Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Modest Musorgski wrote:
Takodje u oktobru dugo ocekivani (6 godina) Book of Souls Folio A od Secret Chiefs 3
Stigao CD )))))))))))))))
ne mogu ga prestati slusati..jedan od onih dovoljno interesantnih ali ne i lako varljivih albuma. svakim slusanjem sve bolji i zanimljiviji. produckija je "out of this world"... uticaji filmske muzike bernerd hermana, elfmana, morricone, pa cak i neke bbc workshop library muzike (u kracim numerama), klasike XX stoljeca, cak i jedna "baletna" numera naravno tu su vec ustaljeni uticaji folklora, melodije i ritma istoka u sc3 maniru (prva numera ubija) , takodje naznake mračnijeg "Folio B" albuma koji izlazi sljedece godine gdje ce se pretpostavljam pojaviti Holy Vehm death metal obojene stvari... jedina mana sto je 39 min. dug/kratak...ali album kao cjelina (zajedno sa omotom) 10/10
Tu je i spot za prvi "singl" genijalna obrada Carpentera
Modest Musorgski wrote:
Takodje u oktobru dugo ocekivani (6 godina) Book of Souls Folio A od Secret Chiefs 3
Stigao CD )))))))))))))))
ne mogu ga prestati slusati..jedan od onih dovoljno interesantnih ali ne i lako varljivih albuma. svakim slusanjem sve bolji i zanimljiviji. produckija je "out of this world"... uticaji filmske muzike bernerd hermana, elfmana, morricone, pa cak i neke bbc workshop library muzike (u kracim numerama), klasike XX stoljeca, cak i jedna "baletna" numera naravno tu su vec ustaljeni uticaji folklora, melodije i ritma istoka u sc3 maniru (prva numera ubija) , takodje naznake mračnijeg "Folio B" albuma koji izlazi sljedece godine gdje ce se pretpostavljam pojaviti Holy Vehm death metal obojene stvari... jedina mana sto je 39 min. dug/kratak...ali album kao cjelina (zajedno sa omotom) 10/10
Tu je i spot za prvi "singl" genijalna obrada Carpentera
ovaj yt preview albuma je odličan
ja sam se navukla na i blago iritiram sve oko sebe njima
Ja sam ove godine najvise slusala dva CD. Doduse malo su stariji, al nisam stigla prije.
Plan B (The Defamation of Strickland Banks), meni najdraza love goes down
Lianne La Havas (Is Your Love Big Enough?)
ne ide nikako jedno je hrpa buke a drugo je umjetnost
slušala sam i ja opeth (i dan danas znam sebi pristaviti "still life" ), i novembre, agalloch, pos, etos, i masu melodic death & power-progressive bendova, ali treba i valja se okrenut i novim izazovima s godinama, ako ništa pod parolom: od opetha do mozarta
i ja nastojim uvjek da nadjem nesto novo i svrljam svukud npr newalbumreleases.net
al ovo ,ove neke elektronske bendove il sta su vec ,ne kontam ...jedino ako nesto radim mozda da pustim nako
Dva nedavna obskurna otkrica sa kraja 80-tih. Kucni projekat dvojice brace iz Engleske koji na
predivan nacin kombinuju pastoralnu pop psihodeliju, jazz folk i meditativne ambient pasaze.
Bilo tko ko je uzivao u radovima Briana Eno-a, Roberta Wyatta, Durutti Columna ili Penguin Cafe Orchestra
ce naci nesto za sebe na ova dva albuma.