BH klubovi u Evropi 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1251 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Admir_1984 »

-LIBERO- wrote:Ma dva su to pojma razlicita. Neminovno je da je tu motiv jako bitan,plus ludilo na tribinama i cijelo ozracje oko evropskih utakmica.

Ali i ,recimo,u Travniku ti domaci igrac uleti koljenom u prsa..ili ti u trebinju ulete klizeci i izvali ti igracu nogu iz kuka,a sudija mrtav hladan dosudi aut za domace... :shock:

I tako u tom fazonu..kamo srece da se regularnost,sudjenje,delegati i sve ostalo popravi zbog ovih promjena u savezu jer jedino tako moze doci do ozbiljnijeg napretka i lige i pojedinacno klubova... ;-)
Tacno, al isto tako treba priznati da je bilo dosta primjera kada je bio prenos na tv pa mi nismo meda mogli u gostima, tipa listica, borac, zrinjski

Al za te manje klubove i selendre si 100% upravu
cyprus

#1252 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

Sjajna večer :-D :bih:

Svaka čast i Sarajevu i Želji na izbacivanju realno jačih protivnika i hvala im što su pokazali da sam još jednom pogriješio u prognozi :D :thumbup: Moje Sarajevo me fasciniralo dominacijom u utakmici... Šveda sve do pred kraj praktično nije bilo na terenu.

U sljedećem kolu, nemamo lagane zadatke, pa se i ne nadam puno... Bitno je samo da zalaganje bude na nivou. Šanse Sarajeva 20-80, a Želje 25-75.
jeza u ledja

#1253 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:Sjajna večer :-D :bih:

Svaka čast i Sarajevu i Želji na izbacivanju realno jačih protivnika
Ja sam ti rekao vec ranije da nisi realan. Orebro nije jaca ekipa nikako. To se dokazalo sad, a i ranije protiv svedskih ekipa.

I ovo isto vrijedi za one koji pocnu vaditi imena obecavajucih igraca iz svedske lige kao mogucih reprezentativaca BiH. :-) Sto neko rece ranije, nama glavno da igrac igra vani pa hajd odmah u reprezentaciju, a nasa liga puna talenata. Torlak komotno moze odmah u prvih 11.
cyprus

#1254 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:

Svaka čast i Sarajevu i Želji na izbacivanju realno jačih protivnika
Ja sam ti rekao vec ranije da nisi realan. Orebro nije jaca ekipa nikako. To se dokazalo sad, a i ranije protiv svedskih ekipa.

I ovo isto vrijedi za one koji pocnu vaditi imena obecavajucih igraca iz svedske lige kao mogucih reprezentativaca BiH. :-) Sto neko rece ranije, nama glavno da igrac igra vani pa hajd odmah u reprezentaciju, a nasa liga puna talenata. Torlak komotno moze odmah u prvih 11.
To da je Orebro jača ekipa, odnosno favorit nije bilo samo moje mišljenje. Kladionice su ga također proglasile favoritom. Ja sam samo ovdje na forumu mogo pročitat kako je Sarajevo jače :roll:

OK, ova ekipa očigledno jeste u užasnoj formi, pa je to vjerovatno olakšalo poso Sarajevu, ali mislim da su generalno jači nego što su se prikazali u duelu sa nama. Da smo se susreli s njima prije mjesec, mjesec i po, moguće da bi sve ispalo dosta drugačije...
Last edited by cyprus on 22/07/2011 01:21, edited 1 time in total.
campa_xxx

#1255 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by campa_xxx »

Uskoro nam pocinje i PL pa ce vjerovatno biti promjenjen termin odigravanja ovih utakmica...

PL BIH - 1.kolo - 6.Avgust

Siroki - Brijeg - Zeljeznicar
Sarajevo - Sloboda
jeza u ledja

#1256 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:
To da je Orebro jača ekipa, odnosno favorit nije bilo samo moje mišljenje. Kladionice su ga također proglasile favoritom. Ja sam samo ovdje na forumu mogo pročitat kako je Sarajevo jače :roll:

OK, ova ekipa očigledno jeste u užasnoj formi, pa je to vjerovatno olakšalo poso Sarajevu, ali mislim da su generalno jači nego što su se prikazali u duelu sa nama. Da smo se susreli s njima prije mjesec, mjesec i po, moguće da bi sve ispalo dosta drugačije...
Pa ti pratis to sve matematicki na papiru. Na papiru je FKS jace.
Od Helsingborga bilo jace. Sta treba jos kao dokaz? :-)
LSD

#1257 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
cyprus wrote:

Dobar je cyprus, zahvalan kolega forumaš :-) ...uvijek je bilo nepisano pravilo: prati šta cyprus prognozira i kladi se suprotno tome - dobitak zagarantovan u 90% slucajeva :lol:
Baudelaire

#1258 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Baudelaire »

Svaka čast i Sarajevu i Želji na izbacivanju realno jačih protivnika i hvala im što su pokazali da sam još jednom pogriješio u prognozi :D :thumbup: Moje Sarajevo me fasciniralo dominacijom u utakmici... Šveda sve do pred kraj praktično nije bilo na terenu.

