Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Zoya

#1251 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 02/02/2013 08:41, edited 1 time in total.
kojeime

#1252 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by kojeime »

Zoya wrote:Kako da objasnim da sam izgubila apetit :sad: @leo, sto me mrzis?
Ne mrzi te vec poskusava na svoj nacin reci da to sta radis je lose za tebe. Pokusava da te uplasi, nekada i to uspijeva.

Obavezno idi ljekaru. Jesti naprosto moras. To nije stvar zelis li i mozes li, ako ne jedes umrijeces. Ljudsko tijelo tako funkcionise i ne mozes drugacije. Ako stvarno nemas apetita vec neko vrijeme idi ljekaru, mozda je gubitak apetita uzrokovan necim, stresom, bolesti, ko zna.
leo_

#1253 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by leo_ »

:-)
Mrzis samo one koje poznajes i koji su ti uradili nesto, stoga tebe ne mrzim. ako hoces, mogu ti poslati spisak ovih sto ih mrzim, pa da se uvjeris. :D tebi pokusavam samo reci da nesto nije ok i cini mi se da sam ti to jos jednom ranije napisao. glavna stvar kod mrsanja je da slusas svoj organizam, pa da napredujes tako, a ti svoj unistavas trenutno i kajat ces se sto ga zapostavljas tako. ne mozes mu jednostavno "zabraniti" hranu i ocekivati da neces dobiti udarac nazad. otidji kod doktora jos danas i trazi da ti pomogne. znam bruku ljudi koji su radili to isto sto ti sad radis, pa kasnije problemi sa zeulcem svako dva-tri dana/sata, a da ne spominjem one silne side effects iz prethodnog posta. normalno je da sada tvoj organizam ne prihvata vece kolicine hrane od onih na koje si ga navikla i tesko da ti sama mozes tu nesto uraditi, ali siguran sam da ima dosta toga sto oni mogu uraditi za tebe.
ZZZoooppp i sretno ti sta god da odlucis.
alica.k

#1254 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by alica.k »

pa uradi nesto da ti se vrati apetit mjesto da ti je drago sto mrsas jer ti tijelo jede samo sebe.
to nije zdravo.
idi doktoru.
Pitarrr82

#1255 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

alica.k wrote:
pa uradi nesto da ti se vrati apetit mjesto da ti je drago sto mrsas jer ti tijelo jede samo sebe.
to nije zdravo.
idi doktoru.

Kao sto puniji idu nutricionisti da bi smrsali tako isto mogu i osobe koje imaju problema s ishranom u smislu apetita i slicno...
swirl

#1256 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by swirl »

Joj da je meni da izgubim apetit, pa makar na sat vremena :D :D
wewa

#1257 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by wewa »

swirl wrote:Joj da je meni da izgubim apetit, pa makar na sat vremena :D :D
eh... ili bar volju za kuhanjem... :cry:
Cholina_Lokica

#1258 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Cholina_Lokica »

wewa wrote:
Ja ga izgubim... Pa jedem samo tri puta dnevno :mrgreen:
wewa

#1259 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by wewa »

Cholina_Lokica wrote:
wewa wrote:
Ja ga izgubim... Pa jedem samo tri puta dnevno :mrgreen:
bjezi.ba, tvoja pantljicara ima gliste :skoljka: :lol:
Cholina_Lokica

#1260 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Cholina_Lokica »

Moracu je odvest doktoru da je pregleda :lol:
wewa

#1261 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by wewa »

Cholina_Lokica wrote:Moracu je odvest doktoru da je pregleda :lol:
da se nije prehlOdila :cry: :lol:
Ma.Le.Na

#1262 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Ma.Le.Na »

meni rekli da su obline in :oops: :D
..pa ja odlucila da ih sacuvam :oops: :D :lol: :lol:
shin

#1263 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shin »

Ma.Le.Na wrote:meni rekli da su obline in :oops: :D
..pa ja odlucila da ih sacuvam :oops: :D :lol: :lol:
Vazda bile, nisu, niti ce ikad izaci iz m00de :lol:
gladna sam

#1264 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by gladna sam »

Zoya wrote:-8 kg :roll: Izbacila slatko, izbacila hljeb, izbacila rizu, krompire, grah, salate, izbacila hranu generalno, danas pojela dva plazma keksa i dvije kruske, i osjecam se super :roll:
Ovo sto ti sebi sad radis, ja sam to sebi uradila sa 18 godina, suuuuper osjecaj kao mrsas a nemas sta ni da skines, ne uzimas hranu jer kontas udebljat ces se od jabuke, pokazat ce ti vaga 200 grama vise

7 godina mi je trebalo da se dovedem ured nakon svega, caca sjedio sa mnom i nadgledao sta i koliko jedem
a o fizickom iscrpljivanju da ne pricam :cry:
seshb85

#1265 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by seshb85 »

harisaga wrote:ja sam za dva mjeseca izgubio 7 kg. XD Vecinom masno tkivo.
Evo kako sam to ja uradio ;P

Visok sam 1,90 .Kad sam poceo sa procesom mrsanja imao sam 96 kg.Cilj mi je bio da budem ispod 90 kg,al da ne izgubim misicnu masu :S

