Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Zgec Lezda

#1251 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Zgec Lezda »

ultima_palabra wrote:Dobro, to sa svjetskim prvacima je malo pretjerano... ipak ljudi su fulili pet zadnjih velikih takmičenja, trebaju prvo odrasti kao ekipa i naučiti igrati velike utakmice. Ali imaju individualni kvalitet strašan... doduše nije dobro raspoređen, npr. imaju tri stopera svjetske klase, a beka nijednog.
To je ono sto hocu da kazem. Kandidati za svjetske prvake se ne gledaju po najboljim igracima, nego po najgorim i koja im je pozicija najslabija. Kod Spanije kada bi skroz izbrisao prvih 11, oni imaju ekipu koja je medu najboljih 7-8 na svijetu. Kakva Belgija i svjetski prvaci? Cim samo jednu poziciju imas koja je "weak link", to protivnici odma iskoristavaju. Recimo Njemacka i Boateng na Euro 2012.

To sto Belgija ima neka imena po Premiershipu ne znaci kolko neki misle. Zar nije Mata bio najbolji igrac u Premiershipu jedno vrijeme? A za Spaniju nije dobio minute u Euro 2012, osim u finalu zadnjih desetak minuta kada su vodili 2-0 i imali igraca vise.
BHF_Manijak

#1252 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Belgija ima bas fin sastav, bice zanimljvo vidjeti kako ce se razviti ako kolektiv. Daleko od toga da mogu biti prvaci :mrgreen: ali na papiru fino to izgleda. :)
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1253 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by odesveuhonduras »

Nebitan32 wrote:Postavio sam link na transfertmartk jer se tu vide klubovi u kojima igraju. Witsel je prije par dana prodat za 40 mil. €. Ko bi to ocekivao par mjeseci prije. Tako te neke procjene ne znace mnogo sto.

ma nisam na tebe konkretno mislio nego inače..

Ja i dalje mislim da nemaju klasnih napadača, nebitno za koji klub igraju. Aston Villa npr. je u očajnom stanju i nije neka referenca za kvalitet igrača.

Pogotovo je pretjerano reći da imaju 4 klasna napadača jer nijedan od njih nije ni blizu na razini igrača kakve imaju na ostalim pozicijama. Lukaku može izrasti u klasnog napadača ali daleko je on još od toga, pogotovo jer mu je prelazak u Chelsea usporio nemilice napredovanje.

A to da igraju kao španija, pa igraju upravo zato jer nemaju vrhunskih napadača, a imaju strašna imena u napadačkom dijelu veze. Ipak, nije to Španija i taj disbalans kvalitete u napadu se mora osjetiti.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1254 Re: Kvalifikacije za SP 2014

srbi ostavili papir sa taktikom na terenu poslije treninga pred utakmicu sa škotskom, i to na starosrpskom talijanskom jeziku :lol: :lol:

Image
Jack Be Nimble

#1255 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Jack Be Nimble »

UEFA napokon pocela da konta kako da zabrane manjim drzavama npr. Linhtenstajn mjesto u kvalifikacijama :thumbup:. Kao sto sam govorio godinama te drzave trebaju u baraz medjusobno da bi jedna otisla na kvalifikacije.

Ako stontaju nacin planiraju da ga sprovedu u kvalifikacijama za Euro '16.
cyprus

#1256 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Jack Be Nimble wrote:UEFA napokon pocela da konta kako da zabrane manjim drzavama npr. Linhtenstajn mjesto u kvalifikacijama :thumbup:. Kao sto sam govorio godinama te drzave trebaju u baraz medjusobno da bi jedna otisla na kvalifikacije.

Ako stontaju nacin planiraju da ga sprovedu u kvalifikacijama za Euro '16.
Neće valjda :-) :-)
Nebitan32

#1257 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Nebitan32 »

ultima_palabra wrote:Dobro, to sa svjetskim prvacima je malo pretjerano... ipak ljudi su fulili pet zadnjih velikih takmičenja, trebaju prvo odrasti kao ekipa i naučiti igrati velike utakmice. Ali imaju individualni kvalitet strašan... doduše nije dobro raspoređen, npr. imaju tri stopera svjetske klase, a beka nijednog.
Oni su zadnjih 10 godina imali manjak talentovanih igraca i zato se nisu kvalificirali. To je mala zemlja i logicno da ne mogu biti uvjek pri vrhu. Uz to imali su dosta problema i u savezu i sa selektorima i to se odrazilo na cjelokupnu situaciju.

