Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
akcid

#1251 Re: Al Jazeera Balkans

Post by akcid »

kemalba wrote:Al Jazeera Network je najavila skoro otvaranje novog televizijskog kanala, Al Jazeera Balkan, koji će emitovati vijesti i aktuelna zbivanja za gledaoce u regiji na lokalnim jezicima, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru. Osim zemaljskog emitovanja u Bosni i Hercegovini, Al Jazeera Balkan će biti dostupna na glavnim kablovskim operaterima u regiji kao i na satelitu i trebala bi krenuti sa emitovanjem krajem 2011. godine. Nastavljajući tradiciju Al Jazeerinog nezavisnog novinarstva, Al Jazeera Balkan će gledaocima ove regije biti ključni izvor međunarodnih i regionalnih vijesti. Al Jazeera Balkan također će koristiti postojeće resurse i materijale s Al Jazeerinih kanala na arapskom i engleskom jeziku. Sa svojih 65 međunarodnih ureda Al Jazeera posjeduje jedan od najvećih izvora informacija u svijetu.

Očekivao sam od ovako organizirane i finansijski moćne TV stanice da mnogo više donosi i gledaocima daje informacije "uživo", da reporterima i javljanjima "s lica mjesta" gledaocu pruži vjerodostojnu i ažurnu informaciju, da njeni novinari reporteri budu prvi, i da s takvim načinom izvještavanja bude sadržajnija, naročito imajući u obziru činjenicu da tehnički mogu pokriti kompletno balkansko područje, ali i šire, Evropu, USA, Daleki Istok itd. Očekivao sam da svako malo izlaze sa brzim najznačajnijim vijestima na nekoliko minuta, npr.

Gledaocima s Balkana mogu biti zanimljive emisije o našim ljudima u dijaspori i događajima u njihovim životnim sredinama, o političkim, kulturnim i socijalnim vezama s domovinom, itd.

Vijesti koje Al Jazeera Balkan danas daje svojim gledaocima su iste kakve oni dobijaju i od drugih TV stanica. Nikakvih ekskluzivnosti nema, nema "top-tema"... Čak se neke bolje informacije mogu naći na internet portalima, nego što ih tim profesionalnih novinara sa AJ daje gledaocima. I ako bude izuzetaka, rijetki su :(

Jednom rječju, nisam zadovoljan kvalitetom Al Jazeera Balkan. Mene pretjerano ne zanimaju istorijski dokumentarci, posebno oni koji vrše ideološku promociju religija, imam takve sadržaje na drugim kanalima, zanimaju me dnevno-političke i slične aktuelne teme iz moje okoline, upravo sa Balkana. Volio bih pogledati kako žive Makedonci, koje su najznačajniji događaji kod Crnogoraca, u Sloveniji, pa i u Rumuniji, Moldaviji, itd. A toga i takvih tema - nema.
momčina

#1252 Re: Al Jazeera Balkans

Post by momčina »

Ako ti se ne svidja AlJazeera, imaš druge TV stanice... Uprati farmu i velikog brata. Svidjeće ti se...
Lakat Jebić

#1253 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Lakat Jebić »

IgiPop wrote:Na AJB se vrti reklama o konferenciji povodom onog dobrog serijala Rijekama ka zapadu. Zna li neko je li to otvorenog ili zatvorenog tipa? Moze li doci bilo ko?
sto ne bi mogao. sutra od 2 je izlozba, promocija DVD-a, ne znam u koliko je ova, kako je nazvase konferencija, isplatilo bi se otic
archi_a

#1254 Re: Al Jazeera Balkans

Post by archi_a »

akcid wrote:
kemalba wrote:Al Jazeera Network je najavila skoro otvaranje novog televizijskog kanala, Al Jazeera Balkan, koji će emitovati vijesti i aktuelna zbivanja za gledaoce u regiji na lokalnim jezicima, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru. Osim zemaljskog emitovanja u Bosni i Hercegovini, Al Jazeera Balkan će biti dostupna na glavnim kablovskim operaterima u regiji kao i na satelitu i trebala bi krenuti sa emitovanjem krajem 2011. godine. Nastavljajući tradiciju Al Jazeerinog nezavisnog novinarstva, Al Jazeera Balkan će gledaocima ove regije biti ključni izvor međunarodnih i regionalnih vijesti. Al Jazeera Balkan također će koristiti postojeće resurse i materijale s Al Jazeerinih kanala na arapskom i engleskom jeziku. Sa svojih 65 međunarodnih ureda Al Jazeera posjeduje jedan od najvećih izvora informacija u svijetu.