Iz prehrane sam prve dvije tri sedmice potpuno izbacio hljeb.Izbacio sam slatkise ,sokove,smanjio maximalno przenu hranu(osim na maslinovom).Za dorucak obicno jedem voce,zobene (meni pravo ukusne,sa medom, grozdjicama i mlijekom drama :D).Poslije par sati pojedem par kuhanih jaja,ribu,mladi sir i slicno.Za rucak riza sa povrcem,piletina i slicno tome(nekad tjestenina ili krompir sa ribom ili mesom).Onda obicno imam trening(Judo 4 puta sedmicno, 1 sedmicno trcanje a nekad ubacim i teretanu).Poslije treninga popijem Whey protein isolate.Kad dodjem kuci odmaram a pred spavanje ako sam gladan pojedem malo mladog sira.OD pica najvise konzumiram vodu,zeleni caj,jogurt i cijedjeni sok.Takodjer ujutru i navece popijem po kapsulu ribljeg ulja(omega 3).Naravno morate paziti na kolicinu svega sto jedete.Ja sam licno jeo za 20%(otprilike) manje jeo obicno. Meni je najveci izazov bilo ne jesti nesto ukusno(slano) kada mi se jede.Npr Ogromne sendvice koje sam inace jeo(selama,istopljeni sir i slicno),pice itd.Slatkisi manje vise (lucky me).

u zadnje vrijeme jedem integralni hljeb,jer je tesko izdrzati dugo bez hljeba ikako (bar meni XD).Imam sad izmedju 87-89 kg. Stvarno sam zadovoljan svojim trenutnim izgledom i fizickom spremom.Najbitnija je naravno motivacija i odlucnost.Dokazite sebi da mozete da uradite ono sto zelite.Eto..ukratko moje iskustvo :P poz
Tvoj nacin ishrane je za svku pohvalu. :thumbup: :thumbup: Samo sa zdravom ishrano se moze skinuti koja kila. :-D :thumbup: Samo se u jednom ne slaze sa tobom a to su kapsule(omega 3) , umjesto njih preporucio bih sradele ,sardine,tunjevinu,... :-D :-D :thumbup: :thumbup:
radenska

#1266 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by radenska »

Ja se odrekla slatkisa, hljeb samo jednu krisku dnevno ako bas moram, ugl jedem piletinu, jaja i pijem dosta jogurta i vode i za ovih 15 dana vaga pokazuje -2 kg, mada je to samo voda ja nista ne primjetim po odjeci osim da mi stomak nije naduven kao u trudnice.. Meni je najgore sto ce mi smrsati ruke i lice, a bojim se da noge nece nimalo, meni su one jedini problem kako sam se zdepala bas su se povecale, 2 broja vece hlace nosam nego inace. Sta da radim po tom pitanju, mislim vjezbe ili neka jos ishrana.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1267 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Pa da bi smrsala moras i trenirati.
A ne postoji lokalizovano mrsanje, kad se mrsa onda cijelo tijelo mrsa ali od genetike uglavnom zavisi odakle kile idu prvo a odakle zadnje.
Mr.Penguin

#1268 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Mr.Penguin »

ladyblue18 wrote:Pa da bi smrsala moras i trenirati.
A ne postoji lokalizovano mrsanje, kad se mrsa onda cijelo tijelo mrsa ali od genetike uglavnom zavisi odakle kile idu prvo a odakle zadnje.
Ne zavisi od gentetike odakle kile idu prve, vec od vremena kad si ih dobila, kile se skidaju retrospektivno.
ladyblue18

#1269 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Mr.Penguin wrote:
Ne zavisi od gentetike odakle kile idu prve, vec od vremena kad si ih dobila, kile se skidaju retrospektivno.
Naravno, ali ja sam procitala mali milion puta da veliku ulogu ima i genetika, pa sad ne znam...mislim da ima smisla bar kad se radi mozda o problematicnim dijelovima tijela jer oni uglavnom jesu genetika.
Mr.Penguin

#1270 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Mr.Penguin »

ladyblue18 wrote:
Mr.Penguin wrote:
Naravno, ali ja sam procitala mali milion puta da veliku ulogu ima i genetika, pa sad ne znam...mislim da ima smisla bar kad se radi mozda o problematicnim dijelovima tijela jer oni uglavnom jesu genetika.
Mozda kada se dobija na kilama do gena je gdje ce prvo, a to su zadnja mjesta gdje ce se skinuti kile kada se krene mrsati.
skafiskafsnjak

#1271 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

ma nemojte mi se vaditi na genetiku ... moze do genetike biti da se neko malo brze ili vise ugoji, ali bi ipak dobili visak kilograma, bez obzira na genetiku.
Nema price nego aj na trcanje...vrijeme se ubilo :P
ladyblue18

#1272 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Mr.Penguin wrote: Mozda kada se dobija na kilama do gena je gdje ce prvo, a to su zadnja mjesta gdje ce se skinuti kile kada se krene mrsati.
Da, to je to.

A na trcanje cu kad grad konacno uradi nesto po pitanju lutalica bar gore na Darivi. :oops:
shin

#1273 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shin »

Landmark, 99kg :D

Shit just got real :D
Beaddy

#1274 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Beaddy »

Mr.Penguin wrote:
:thumbup:

ja sam živi dokaz....kako prilično naglo mršavim, prvo se topi salo s lica i ekstremiteta (bedra -7 cm nakon mjesec dana), a na trbuhu (mom dragom, debelom) skoro ništa :mrgreen: .Ali, ide...ide :lol:
chuchumbamayumbe

#1275 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by chuchumbamayumbe »

shin wrote:Landmark, 99kg :D

Shit just got real :D
Čestitam!!!

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply