drama bi bilo da mi dobijemo, a grci zijane, svi bi imali 3-2 i bash mi prvi bilizlajaBHF wrote:E ovako
U slucaju nase pobjede nad Makedoncima, moguci su sljedeci scenariji
Ako pobjede Hrvati Grcku, onda mi idemo dalje i nosimo 4 boda dalje, sto bi znacilo da nam kasnije treba samo jedna pobjeda da bi dosli u cetvrtfinale!
Ako pobjede Grci, onda idemo dalje, stim da nosimo 2 boda dalje. Znaci bilo bi nam teze do cetvrtfinala.
AKO mi izgubimo od Makedonije, moguci su sljedeci scenariji:
Pobjeda Hrvatske znaci da ne idemo dalje.
Pobjeda Grcke bi nam odgovarala, ali bi nsma tad za prolazak dalje trebala i pobjeda CG protiv Finske.
U slucaju pobjede Grcke i CG mi bi isli dalje sa 0 bodova.
Znaci ako izgubimo moraju dobiti Grci i CG da bi mi isli dalje!
Sutra su male sanse da HR dobije Grcku. Hrvati su u rasulu, a Grci dobro odigrali protiv CG. Mislim da ce ih otresti ko cigo slinu.
CG je bolja od Finske, ali CG je i teoretski ispala, tako da ne vjerujem u njihovu pobjdu. Iako bi Finci trebali imati problema sa njima,
zato sto su CG pravo dobri pod kosem, dok Finci nisu.
Mi i Makedonija.....znate i sami....Boga pitaj kakav cemo dan imati. Mirza mora biti na nivou, stim da jos 2-3 igraca trebaju imati svoj dan.
Da li cemo biti u stanju cuvati McCalleba, da li ce nasi centri moci cuvati ANtica i Gecevskog i da li ce nas nadskakati.... Boga pitaj i njemu se klanjajmo![]()
Sve sto sam napisao je provjereno
EuroBasket 2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1251 Re: EuroBasket 2011
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1252 Re: EuroBasket 2011
ZlajaBHF, hvala za objašnjenje. 
-
MUNAFIK
#1253 Re: EuroBasket 2011
Znaci mi igramo u 20:00 h predpostavljam da drugi parovi iz grupe igraju ranije, tako da cemo mi znati na cemu smo i sta moramo...Entropio wrote:ZlajaBHF, hvala za objašnjenje.
-
zlajaBHF
#1254 Re: EuroBasket 2011
bAS TAKOMUNAFIK wrote:Znaci mi igramo u 20:00 h predpostavljam da drugi parovi iz grupe igraju ranije, tako da cemo mi znati na cemu smo i sta moramo...Entropio wrote:ZlajaBHF, hvala za objašnjenje.
- Bosanski_kralj
#1255 Re: EuroBasket 2011
Joj kombinacija, glava me zaboljela.
Ja ništa neću očekivati, biće kako bude.
P.S. Ples BHF-a na trbinama dok je trajao time-out
, neprocjenjivo.
Ja ništa neću očekivati, biće kako bude.
P.S. Ples BHF-a na trbinama dok je trajao time-out
-
udrch
#1256 Re: EuroBasket 2011
McCalleba su ubili danas, a nije nešto ni odigrao..Domerkant ili Đedović će ga zaustaviti sigurno..
Bez njega prednost Makedonaca pod košem gubi na težini..
Što se nas tiče dobro je da ćemo prije početka utakmice biti skroz načisto..
Iskreno volio bih da Grci dobiju Hrvate i tako nam otvore prolaz dalje..siguran sam da će Crnogorci igrati za čojstvo i da će lagano dobiti Fince..
Neko mi je rekao da se križamo sa grupom D, što znači da ćemo igrati sa: Rusijom, Slovenijom i Gruzijom..
Ovo nisu ekipe koje bi nas trebale impresionirati..
Bez njega prednost Makedonaca pod košem gubi na težini..
Što se nas tiče dobro je da ćemo prije početka utakmice biti skroz načisto..
Iskreno volio bih da Grci dobiju Hrvate i tako nam otvore prolaz dalje..siguran sam da će Crnogorci igrati za čojstvo i da će lagano dobiti Fince..
Neko mi je rekao da se križamo sa grupom D, što znači da ćemo igrati sa: Rusijom, Slovenijom i Gruzijom..
Ovo nisu ekipe koje bi nas trebale impresionirati..
