SDA-All about

Post Reply
Melami

#1251 Re: SDA-All about

Post by Melami »

valtere oladi malo. BIce mi drago kad se kazne kriminalnci.
Al koliko ja znam kod nas nije vlast jedne stranke, vec njih 6 se dogovoraju o svemu, tako da SDA nije mogao obratiti pare tek tako, sta je sa ostalim>
Halcyon

#1252 Re: SDA-All about

Post by Halcyon »

Platformas wrote:Ne znam, za covjeka koji smatra da je smaranje podsjecanje na 20 godina bezvlasca i otimacine mogu samo predpostavit da je jedan od njih, pri tom ne mislim clan SDA ili SBIH, nego jednostavno tog razmisljanja, te licemjernosti, dvolicnosti...

Kako uciniti promjene bez smjena, znaci treba sve SDAovce ostavit gdje su bili a vrsiti promjene na bolje, kako ?

Ovo sto kod mene pise lokacija public_html nije nikakav grad, i ja sam tuzlak tako da znam kako je. Drugo je sto tebi ne godi jer nije SDA na vlasti. Sigurno ti nedostaju njene superprivatizacije koje bi sigurno revitalizirale Tuzlu.
Tipično (malo)građanski, usudiš li se reći bilo šta protiv Partije odmah si pripadnik SDA i njihov glasač. :lol: Genijalni ste majke mi, to mi isto reče i jedna "drugarica" na jednom od sastanaka (pazi molim te, ja u Forumu mladih i ona mi zbog toga što nisam trpio ničija sranja pa ni njena kaže da sam SDA glasač). :lol:

Dosadni ste ne zbog podsjećanja na to, već zbog toga što to ponavljate već mjesec dana. U redu bolan, skontali smo, haj'mo sad na posao, šta čekate? Hoće li sad vanzemaljci bit odgovorni za vaš nerad?
jon_jovi

#1253 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Bosnjak333 wrote:Hvala Bogu da Bicakcic,Deilmustafic i njima slicni vise nisu clanovi SDA!Trenutno je SDP stranka koja mora malo ocistiti svoj kadar kao sto je uradila SDA,ali ne od intelektualaca nego od kriminalaca.Najbolje da pocnu od Zlaje,Becirevica,Hadzica i Niksica.
Delimustafić je za razliku od Bičakčića koji nikada nije imao ni prebijene pare bio bogat i prije rata. Opasni su ovi novopećeni bogataši i ove birokratske ulizice.
addem

#1254 Re: SDA-All about

Post by addem »

SDA kao rukom odneseni. 8-)
Banksy

#1255 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

jon_jovi wrote: Delimustafić je za razliku od Bičakčića koji nikada nije imao ni prebijene pare bio bogat i prije rata. Opasni su ovi novopećeni bogataši i ove birokratske ulizice.

Na čelo MUP-a, kao ministar postavljen je Alija Delimustafić koji je ranije bio „milicionar“ i zbog malverzacija izbačen iz službe. Sa svojom braćom osnovao je firmu "Ceneks" koja se bavila švercom alkohola, kafe i deviza, a preko nje je i vršen ilegalni uvoz oružja za Izetbegovića. Kao utjerivače dugova u firmi "Ceneks" Delimustafić je „zaposlio“ kriminalce Jusufa Prazinu koji je bio oslobođen daljeg izdržavanja kazne i Ismeta Bajramovića. Delimustafić je dao veliki novčani prilog za SDA i Izetbegović ga je, kada je preuzeo vlast, postavio na dužnost ministra unutarnjih poslova.
http://www.bhdani.com/arhiva/167/t16702.htm
Opetja033

#1256 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

jon_jovi wrote:
Bosnjak333 wrote:Hvala Bogu da Bicakcic,Deilmustafic i njima slicni vise nisu clanovi SDA!Trenutno je SDP stranka koja mora malo ocistiti svoj kadar kao sto je uradila SDA,ali ne od intelektualaca nego od kriminalaca.Najbolje da pocnu od Zlaje,Becirevica,Hadzica i Niksica.
Delimustafić je za razliku od Bičakčića koji nikada nije imao ni prebijene pare bio bogat i prije rata.
:lol: :lol: :lol:
Ne znam je li mi smjesnija tvrdnja za Delimustafica ili ova za Bicakcica.
Husejin

