Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Loulou

#1251 Re: Federalna televizija

Post by Loulou »

Ono je meni ličilo na "Doš'o ja da se ispričam sa svojim starim jaranom i zovn'o svoju televiziju da to snimi".
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1252 Re: Federalna televizija

Post by plain vanilla »

niste valjda gledali? :?
sheilak

#1253 Re: Federalna televizija

Post by sheilak »

uhvatila sam ih na snijeznoj idili, kako hodaju snegom zavejanom Baščaršijom. Pod kišobranom. Jesu li negdje svratili nakon toga, je li se šta popilo, pojelo, ne bih ti znala reci.
StupskaBitanga

#1254 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

sheilak wrote:uhvatila sam ih na snijeznoj idili, kako hodaju snegom zavejanom Baščaršijom. Pod kišobranom. Jesu li negdje svratili nakon toga, je li se šta popilo, pojelo, ne bih ti znala reci.
imaju slike već tog serneka na prethodnim stranama
cyprus

#1255 Re: Federalna televizija

Post by cyprus »

sheilak wrote:uhvatila sam ih na snijeznoj idili, kako hodaju snegom zavejanom Baščaršijom. Pod kišobranom. Jesu li negdje svratili nakon toga, je li se šta popilo, pojelo, ne bih ti znala reci.
Meščini pala rakija u biblioteci... al nisam siguran :D
sheilak

#1256 Re: Federalna televizija

Post by sheilak »

StupskaBitanga wrote:
imaju slike već tog serneka na prethodnim stranama
ah, to je bilo prije šetnje. jedno je dakle vodilo ka drugom :D
van Basten

#1257 Re: Federalna televizija

Post by van Basten »

negledljivo... jedva sam čekao da krene top gear na hrt2 pa da preglasamo u kući one koji su htjeli gledati ovaj khm specijal i prebacimo kanal
StupskaBitanga

#1258 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

zar to neko gleda i jedva čeka da vidi?
budva

#1259 Re: Federalna televizija

Post by budva »

na sve je licilo samo ne na intervju :x
Richard Wagner

#1260 Re: Federalna televizija

Post by Richard Wagner »

60 minuta :lol: :lol: :lol:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1261 Re: Federalna televizija

Post by Admir_1984 »

a da je recimo umjesto bregovica bio bono vox i da su tako shetali gradom i pricali kakvi bi onda komentari bili? dal bi se onda postavljale slike vazelina i slicne stvari :roll: ili naprimjer sa Vikicem, Divjakom, jel bi onda bilo mahalsko sijelo, il sta ja znam, ne kontam :roll:

poceli su u 60min lutati sa programom, žepa, vikic, bregovic, peto, deseto....

covjek odrzava koncert, valjda ftv sponzor medijski i logicno da se vodaju medjusobno, isto kao hayat/pink kada je brena odrzavala koncert ili neko drugi. normalna stvar

boli mene neka stvar za bregovicem, al po komentarima kao da je bio intevju sa kusturica nemanjom ili karajlic neletom :roll: il je za vas bregovic dozivotni neprijatelj sarajeva :roll:
Ripicipi

#1262 Re: Federalna televizija

Post by Ripicipi »

Admir_1984 wrote:a da je recimo umjesto bregovica bio bono vox i da su tako shetali gradom i pricali kakvi bi onda komentari bili? dal bi se onda postavljale slike vazelina i slicne stvari :roll: ili naprimjer sa Vikicem, Divjakom, jel bi onda bilo mahalsko sijelo, il sta ja znam, ne kontam :roll:

covjek odrzava koncert, valjda ftv sponzor medijski i logicno da se vodaju medjusobno, isto kao hayat/pink kada je brena odrzavala koncert ili neko drugi. normalna stvar

boli mene neka stvar za bregovicem, al po komentarima kao da je bio intevju sa kusturica nemanjom ili karajlic neletom :roll: il je za vas bregovic dozivotni neprijatelj sarajeva :roll:
Ma pusti ba, oni su ocekivali pitanja tipa "priznajes li ti genocid", "ko je za tebe Dodik "sto nisi branio Sarajevo" itd...
:roll:

Jebe mi se za Bregovica, ali sta ste ocekivali od tog intervjua?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1263 Re: Federalna televizija

Post by plain vanilla »

Admir_1984 wrote:a da je recimo umjesto bregovica bio bono vox i da su tako shetali gradom i pricali kakvi bi onda komentari bili? dal bi se onda postavljale slike vazelina i slicne stvari :roll: ili naprimjer sa Vikicem, Divjakom, jel bi onda bilo mahalsko sijelo, il sta ja znam, ne kontam :roll:

ma jasta, bregovic i bono u 5 deka :roll:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1264 Re: Federalna televizija

Post by Admir_1984 »

plain vanilla wrote:

jel problem u bregovicu il je problem u nacinu vodjenja "price", intervjua il sta je vec bilo, to ne kontam :roll: bukvalno shvatas to za Voxa
Chuckie

#1265 Federalna televizija

Post by Chuckie »

plain vanilla wrote:

:D isti je to klinac, čuvali ovce skupa.