No sada imaju sjajnu generaciju koja tek dolaziu najbolje godine.
Zivio sam u Liegu 10 godina i upoznao sam dosta ovih igraca koji su igrali za Standard : Witsel, Defour, Fellaini,Camargo... Preko jednog prijatelja izraelca sam upoznao Salima Toamu koji je igrao jedno vrijeme u Standardu i tako sam imao pristup lozama i igracima. To su igraci iz iste generacije i treba pogledati gdje su oni svi dospjeli... Mislim napravili su veliki iskorak. Pisem ovo da bih rekao da pratim ove igrace odavno.

Belgijanci su dobro igrali i u proslim kvalifikacijama ali su primili gomilu glupih golova koji su vise stvar neiskustva i naivnosti. Sad su dosta zreliji i nema sanse da se to ponovi.

I vec u prvoj poruci sam napisao sam spomenu Nizozemsku i euro 2012 s kojeg su otisli sa 0 bodova.Isto vazi i za Belgijance. Trebaju dokazati taj talenat na terenu. Samo sam rekao da belgijanci imaju ekipu koja po kvalitetu moze biti svjetski sampion. Definitivno. Ja sam ubjeden da ce oni biti pri samom vrhu svjetskog fudbala u narednih 5-6 godina.

I bitno je istaci da su oni korjenito promjenili nacin igre. Prije je Belgija igrala engleski fudbal. Jaki dueli i duge lopte. Sad vise igraju na spanski nacin. Sad su u ekipi vecinom igraci imigranstkog porijekla i to su uglavnom juznjaci koji vise igracju tehnicki fudbal. I Edenov mladi brat, Thorgan je potpisao za Chelsea tako da bi za par godina mogli igrati zajedno.

Sad cemo vidjeti sta ce uraditi protiv Hrvatske. Pratim situaciju i prilicno je "uzavrela atmosfera" u Belgiji. Sposobni su dati 3-4 gola bilo kome tako ako Hrvati ne smire igru mogli bi biti potpuno potopljeni. Ovi ce vrsiti pritisak od prve sekunde.
Meho Kodro

#1258 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Meho Kodro »

shake69 wrote:Preporucujem da pogledate trenutni mec Hrvatska-Makedonija. Ugodno iznenadjenje iz bivse najjuznije YU-republike. Igraju brzo, moderno, zadnji red vrlo uigran i Hrvati im prakticno ne mogu nista. Sad su me malo doduse demantovali, jer su upravo primili gol od Jelavica, ali ako Makedonci izgube bit ce nezasluzeno sta su prikazali do sada.

Nista od Hrvatske dok je ovaj Stimac selektor, Mamic ga postavio jer su se njih dva tako dogovorila, podijelili su funkcije u HNS-u, veliko "pomirenje"....
Stimac je klaun, egoisticni diletant, svaki dan prosipa neku glupost - Hrvatska ce igrati tika-taka, bolje igraju nego Hrvatska 1998, Evropski su Brazil, niko nema sta da trazi u Zagrebu.... Dok je bio komentator stalno je napadao Bilica, u prvoj utakmici promjenio skroz strategiju, htio kopirati Spaniju, na kraju ispao idiot i morao odustati od "tika-taka", protiv Makedonije isto jako losa igra, ovaj put je imao srece, ali hoce li ga sreca opet poljubiti...
U Hrvatskoj je vecini odvratna ova Mamic-Stimac koalicija, protiv Makedonije su se karte dijelile u marketima a isto bilo jedva 10.000 ljudi, Stimcu i Mamicu se uvredljivo skandira na svakom koraku...
Nebitan32

#1259 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Nebitan32 »

odesveuhonduras wrote:
Nebitan32 wrote:Postavio sam link na transfertmartk jer se tu vide klubovi u kojima igraju. Witsel je prije par dana prodat za 40 mil. €. Ko bi to ocekivao par mjeseci prije. Tako te neke procjene ne znace mnogo sto.
Ja i dalje mislim da nemaju klasnih napadača, nebitno za koji klub igraju. Aston Villa npr. je u očajnom stanju i nije neka referenca za kvalitet igrača.

Pogotovo je pretjerano reći da imaju 4 klasna napadača jer nijedan od njih nije ni blizu na razini igrača kakve imaju na ostalim pozicijama. Lukaku može izrasti u klasnog napadača ali daleko je on još od toga, pogotovo jer mu je prelazak u Chelsea usporio nemilice napredovanje.
Oni jesu nesto slabiji od sredine ali su ipak dobri napadaci. Ima jos nekih koji se povremnu pojavljuju u ekipi kao Yassine El Ghanassy (22god) iz WBA ili Vossen iz Genka ili Ogunjimi iz Santdarda. Dobri su oni.

