dakle i banke griješe na svoju štetu... te neće na korisničku štetu
Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1251 Re: Raiffeisen banka
mojoj kolegici se na računu pojavilo 400 maraka na banci...
i ona im govorila nije to moje oni jeste i tako mjesecima i na kraju ona ode na more
zovu je dole nije vaše
ona sada jeste... i nateži se nateži se na kraju njeno
s potvrdom da je njeno 
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#1252 Re: Raiffeisen banka
Pa dobro halalili su joj 400 KM..Black swan wrote:mojoj kolegici se na računu pojavilo 400 maraka na banci...i ona im govorila nije to moje oni jeste i tako mjesecima i na kraju ona ode na more
zovu je dole nije vaše
ona sada jeste... i nateži se nateži se na kraju njeno
s potvrdom da je njeno
A dešava se itekako, mojoj staroj se pojavilo 10 000 KM (doduše nije Raiffaisen banka), i ona kao stara škola poštenja odma u banku i prijavi to, sutradan joj skinu sa računa. Nisu joj se ni zahvalili xD. Al našli bi način da to vrate, mislim da to stoji u ugovoru onom tamo, i da ako se dese takve stvari ako podigneš keš da ti mogu odizumat pare na razne načine dok se ne obeštete. hehe
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1253 Re: Raiffeisen banka
normala da će skinuti kad pogriješe na svoju štetu
a kad se za sebe moraš boriti to je birokracija...
njima je najgore kad klošarima uplate greškom... to nestane za sekund niti imaju za šta ga ufatit

a kad se za sebe moraš boriti to je birokracija...
njima je najgore kad klošarima uplate greškom... to nestane za sekund niti imaju za šta ga ufatit
-
murof
#1254 Re: Raiffeisen banka
vjesticanametli wrote:uh trebam pomoc na elance kucam devizni od unicredita i imam samo izbor izmedu savings i checking bank acc![]()
koji trebam kliknuti......je li savings
hvala narode
nije ni unicredit neka cvjecka, kod mene je bilo problema kod uplate iz inostranstva, doduse nije bilo u pitanju elance i slicno, nego suradnja sa konkretnom firmom iz inostranstva i njihova uplata na moj devizni racun. uglavnom unicredit trazi dokaz o suradnji, tj da im posaljes racun (sto ako nisi pravni subjekt nije moguce) ili da im posaljes ugovor o djelu gdje se tacno vidi iznos koji ti se uplacuje.
sto se mene tice to bi bio opravdan nacin da svaki mjesec postoje neke visoke uplate, ali mrcvarit klijente radi neke crkavice sto treba biti uplacena jednokratno, mi je van pameti.
moj naredni korak je bio otvaranje deviznog racuna u drugoj banci koja tek na neki bas veliki iznos trazi ove dokaze
- vjesticanametli
#1255 Re: Raiffeisen banka
hvala znam i ja to ali samo privremeno mi je ovo dok ne odem u 3 banku
problem je sada sto mi elance nudi 2 opcije za povezivanje deviznog racuna a ja ne znam sta da klikne i sta je ispravno
savings i checking bank acc
savings i checking bank acc
- DuckZz
#1256 Re: Raiffeisen banka
Kolika je mjesecna naknada za vođenje Soping kartice, uzimajuci u obzir da vec imam kreditnu ?rizibizi wrote:Ja gdje god da sam kupovao 100 je minimum. Kad dignes kes sa shopping kartice onda je politika ista kao kad dizes sa kreditne. Placas 5% mjesecno i cini mi se da je godisnja kamata nekih 17-ak % nisam siguran ali sa kesom je skroz druga prica u odnosu kad kupujes robu na rate.
-
channel10
#1257 Re: Raiffeisen banka
Mogu shvatiti da mi trazi LK kad otvaram racun, ali kad zatvaram da je uzme i kopira, to ne mogu nikako. Ako sam dosao da podignem sve pare sa racuna i zatvorim racun, normalno je da mi trazi LK na uvid, ali kopirati, tu nesto ne stima. Jos uz to ne daju nikakvu potvrdu da si zatvorio racun, pa sad ti kontaj hoce li kakvoj budali naumpasti za godinu ili dvije da ti posalje cestitku sa nekim "dugovanjima".Walther wrote:vjerovatno kao dokaz da si bas TI zatvorila racun... jeste da je glupo ali ...channel10 wrote:Zasto im treba kopija LK pri zatvaranju racuna?