U sljedećem kolu, nemamo lagane zadatke, pa se i ne nadam puno... Bitno je samo da zalaganje bude na nivou. Šanse Sarajeva 20-80, a Želje 25-75.

Miša mu jebem Cyprus, dobar si ti forumaš, ali nemoj više teoriju vjerovatnoće potezati života ti :D Prvo da odigramo sa ovim ekipama pa ćemo znati više. Ja vjerujem da se nećemo obrukati, čak sam i optimista, a isto mislim i za Želju.
jeza u ledja

#1259 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

A vala ni ovaj Sheriff se nije pokazao kao neka ekipa.

Gledam onaj kombinovani prenos, ona atmosfera na stadionu, isto iz nekog filma. Ono sve se sjaji, nigdje publike, trava savrsena, a tamo ide neka muzikica na meolodiju "we are the champions" i "we will rock you" , al ono, lose pravo. I onda jos neka spikerica na nekom losem engleskom... Ono zemlja im se raspada, ljudi nemaju sta da jedu, ali zato jebiga ima se za skupog tima, dva stadiona i saso mange. Gledaoci na stadionu se vjerovatno osjecaju kao stanovnici Pyongyanga kada gledaju one sletove i vojne parade. Spetakl. I djaba im sve to kad ne mogu jednog Zeljeznicara proci.

Kontam, onako bi izgledali FK Laktasi na steroidima. :D
cyprus

#1260 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:
cyprus wrote:

Da, na papiru je Sarajevo jače na osnovu UEFA-inog koeficijenta i činjenice da je bilo nosilac. Međutim, kako pored sljedećih parametara da Sarajevo proglasim favoritom:
- Örebro ima skuplju ekipu (duplo)
- Örebro igra u jačoj ligi
- Örebro je u jačoj ligi ostvario sličan plasman kao Sarajevo u slabijoj
- Örebru je sezona u punom jeku, a Sarajevo neuštmano, sa burnim periodom iza sebe
- Örebro je bio u strašnoj formi kad su parovi izvučeni (to što su u međuvremenu otišli u drugu krajnost je drugi par čarapa)

Za mene nema nikakvih dilema da je Sarajevo prošlo jaču ekipu.

Sve je ovo važilo i za Helsingborg, koji je bio i veći favorit od Örebra...
cyprus

#1261 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

LSD wrote:Dobar je cyprus, zahvalan kolega forumaš :-) ...uvijek je bilo nepisano pravilo: prati šta cyprus prognozira i kladi se suprotno tome - dobitak zagarantovan u 90% slucajeva :lol:
Nemoj tako, zar nisam bio najveći optimista u pogledu Željinog ogleda sa Moldavcima? :D Nemoj da rovim unazad po kukanju i hvalospjevima o Transdnjestarskoj Barceloni :D
Max Bunker

#1262 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Max Bunker »

Ovako, ono sto je meni drago al' plaho drago, jeste da Sarajevo i komsinice sa Grbavice, dokazuju da dzaba Mamic, dzaba kupljene titule i klupljene utakmice, dzaba tata Dodik i Rusi ali srcem i sa tradicijom igrati, uvijek dovodi do rezultata. Mogu vukojebine osvajati titule i kupove al' vazda ce svrsavati i gace im se puniti pred Sarajevom i Zeljeznicarom jer to su klubovi i to su institucije a sve ostalo je futavost.
cyprus

#1263 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

Baudelaire wrote:Miša mu jebem Cyprus, dobar si ti forumaš, ali nemoj više teoriju vjerovatnoće potezati života ti :D Prvo da odigramo sa ovim ekipama pa ćemo znati više. Ja vjerujem da se nećemo obrukati, čak sam i optimista, a isto mislim i za Želju.
Što, vidiš da dobro fercera? Sve je dobro što se dobro svrši :D
Baudelaire

#1264 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Baudelaire »

Šta reče, 20% šanse Sarajevo? Taman, tih 20% će da se desi ovaj put :D
jeza u ledja