Lukaku je jako dobar ali jeste izgubio mnogo prelaskom u Chelsea. Bolje mu je bilo da je otisao u neki manji klub gdje bi igrao. Ali tek mu je 19 god tako da ima vremena za njega.

No njima je trenutno najveci problem desni bek. To sada igra Gillet iz Anderlechta ali to mu nije prirodna pozicija.
El_comadante

#1260 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by El_comadante »

Srbija je ipak napravila dobar rezultat jer ipak bod u Skotskoj je dobar uspjeh. vidjecemo dalje sta ce pokazati ali ovo je dobar rezultat jer ipak je skotska dobra ekipa
Kinaski

#1261 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Kinaski »

El_comadante wrote:Srbija je ipak napravila dobar rezultat jer ipak bod u Skotskoj je dobar uspjeh. vidjecemo dalje sta ce pokazati ali ovo je dobar rezultat jer ipak je skotska dobra ekipa
Pa kome ce uzeti bodove ako nece skotskoj.Mozda belgiji I hrvatskoj u gostima ? Sumnjam

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
El_comadante

#1262 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by El_comadante »

187 wrote:
El_comadante wrote:Srbija je ipak napravila dobar rezultat jer ipak bod u Skotskoj je dobar uspjeh. vidjecemo dalje sta ce pokazati ali ovo je dobar rezultat jer ipak je skotska dobra ekipa
Pa kome ce uzeti bodove ako nece skotskoj.Mozda belgiji I hrvatskoj u gostima ? Sumnjam

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
pa dobro i skoti se dizu u zadnje vrijeme i nevejrujem da ce iko u skotsku pobjedi sa vise od 2 gola razlike a ovo je mozda i najjaca grupa u europskim kvalifikacijama
cyprus

#1263 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Slažem se sa El comadanteom... Škoti nisu neka sila, ali malo je reprezentacija koje bod iz Škotske mogu smatrat neuspjehom...

Doduše Lihtenštajn je na otvaranju prošlih kvalifikacija bod u Škotskoj izgubio u 97. minuti :mrgreen:
polovka

#1264 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by polovka »

Kakva Belgija qrci palci, borba za prva dva mjesta će se voditi između komšija i susjeda :D
Srbija je ovo u Škotskoj morala dobiti i sad su kroasani u maloj prednosti, ali tek je početak, biće tu još svega.
I jedni i drugi su još u grču, svako iz svojih razloga.Modrić je igrao u fazonu "ja sam iz Reala" :-) , Štimac blage veze nema, i najslabija je karika kroasana.
Srbija još traži prvu ekipu, povratkom Baste i Jankovica će sve izgledati bolje :)
Belgija naizgled dobra na papiru, mada nemaju igrača top klase, sve je to trange-frange, treba još pure jesti.
studeni76

#1265 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by studeni76 »

Jedna od boljih stvari koje savezi urade je kad daju onim seratorima stručnim komentatorima sa TV da budu selektori. Štimac je srao godinama o taktici,kako treba ovo treba ono. E eto ti sad, haj se malo znoji. :-D
odesveuhonduras

#1266 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Pročitah negdje jučer da je Belgija treća najskuplja reprezentacija na svijetu. Nije pisale koje dvije su ostale ali pretpostavljam Španija i Argentina.
odesveuhonduras

#1267 Re: Kvalifikacije za SP 2014

polovka wrote:Kakva Belgija qrci palci, borba za prva dva mjesta će se voditi između komšija i susjeda :D
Srbija je ovo u Škotskoj morala dobiti i sad su kroasani u maloj prednosti, ali tek je početak, biće tu još svega.
I jedni i drugi su još u grču, svako iz svojih razloga.Modrić je igrao u fazonu "ja sam iz Reala" :-) , Štimac blage veze nema, i najslabija je karika kroasana.
Srbija još traži prvu ekipu, povratkom Baste i Jankovica će sve izgledati bolje :)
Belgija naizgled dobra na papiru, mada nemaju igrača top klase, sve je to trange-frange, treba još pure jesti.
eto nek su komšijama zvijezde u pm.. najbolji im igrači kolarov i ivanovič, tolika su sila.. u 5 utakmica jedan gol dali, a mihajlović im trener. treće mjesto i da se udaraju u guzicu.

babi milo što joj se snilo ali ti si očito jedan od rijetkih optimista i među takvim..
Last edited by odesveuhonduras on 09/09/2012 19:31, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#1268 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by KPNCTNJAH »

Cini mi se najskupljih prvih 11 da je u pitanju, prve dvije su Spanija i Portugal... ko bi rekao da ce Belgija biti tako jaka, bar na papiru...
odesveuhonduras

#1269 Re: Kvalifikacije za SP 2014

portugal ispred argentine? na prvi pogled mi to bi nemoguče al kad promisih, tu je to negdje

di maria, mascherano, messi, aguero, lavezzi, higuain

ronaldo, coentrao, pepe, moutinho, veloso, nani
KPNCTNJAH

#1270 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by KPNCTNJAH »

Sad sam nasao taj clanak (na hrvatskom portalu) i vidim da je to jos jedna novinarska glupost, jer su oni tu napisali da su ispred Belgije samo Brazil i Portugal, dakle po njihovom misljenju prvih 11 Belgije je skuplje od onih Spanije :roll: ... a te liste uvijek prave preko Transfermarketa...