- DuckZz
#1258 Re: raiffeisen shopping kartica
Meni nije jasno kako ova banka ne želi barem malo krenuti u korist njihovih korisnika ?
Ako sam dobro shvatio, neko ko već posjeduje Visa kreditnu karticu u ovoj banci mora posebno dizati novu karticu kako bi kupio par stvari u nekoj radnji (mobitel,tv itd ..) umjesto da koristi već postojecu karticu .....
Ako sam dobro shvatio, neko ko već posjeduje Visa kreditnu karticu u ovoj banci mora posebno dizati novu karticu kako bi kupio par stvari u nekoj radnji (mobitel,tv itd ..) umjesto da koristi već postojecu karticu .....
-
nellismo
#1259 Re: Raiffeisen banka
pozdrav
imam jedno pitanje, nadam se da ce mi neko moci odgovoriti
eh ovako, prije par sedmica sam imao smrtni slucaj, preminuli je imao kredit u reiffeisen banci koji je bio zivotno osiguran.
odmah nakon smrti sam otisao u banku i trazio da se zatvori kartica, doticna gospodja mi je odgovorila da ne moze zatvoriti karticu dok se ne zatvori dozvoljeno prekoracenje (na kartici je bilo 7KM). sedam dana poslije odem da vidim jeli zatvorena kartica tj. jeli zatvoren ta minus.
kaze gospodja nije jos, i da jos cekam.
u medjuvremenu sam predao sve potrebne papire koje mi je osiguranje trazilo da bi se taj kredit zatvorio.
danas je preminulom legla plata na tu karticu koju ganjam da zatvorim preko 15 dana, i automatski su putem trajnog naloga skinuli ratu kredita.
danas tek saznajem da je gospodja, koja izgleda usput nema pojma o svom poslu, mogla odmah tu karticu zatvoriti i da uopste nebi doslo do ovih problema.
nakon obracanja direktorici banke receno mi je da povrata novca nema.
mene samo zanima kome da se zalim na radnicu jer je rata kredita poveca suma novca.
da se zalim banci, agenciji za bankarstvo ili kome vec.
nadam se da ce neko naci vrijeme da iscita moj post i ponudi neko rijesenje.
imam jedno pitanje, nadam se da ce mi neko moci odgovoriti
eh ovako, prije par sedmica sam imao smrtni slucaj, preminuli je imao kredit u reiffeisen banci koji je bio zivotno osiguran.
odmah nakon smrti sam otisao u banku i trazio da se zatvori kartica, doticna gospodja mi je odgovorila da ne moze zatvoriti karticu dok se ne zatvori dozvoljeno prekoracenje (na kartici je bilo 7KM). sedam dana poslije odem da vidim jeli zatvorena kartica tj. jeli zatvoren ta minus.
kaze gospodja nije jos, i da jos cekam.
u medjuvremenu sam predao sve potrebne papire koje mi je osiguranje trazilo da bi se taj kredit zatvorio.
danas je preminulom legla plata na tu karticu koju ganjam da zatvorim preko 15 dana, i automatski su putem trajnog naloga skinuli ratu kredita.
danas tek saznajem da je gospodja, koja izgleda usput nema pojma o svom poslu, mogla odmah tu karticu zatvoriti i da uopste nebi doslo do ovih problema.
nakon obracanja direktorici banke receno mi je da povrata novca nema.
mene samo zanima kome da se zalim na radnicu jer je rata kredita poveca suma novca.
da se zalim banci, agenciji za bankarstvo ili kome vec.
nadam se da ce neko naci vrijeme da iscita moj post i ponudi neko rijesenje.
-
developer10
#1260 Re: raiffeisen shopping kartica
Ja sam baš juče poslao email upit banci da ih upitam kakva mi se kamata pojavljuje na mjesecno izvodu za Shopping karticu, nešto 1,xx KM. Odgovorili su mi ovako, parafraziram:un1ted wrote:ZNa li iko kako ide vracanje novaca ukoliko dignem 500KM sa shoppin kartice? Da li mi se odmah naredni mjesec skine s racuna, ili je nesto drugo u pitanju? Koja je kamata na ovih 500KM?
