Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ghost_Rider_XXX

#1251 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ghost_Rider_XXX »

Svemirco wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja ih molim da uvedu uslugu SuperTV+telefonija, bez interneta.
Ne znam u čemu je problem da se to odradi?!
Jesil ti ozbiljan? Kako ćeš imati ipteleviziju bez interneta?
Pa odtud u računu nadoknada za pristup xdsl infrastrukturi, tih famoznih 8 KM. Korisnici paketa IP TV+IP telefonija dobiju modem, stb i IP telefon ali ne i username/password da se mogu povezati na internet. Comprende?
Ma comprende, do mene, ja sam sasvim naopako protumačio što je čo'ek rekao.
chuchumbamayumbe

#1252 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Ghost_Rider_XXX wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja ih molim da uvedu uslugu SuperTV+telefonija, bez interneta.
Siguran sam da se može softverski onemogućiti pristup internetu, a da SuperTV i telefon rade bez problema, pa makar to bio i VOIP telefon. Vjerovatno ima neka caka vezano za strategiju LoL-a, profit, itd...
Keva penzioner, ne zna ona šta je internet :D , ali telefon itekako zna koristiti, a bogami i TV.
Osevapili bi se, a i da je skinem sa Telemacha i BH Telecoma, radije ću vama pare davati. :)
Ghost_Rider_XXX

#1253 Re: Logosoft ALL ABOUT

chuchumbamayumbe wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:
Siguran sam da se može softverski onemogućiti pristup internetu, a da SuperTV i telefon rade bez problema, pa makar to bio i VOIP telefon. Vjerovatno ima neka caka vezano za strategiju LoL-a, profit, itd...
Keva penzioner, ne zna ona šta je internet :D , ali telefon itekako zna koristiti, a bogami i TV.
Osevapili bi se, a i da je skinem sa Telemacha i BH Telecoma, radije ću vama pare davati. :)
Jašta nego može, nego sam ja nešto sasvim drugo skonto, do mene.
chuchumbamayumbe

#1254 Re: Logosoft ALL ABOUT

Bio bi red da nekada u toku ove godine LoL podijeli po 2-3 gigabajtne pločice rama...fakat bi bio red.
8-)
chuchumbamayumbe

#1255 Re: Logosoft ALL ABOUT

Lud i ponosan wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Bio bi red da nekada u toku ove godine LoL podijeli po 2-3 gigabajtne pločice rama...fakat bi bio red.
8-)
Ne treba meni, imam vec 3gb. :D
Imam i ja 6, nije da se hvalim... 8-) :D
karanana

#1256 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

pa znaci taj novi stb mi ne bi preporucili da zamjenim ovu 110ku da imam ove hd kanale i facetv?
Illmatic

#1257 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Illmatic »

eh ovako brzina na torrentima stvarno radi uvijek na maximali skoro, al evo skoro svako vece od kako su povecali brzinu youtube los, bilo koja stranica druga gdje loadam video takodje losa! apsolutno se osjeti pad brzine i to poprilicno tezak, cim se ljudi vrate sa posla tj predvece, kad je meni najvise potreban net, jer i ja radim do 18h.

jel jos neko ima istih problema???, dakle da sem torrenta u biti nista drugo ne radi kako treba kad je "spica"???
moram napomenuti da mi je prije nove godine u bilo koje doba brzina bila ista.
iceman2010

#1258 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Ghost_Rider_XXX wrote:
IPTV nema nikakve veze sa Internetom. Mozda do zabune dolazi zbog ovog IP, ali to nema nikakve veze sa Internetom.
Svemirco

#1259 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Svemirco »

iceman2010 wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:
IPTV nema nikakve veze sa Internetom. Mozda do zabune dolazi zbog ovog IP, ali to nema nikakve veze sa Internetom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ghost_Rider_XXX

#1260 Re: Logosoft ALL ABOUT

iceman2010 wrote:IPTV nema nikakve veze sa Internetom. Mozda do zabune dolazi zbog ovog IP, ali to nema nikakve veze sa Internetom.
Naravno, akronim IPTV ne znači Internet Protocol television, nego se signal prenosi preko gasnih instalacija. Jedini problem je momentalno poskupljenje plina. :lol:
iceman2010

#1261 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Ghost_Rider_XXX wrote:
iceman2010 wrote:IPTV nema nikakve veze sa Internetom. Mozda do zabune dolazi zbog ovog IP, ali to nema nikakve veze sa Internetom.
Naravno, akronim IPTV ne znači Internet Protocol television, nego se signal prenosi preko gasnih instalacija. Jedini problem je momentalno poskupljenje plina. :lol:
Nema potrebe za sarkazam. Da to znaci akronim IPTV, ali nema veze sa Internetom. On koristi Internet protokol, ali ne i Intrernet za transport MPEG signala. Radi se o zatvorenom sistemu koji nema veze sa Internetom kao "globalnim selom". Provajder moze da nudi IPTV u svom izolovanom sistemu a da uopste nema izlaz na Internet.

