Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
fidoremilienko

#1251 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by fidoremilienko »

Bolje geodeziju.
damirc_sa

#1252 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by damirc_sa »

Potrebna radnica sa radnim iskustvom za rad u salonu za nadogradnju i uljepsavanje noktiju.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte me na PP
krater

#1253 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by krater »

Kolika je satnica/dnevnica zidara ? :roll:
Kosato

#1254 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Kosato »

krater wrote:
Kolika je satnica/dnevnica zidara ? :roll:
¸

ako si majstor, dnevnica im je 50 KM, ako si pomocnik zavisi od opet od posla dobijes nekih 20-30 KM...
Zatamnjena stakla

#1255 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Zatamnjena stakla »

Nije ba. Zidar dobije oko 70-80 maruna a ovaj dole u pola manje.

Pa radi od 6 do 19 ura.
Bullet Tooth Tony

#1256 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Bullet Tooth Tony »

soxx wrote:Da li je neko radio na presama za savijanje? Pitao bih ga par stvari.
Hajde pitaj , radio i posjedujem dva - tri komada :D
Bullet Tooth Tony

#1257 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Bullet Tooth Tony »

E ljudi,

Potreban je graficki dizajner (jaci po mogucnosti ... ne na sake, nego u svom poslu :D ) da odradi jedan poslic , izrada logotipa , ideja i koncept poznati , treba samo da on/ona svojim carobnim rukama to sve prebaci na masinu koju zovemo racunar :D

i da ... kao dokaz znanja mora poslati nesto sto je dosada uradio .

sve u pp

Ćus Ćus
azurna_obala

#1259 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by azurna_obala »

http://www.bhansa.gov.ba/bh/news/192

KONKURS ZA STIPENDIRANJE I STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE KANDIDATA ZA KONTROLORE ZRAČNOG SAOBRAĆAJA
Broj: 1-02-04-3-1-34-2157-1/14
Mostar; 06.06.2014.godine.
Na osnovu člana 17. Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovdibi Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj 43/09), člana 24. Statuta Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj 63/10), Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine broj: 01-03-02-1649/12 od 17.10.2012.godine i Odluke o raspisivanju konkursa za stipendiranje i stručno osposobljavanje kandidata za kontrolore zračnog saobraćaja broj 1-02-04-3-1-34-2157/14 od 06.06.2014.godine, Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine raspisuje

KONKURS
ZA
STIPENDIRANJE I STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE KANDIDATA ZA KONTROLORE ZRAČNOG SAOBRAĆAJA
Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine raspisuje konkurs za izbor i stipendiranje kandidata za stručno osposobljavanje za stjecanje dozvole i ovlaštenja kontrolora zračnog saobraćaja na lokacijama: Sarajevo, Mostar, Banja Luka i Tuzla.

Pored općih uslova predviđenih članom 10. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj 26/04, 7/05, 48/05, 60/10 i 32/13):
1) da ima navršenih 18 godina života;
2) da je državljanin Bosne i Hercegovine, što se dokazuje uvjerenjem, ne starijim od šest mjeseci;
3) da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina ili da mu nije izrečena zatvorska kazna za krivično djelo počinjeno s umišljajem u skladu s krivičnim zakonima u Bosni i Hercegovini;
4) da nije obuhvaćena odredbom člana IX. stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine;
5) da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova radnoga mjesta na koje se prijavio kod poslodavca.
Kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove:

1) Završen IV stepen stručne spreme ili više;
2) Znanje engleskog jezika (pisanje i govor);
3) Da zadovolje poseban zdravstveni kriterij – European Class 3 Medical Certification of Air Traffic Controller.

Od kandidata se očekuje da posjeduju sposobnosti karakteristične za obavljanje poslova kontrolora zračnog saobraćaja što uključuje: sposobnost brzog i tačnog donošenja odluka, pamćenja, percepcije i pažnje, visoki nivo koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijene komunikacijske vještine, samodisciplinu, visoku toleranciju na stres, sklonost timskom radu i slično.