Kupovina na rate putem kartice je beskamatna. Medjutim, ako se kartica upotrijebi za plaćanje (jednokratno, dakle u cjelosti odmah) ili se podigne novac - godisnja kamata je 13,99 % a naplacuje se mjesecno. E sad tamo stoji da je ta kamata na dugovanje po kartici, pa se pitam jel to znaci da npr. ako sam ja trenutno iskoristio recimo 600 od 800 KM limita, i odem nesto kupiti za 100 KM (a oni ne daju na rate pa moram odjednom platiti sve) - da ce meni kamata biti obracunata zapravo na 600 KM trenutnog zaduzenja ili cak 600 starog + 100 novog zaduzenja ili ce biti samo na taj iznos koji sam platio jednokratno. U svakom slucaju su šupci jer i to plaćanje od 100 KM nosi dakle 14 KM kamate.
Visa Classic Unicredit banke je daleko bolje rjesenje. Imam limit od 1000 KM na njoj, placam na rate po zelji ali isto tako mogu beskamatno placati cjelokupan iznos kad i koliko hocu - dospije mi 20.-og iduceg mjeseca.
-
channel10
#1261 Re: raiffeisen shopping kartica
Kartice svih banaka vas kolju kad ste u minusu i tu nema nikakve razlike od banke do banke. Evo vam moj najsvjeziji primjer.
Neki dan sam dobio proslomjesecni izvod od banke i u njemu pise:
Otisao sam u minus od 175 KM i bio sam u minusu cini mi se 9 dana. Deveti dan odem i uplatim 6500 KM i skoro cijela suma je bila na racunu do kraja mjeseca oko 13-14 dana.
Na izvodu dobijem dvije vrste kamata, ona sto sam bio u minusu cijelih 175 KM u tih 9 dana i ona iznosi 1,5 KM, i ona druga sto sam bio u plusu 13-14 dana sa cifrom od preko 6000 KM i ona je bila 0,11KM
.
Sad zamislite da ste bili 9 dana u minusu 6000 KM ili ne daj Boze cijeli mjesec
.
Pametnom dosta.
Neki dan sam dobio proslomjesecni izvod od banke i u njemu pise:
Otisao sam u minus od 175 KM i bio sam u minusu cini mi se 9 dana. Deveti dan odem i uplatim 6500 KM i skoro cijela suma je bila na racunu do kraja mjeseca oko 13-14 dana.
Na izvodu dobijem dvije vrste kamata, ona sto sam bio u minusu cijelih 175 KM u tih 9 dana i ona iznosi 1,5 KM, i ona druga sto sam bio u plusu 13-14 dana sa cifrom od preko 6000 KM i ona je bila 0,11KM
Sad zamislite da ste bili 9 dana u minusu 6000 KM ili ne daj Boze cijeli mjesec
Pametnom dosta.
-
akcija007
#1262 Re: Raiffeisen banka
Oprostip ssm se od ove banke. Danas u redu masovno ljudi zatvrajau stedne knjizice zbog troska vodjenja stedne knjizice od 2 KM.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#1263 Re: Raiffeisen banka
Šta danas ? Tako ti je cijeli mjesec od kako su uveli to da naplačuju
-
Walther
#1264 Re: Raiffeisen banka
to je najbolji lijek za takve ideje...Mehemed wrote:Šta danas ? Tako ti je cijeli mjesec od kako su uveli to da naplačuju
- seoBIH
#1265 Re: Raiffeisen banka
Samo da napomenem da uzimaju po 1% svake transakcije koja se obavi na netu. STOKA MALOUMNA!
- dinooh
#1266 Re: Raiffeisen banka
to je oduvijek tako koliko ja znam. Zar ostale to besplatno obavljajuseoBIH wrote:Samo da napomenem da uzimaju po 1% svake transakcije koja se obavi na netu. STOKA MALOUMNA!
