Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
julisiz es grant

#1251 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

512MB wrote:Lukić: Presuda Mladiću biće presuda cijelom narodu u Srpskoj

Ko smo mi da drugcije sudimo :oops:
Ko je mudri govornik?
512MB

#1252 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by 512MB »

julisiz es grant wrote:

Ko je mudri govornik?
Glavni advokat mu
It_is_a_Leclerc

#1253 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by It_is_a_Leclerc »

DonieBrasco wrote:
julisiz es grant wrote:
insomnia78 wrote:Ma nece ga osloboditi ali neke bezvezne kazne, dijela kazne, nekakve nepravde
Ma nema šanse. Ako si pratio presude drugim vojnim (ne političkim) liderima Srba vezane za Srebrenicu (koja je ovdje samo dio optužnice), jasno je da ovdje ne može biti manja kazna od doživotne. Vjerovatno se kao ni do sada neće dokazati genocid u ostalim opštinama, ali osuda za Srebrenicu je sigurna. U Hagu je do sada pet vojnih lica osuđeno za genocid u Srebrenici. Od toga dvojica za pomaganje, i obojica su dobila po 35 godina zatvora. Ostala trojica su osuđeni kao kreatori i izvršioci genocida, i sva trojica su dobila doživotne kazne.
Karadžić je dobio 40 godina između ostalog i za genocid u Srebrenici, ali dosadašnja praksa pokazuje da vojni komandanti uvijek dobiju teže kazne od civilnih vođa, ukoliko su optuženi za iste zločine.
Iz ovoga je jasno i kakav će ovdje biti ishod.
Samo steta sto se ne moze ubaciti (ili moze) da je on bio na platnom spisku Beograda tj. Srbije sto jasno pokazuje i odgovornost njih preko Drine i ucesce u agresiji i zlocinama.

Ovo boldirano cemo vidjeti.
U presudi Karaadžiću stoji da se Karadžić, odnosno vodstvo RS-a sa vodstvom Srbije udružilo u zločinački poduhvat s ciljem činjenja ratnih zločina, uključujući genocid. Međutim, kako u toj, tako i u presudi Međunarodnog suda pravde srbijanski se državni vrh se osuđuje za nepsrečavanje i, u najkraćem, logističko pomaganje za izvršenje genocida, ali ne i za sam genocid.

Tu su problematični transkripti sa sjednica Vrhovnog savjeta odbrane u Beogradu koji je Srbija zaštitila kao nacionalni interes, a haški tribunal propustio kroz mehanizme međunarodnog pritiska tražiti i nakon prvobitnih neuspjeha.

I ispravka za ovaj gornji post, pošto ne vidim da je spomenuto, ali su za genocid u Srebrenici osuđeni i general Zdravko Tolimir na doživotnu kaznu zatvora, kao i Ljubiša Beara na doživotnu kaznu.
julisiz es grant

#1254 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Pa i napisao sam da su trojica osuđeni za genocid na doživotnu kaznu, ne imenujući nikoga. Naravno da su dvojica od njih Tolimir i Beara, a treći je Vujadin Popović.
SmokingMan

#1255 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by SmokingMan »

Presuda zločincu i njegovim djelima,sve se svodi na to.Posljednji trzaj na izdisaju pro-srspke propagande.Izdrži Generale,još samo 48.sati,a poslije toga,šta bude,bude.

Sa druge strane Drine...

Image

Image
mO k3

#1256 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

jos malo dzenerale....
julisiz es grant

#1257 Re: Ratko Mladić u Haagu!

SmokingMan wrote:

Presuda zločincu i njegovim djelima,sve se svodi na to.Posljednji trzaj na izdisaju pro-srspke propagande.Izdrži Generale,još samo 48.sati,a poslije toga,šta bude,bude.

Sa druge strane Drine...

