a jel' imate ovo i u crvenoj boji?Filter wrote:kupaonska galanterija, katalog 2012/13
Inace, izjave, tj. obrazlozenja redukcija vode su im prilicno montipajtonovska.
I ko kaze onda da nasi nemaju smisao za humor?
a jel' imate ovo i u crvenoj boji?Filter wrote:kupaonska galanterija, katalog 2012/13
naravno, sve za nase cijenjene musterijesheilak wrote: a jel' imate ovo i u crvenoj boji?![]()

kakvo kljucno vrijeme...Orahovo lišće wrote:pa da bar ima vode od 10 do 18, kljucno vrijeme,,al jok...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Voda i grijanje poskupiti moraju, no bilo bi zanimljivo vidjeti koja ce kantonalna vlada smjeti da to uradi.miki.ba wrote:Gledao sam baš na tv-u neki dan kako popravljaju cijevi u Njemackoj.
Uglavnom ne kopaju ulice nego imaju neku masu koja se sa unutršnje strane navuce kroz cijevi, ta se masa napuše kao balon, a naknadno se stvrdane tako da ne ostaje ni najmanja rupica.
Kad odrade jednu cijev daju garanciju 50 god. i fakticki imaš novu cijev unutar stare.
Baš sam tražio video al ne nađoh.
Što se tice vodovoda, ovo je vještacka nestašica vode, jedini cilj ovoga je novo poskupljenje vode.
Vec 15 godina gubimo vodu na putu do potrošaca,a nikad nisu bile redukcije, moje mišljenje je da ce poskupljenje bar za 50 %. u narednih 2 god.
Decenije loseg ili nikakvog odrzavanja infrastrukture sada dolaze na naplatu.plemba wrote:kakvo kljucno vrijeme...Orahovo lišće wrote:pa da bar ima vode od 10 do 18, kljucno vrijeme,,al jok...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
meni je kljucno vrijeme od 7 poslije podne do 7 ujutru, tad sam u stanu, a ovo u toku dana mi nije bas nesto kljucno![]()
![]()
![]()
![]()
al' zalosno majke mi. u glavnom gradu drzave koja se nesto koprca da bude clan EU redukcija vode kao u ratu. pa u BiH ima opstina koje su ruralne, gdje od 75 000 stanovnika samo 7 000 zivi u gradu, a ostali na selima, i svaka od tih kuca na selu ima gradski vodovod i nema redukcije![]()
![]()
![]()
plemba wrote:kakvo kljucno vrijeme...Orahovo lišće wrote:pa da bar ima vode od 10 do 18, kljucno vrijeme,,al jok...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
meni je kljucno vrijeme od 7 poslije podne do 7 ujutru, tad sam u stanu, a ovo u toku dana mi nije bas nesto kljucno![]()
![]()
![]()
![]()
al' zalosno majke mi. u glavnom gradu drzave koja se nesto koprca da bude clan EU redukcija vode kao u ratu. pa u BiH ima opstina koje su ruralne, gdje od 75 000 stanovnika samo 7 000 zivi u gradu, a ostali na selima, i svaka od tih kuca na selu ima gradski vodovod i nema redukcije![]()
![]()
![]()
Jedina razlika između nas i eu građana je u tom što oni znaju braniti svoja prava.Orahovo lišće wrote:ma kakva eu, sta ce nam eu...sve je to isto sranje...
citam bas neki dan slovenija u teskim govnima, a lafo u eu...da ne pricam o grkoj, italiji, spaniji, portugalu...
samo je njmacka normalna drzava eu i mozda francuska i svica..ovo ostalo je sve buranija...i svugdje su problemi ko kod nas...
ne treba nama eu, to se narod samo lozi bezveze...to je vise psiholoski...al nikakvog pokrica nema..
tako da..
nista,,,izvaditi stare cijevi , postaviti nove u sto skorijem vremenu i to je to...
al sto je najgore sad ide zima.. jadna nam majka...
Jah, kiselo je grozdje.Orahovo lišće wrote:ma kakva eu, sta ce nam eu...sve je to isto sranje...
citam bas neki dan slovenija u teskim govnima, a lafo u eu...da ne pricam o grkoj, italiji, spaniji, portugalu...
samo je njmacka normalna drzava eu i mozda francuska i svica..ovo ostalo je sve buranija...i svugdje su problemi ko kod nas...
ne treba nama eu, to se narod samo lozi bezveze...to je vise psiholoski...al nikakvog pokrica nema..
tako da..
nista,,,izvaditi stare cijevi , postaviti nove u sto skorijem vremenu i to je to...
VjecitiStudent wrote:Jah, kiselo je grozdje.Orahovo lišće wrote:ma kakva eu, sta ce nam eu...sve je to isto sranje...
tako da..
Porediti nase probleme sa problemima pojedinih zemalja EU (sa izuzetkom djelomicno Grcke) je smijesno, ali zaista smijesno.
Postaviti nove???? Ako se sutra krene odlucno kopati i mijenjati koliko ce vremena trebati za zamjenu 1050 kilometara cijevi sarajevskog vodovoda?