Kandidati su dužni priložiti:

1) Popunjen prijavni obrazac, dostupan na službenoj internet stranici Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine http://www.bhansa.gov.ba
2) Biografiju;
3) Rodni list ( original ne stariji od šest mjeseci ili ovjerena kopija originala ne starija od šest mjeseci, osim ako se radi o uvjerenju na kome je izričito navedeno da se izdaje bez ograničenja roka važenja);
4) Uvjerenje o državljanstvu ( original ne stariji od šest mjeseci ili ovjerena kopija originala ne starija od šest mjeseci, osim ako se radi o uvjerenju na kome je izričito navedeno da se izdaje bez ograničenja roka važenja);
5) Izjavu ovjerenu od strane nadležnog općinskog organa da kandidat nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine;
6) Dokaz o završenoj stručnoj spremi (ovjerena kopija diplome);
Uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina ili da nije izrečena zatvorska kazna za krivično djelo počinjeno s umišljajem u skladu s krivičnim zakonima u Bosni i Hercegovini su dužni dostaviti samo kandidati koji budu pozvani na zaključivanje ugovora o stipendiranju.
Stručno osposobljavanje za stjecanje dozvole i ovlaštenja kontrolor zračnog saobraćaja traje najkraće 2 (dvije) godine i provodiće se u organizacijama za stručno osposobljavanje u i izvan Bosne i Hercegovne, na engleskom jeziku. Troškove stručnog osposobljavanja snosi Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine.

Postupak izbora kandidata obuhvata:

1) Provjeru znanja engleskog jezika;
2) Test sposobnosti (FEAST);
3) Intervju;
4) Ljekarski pregled radi utvrđivanja posebnog zdravstvenog kriterija - European Class 3 Medical Certification of Air Traffic Controller.

Sa izabranim kandidatima Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine će sklopiti ugovor o stipendiranju, kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze.
Kandidati koji uspješno završe stručno osposobljavanje zaključiće sa Agencijom ugovor o radu na neodređeno vrijeme.
Kandidati, kojima je u prethodnom periodu, prekinuto stručno osposobljavanje za kontrolora zračnog saobraćaja neće se uzimati u obzir.
Prijave se mogu predati najkasnije trideset (30) dana od dana objave konkursa u dnevnim novinama: „Pres RS“, „Večernji list BiH“ i „Dnevni avaz“, direktno na protokol Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine, Ortiješ bb, Mostar, ili poslati poštom preporučeno na adresu;

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine
„KONKURS ZA STIPENDIRANJE I STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE KANDIDATA ZA KONTROLORE ZRAČNOG SAOBRAĆAJA- NE OTVARAJ“,Ortiješ bb, 88000 Mostar.
Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, kao i kopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene ili su ovjerene nakon isteka važnosti originala koji se ovjerava, te dokumenti stariji od roka koji je utvrđen konkursom neće se uzimati u razmatranje.
Potrebnu dokumentaciju za prijavu možete preuzeti OVDJE
madesa

#1260 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by madesa »

ko tu uleti miran je za zivota
Aurora Borealis

#1261 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Aurora Borealis »

Potreban Ruby on Rails developer. Ako znate nekoga, share dalje:

http://www.posao.ba/#!employer/profile; ... ;job=77672
shae_ba

#1262 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by shae_ba »

Pozdrav,
Ima li igdje ikakvog posla da se radi, od kako je sezona počela, i ja sam počeo sa traženjem posla, ali sve se završi na obećanjima. Ima li neko da preporuči neku firmu gdje bi se mogao obratit za posao. Imam petočlanu porodicu u kojoj niko ne radi i bez živimo bez ikakvog primanja. Radio bi bilo kakav pošten posao.
Unaprijed vam hvala.
kritichar

#1263 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by kritichar »

Samir6 wrote:Ne znam jesam li na pravom mjestu,ali imam samo jedno pitanje.Ako Bog da planiram upisati geologiju,krajem juna mi je prijemni.Pretpostavljam da ste vi malo vise upoznati sa trzistem rada,pa ako mi moze bilo ko reci kakva je bucucnost,pronalazak zaposljenja i sl.Hvala unaprijed.
i šta bi?
thea

#1264 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by thea »

Trazim posao fizioterapeuta. Bilo kakve informacije, poznanstvo.
Zox

#1265 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Zox »

Ima li neko da dobro piše na engleskom a da je free lance ili nešto slično pa da bi mu dobro došlo sat i po-dva sata posla dnevno od kuće? Javiti na PP pliz.
memo23

#1266 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by memo23 »

Gledam ove oglase na posao.ba,

pa ima li ijedan oglas da se ne traži minimalno 2 do 5 godina radnog iskustva :roll: ?