Očekivao sam od ovako organizirane i finansijski moćne TV stanice da mnogo više donosi i gledaocima daje informacije "uživo", da reporterima i javljanjima "s lica mjesta" gledaocu pruži vjerodostojnu i ažurnu informaciju, da njeni novinari reporteri budu prvi, i da s takvim načinom izvještavanja bude sadržajnija, naročito imajući u obziru činjenicu da tehnički mogu pokriti kompletno balkansko područje, ali i šire, Evropu, USA, Daleki Istok itd. Očekivao sam da svako malo izlaze sa brzim najznačajnijim vijestima na nekoliko minuta, npr.

Gledaocima s Balkana mogu biti zanimljive emisije o našim ljudima u dijaspori i događajima u njihovim životnim sredinama, o političkim, kulturnim i socijalnim vezama s domovinom, itd.

Vijesti koje Al Jazeera Balkan danas daje svojim gledaocima su iste kakve oni dobijaju i od drugih TV stanica. Nikakvih ekskluzivnosti nema, nema "top-tema"... Čak se neke bolje informacije mogu naći na internet portalima, nego što ih tim profesionalnih novinara sa AJ daje gledaocima. I ako bude izuzetaka, rijetki su :(

Jednom rječju, nisam zadovoljan kvalitetom Al Jazeera Balkan. Mene pretjerano ne zanimaju istorijski dokumentarci, posebno oni koji vrše ideološku promociju religija, imam takve sadržaje na drugim kanalima, zanimaju me dnevno-političke i slične aktuelne teme iz moje okoline, upravo sa Balkana. Volio bih pogledati kako žive Makedonci, koje su najznačajniji događaji kod Crnogoraca, u Sloveniji, pa i u Rumuniji, Moldaviji, itd. A toga i takvih tema - nema.
Ti i ja onda sigurno ne gledamo istu Aljazeeru Balkans :-D
akcid

#1255 Re: Al Jazeera Balkans

Post by akcid »

archi_a wrote:Ti i ja onda sigurno ne gledamo istu Aljazeeru Balkans :-D
Gledamo, ali je ne gledamo istim "očima", i shvatamo je drugačije :-)
archi_a

#1256 Re: Al Jazeera Balkans

Post by archi_a »

akcid wrote:
Pa kad vec navlacis, upravo to.... Nego, ne htjedoh da te uvrijedim :-)
IgiPop

#1257 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

archi_a wrote:
akcid wrote:
Pa kad vec navlacis, upravo to.... Nego, ne htjedoh da te uvrijedim :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LeonardoAC

#1258 Re: Al Jazeera Balkans

Post by LeonardoAC »

sto se ovaj mali Nuhanovic provali informacijom da je Lukomir uvrsten na UNESCOvu listu svjetske bastine... :D

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk HD
eman

#1259 Re: Al Jazeera Balkans

Post by eman »

LeonardoAC wrote:sto se ovaj mali Nuhanovic provali informacijom da je Lukomir uvrsten na UNESCOvu listu svjetske bastine... :D

A kao da prosjecan gledalac zna da nije?
LeonardoAC

#1260 Re: Al Jazeera Balkans

Post by LeonardoAC »

eman wrote:
LeonardoAC wrote:sto se ovaj mali Nuhanovic provali informacijom da je Lukomir uvrsten na UNESCOvu listu svjetske bastine... :D

A kao da prosjecan gledalac zna da nije?
zar je AJB za prosjecnog gledaoca ? :D
mali je dobar novinar, samo kazem da info nazalost nije tacna...cemu ljutnja ?

eman

#1261 Re: Al Jazeera Balkans

Post by eman »

Pa ne znam,kolika je gledanost AJB?
johntra

#1262 Re: Al Jazeera Balkans

Post by johntra »

LeonardoAC wrote:
nije ono vidjelo novinara na mapi...
Nero Histrion

#1263 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Nero Histrion »

johntra wrote:
LeonardoAC wrote:

Ovom mladom novinaru nista ne fali, :? sta vam je ljudi?!?! Nuhanovic i Jakov Avram :thumbup:.
kojeime

#1264 Re: Al Jazeera Balkans

Post by kojeime »

momčina wrote:Ako ti se ne svidja AlJazeera, imaš druge TV stanice... Uprati farmu i velikog brata. Svidjeće ti se...
Ispade AJ nedodrirljiva svetinja...
LeonardoAC

#1265 Re: Al Jazeera Balkans

Post by LeonardoAC »

Nero Histrion wrote:
johntra wrote:
LeonardoAC wrote:

Ovom mladom novinaru nista ne fali, :? sta vam je ljudi?!?! Nuhanovic i Jakov Avram :thumbup:.
pa jest lik ok skroz... nuhanovic, marko sto vodi biznis magazin, avram, rondic... prva liga. meni je malo glup fazon odjavljivanja priloga kad se novinar predstavi i onda onako glumacki... Al Dzeziraaaaa Saarajevoooo :D ne znam koji je fazon sa tim mozda da izazove neko strahopostovanje sta li :D

Nero Histrion

#1266 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Nero Histrion »

LeonardoAC wrote: pa jest lik ok skroz... nuhanovic, marko sto vodi biznis magazin, avram, rondic... prva liga. meni je malo glup fazon odjavljivanja priloga kad se novinar predstavi i onda onako glumacki... Al Dzeziraaaaa Saarajevoooo :D ne znam koji je fazon sa tim mozda da izazove neko strahopostovanje sta li :D

Na isti ili slican nacin odjavu sa terena rade i novinari CNN-a, BBC-a, CBC-a, CBS-a, CTV-a i td. To je standard na mnogim televizijama u svijetu. :)
kojeime

#1267 Re: Al Jazeera Balkans

Post by kojeime »

.
jasko_ba

#1268 Re: Al Jazeera Balkans

Post by jasko_ba »

Joj, ko je ova Nadina Malicbegovic?
Ne upratih ranije, al je fakat neugodno slusati i pratiti :roll:
Perla7419

#1269 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Perla7419 »

jasko_ba wrote:Joj, ko je ova Nadina Malicbegovic?
Ne upratih ranije, al je fakat neugodno slusati i pratiti :roll:
Izgleda da je Nadina najiritantnija osoba na AJ, ali meni je i Dalija tu negdje. Ja prebacim na drugi program kad se njih dvije pojave i super. Muski dio tima je OK, mada i tamo moze da se izvrsi selekcija, ali su uglavnom bolji od zenskog dijela ekipe. Program je extra, valjda ce tako i nastaviti.
todd_smith

#1270 Re: Al Jazeera Balkans

Post by todd_smith »

Daliju niko ne smije dirati
escobar__

#1271 Re: Al Jazeera Balkans

Post by escobar__ »

todd_smith wrote:Daliju niko ne smije dirati
:thumbup:
johntra

#1272 Re: Al Jazeera Balkans

Post by johntra »

Kad je ona žuta sa fonasi sa OBN-a prešla kod njih?
Kontra__

#1273 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Kontra__ »

johntra wrote:Kad je ona žuta sa fonasi sa OBN-a prešla kod njih?
Kurtisaj?! :shock:

Ako je istina, ne predvidjam dug vijek Jazeeri, jer su vec sad (najkasnije) poceli s mentalitus bosniakus i zaposljevanje preko raznoraznih veza i vezica. Mi smo stanju razjebati i takav brend kakav je ALJ. :mrgreen:
Perla7419

#1274 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Perla7419 »

escobar__ wrote:
todd_smith wrote:Daliju niko ne smije dirati
:thumbup:

Daliju ja ne bih ni dirala, ne privlaci me isti (s)pol :lol: ! Jednostavno mi se ne svidja kad cura cita vijesti i i to sam zbog toga napisala. Ne ljutite se :bih:
todd_smith

#1275 Re: Al Jazeera Balkans

Post by todd_smith »

Pa dobro zna nekada naglasavati svako slovo sa afrikatima, ali opet meni je super em izgledom em kao voditeljica
Locked