-
Ledenko
-
Šandor
#1258 Re: EuroBasket 2011
Drama je što bi u tom skučaju gotovo sigurno dogurali do četvrtfinala. Minimalno. Probaj zamisliti na korak do polufinala, ekipu koja je izgubila od Finske sa skoro 30 razlike. Ekipu koja je samo jednom prošla u drugi krug. Daleke 1993. godine.Admir_1984 wrote:drama bi bilo da mi dobijemo, a grci zijane, svi bi imali 3-2 i bash mi prvi bilito se nikad u zivotu desilo nije u bilo kojem sportu kada je bh u pitanju
Last edited by Šandor on 05/09/2011 00:11, edited 1 time in total.
- Topla voda
#1259 Re: EuroBasket 2011
s tim sto igramo zadnji..... i sto cemo znati pred tekmu,jel se borimo za 4 boda i prolaz,za dva boda i prolaz...il smo vec prosli s 0 bodova,a igramo s makedoncima fakticki utakmicu iz sljedece faze
Last edited by Topla voda on 05/09/2011 00:11, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1260 Re: EuroBasket 2011
Izgleda da se malo smanjio saobracaj
jeste navalili s komentarima
Juce su me nanervirali sa Fincima opasno, ali su se danas iskupili za sve.
Mirza, Henry, Djedovic, Vasiljevic...svaka cast cijeloj ekipi na celu sa Sabitom.
Nego, pustite sve opcije, najizglednija je ona da mi dobijemo Makedonce (koji izgledaju najbolje u grupi).
Primijeniti taktiku udri sa svih strana prema kosu, ako se sta odbrani dobro i jeste.
Mirza, Henry, Djedovic, Vasiljevic...svaka cast cijeloj ekipi na celu sa Sabitom.
Nego, pustite sve opcije, najizglednija je ona da mi dobijemo Makedonce (koji izgledaju najbolje u grupi).
Primijeniti taktiku udri sa svih strana prema kosu, ako se sta odbrani dobro i jeste.
-
zlajaBHF
#1261 Re: EuroBasket 2011
To nam i jest taktika, manje viseTomahawk11 wrote:Izgleda da se malo smanjio saobracajjeste navalili s komentarima
![]()
- hodža
#1262 Re: EuroBasket 2011
[quote]- Išli smo jako na Tomića, a napadali smo s četvorkama koje on onako dugonog ne može stizati. Iznenadili smo Hrvate spuštajući Teletovića pod koš od kuda je on kreirao šuteve za suigrače. Mijenjali smo ritam obrane i time zbunjivali - tako je utakmicu vidio bosanski izbornik Sabit Hadžić[/quote]

-
Ledenko
#1263 Re: EuroBasket 2011
Ako pobjedimo Makedoniju u četvrtfinalu smo i idemo u razigravanje za Olimpijadu!
- spree
#1264 Re: EuroBasket 2011
ima li neko snimak utakmice s hrt-a?
-
zlajaBHF
#1265 Re: EuroBasket 2011
Ako prodjemo dalje idemo na Rusiju, Sloveniju i Gruziju....jednu pobjedu cemo sigurno moci izboriti, zato bi bilo ekstra da nosimo 4 boda iz grupe
Cuj razigravanje za Olimpijadu
Ko bi reko, cuda da se dese, Bosna Hrvatsku da raznese
Cuj razigravanje za Olimpijadu
Ko bi reko, cuda da se dese, Bosna Hrvatsku da raznese
- Dupli_skalp
#1266 Re: EuroBasket 2011
čestitke našim igračima na sjajnoj predstavi i velikoj pobjedi.
a o tekstovima i komentarima koje možemo čitati po hrvatskim sajtovima i portalima nemam riječi. kolika količina fašistoidnosti, potcjenjivanja, malograđanštva, kompleksa... ma fuj.
a o tekstovima i komentarima koje možemo čitati po hrvatskim sajtovima i portalima nemam riječi. kolika količina fašistoidnosti, potcjenjivanja, malograđanštva, kompleksa... ma fuj.
Last edited by Dupli_skalp on 05/09/2011 00:20, edited 1 time in total.
- law2
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1268 Re: EuroBasket 2011
Jos bez klasicnog centra i sa min 4 igraca koja ne bi imala mjesta u osrednjem njemackom prvoligashuŠandor wrote:Drama je što bi u tom skučaju gotovo sigurno dogurali do četvrtfinala. Minimalno. Probaj zamisliti na korak do polufinala, ekipu koja je izgubila od Finske sa skoro 30 razlike. Ekipu koja je samo jednom prošla u drugi krug. Daleke 1993. godine.Admir_1984 wrote:drama bi bilo da mi dobijemo, a grci zijane, svi bi imali 3-2 i bash mi prvi bilito se nikad u zivotu desilo nije u bilo kojem sportu kada je bh u pitanju
al zato je tu Sabe!