#1265 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:
jeza u ledja wrote:
cyprus wrote:

Da, na papiru je Sarajevo jače na osnovu UEFA-inog koeficijenta i činjenice da je bilo nosilac. Međutim, kako pored sljedećih parametara da Sarajevo proglasim favoritom:
- Örebro ima skuplju ekipu (duplo)
- Örebro igra u jačoj ligi
- Örebro je u jačoj ligi ostvario sličan plasman kao Sarajevo u slabijoj
- Örebru je sezona u punom jeku, a Sarajevo neuštmano, sa burnim periodom iza sebe
- Örebro je bio u strašnoj formi kad su parovi izvučeni (to što su u međuvremenu otišli u drugu krajnost je drugi par čarapa)

Za mene nema nikakvih dilema da je Sarajevo prošlo jaču ekipu.

Sve je ovo važilo i za Helsingborg, koji je bio i veći favorit od Örebra...
Skuplja ekipa stvarno, ali stvarno ne znaci nista. Ta je ekipa skuplja samo zato sto su u Svedskoj. Kad skontas da je tamo standard ne duplo, nego pet puta veci, onda ta ekipa i nije skuplja. Da je to ekipa u kojoj igraju sve sami stranci pa i nekako, a ne lokalna svedska boranija.
Jaca je liga u Svedskoj, ali zaboravljas cinjenicu da nase ekipe dobro igraju protiv skandinavskih. To nema nigdje 'na papiru', odnosno nije objasnjivo brojkama, ali je tako. (Lillestrom, Helsingborg, Aalborg i Akranes su dokaz za to).
Orebro je ostvario slican plasman, ali opet preskaces cinjenicu da je Orebro u Svedskoj kao Modrica u nasoj ligi. Nije isto kad igras sa velikom ekipom i kad igras s prosjecnom, bez obzira na trenutni plasman u ligi. (navodio sam ranije primjer - Bayern je zavrsio iza Dortmunda, da li to znaci da Dortmund ima vece sanse za osvajanje Lige Sampiona?)
Ovo zadnje stoji, njima je sezona u punom jeku, ali kao sto rece - ljohnuli su u zadnjih mjesec dana samo tako, prema tome grehota bi ih bilo nepobjedit.

Mislim, vidjelo se danas na utakmici sasvim jasno da postoji razlika u kvaliteti. Zamisli ej, Sarajevo sastavlja kraj s krajem, plate igraca su vjerovatno 4-5 puta nize od njihovih, a svaki maltene igrac FKS je kvalitetniji od njihovih na istoj poziciji. Njima igraci poput Kojasevica, Suljica, Scepanovica, Torlaka, su misaone imenice.

To ti je onako, realno. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1266 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Tomahawk11 »

Oko cega se vi natezete...jaci, slabiji, nebitno, bitno je da su prosli i Sarajevo i Zeljo, sad treba gledati prema Sparti i Hapoelu, A Serif i Orebro su proslost.
Ova sezona bi trebala biti prava za dva sarajevska velikana, i jedni i drugi imaju i vise nego solidne ekipe. Mislim da Sarajevo ima malo vise sanse sa Spartom, nije to ona nekadasnja Sparta, ali treba dobro zapeti da se izbace Cesi.
I Zeljeznicar ima sansu proci Izraelce, ali mislim da imaju manje sanse. Velike novce trpaju Izraelci u svoj fudbal, pa su i uspjesi u Evropi veci. Ako se ne okliznu kao Borac, a opet naprave pozitivan rezultat u prvoj utakmici, sve je moguce.
El_comadante

#1267 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by El_comadante »

odlično je što su obje ekipe prošle dalje. e sad kad bi bar jedna prošla dalje bilo bi odlično a obje fenomenalno.
perfect_guy

#1268 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by perfect_guy »

campa_xxx wrote:Uskoro nam pocinje i PL pa ce vjerovatno biti promjenjen termin odigravanja ovih utakmica...