Ispade da ne postoje ljudi koji su tek faks završili, ili ljudi koji nisu radili u struci duže od godinu?

To je baš glupo...

Da li se isplati prijavljivati na te oglase npr. kada imam više škole nego BSc tj. kad imam Master, da li mi taj master išta može pomoći, naravno bi volio da dobijem nekih od tih poslova, da se razumijemo :D )
alkalna_baterija

#1267 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by alkalna_baterija »

Tražim neki posao preko ljeta, jest da kasnim, ali tek se fakulteta kutarisala. :D

Govorim engleNski, :D C1 nivo, njemački tu i tamo, recimo A2, rad na računaru, ono standardno, Office, pomalo Sony Vegas (učim se, ali znam neke osnove)... :roll: S matematikom odlična, s hemijom još bolja. Dobro se snalazim i s djecom, odgojila sam do sad barem četvero. A ni neka fizikala nije belaj, samo da se radi i plati (nešto mi izletilo, ne mogu propustit, hitno mi je :D ) Slobodna svaki dan po cijeli dan do 20. augusta. Jedino ne bih konobarisala, nije do mene, nego mi čo'jk ne da. :D Za većinu prijedloga i ponuda otvorena. :D
nekokorisnickoime

#1268 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by nekokorisnickoime »

Pozdrav za sve, ukoliko ima neko zainteresovan za volontiranje nek mi se javi..bice i placeno volontiranje, kanc.je posao u pitanju..3 sedmice pa cemo dalje vidjeti..
nekokorisnickoime

#1269 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by nekokorisnickoime »

Pozz, jesi nasao posao? Bi li volontirao?

shae_ba wrote:Pozdrav,
Ima li igdje ikakvog posla da se radi, od kako je sezona počela, i ja sam počeo sa traženjem posla, ali sve se završi na obećanjima. Ima li neko da preporuči neku firmu gdje bi se mogao obratit za posao. Imam petočlanu porodicu u kojoj niko ne radi i bez živimo bez ikakvog primanja. Radio bi bilo kakav pošten posao.
Unaprijed vam hvala.
thea

#1270 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by thea »

nikad ne volontiraj dzaba ako nije karitas.

svaki rad se treba platiti, nema veze sto je praksa, ako je student a neko vam 1 mjesec radi, bar ga plati 100KM.
napravi potvrdu sta je obavljao.
shae_ba

#1271 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by shae_ba »

nekokorisnickoime wrote:Pozz, jesi nasao posao? Bi li volontirao?

shae_ba wrote:Pozdrav,
Unaprijed vam hvala.
Nisam jos nasao posao, dobio sam neke prijedloge od 2 osobe sa foruma, hvala im od srca, pa cu pokušat.
A bi volontirao, poslao sam ti privatnu poruku.
prog321

#1272 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by prog321 »

Treba mi web developer sa radnim iskustvom u Plesku, i SQL bazom podataka.
Posebno je potrebno iskustvo sa Google web optimizacijom. Web catching.. Web rating.. i slicno.
Radi se o vec postojecoj web stranici koja ima ogromnu databazu.
Potrebno je uraditi nekoliko strukturalnih popravki i debug'ovanja.

Ako ste zainteresovani za dodatnu zaradu, hitno mi se javite.
Ja placam dobro, brzo i tacno.
Melanholik

#1273 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Melanholik »

memo23 wrote:Gledam ove oglase na posao.ba,

pa ima li ijedan oglas da se ne traži minimalno 2 do 5 godina radnog iskustva :roll: ?

Ispade da ne postoje ljudi koji su tek faks završili, ili ljudi koji nisu radili u struci duže od godinu?

To je baš glupo...

Da li se isplati prijavljivati na te oglase npr. kada imam više škole nego BSc tj. kad imam Master, da li mi taj master išta može pomoći, naravno bi volio da dobijem nekih od tih poslova, da se razumijemo :D )
isplati se.
Matrix_86

#1274 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Matrix_86 »

....
ćiribiribela

#1275 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ćiribiribela »

Post Reply