-
Mustang1
#1269 Re: EuroBasket 2011
Ajd nemoj ti navijati i javljati se dok ne zavrsi nas nastup skroz na ovom prvenstvu MOLIM TE !Ledenko wrote:Ako pobjedimo Makedoniju u četvrtfinalu smo i idemo u razigravanje za Olimpijadu!
-
pemanapemani
#1270 Re: EuroBasket 2011
Odbrana i skok su ključni. Danas se najbolje vidjelo da dva, tri ofanzivna skoka i nekoliko ukradenih lopti mogu biti odlučujući za utakmicu. Neka se šutira, ali neko mora i skakati i spriječiti kontre.
Večeras, kada je jedan igrač pucao tricu, ostali su trčali prema reketu. Jučer, poredali se na liniji i niko ni makac.
Danas je bilo odličnih probijanja kroz reket, šuteva sa poludistance, pa onda red trojki. Sve ti ide ako igraš odbranu i ako ne forsiraš jedno. Ako ne ide trica, nema pet napada šutirati iste, pokušati druge mogućnosti.
Nadam se da sutra dobijemo Makedoniju.
Večeras, kada je jedan igrač pucao tricu, ostali su trčali prema reketu. Jučer, poredali se na liniji i niko ni makac.
Danas je bilo odličnih probijanja kroz reket, šuteva sa poludistance, pa onda red trojki. Sve ti ide ako igraš odbranu i ako ne forsiraš jedno. Ako ne ide trica, nema pet napada šutirati iste, pokušati druge mogućnosti.
Nadam se da sutra dobijemo Makedoniju.
-
udrch
#1271 Re: EuroBasket 2011
Nakon velike, velike pobjede, Teletović nije mogao sakriti zadovoljstvo.
"Silno smo se pripremali i koncentrisali za ovu utakmicu jer smo znali i računali na to da je za Hrvatsku ovo bio bitan susret i da bi mogli osjećati breme favorita. Da budem iskren, računali smo i na to da ćemo biti malo i potcjenjeni", kaže Teletović za SportSport.ba.
"Dobro smo pripremili ovaj meč, znali smo sve njihove mane i sutra uz malo sreće idemo na pobjedu koja nas vodi u drugi krug", rekao je naš najbolji igrač te dodao još i to da ga natečeni zglob neće zaustaviti niti u sutrašnjoj utakmici protiv Makedonije.
Rodila ga majka jablančanka, granitna, ponosita..
"Silno smo se pripremali i koncentrisali za ovu utakmicu jer smo znali i računali na to da je za Hrvatsku ovo bio bitan susret i da bi mogli osjećati breme favorita. Da budem iskren, računali smo i na to da ćemo biti malo i potcjenjeni", kaže Teletović za SportSport.ba.
"Dobro smo pripremili ovaj meč, znali smo sve njihove mane i sutra uz malo sreće idemo na pobjedu koja nas vodi u drugi krug", rekao je naš najbolji igrač te dodao još i to da ga natečeni zglob neće zaustaviti niti u sutrašnjoj utakmici protiv Makedonije.
Rodila ga majka jablančanka, granitna, ponosita..
- Dupli_skalp
#1272 Re: EuroBasket 2011
Last edited by Dupli_skalp on 05/09/2011 01:15, edited 3 times in total.
- Sasvim_Obican
#1273 Re: EuroBasket 2011
Biće teško sutra, preteško. Ako ispadnemo, moramo zapljeskati dečkima na ove dvije veličanstvene pobjede ! Ako prođemo - dubok naklon svima ! 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1274 Re: EuroBasket 2011
hodža wrote:[quote]- Išli smo jako na Tomića, a napadali smo s četvorkama koje on onako dugonog ne može stizati. Iznenadili smo Hrvate spuštajući Teletovića pod koš od kuda je on kreirao šuteve za suigrače. Mijenjali smo ritam obrane i time zbunjivali - tako je utakmicu vidio bosanski izbornik Sabit Hadžić
Tacno se vidi ogromno znanje i strucnost u svakoj rijeci ove epohalne (istina kratke,ali ipak EPOHALNE)analize utakmice. Sabe kralju,pobjedi jos te Makedonce..pa cemo jos u nastavku takmicenja zaganjati ove Slovence i Srbe...da i njih oderemo,NARAVNO,pa da prekucamo ex yu regiju
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1275 Re: EuroBasket 2011
nema potrebe, evo jedna za trenera nad trenerimaRIZVA wrote:kad raja skonta neku pjesmu sa recenicom "hajmo u p. materinu"taktika koja sve ostavlja bez daha