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#1267 Re: Raiffeisen banka
To uzimaju odkad, uzimaju ako transakcija nije u KM, ako je u $, €, funtama i slično
- dinooh
#1268 Re: Raiffeisen banka
znam, vidim na izvodu kad posalju na email. Meni ne smeta tih 1%. Vise mi smeta ove 2KM iako nemam kretanja na tekucem racunu, pogotovo jer cu sljedeci mjesec u minusMehemed wrote:To uzimaju odkad, uzimaju ako transakcija nije u KM, ako je u $, €, funtama i slično
-
Dady
#1269 Re: Raiffeisen banka
1% su troškovi konverzije stranih valuta.seoBIH wrote:Samo da napomenem da uzimaju po 1% svake transakcije koja se obavi na netu. STOKA MALOUMNA!
Za domaće internet transakcije nemaš ovih troškova. Tako ti je skoro kod svih banaka.
To je još super. Do prošle godine bilo je 5% za troškove konverzije valuta, za plaćanje u stranoj valuti.
- plucna mahramica
#1270 Re: Raiffeisen banka
To je klepanje po usima, u unicredit naplate po kursu "prodajni za devize".
-
Last December
#1271 Re: Raiffeisen banka v. Erste
Pozdrav,
dvoumim se izmedju Erste Sparkasse i Raiffeisen banke, ali sve su prilike da ce Erste prevagnuti.
Hocu da izvadim debitnu mastercard da bih mogao da primam pare kao freelancer.
RF naplacuje 2 KM za mjesecno odrzavanje a Erste izgleda samo 5 KM godisnje (clanarina), nisam uspio da nadjem vise informacija.
Ako neko ima iskustva sa Erste bankom neka napise, i da li da ocekujem kakva neugodna iznenadjenja s njima.
Hvala
dvoumim se izmedju Erste Sparkasse i Raiffeisen banke, ali sve su prilike da ce Erste prevagnuti.
Hocu da izvadim debitnu mastercard da bih mogao da primam pare kao freelancer.
RF naplacuje 2 KM za mjesecno odrzavanje a Erste izgleda samo 5 KM godisnje (clanarina), nisam uspio da nadjem vise informacija.
Ako neko ima iskustva sa Erste bankom neka napise, i da li da ocekujem kakva neugodna iznenadjenja s njima.
Hvala
- jedna tamo
#1272 Re: Raiffeisen banka
hoću da izvadim ovu shoping karticu i kaže mi službenica da je 5 km mjesečno održavanje, ali ako povežem sa mojom debit visa karticom kao onda je jeftinije , zna li neko koliko jeftinije je to mjesečno onda?
jer ovako bih plaćala 2km moja i još 5 km shoping, znači mjesečno 7km
jer ovako bih plaćala 2km moja i još 5 km shoping, znači mjesečno 7km
-
luka-lukenda
#1273 Re: Raiffeisen banka
raja...
imam jednu preporuku za one koji imaju slobodna sredstva, a ne bi ih oročavali uz malu kamatu...
uložite ta sredstva u raiffesien balance fond, možete imati prinosa za manje od godinu dana blizu 7%
sve informacije možete naći na njihovoj stranici http://www.raiffeiseninvest.ba/
Raiffeisen INVEST Bosna i Hercegovina!
nadam se da može nekome ovo biti korisno...
imam jednu preporuku za one koji imaju slobodna sredstva, a ne bi ih oročavali uz malu kamatu...
uložite ta sredstva u raiffesien balance fond, možete imati prinosa za manje od godinu dana blizu 7%
sve informacije možete naći na njihovoj stranici http://www.raiffeiseninvest.ba/
- dinooh
#1274 Re: Raiffeisen banka
dobra reklama. Zar nije zabranjeno obecavati prinos prilikom reklamiranja?luka-lukenda wrote:raja...
- dzemaludin007
#1275 Re: Raiffeisen banka
Sto ne izvadis Visa Prepaid katicu, nema tih mjesecnih izdataka, samo uzimaju proviziju od transkcijei to jeto kao i svi ostali. To sukartice samo za placanje ne i primanje novca, a i ne mogu se dizati sa njih pare.dinooh wrote:znam, vidim na izvodu kad posalju na email. Meni ne smeta tih 1%. Vise mi smeta ove 2KM iako nemam kretanja na tekucem racunu, pogotovo jer cu sljedeci mjesec u minusMehemed wrote:To uzimaju odkad, uzimaju ako transakcija nije u KM, ako je u $, €, funtama i slično