PL BIH - 1.kolo - 6.Avgust

Siroki - Brijeg - Zeljeznicar
Sarajevo - Sloboda
nisam siguran, jer su 4.8. revanši, a onda 18.8. prve tekme play offa
Corola

#1269 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Corola »

LSD wrote:Jest , tacno je da je bilo 12-1-1...ali je zato u jednoj tekmi primio 7 komada i tako nas izbrukao za sva vremena... treba i drugu stranu medalje priznati ;-)

Nego, komšinice veceras vrlo dobre u drugom poluvremenu (ono što sam gledao na miru) dva gola, nekoliko zicera ali Obuca ne zna...Torlak je stroj od igraca, ali šta vrijedi kad je našim selektorima bitnije da igrac igra negdje vani (pa kako god) nego naši domaci igraci....tužno al istinito :roll:
Vucina crnogorac je bio isto vrlo dobar, kao i onaj špic što zabi dva komada.
Neko upita što Orebro nije ništa moglo...pa mogli bi da su pitari to dopustili, ali to ne može...stisli ih u startu, nisu im dali da se razviju, a usput sebe nametnuli na terenu i eto zašto je Orebro izgledao kao prdimahovina.
Pa recimo Sehic je dobijao sasvim pristojnu sansu,kao i ona dvojica iz Borca pogotovo Maletic.Kada nam igraci iz nasih liga budu ovako igrali makar i play offu.Onda mozemo upaliti alarm,ovo za sad je jos sirovo.
Zeba ni u drugoligasu Kamazu nije uspio,sad je recimo gigant.
Torlak je bio pozivan od strane Cire,ali nije bas nesto iskoristio priliku na pripremama.
lider

#1270 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by lider »

Svedjanima nabijamo komplekse, sta god nam posalju rasturamo ko bugarsku skupstinu
Ne pamtim kada sam gladao onakvo Sarajevo a Plisek je tek poceo sa radom
Jirzi stvarno svaka cast :thumbup:

Velike cestitke i za komsije, kada su izvuceni parovi ja im nisam davao nikakve sanse jer oni kauboji imaju para ko blata ali pokazalo se da moze i protiv toga :thumbup:

Sada slijedi puno tezi zadatak za oba tima, rekao bih da su i sparta i maccabi otprilike tu negdje po jacini ali se definitivno moze igrati i protiv jednih i drugih

Nek nam je sa srecom i da zajedno odemo u playoff :thumbup:
north

#1271 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by north »

lider wrote:Svedjanima nabijamo komplekse, sta god nam posalju rasturamo ko bugarsku skupstinu
Ne pamtim kada sam gladao onakvo Sarajevo a Plisek je tek poceo sa radom
Jirzi stvarno svaka cast :thumbup:

Velike cestitke i za komsije, kada su izvuceni parovi ja im nisam davao nikakve sanse jer oni kauboji imaju para ko blata ali pokazalo se da moze i protiv toga :thumbup:

Sada slijedi puno tezi zadatak za oba tima, rekao bih da su i sparta i maccabi otprilike tu negdje po jacini ali se definitivno moze igrati i protiv jednih i drugih

Nek nam je sa srecom i da zajedno odemo u playoff :thumbup:
Sve 5, osim ovo da su Sparta i Maccabi tu negdje....Ako je Sparta zadržala kostur ekipe od prošle sezone kada su u osmini finala EL nakon dvije tekme igrali produžetke sa Liverpolom na Anfieldu, onda nema šanse da se mogu porediti sa Maccabijem, trećom ekipom po kvalitetu iz izraelske lige.....Da ne pričamo o iskustvu i kontinuitetu koji Sparta ima: grupne faze LP i EL...

Maccabi još nema nikakvih većih uspjeha u Evropi, jedino što su i oni ko mnogi uložili brdo love, ali vidjesmo na primjeru Sheriffa da nije sve u lovi...

Tako da su šanse po mom mišljenju;

Maccabi - Željezničar: 65%:35%
Sparta - Sarajevo: 80%-20%
ganjeta

#1272 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ganjeta »

Porediti Maccabi i Spartu je isto kao porediti Orebo i Serifa. 8-)
Pitarrr82

#1273 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Pitarrr82 »

ganjeta wrote:Porediti Maccabi i Spartu je isto kao porediti Orebo i Serifa. 8-)

Znaci pocelo kme, kme vec :lol: :lol:
ganjeta

#1274 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ganjeta »

Kakav pacijent :-)
Nije nista pocelo,nego nemas mozga da skontas sta sam htio reci 8-)
north

#1275 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by north »

ganjeta wrote:Porediti Maccabi i Spartu je isto kao porediti Orebo i Serifa. 8-)
Pa dobro, činjenica jeste da je Sheriff jači od Orebra, ali ne bih baš rekao jednako kao Sparta i Maccabi, naravno opet kažem pod uslovom da Sparta nije značajno oslabljena u odnosu na prošlu sezonu.....

Ali haj da ne bi preraslo u onu "moj tata je jači od tvog", nek nam je svima hairli i sa srećom i da ako ništa još jednom napunimo stadion, napravimo spektakl, pa šta dragi bog da.....
Locked