer imaju poprilicno vise ljudstva u Damasku i drugim gradovima u kojima se odvijaju "borbe"..nedavno su unistili jednu grupu terorista, oko 200 ljudi..
- Opetja033
#1266 Re: Sirija
Ti si onda ovako srcano navijao i za Karadzica, Mladica i Milosevica, a revolucionar?Klavikula wrote:Srbi su se dobro drzali iako nisu imali ni priblizno dobar PVO sistem kao sto sad ima Sirija, al su imali dosta dobro obucene kadrove, i nisu prelazili na drugu stranu, naravno nisu se mogli odbraniti u potpunosti, ali srusili su neke avione, a neki su se morali prinudno prizemljiti na aerodrome u susjednim drzavama...ovo je za jednu zaostalu tehnologiju bilo sasvim solidno...
Gadaffi nije imao ni priblizno jaku PVO kao Sirija, a ni dobro obucene kadrove..Gadaffiu su njegovi bili lojalni dok nije dosla NATO avijacija i sve sprzila, kasnije ljudi skonatli da je lakse na drugoj strani i da imaju vise sanse da sacuvaju zivu glavu i presli..to sto je to nemoralan potez jebe se njima, glava je na ramenima..
Sirija nije bombardovana i nema naznaka da ce se to desiti, sve dok Rusi i Kinezi blokiraju NATO napade Assad je u boljem polozaju nego teroristi..a Rusi ce veto vjerovatno uvijek koristiti, jer im je baza u Tartusu bitna, i ne zele je izgubiti..sve dok je tako (a tako ce jos dugo, dugo biti) Assad ce imati vojsku na svojoj strani..silna legalna sirijska vojska se nalazi u Damasku, ima dobru tehniku, ima i zracne snage i naspram sebe ima par stotina ljudi..jasno je kakv je njihov nacin ratovanja, cista gerila, jer drugacije i ne mogu..naravno legalnoj vojsci je teze ratovati protiv takvih grupa, ali ne i ne moguce, jer imaju poprilicno vise ljudstva u Damasku i drugim gradovima u kojima se odvijaju "borbe"..nedavno su unistili jednu grupu terorista, oko 200 ljudi..
Assadova strahovlada je osudjena na skoru propast. A onda stizu ulicni i prijeki sudovi za sve one koji su desetljecima tlacili i masakrirali svoj vlastiti narod a Sirija ce biti dio slobodnog, demokratskog svijeta. Ponavljam zasto:
Do danas je ukupno 21 general sirijske vojske prebjegao na stranu naroda i okrenuo ledja vladajucoj alevitskoj eliti. Visokorangirani duznosnici sigurnosnog, vojnog i administrativnog vodstva svakodnevno okrecu ledja Assadu. Oslobodioci Sirije po prvi put kontrolisu dijelove Damaska. Nisam bio optimistican da ce u ovako brzoj mjeri Assad izgubiti kontrolu. Od sveg srca se nadam da ce ispasti retardiran kao i Gadaffi te da nece na vrijeme iskoristiti posljednji voz i pobjeci iz zemlje. To bi bilo nepravedno. Treba ga prepustiti u ruke sirijskog naroda, prijeki sud - pa da zavrsi bas kao i debil iz Libije.
- madner
#1267 Re: Sirija
Prerano se radujes, ovo je pokusaj da se pred Ramazan napravi PR.
- asurbanipal
#1268 Re: Sirija
Hvala Bogu pa da se u nečem složim s tobom...madner wrote:Prerano se radujes, ovo je pokusaj da se pred Ramazan napravi PR.
- madner
#1269 Re: Sirija
Ja naravno navijam za pobunjenike.asurbanipal wrote:Hvala Bogu pa da se u nečem složim s tobom...madner wrote:Prerano se radujes, ovo je pokusaj da se pred Ramazan napravi PR.
Samo se ne slazem sa procjenom.
- Opetja033
#1270 Re: Sirija
Ti i ja nismo drugovi. Nikada bili, nikada necemo biti. To vrijeme je sada vec davna proslost.Klavikula wrote:molio bih drugove @El_comadante i @Opetja033
- bogoljub
#1271 Re: Sirija
Ja takođe navijam za pobunjenike, al u okupiranoj Palestini. Ljudi se zvanično već 60 godina nazivaju pobunjenicima. I uistinu to su pravi pobunjenici! Ovo u Siriji to su nekoliko hiljada obućenih stranaca koji su došli u Siriju za pare da budu pobunjenici. Pa i to je pos'o. Kolka para toliko muzike, pardon POBUNE.madner wrote:Ja naravno navijam za pobunjenike.asurbanipal wrote:Hvala Bogu pa da se u nečem složim s tobom...madner wrote:Prerano se radujes, ovo je pokusaj da se pred Ramazan napravi PR.
Samo kažite gdje treba da se bunimo, pobunićemo se za Vas.
Tunis, Libija Sirija... Treba li u Arabiji ili u Jordanu. NE, NE NE TREBA! Tamo je sve pod kontrolom naših dupel...ca.
Tako zbore Miroljubive Kapitalističke Liberalno demokratske osovine ''dobra''.
-
parabellum_9mm
#1272 Re: Sirija
možda čojk živi u Vijetnamu ili Sjevernoj Koreji, ne treba mu zamjeritiOpetja033 wrote:Ti i ja nismo drugovi. Nikada bili, nikada necemo biti. To vrijeme je sada vec davna proslost.Klavikula wrote:molio bih drugove @El_comadante i @Opetja033
nego, kad je u pitanju porodica koljača Bašara....