Evo kako izgleda lista po ukupnoj vrijednosti reprezentacija...

Image

Ovo naravno nije tacno, ali eto otprilike... mi smo na 25. mjestu, ispred Grcke, a iza Slovacke... da Pape pozove jos kojeg igraca prestigli bi i njih ... :mrgreen:
BHF_Manijak

#1271 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Misluim da jedino nasi debilni n ovinari uzimaju relevantan transfermarkt i koriste to kao izvor informacija u svojim clancima! Koji amaterizam sunce ti ljubim! :roll: :roll:
polovka

#1272 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by polovka »

odesveuhonduras wrote:
polovka wrote:Kakva Belgija qrci palci, borba za prva dva mjesta će se voditi između komšija i susjeda :D
eto nek su komšijama zvijezde u pm.. najbolji im igrači kolarov i ivanovič, tolika su sila.. u 5 utakmica jedan gol dali, a mihajlović im trener. treće mjesto i da se udaraju u guzicu.

babi milo što joj se snilo ali ti si očito jedan od rijetkih optimista i među takvim..
Ko je uopšte rekao da je Srbija satkana od zvijezda :roll:
Kažem samo da su belgijanci prosjek kao ekipa, a ovdje ih neke porede sa Španijom :-) , Hrvati su za njih top ekipa, a sa Srbijom su tu negdje.Oni će i sami imati pritisak na sebi, da kao opravdaju taj svoj potencijal, što će im stvarati probleme.
Mihajlović je žabarski đak, tako će Srbija i igrati kvalifikacije, tvrdo i oštro sa malo golova jer sa ovom ekipom i nema puno izbora.Hrvatima se u duelima sa komšijama uvijek napune gaće, imaju veliki pritisak javnosti da poraze Srbe(po mogućnosti ponize) i to će im biti veliki minus.Plus što je Mihajlović za Štimca doktor fudbala :-D Tu predviđam dva X, i ko bolje bude odigrao sa ostalim će direktno za Brazil.Ovo ostalo je riža i boranija :D
odesveuhonduras

#1273 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Paša moj, fino je to da si ti optimist ali činjenica je to da ste vi u rangu te riže i boranije.

Srbija nije satkana od zvijezda, niti ekipa mora biti satkana od zvijezda da bi bila dobra ali vi nemate ni zvijezde, ni igru, nit išta... katastrofalna ekipa, očajan trener, negledljiv fudbal.. 1 gol u 5 utakmica, hejj

belgija je 3 klase iznad vas, i iako se događalo i događa stalno da bolje ekipe ne pobjeđuju, sve osim belgije i hrvatske ispred srbije bi bilo iznenađenje.

PS. slažem se donekle da je vaša šansa to što ste u grupi sa hrvatskom jer bez obzira što su hrvati mnogo bolja ekipa, u takvim utakmicama kvaliteta ne mora biti presudna. Ali, kao što oni imaju pritisak i žželju, imate je vala i vi. Nije Mihajlović baš neki švedski socijaldemokrat pa da mu je ta utakmica ko i svaka druga ;-)
Last edited by odesveuhonduras on 09/09/2012 20:31, edited 1 time in total.
burek_in_space

#1274 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by burek_in_space »

@odesveuhonduras, kakve su tebi prognoze za nash plasman u ovoj grupi?
odesveuhonduras

#1275 Re: Kvalifikacije za SP 2014

burek_in_space wrote:@odesveuhonduras, kakve su tebi prognoze za nash plasman u ovoj grupi?
ne znam, možemo svakako biti prvi u grupi jer je poprilično laka grupa ali opet previše je izjednačena grupa za bilo kakve euforije i malo opuštanja i eto nas 3-4.. svak svakoga u ovoj grupi moće dobiti (osim liechtensteina) bez obzira što neke reprezentacije odskaču kvalitetom

najveća šansa dosad definitivno
Last edited by odesveuhonduras on 09/09/2012 20:34, edited 1 time in total.
Locked