Image

Image
Kako slagaše za Tolimira (ko da im je sefte, jel'de)...nije umro prije izricanja presude.
Krepao je nepunu godinu nakon izricanja drugostepene, dakle pravosnažne i konačne, presude (kojom je samo potvrđena doživotna kazna za genocid izrečena u prvom stepenu) kada ga je ubilo vlastito zločinačko srce na hodniku zatvora u Ševeningenu, dok je pokušao nekome da telefonira, pomažući se hodalicom (jer je zbog ranijih srčanih napada u zatvoru padao i lomio rebra i povrjeđivao glavu).
DonieBrasco

#1258 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by DonieBrasco »

Poceli su sa ovom propagandom i urotom protiv nebeskog naroda, bice svega na 22. novembar i kasnije.
mO k3

#1259 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

DonieBrasco wrote:Poceli su sa ovom propagandom i urotom protiv nebeskog naroda, bice svega na 22. novembar i kasnije.
Sud koji sudi samo Srbima ....
Pisao je juce die zeit o pokušaju advokata da skoči na voz kako je to bila borba protiv islamista
U komenTarima na fb u prvim redovima su bili “njemački “ Rusi koji su ga podržavali
mO k3

#1260 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

Koliko god ga osudili , pravda nece biti zadovoljena jer za zločine koji je počinjen nema kazne
manijak1

#1261 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by manijak1 »

mO k3 wrote:
DonieBrasco wrote:Poceli su sa ovom propagandom i urotom protiv nebeskog naroda, bice svega na 22. novembar i kasnije.
Sud koji sudi samo Srbima ....
Pisao je juce die zeit o pokušaju advokata da skoči na voz kako je to bila borba protiv islamista
U komenTarima na fb u prvim redovima su bili “njemački “ Rusi koji su ga podržavali
Ništa novo u strategijama odbrane zločinaca ; odbrana Karadžića identičnu stvar je podržavala , pjesnik je na pojedinim svjedočenjima iznosio teze poput ; parafraziram ; da su se četnici unaprijed borili protiv zla fundamentalizma .....koje sada sije teror po Evropi.
Nevjerovatno ali istinito .Nisam 100 posto siguran , ali u jednom dijelu iskaza , je doktor pjesnik rekao, " Gospodo , vidite protiv čega smo se mi onda borili".
Radi svega navedenog puna mi je prostata fraza tipa svi zločinci treba da se kazne :D ali kad dođemo do projektanata i neposrednih izvršilaca na visokim položajima , e onda , toga nema .Onda su svi isto činili .
Onda je RS po Miletu trajna kategorija ,a po BiH može pljuvati koliko hoće.
A dvoje su odavno na slobodi , Biljana i Momčilo .... oni će garant biti prvi sagovornici brdskih medija.
Ipak ovo je najveća sramota za nas što smo dozvolili da se dogodi
I ovo je za Vučića normalno
smijesni_ste

#1262 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by smijesni_ste »

mO k3 wrote: U komenTarima na fb u prvim redovima su bili “njemački “ Rusi koji su ga podržavali
I jesi uradio/la nešto povodom toga?
mO k3

#1263 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

smijesni_ste wrote:
mO k3 wrote: U komenTarima na fb u prvim redovima su bili “njemački “ Rusi koji su ga podržavali
NašO i prebio sve
smijesni_ste

#1264 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by smijesni_ste »

mO k3 wrote:
smijesni_ste wrote:
NašO i prebio sve
Nemoj shvatiti pogrešno, ali bolje je tamo odgovoriti i prijaviti komentare nego ovdje prenositi ;-)
mO k3

#1265 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

Vidi iskreno ti kažem nisam ništa napisao , ali mislim da ima vise značenje kada im Nijemci odbruse i kažu da laže nego neko sa prezimenom vić na kraju
LeonardoAC

#1266 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by LeonardoAC »

mO k3 wrote:Vidi iskreno ti kažem nisam ništa napisao , ali mislim da ima vise značenje kada im Nijemci odbruse i kažu da laže nego neko sa prezimenom vić na kraju
Gleda li iko PTPC i biografiju Mladica? Pa jbt... ovo je gore od nacisticke TV, prosto je nevjerovatno da ovakav “javni servis” postoji u XXI stoljecu
julisiz es grant

#1267 Re: Ratko Mladić u Haagu!