Sent from my iPhone using Tapatalk
goibos

#1266 Re: Federalna televizija

Post by goibos »

jedno 80% vas što sad po pljujete po Bregoviću sluša Cecu dok to tipka ili je bilo na koncertu Bijelog dugmeta (ovog poslijeratnog)

Sarajevo je i prije rata bilo malo za Bregu, jebe se njega za balkan, ima stanove po Parizu i šta ja znam gdje a vi sebi dajete za pravo da serete po njemu... isto tako ste srali po Anđelini a sad je dižete u nebo...

U stvari, nikakve razlike između vas i srba koji sad pljuju po Angelini i koji su pljuvali po Merlinu (a Brega je za Merlina izmislio muziku, realno)

Nisam fan ni Bregovića, ni Bijelog dugmeta nego me nervira što razni klošari sebi daju za pravo da seru po svemu i svačemu, najčešće iz ljubomore. Po rođenom bratu bi pljuvali čim vidite da ima više od vas

i za vašu informaciju, Bregovićev honorar za ovaj koncert je NULA ( 0 )

a priče da je Brega četnik, ne vrijedi komentarisati uopšte
stochar

#1267 Re: Federalna televizija

Post by stochar »

goibos wrote:jedno 80% vas što sad po pljujete po Bregoviću sluša Cecu dok to tipka ili je bilo na koncertu Bijelog dugmeta (ovog poslijeratnog)

Sarajevo je i prije rata bilo malo za Bregu, jebe se njega za balkan, ima stanove po Parizu i šta ja znam gdje a vi sebi dajete za pravo da serete po njemu... isto tako ste srali po Anđelini a sad je dižete u nebo...

U stvari, nikakve razlike između vas i srba koji sad pljuju po Angelini i koji su pljuvali po Merlinu (a Brega je za Merlina izmislio muziku, realno)

Nisam fan ni Bregovića, ni Bijelog dugmeta nego me nervira što razni klošari sebi daju za pravo da seru po svemu i svačemu, najčešće iz ljubomore. Po rođenom bratu bi pljuvali čim vidite da ima više od vas

ma ja, Brega pjeva za DŽ a svi koji se usude reći da je car go i da se emisija koja se do jucer bavila raskrinkavanjem teskih krivicnih djela pretvorila u vodvilj garant je glup zbog toga i slusa Cecu dok to tipka. hahaha, sve FGR...

da je četnik - nije, i ja kazem da je to glupa primjedba. da je genijalac - jeste, jer zaista moras biti genijalac da prvo pokrades pola evropske muzike, upakjues je u balkanski etno i prodas milionima Jugoslovena, pa onda prepakujes i istu tu muziku prodas milionima evropljana. pa onda da napravis alum folk muzike sa dzejom, darom bubamarom i ostalim folkerima, i to onda prodas kao urbano. za mene je to fakat genijalno.

ovdje se opet ne radi toliko o Bregi, koliko o cinjenici da je intervju u 60 minuta napravljen u stilu tinejdzerice koja intervjuise Justina Biebera i poskakuje od srece, i da je taj intervju za nase pare napravio lik koji je svojevremeno pljuvao po Bregi, spominjao ga u kontekstu nacionalisticke ceremonije na kojoj su samo nedostajali Karadzic i Mladic... oni su toliko privatizovali FTV koju svi mi placamo, da je sad kritikovanje toga postalo kao da ja sad kritikujem neciju fasadu koju je od svojih para napravio. e pa nije! od javnog servisa su napravili privatnu prciju!

jes' off, ali moram se grohotom nasmijati na tvrdnju da Brega pjeva bez financijske koristi... hahahahahahahahahahahahahahahah kad to mozes prodati narodu, onda fakat mozes sve...
Last edited by stochar on 21/02/2012 09:02, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1268 Re: Federalna televizija

Post by ultima_palabra »

Jebo Bregu... a i Bakira i Federalnu uostalom :)
goibos

#1269 Re: Federalna televizija

Post by goibos »

stochar wrote: jes' off, ali moram se grohotom nasmijati na tvrdnju da Brega pjeva bez financijske koristi... hahahahahahahahahahahahahahahah kad to mozes prodati narodu, onda fakat mozes sve...
i meni je bilo čudno ali... evo tok pregovora, nema razloga da ne vjerujem Jashi da je bilo tako

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1341 ... nd-zajedno
stochar

#1270 Re: Federalna televizija

Post by stochar »

goibos wrote:
stochar wrote: jes' off, ali moram se grohotom nasmijati na tvrdnju da Brega pjeva bez financijske koristi... hahahahahahahahahahahahahahahah kad to mozes prodati narodu, onda fakat mozes sve...
i meni je bilo čudno ali... evo tok pregovora, nema razloga da ne vjerujem Jashi da je bilo tako

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1341 ... nd-zajedno
sve ce to objektivna sarajevska publika nagraditi...
van Basten