@Svemirco i Ghost_Rider_XXX

Prvo malo citajte i obrazujte se pa se onda smijte. Jer ko se zadni smije........

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Svemirco

#1262 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Svemirco »

iceman2010 wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:
Nema potrebe za sarkazam. Da to znaci akronim IPTV, ali nema veze sa Internetom. On koristi Internet protokol, ali ne i Intrernet za transport MPEG signala. Radi se o zatvorenom sistemu koji nema veze sa Internetom kao "globalnim selom". Provajder moze da nudi IPTV u svom izolovanom sistemu a da uopste nema izlaz na Internet.

@Svemirco i Ghost_Rider_XXX

Prvo malo citajte i obrazujte se pa se onda smijte. Jer ko se zadni smije........

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti si toliko jadan i ograničen u svom znanju i poimanju da na tebe neću više trošiti ni smajlije. ako se iko treba informisati to si ti. Ajdzdravo.
neo7

#1263 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

HAHAH..fakat ne vjerujem da ima ovakvih strucnjaka :D Pa kod mene komsija koristi mojaTV phone, nema neta...sta mislis kako mu radi ? HAHAHA...oj svasta procitat ovde :D
iceman2010

#1264 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Svemirco wrote:
Ti si toliko jadan i ograničen u svom znanju i poimanju da na tebe neću više trošiti ni smajlije. ako se iko treba informisati to si ti. Ajdzdravo.
Pusti se supljih i ispraznih floskula nego dokazi suprotno. Evo ja tvrdim da ti uopste ne treba Internet i da uslugu IPTV mozes nuditi a da uopste nemas izlaz na Internet.
IPTV is typically
supplied by a service provider using a closed network infrastructure. This
closed network approach is in competition with the delivery of TV content
over the public Internet
, called Internet Television. In businesses, IPTV may
be used to deliver television content over corporate LANs.

Znaci TV preko Interneta se zove Internet Television, a ne IPTV. Haj vozdra idi citaj malo. Mozda se sljedeci put razmisliti dvaput prije nego komentarises nesto o cemu nemas pojima.
ElRe

#1265 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ElRe »

MojaWeb TV je televizija preko Interneta, MojaTV je IPTV.
coolkid

#1266 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Od kada su povecali brzinu internet je katastrofa.Za otvaranje stranica na GOOGLE i YOU TUBE trba mu "godina".Treba li da ih zovem ili je nesto do mene.
zilog

#1267 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

coolkid wrote:Od kada su povecali brzinu internet je katastrofa.Za otvaranje stranica na GOOGLE i YOU TUBE trba mu "godina".Treba li da ih zovem ili je nesto do mene.
Do tebe.

Otvori video na YouTube, desni klik na njega, testiraj brzinu i pogledaj sta ti pise.
TRANCE

#1268 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

zilog wrote:
coolkid wrote:Od kada su povecali brzinu internet je katastrofa.Za otvaranje stranica na GOOGLE i YOU TUBE trba mu "godina".Treba li da ih zovem ili je nesto do mene.
Do tebe.

Otvori video na YouTube, desni klik na njega, testiraj brzinu i pogledaj sta ti pise.
Meni je također youtube znatno sporiji u popodnevnim satima u odnosu na večernje kada fura punom brzinom. Popodne je brzina na youtube 2000-4000 kbps, dok je naveče puna za omega paket od 16000-17000. Je li i kod ostalih sličan slučaj?
KPNCTNJAH

#1269 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Image
zilog

#1270 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Sta ti pise na ekranu prije tog?
KPNCTNJAH

#1271 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Image
Miner

#1272 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miner »

Zna li iko zašto već danima nema tona na Minimaxu, dijete mi se zabrinulo a i ja uz njega, ponestaje mi DVDova sa crtićima? :-)
lider

#1273 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Miner wrote:Zna li iko zašto već danima nema tona na Minimaxu, dijete mi se zabrinulo a i ja uz njega, ponestaje mi DVDova sa crtićima? :-)
Pritisni zeleno dugme na daljinskom, pa audio, i uključi srpski ili koji vec jezik ima
Qler

#1274 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Je li samo do mene ili se svima gubi boja na tvsa? Slika bude kao da je losa antena...
chuchumbamayumbe

#1275 Re: Logosoft ALL ABOUT

Qler wrote:Je li samo do mene ili se svima gubi boja na tvsa? Slika bude kao da je losa antena...
i kod mene je ista situacija, ima nekoliko dana...
Post Reply