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/esma- ... /120719124
možda ovo i jeste medijska propaganda i ne mora biti tačno no činjenica je da su Rusi ti koji staju uz tog koljača dok vrši teror, zločine i masakre nad civilima Sirije ! nešto slično kao u slučaju rata u Bosni i podrške te pijane vodka-bande četnicima..Britanski list The Guardian piše da je supruga Bašara al-Asada Esma al-Asad pobjegla u Rusiju i da sirijska vojska koristi gas maske za zaštitu od hemijskog i biološkog oružja.
- madner
#1273 Re: Sirija
Jebo drzavu koju par hiljada placenika moze sjebat.bogoljub wrote:Ja takođe navijam za pobunjenike, al u okupiranoj Palestini. Ljudi se zvanično već 60 godina nazivaju pobunjenicima. I uistinu to su pravi pobunjenici! Ovo u Siriji to su nekoliko hiljada obućenih stranaca koji su došli u Siriju za pare da budu pobunjenici. Pa i to je pos'o. Kolka para toliko muzike, pardon POBUNE.madner wrote:Ja naravno navijam za pobunjenike.asurbanipal wrote:
Hvala Bogu pa da se u nečem složim s tobom...
Samo kažite gdje treba da se bunimo, pobunićemo se za Vas.
Tunis, Libija Sirija... Treba li u Arabiji ili u Jordanu. NE, NE NE TREBA! Tamo je sve pod kontrolom naših dupel...ca.
Tako zbore Miroljubive Kapitalističke Liberalno demokratske osovine ''dobra''.
- muhafuca
#1274 Re: Sirija
Ne mogu - zato se trazi varijanta da ih zvanicna vojska napadne (NATO) kao u Libijimadner wrote:
Jebo drzavu koju par hiljada placenika moze sjebat.
NIje im upalilo kroz UN sa lafo "zonom neletenja" pa ce sad
preko nekog incidenta sa Turskom ili nesto slicno izlazirat
i uletit kao morali su
Jesu to mozda pobunjenici oborili Gadafija u Libiji?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1275 Re: Sirija
istina o siriji
Sirijska infrormativna agencija tvrdi kako u kataru nastaju lažne snimke borbi u damasku
U Kataru sagrađen lažni Damask za širenje neistine o stanju u Siriji
Katarska kompanija počela je nedaleko od Dohe proizvoditi modele zgrada državnih institucija istovjetnih onima u Damasku, Aleppu i Lattakiji
Kada je prošle godine smaknut Moamar al-Gadafi, svijetom je odjeknula priča da se zapravo ništa od toga nije dogodilo, kako je rat u Libiji izmišljen i kako su snimke borbi i ranjenih i ubijenih Libijaca zapravo montaže snimljene na filmskom setu u Kataru, a Sana, sirijska nacionalna informativna agencija, isto to tvrdi i za rat u Siriji.
– Katarska sigurnosna kompanija specijalizirana za izradu maketa i kulisa počela je pripreme za ostvarivanje plana kojim želi javnosti predočiti krivu sliku stanja u Siriji – tvrde iz Sane.
Prema njihovim izvorima, prenosi Guardian, katarska kompanija počela je nedaleko od Dohe proizvoditi modele zgrada državnih institucija istovjetnih onima u Damasku, Aleppu i Lattakiji.
Za ovu rekonstrukciju rata u Siriji navodno su zaposleni i statisti koji su odjeveni u uniforme sirijske vojske, unajmljeni su i fotografi, a ulicama tih navodnih lažnih gradova voze se privatni, ali i službeni automobili sirijske vojske s lažnim sirijskim registarskim oznakama. Naime, te kulise trebale bi, navodno, javljaju iz Sane, poslužiti za snimanje lažnih videa i fotografija stanja u Siriji.
Izvor.Vecernji list
Sirijska infrormativna agencija tvrdi kako u kataru nastaju lažne snimke borbi u damasku
U Kataru sagrađen lažni Damask za širenje neistine o stanju u Siriji
Katarska kompanija počela je nedaleko od Dohe proizvoditi modele zgrada državnih institucija istovjetnih onima u Damasku, Aleppu i Lattakiji
Kada je prošle godine smaknut Moamar al-Gadafi, svijetom je odjeknula priča da se zapravo ništa od toga nije dogodilo, kako je rat u Libiji izmišljen i kako su snimke borbi i ranjenih i ubijenih Libijaca zapravo montaže snimljene na filmskom setu u Kataru, a Sana, sirijska nacionalna informativna agencija, isto to tvrdi i za rat u Siriji.
– Katarska sigurnosna kompanija specijalizirana za izradu maketa i kulisa počela je pripreme za ostvarivanje plana kojim želi javnosti predočiti krivu sliku stanja u Siriji – tvrde iz Sane.
Prema njihovim izvorima, prenosi Guardian, katarska kompanija počela je nedaleko od Dohe proizvoditi modele zgrada državnih institucija istovjetnih onima u Damasku, Aleppu i Lattakiji.
Za ovu rekonstrukciju rata u Siriji navodno su zaposleni i statisti koji su odjeveni u uniforme sirijske vojske, unajmljeni su i fotografi, a ulicama tih navodnih lažnih gradova voze se privatni, ali i službeni automobili sirijske vojske s lažnim sirijskim registarskim oznakama. Naime, te kulise trebale bi, navodno, javljaju iz Sane, poslužiti za snimanje lažnih videa i fotografija stanja u Siriji.
Izvor.Vecernji list