udrch wrote:
Čini ti se prijatelju moj..
BH Telecom će biti prodat najkasnije kad prođe recesija..sad nešto EU i ne insistira, jer niko nema para, pa može da uleti neko sa Istoka..
Nije bitno šta ja mislim, bitno je šta je odluka EU..naši daljni koraci prema EU biće uslovljeni prodajom skoro svih preduzeća osim onih čisto javnih..
Cijenu treba postići onu koja je stvarna, ja nisam expert da procjenjujem je li to milijarda ili dvije, ili nešto između..tržište će to reći, procjene su bile da je to negdje oko 1,8 milijarde 2008., ali danas se te pare ne mogu dobiti, ali treba vidjeti koliko može..
Neko će prodati Telecom, a ja bih volio da to bude ova vlast, nego neka sa SBiH ili Fahrom u paru..
Ne moraju svi rašćerati pare kao preCednik, nije to valjda jedina matrica kako pare treba trošiti..
Jedino ako ti ne vjeruješ ovoj vlasti?
Nemoze EU odredivati sta i koje fire trebamo prodati,Treba izvuci pouke iz Dodikove rasprodaje svega i svacega,sada se mogu svi kolektivno objesiti,jer im je to jedino sto im je ostalo nakon svega.Nikada se ne prodaju glavni izvor koji ti donosi svoju prodajnu cijenu svakih pet godina,.....AlllllOOOOOOOOO,.
Prodaja strateskih produktivnih drzavnih firmi je nacionalna izdaja i siguran put u kolaps,.Mi smo drzava u tranziciji sa nakaradnim uredenjem,jos ako rasprodamo par strateskih drzavnih firmi buducnost nam je blijeda i tmurna,.....Stoga ko got pokusa prodati preostalih par glavnih nacionalnih kompanija on je drzavni neprijetelj broj jedan,....
Dok se ne stvori dovoljno snazno i stabilno privatno proizvodno trziste koje ce da puni najveci dio budzeta i bidi privredni motor razvoja drzave te firme se ne smiju prodavati i tacka,.....Prodajom istih postajemo roblje i jeftina radna snaga ciji profit stranci kontrolisu i iznose iz zemlje,...
Clanstvo u EU nam ne smije biti iznad nacionalnog i drzavnog interesa,pa tako i njihovi planovi da nas opeljuse,....