#1271 Re: Federalna televizija

Post by van Basten »

stochar wrote:
ovdje se opet ne radi toliko o Bregi, koliko o cinjenici da je intervju u 60 minuta napravljen u stilu tinejdzerice koja intervjuise Justina Biebera i poskakuje od srece, i da je taj intervju za nase pare napravio lik koji je svojevremeno pljuvao po Bregi, spominjao ga u kontekstu nacionalisticke ceremonije na kojoj su samo nedostajali Karadzic i Mladic... oni su toliko privatizovali FTV koju svi mi placamo, da je sad kritikovanje toga postalo kao da ja sad kritikujem neciju fasadu koju je od svojih para napravio. e pa nije! od javnog servisa su napravili privatnu prciju!
:thumbup: eh, ovo je poenat cijele priče... zato sam i napisao da je bilo negledljivo... Brega je tu sporedna uloga i činjenica koliko sam slušao Bijelo dugme (a jesam), da li sam bio na reuinon im koncertu (jesam i to) ili Breginom solo (jesam vala i to), ne mjenja činjenicu da je onaj sinoćnji intervju obično novinarsko smeće.
miop

#1272 Re: Federalna televizija

Post by miop »

potres_mozga wrote:

Ma pusti ba, oni su ocekivali pitanja tipa "priznajes li ti genocid", "ko je za tebe Dodik "sto nisi branio Sarajevo" itd...
:roll:

Jebe mi se za Bregovica, ali sta ste ocekivali od tog intervjua?
60 MINUTA

Najgledaniji politički magazin u BiH.

Svakog ponedjeljka u 20:05.
Urednik je Bakir Hadžiomerović.

Komentari i reakcije
[email protected]
Kakve veze ima Brega i POLITIČKI MAGAZIN??
dezurni_ucenik

#1273 Re: Federalna televizija

Post by dezurni_ucenik »

goibos wrote:jedno 80% vas što sad po pljujete po Bregoviću sluša Cecu dok to tipka ili je bilo na koncertu Bijelog dugmeta (ovog poslijeratnog)

Tekst napisan u stilu tipicog bosnje.Jer cim krenes sa pljuvanjem odmah krenu ovi stupidni komentari kako smo svi ljubomorni.Prezirem Bregu jer realno muzika mu je SELJOBERSKA i realno Bijelo Dugme je muzika kojim su seljacinama prilagodili rock muziku.Ono sto je za respekt je taj da je uspio prodati balkansku maglu (tacnije plagirati),svijetu.Ali i to pokazuje koliko je ovaj citav svijet otisao u ku...c.

A Bakir.Sta reci? :sad: .Zao mi je njegove karijere.Bio je odlican ali jebo politicki magazin koji zakupljuje pleh muzicar.
dječak sa šibicama

#1274 Re: Federalna televizija

Post by dječak sa šibicama »

Drago mi je sto se javio kontra stav :) jer ovo nekakvo "pod moranje" pljuvanje Bregovica i slicnih mi je postalo odvratno... mjerna jedinica patriotizma, kolicina pljuvacke upucena u pravcu nekadasnjih sarajlija koji su pobjegli :-)

Najsmjesnije mi je kad po njima opletu sarajlije iz Minhena ili Beca :-) ili jos bolje, "sarajlije".

Ja licno nista ne zamjeram ni Kusturici ni Karajlicu, otisli ljudi svojim putem, sretan im put. Zenit je jednom prilikom dao najbolji odgovor na to pitanje, ne direktno naravno jer bi onda i njega nazvali cetnikom :-) u smislu, ne znam zasto bi bili bolji da su ostali i sta ih je uopste obavezivalo. Ili sto bi rekao Gljiva, komandant umjetnicke cete prvi zbrisao u Minhen, ali on je dobar jer je napisao pjesmu o Aliji :-)

Ali Bregovic je neka druga prica, na stranu sada ovi sto Bregovica ne vole "jer je cetnik", on je ispao veliki licemjer. To je ono sto ne volim kod Bregovica, i sto mi se ne dopada kad mu se uvlace u dupe Bakir i tako to.

Kao pa sta hocete sta sam ja mogao uciniti dok je bio rat, ja sam samo gledao da spasim glavu, ja nisam politicar niti vojnik bla bla, ali medjutim prvi NATO avioni tek sto su upalili motore u Avianu, Bregovic je odrzao koncert podrske napacenom srbijanskom narodu u Solunu.

Mislim, smijesno. Nije cetnik, on je puno gore od toga, licemjer. Po meni ista fela kao i Dino Merlin ili bivsi ministar kulture kantona Sarajevo. Karakter nula. Mijenjaju dresove svako jutro kad se probude.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1275 Re: Federalna televizija

Post by KatarinaKosaca »

Na stranu Bregović, ko ga sluša, a ko ne, ko ga voli a ko ne. Intervju je novinarsko smeće, jer smo slušali uglavnom Bakirove seminare i više je govorio od onoga kojeg je intervjuisao..
Post Reply