LeonardoAC wrote:
mO k3 wrote:Vidi iskreno ti kažem nisam ništa napisao , ali mislim da ima vise značenje kada im Nijemci odbruse i kažu da laže nego neko sa prezimenom vić na kraju
Gleda li iko PTPC i biografiju Mladica? Pa jbt... ovo je gore od nacisticke TV, prosto je nevjerovatno da ovakav “javni servis” postoji u XXI stoljecu
Ne gledam, ne pada mi na pamet, ali znam šta ću gledati u srijedu, ako Bog da.
Sve sam obaveze na poslu još prije mjesec dana prilagodio prenosu presude, od 10-12 h u srijedu nedostupan sam za sve :)
DonieBrasco

#1268 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by DonieBrasco »

Izenanđuju vas sadrzaji iz RS, na RTRS, iz Srbije i njihovih medija ? :lol:

Necu se iznenaditi ako do sutra neka škola ili ulica, objekat dobiju ime RM.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1269 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Stoga, poznati profesor međunarodnog prava kaže da će Mladić biti osuđen, ali da se boji da će dokazi o kontroli koju je imao Beograd biti izbrisani.

"Razlog tome je, kao što sam i ranije govorio, što Sjedinjene Američke Države i evropske zemlje, koje praktično upravljaju Haškim tribunalom, jednog dana žele integrirati Srbiju u NATO i EU, a to se ne može uraditi ako Haški tribunal i Međunarodni sud pravde optuže Srbiju da je kriva i odgovorna za genocid u BiH", istakao je.

Nažalost, ima u ovome puno istine.
julisiz es grant

#1270 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Tomahawk11 wrote:
Stoga, poznati profesor međunarodnog prava kaže da će Mladić biti osuđen, ali da se boji da će dokazi o kontroli koju je imao Beograd biti izbrisani.

"Razlog tome je, kao što sam i ranije govorio, što Sjedinjene Američke Države i evropske zemlje, koje praktično upravljaju Haškim tribunalom, jednog dana žele integrirati Srbiju u NATO i EU, a to se ne može uraditi ako Haški tribunal i Međunarodni sud pravde optuže Srbiju da je kriva i odgovorna za genocid u BiH", istakao je.

Nažalost, ima u ovome puno istine.
Za ove stvari će biti puno važnija presuda Stanišiću i Simatoviću. Činjenica da oslobađajuća presuda nije prihvaćena na žalbenom vijeću i naloženo ponovo suđenje ipak daje neku nadu (sjetimo se generala Perišića, koga je žalbeno vijeće oslobodilo). Osuđujuća presuda bi bila najbolji dokaz umiješanosti obavještajno-bezbjednosnog vrha Srbije u zločine u BiH.
Drvosjeca iz Dejcica

#1271 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

MUP RS-a / Lukač: Mladić nije ratni zločinac, već naš komandant i heroj našeg naroda
512MB

#1272 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by 512MB »

Ocel bit kakav link :)
Drvosjeca iz Dejcica

#1273 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

512MB wrote:Ocel bit kakav link :)
Šta link...uživo se brale prati jedan i jedini 'eroj srpskog naroda. :mrgreen:
Podrška / Pripadnici jedinice "Vukovi s Drine" na Sokocu će pratiti presudu Mladiću
Član Udruženja i bivši komandant Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske Vukovi s Drine Milan Jolović Legenda rekao je Srni da je skup planiran za 10 sati u Lovačkom domu na Sokocu.
512MB

#1274 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by 512MB »

Skup invalida :D
DonieBrasco

#1275 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by DonieBrasco »

Kad sutra pocinje izricanje, pa dok se sve procita vjerovatno nekih 2-3 sata.
Post Reply