#1257 Re: SDA-All about

Post by Husejin »

asurbanipal wrote:Vidi Valtera što stavlja ove mahalske "rekla-kazala"...Protiv koliko njih je podignuta optužnica ? Koliko njih je oslobođeno optužbi, a koliko ih je završilo u ćuzi ? :D
Daleko od toga da su SDA-ovci anđeli, ali su pak manje zlo od ovih tvojih komunjara...Srušili su Jugu, pa bi sad Bosnu...Neće moći ove noći... :D
Ma oni su kraljevi u montazama i spletkama....tako su napravili i optužnice za Vehabije,pa ih polali u Gvatanamo da bi ljudi bili oslobođeni.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1258 Re: SDA-All about

Post by dr.gog »

Opetja033 wrote:
jon_jovi wrote:
Delimustafić je za razliku od Bičakčića koji nikada nije imao ni prebijene pare bio bogat i prije rata.
Ja već dugo ne znam je li mi smješnija ova , ili tema o SDP-u :D Koji mentalni spam, ccc...
valterbranisarajevo

#1259 Re: SDA-All about

Post by valterbranisarajevo »

bosanskohercegovacki
DANI

FOKUS
Donacije (I)

Ko je pokrao Srebreničane?

"Dat ću vam bubreg, ostavite nam struju, jer moja bolesna djeca neće dočekati proljeće" - molila je početkom '99. Javra, prognanica iz okoline Srebrenice, kada su joj došli isključiti struju u izbjegličkom naselju Odorovići, sagrađenom na napuštenom rudnom kopu, u okviru projekta "holandske kuće".

Ova jadnica ne bi bila prinuđena na ovako stravičnu ponudu da Vlada TK-a i brojne nevladine organizacije nisu bile toliko nezajažljive, a Vlada Holandije, pod teretom sopstvenog "srebreničkog grijeha", nedopustivo anarhičan donator. Dakle, samo da silne pare namijenjene za stambeno zbrinjavanje i preživljavanje nisu spiskane u druge, često tragikomične svrhe.

Sa dugačkog spiska donatorskih projekata Holandije izdvajamo stavku koja je u najneposrednijoj vezi sa pomenutim događajem: Nevladina organizacija "Vive žene" baš u to vrijeme je potrošila 560.000 eura za "pružanje psiho-socijalne pomoći" raseljenim licima iz Srebrenice koja su smještena u kolektivnim centrima u okolini Tuzle. U Odorovićima nikada nisu čuli za to, a da im je ko ponudio, oni bi se zahvalili na ekspertima, ali bi ipak radije uzeli struju.

Noseći pomenuti spisak po naseljima u Siminom Hanu, Memićima i Teočaku, došli smo do poražavajućeg saznanja da ni o ostalim investicijama holandske vlade nemaju pojma. Na pitanje - jesu li vidjeli kakve nafake od blizu 400.000 eura koje su Holanđani uplatili za "aktivnosti sticanja dohotka za raseljena lica", te od oko 1.000.000 eura kojima su "Ljudi u nevolji" i druge organizacije potrošile za "hitne slučajeve pomoći raseljenim porodicama iz Srebrenice"? - zamolili su da ih ostavimo sa njihovim mukama.

U poratnim godinama Vlada TK-a je dobila desetine miliona maraka za realizaciju projekta "holandske kuće", što je bila dragocjena injekcija za oživljavanje građevinarstva i drugih privrednih grana. Zauzvrat su Holanđani očekivali da će čelnici TK-a brinuti o svim ostalim preduvjetima za normalan život izbjeglica u novosagrađenim naseljima te da će ona biti locirana na urbanim punktovima kako bi, po povratku izbjeglica, poslužila za socijalne stambene programe domicilnog stanovništva. Međutim, većina tih naselja sagrađena je na proplancima i u drugim zabitima u kojima nema šanse za preživljavanje. Glavni razlog za to, kako potvrđuju brojni dokazi, jeste veća mogućnost za malverzacije.

Zanimljiv primjer u tom smislu je izbjegličko naselje Debeljak kod Nezuka u općini Sapna. O "brižljivo" odabranoj lokaciji svjedoči podatak da je naselje sagrađeno kod lovačke kuće, dakle tamo gdje je u normalno vrijeme bilo utočište šumske divljači. Ministarstvo za izbjeglice TK-a, koje je u vrijeme najvećih investicija predvodio ozloglašeni Adib Đozić, svojim firmama-miljenicama platilo je mnogo toga što nikada nije izgrađeno. Naprimjer, vodovod; tako ljudi koji tamo žive imaju luksuzna kupatila, ali ne i vodu u njima!

Svojevremeno, dok su se još zanosili iluzijama da je država koju su krvlju odbranili pravna i pravedna, čelnici organizacija demobiliziranih boraca i RVI iz Podrinja otvorili su aferu o namještanju tendera od strane Đozića i njegovih zaštitnika. Svima su podastirali argumente kako su, zbog precijenjene vrijednosti kuća (od 6.000 do 15.000 KM po jednoj kući) i nezakonitih tendera, do stotina hiljada maraka došla preduzeća u vlasništvu bivšeg poslanika u Skupštini RS-a Besima Hamidovića, zatim brata Adiba Đozića, brata bivšeg guvernera Tarika Arapčića, te preduzeća koja je kontrolirala družina Nasera Orića. Ovaj slučaj je postao i predmetom sudskog postupka, ali čija je razvodnjenost od samog početka sugerirala pesimizam u raščišćavanje stvari. A kako i ne bi kad je Adib Đozić u to vrijeme bio svemoćni gubernator SDA-ove vrhuške za Podrinje, baš kao što je prije njega bio pomenuti Besim Hamidović, i kao što je to danas Elmir Jahić. Svi sa tuzlanskom adresom stanovanja - prava avangarda SDA-ove borbe za konstitutivnost i ravnopravnost Bošnjaka u RS-u. (H.H.)
DELEGACIJA

#1260 Re: SDA-All about

Post by DELEGACIJA »

Opetja033 wrote:
jon_jovi wrote:
Se pridružujem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SA 071

#1261 Re: SDA-All about

Post by SA 071 »

Nass wrote:Skijash,

ja sam podrzavala SDP dok sam mislila da rade vise koristi nego stete. Medjutim, ovi najnoviji dogadjaji su u meni pobudili veliku bojazan da se krecemo u nesto vrlo lose, i da neto-rezultat vise nece biti pozitivan, vec da bi mogao postati vrlo negativan. Kako ja vidim stvari, pokusava se u vlast uvesti SBB-HDZ, od kojih ne znas koja je gora stranka, cime se potpuno vraca politika etnicke podijeljenosti i troetnicke legitimnosti, cak i ako HDZ da jedno hrvatsko mjesto SDP-u. A to da li ce HDZ to doista uciniti ostaje da se vidi, ja ipak ne bih bila nimalo sigurna dok ne dobijemo zvanicnu potvrdu. Ali u svakom slucaju, ako HDZ i da jedno mjesto, to je samo privremeno do sljedecih izbora dokad ce oni potpuno ovladati situacijom zajedno sa Radoncicem. Bojim se da ce SBB i HDZ zajednicki uzeti uze i zadaviti SDP (odnosno gradjanski element), a mozda i cijelu BiH zajedno sa jaranom Dodikom, ili bi barem mogli to pokusati. Radoncic je zaista vrlo opasan.

Prema SDA nemam nikakve milosti, ali ovo sto se sada desava mi se cini potencijalno jos gorim. Ja cu prva biti najsretnija ako se pokaze da sam pogresno strahovala.
Ma ne smjenjuju oni kadrove SDA zbog SDA-ovog ni proslog ni sadasnjeg lopovluka, vec jer im "zelena banda" smeta u njihovim lopovlucima sadasnjim i buducim. I mjenjaju ih jos i gorim - SBB i HDZ!

Zlatko osim sto je smjenio ranije guzice i postavio svoje guzice (koje su po pravilu losije od onih prethodnih) i povukao niz kriminogenih poteza, a sada i protuustavnih, uspio je jos jedino radikalizovati politicku scenu i raspiriti nacionalne tenzije. Ovi iz RS-a su sami po sebi nacionalno zatrovani, ali u FBiH Zlatko je praveci koaliciju platforme "razjario" Hrvate, a sada pokusajem izbacivanja SDA iz vlasti na ovaj nacin (vidjecemo sta ce na kraju biti) otvorio prostor prici o ugrozenosti Bosnjaka sto ide na ruku "tvrdjim" frakcijama u SDA.

U principu, SDA je zasluzila ovo sto im se desava. Prvo je Klempo "reformisao" SDA po ukusu Zlatka Lagumdzije kod kojeg je isao po misljenje i savjet kako da Silajdzicu zabije noz u ledja istovremeno ratujuci sa IZ ponovo po direktivi "slucajnog prolaznika", pa je potpisivao sve i popustao srpskoj i hrvatskoj strani zarad tapsanja po ramenima i osvajanja titule "prvog u Bosnjaka", da bi nakon izbora dopustio SDP-u da vuce sve konce i uzme mu gotovo sve vazne pozicije. Ipak, mislim da ce iz svega ovoga SDA izvuci korist, ali ne svojom zaslugom, nego opet Lagumdzijinom...
miop

#1262 Re: SDA-All about

Post by miop »

Nisam rekao ono što piše u Avazu
U Dnevnom avazu od 26. 6. 2012. godine, u rubrici Teme, na strani 9, autor potpisan inicijalima A.Z. je u tekstu pod naslovom “SDA je dovela giganta kao sto je ‘Energoinvest’ na rub propasti”, u moju izjavu, datu za TVSA i TV1, u povodu godisnjice smrti Emerika Bluma, dodao svoj dio, koji ja ni sam izrekao.
Komentar koji je autor teksta dodao, a koji nije dio moje izjave, glasi: “Sarajevski ‘Energoinvest’, nekada gigant privrede, sada grca u enormnim dugovima. Proslu godinu zavrsili su s gubitkom vecim od 24 miliona maraka, a samo u
prvih sest mjeseci 2012. planirani finansijski rezultat iznosi minus devet miliona KM. Kadrovi koje je postavljala Stranka demokratske akcije i u potpunosti kontrolirala ovu kompaniju proteklih godina, pogresnim odlukama sistemski su unistavali ‘Energoinvest’. Radnici kazuju da situacija nije nikada bila gora. Matic upozorava da se situacija pod hitno mora promijeniti.”
U izjavi datoj za TVSA i TV1 (ne za Dnevni avaz, kako se navodi u clanku!), nisam spominjao ni jednu politicku stranku kao krivca za situaciju u “Energoinvestu”. Takodjer, nisam govorio o trenutnim gubicima u “Energoinvestu”, jer da jesam, nikako ne bih propustio reci da je gubitak uzrokovala visa sila, tj. situacija u Libiji, koja je osnovni rezultat trenutnog gubitka. Upravo ono sto ja nisam izrekao, posluzilo je i za naslov clanka koji je objavljen u Dnevnom avazu. Gore navedeni tekst sam 26.6.2012. godine poslao redakciji Dnevnog avaza s molbom da ga objave kao moj demanti, medjutim, oni to nisu ucinili. Ljubazno molim redakciju Oslobodjenja da u narednom broju objavi tekst demantija.
Unaprijed hvala. S postovanjem,
Bozidar Matic
Melami

#1263 Re: SDA-All about

Post by Melami »

Istina ili ne, ovi su pretjerali, ja im novine nikad u zivotu necu kupiti vise, niti cu posjetiti njihov sajt. Eto sad svi zlatni samo SDA i SBIH krali svih 20 godina.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/1 ... -sbih.html
Innovation

#1264 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Ovo sa Karadzicem je uzas. :x Sve ce nam se ovako dogadjati dok ne shvatimo gdje nam je mjesto. BiH je nasa jedina domovina. Mi rezervne nemamo/kao sto je neki imaju/.Pogledajte malo liste CIK , pogledajte koalicije za lokalne izbore. Svi su zajedno, osim nas koji popunjavaju ove stranke po Federaciji i dozvoljavamo da s nama manipulisu, pogotovo SDP, SBB itd. :(
sumirprimus

#1265 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

Innovation wrote:Ovo sa Karadzicem je uzas. :x Sve ce nam se ovako dogadjati dok ne shvatimo gdje nam je mjesto. BiH je nasa jedina domovina. Mi rezervne nemamo/kao sto je neki imaju/.Pogledajte malo liste CIK , pogledajte koalicije za lokalne izbore. Svi su zajedno, osim nas koji popunjavaju ove stranke po Federaciji i dozvoljavamo da s nama manipulisu, pogotovo SDP, SBB itd. :(
pa sta predlazes,da svi na izobrima glasamo za sda???jel to to?
jazzer

#1266 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

sumirprimus wrote:
Innovation wrote:Ovo sa Karadzicem je uzas. :x Sve ce nam se ovako dogadjati dok ne shvatimo gdje nam je mjesto. BiH je nasa jedina domovina. Mi rezervne nemamo/kao sto je neki imaju/.Pogledajte malo liste CIK , pogledajte koalicije za lokalne izbore. Svi su zajedno, osim nas koji popunjavaju ove stranke po Federaciji i dozvoljavamo da s nama manipulisu, pogotovo SDP, SBB itd. :(
pa to je poruka ovog posta, ujedinimo se bosnjaci, glasajmo za SDA!! :lol: :lol:
ScoobyDoo

#1267 Re: SDA-All about

Post by ScoobyDoo »

sumirprimus wrote:
Kako sam ja skontao predlaze svebosnjacku koaliciju... Pa zar nije Platforma bila slican pokusaj ?
Innovation

#1268 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Ako tako mislite da je poruka ovoga posta, onda neka bude tako. Drago mi je da sam vas uspjela nasmijati. :mrgreen:
sumirprimus

#1269 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

naci opet kako ona rijec,homo genizacija? :)
valterbranisarajevo

#1270 Re: SDA-All about

Bicakcic pomeo federalni, Sabitovic drzavni Zavod za zaposljavanje:

NESTALO I OPLJACKANO PREKO 100 MILIONA MARAKA

Vildana Selimbegovic

U najnovijoj aferi trosenja novca namijenjenog zaposljavanju, Salih Foco i Boro Bjelobrk javno traze da Edhem Bicakcic polozi racune Federalnog zavoda za zaposljavanje. Kako u federalnom, tako i u drzavnom: Dani posjeduju dokumente iz kojih se jasno vidi da su nova radna mjesta umjesto otvaranja zavrsavala kao slamke spasa za Delimustaficeve banke i Sajine poslove. MUP Kantona Sarajevo, Kantonalnom je tuzilastvu podnio krivicnu prijavu protiv Mesuda Sabitovica, koji je drzavni zavod ostetio za samo 10 miliona maraka, ali je zato kupio sestri stan, platio kcerki auto i sebi finansirao agenciju. Vildana Selimbegovic otkriva kako je Nestalo i opljackano vise od 100 miliona maraka.
Last edited by valterbranisarajevo on 29/06/2012 15:05, edited 2 times in total.
iPod

#1271 Re: SDA-All about

Post by iPod »

Image

:-) :? :x
Bosnjak333

#1272 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

iPod wrote:Image

:-) :? :x
Hahahaha koji su ovi SDP-ovci i SBB-ovci debili :D,sve isfur do isfura.Nije ovo samo za ilidzanske hotele nego i za mnoge druge firme koje su upravo oni prodali,a za to danas optuzuju SDA.Jos nesto,ne vidim problem u tome sto je Budnjo kupio hotele za male pare kad ih je uspjesno privatizovao i kada uspjesno rade.Drzava je firme davala za marku u nadi da ce novi vlasnici pokrenuti proizvodnju,vratiti radnike i poslovati pozitivno,medjutim u 70 % slucajeva se to nije desilo,ali za to postoji raskid kupoprodajnog ugovora,
valterbranisarajevo

#1273 Re: SDA-All about

Esad Brankovic 1 milion eura

Vijece Kantonalnog suda u Bihacu, kojim je presedavala sudija Nizana Sarac, osudilo je Esada Brakovica, bivseg premijera Unsko-sanskog kantona, na tri i po godine zatvora. Brakovic je proglasen krivim za zloupotrebu sluzbenog polozaja i ovlasti tokom svog mandata u periodu od 1996. godine do 1998. godine. Svjesno krseci odredbe Zakona o budzetu i Zakona o izvrsenju budzeta USK i prekoracenja svojih ovlastenja, Brakovic je davao garancije Vlade USK za kredite koje su kod Privredne banke u Bihacu podigle preduzeca GP "Sana" i "Sipad Kljuc" iz Kljuca.

Pomenuta preduzeca kredite nisu nikada vratila cime je budzet USK ostecen za nesto vise od dva miliona KM
Husejin

#1274 Re: SDA-All about

Post by Husejin »

IZGLEDA DA JE TIHIĆ IPAK BIO U PRAVU

otkriven pokušaj velike pljačke
Nezakonita investicija ili pranje milijardi maraka

Image

latko Lagumdžija izvršio je državni udar u Federaciji BiH kako bi u ovaj entitet stiglo cca 11 milijardi maraka! Taj novac navodno bi bio uložen u izgradnju autoputeva i elektroenergetskog sektora. Mali problem u ovoj ogromnoj cifri jeste to što se ne zna porijeklo tog novca i što je firma, preko koje bi taj novac trebalo da stigne, u njemačkim poslovnim krugovima potpuno nepoznata.

Stoga se može osnovano sumnjati da iza ove navodno astronomske investicije stoji pokušaj pranja novca stečenog nelegalnim poslovima. Firma preko koje je trebalo da se desi ova nevjerovatna transakcija zove se IFC & GmbH, a zastupa je gospođa Nicole Von Kiwa, predsjednica IC & IFM GmbH.
Image

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/94133 ... araka.html
DELEGACIJA

#1275 Re: SDA-All about

Post by DELEGACIJA »

sumirprimus wrote:
Onda je vrijeme za
:run: :run: :run: :run: :run:
Post Reply