Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Comrad

#1251 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Comrad »

mikogoago wrote:
hrasno38 wrote:Mislim da treba ovu utakmicu sa Portugalom, bar sto se tice nas navijaca, izbrisati iz sjecanja za sva vremena jer jednostavno iz vise razloga nije zasluzila da se pamti. Krivaca za ovaj poraz ima sa vise stran...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kad jednom shvatimo da nismo objekat nekih zavjera i sta ja ne znam cega, otcepit cemo i sklonuti taj pritisak sa sebe. Te price o zavjerama UEFE mozete okaciti macku o rep. Jedna mala Hrvatska je izbacila Englesku u sred Londona. Uporedite malo te igrace, te dvije zemlje i po toj nekoj vasoj logici ko je trebao ici na EP '08.

Mi smo pali na taj fazon, te Real reko ovo, ronaldo mora na EP, hu ha i zato su nasi igraci u onoj tekmi izgledali ko da nikad lopte u zivotu nisu vidjeli. To su sve psiholoske igre na koje mi padamo. Kakve crne zavjere...u onoj tekmi kakogod okrenes sudija nije siljio za njih. Ljudi su nas poderali, a nasi su se sasrali...mislim svaka im cast za sve, ali realno sasrali smo se i izgubili.

Ako si bolji, ako pobjedjujes ici ces dalje i kraj price.
Sasvim_Obican

#1252 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sasvim_Obican »

Kad se već spominje Stark. Obratite pažnju kad onaj pomoćnik kod našeg penala euforično uleti u teren mašući zastavicom da je penal. U tom trenutku se vidi kako Vedad Ibišević koji se zagrijavao, utrčava nekih pet metara u teren i počinje grliti Misimovića. Srećom pa su svi bili krajnje zainteresirani za penal inače bi Vedad popio crveni karton dok si rekao - piksla. :roll: :D
jeza u ledja

#1253 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Sasvim_Obican wrote:Kad se već spominje Stark. Obratite pažnju kad onaj pomoćnik kod našeg penala euforično uleti u teren mašući zastavicom da je penal. U tom trenutku se vidi kako Vedad Ibišević koji se zagrijavao, utrčava nekih pet metara u teren i počinje grliti Misimovića. Srećom pa su svi bili krajnje zainteresirani za penal inače bi Vedad popio crveni karton dok si rekao - piksla. :roll: :D
Da , vidio sam i ja. Ja prvo konto neki decko sto dofaca lopte, reko sta je ovo jebote.

Tek poslije sam skonto da je neko od nasih zbog onih plavih trenerki, pa pregledao snimak i mescini Ibisevic.

Ovo vam govori da se Ibisevic zagrijavao da udje vec u prvom poluvremenu. Nije ni sanjao da zbog tog penala nece uci. :-?
Edin H.

#1254 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
Sasvim_Obican wrote:Kad se već spominje Stark. Obratite pažnju kad onaj pomoćnik kod našeg penala euforično uleti u teren mašući zastavicom da je penal. U tom trenutku se vidi kako Vedad Ibišević koji se zagrijavao, utrčava nekih pet metara u teren i počinje grliti Misimovića. Srećom pa su svi bili krajnje zainteresirani za penal inače bi Vedad popio crveni karton dok si rekao - piksla. :roll: :D
Da , vidio sam i ja. Ja prvo konto neki decko sto dofaca lopte, reko sta je ovo jebote.

Tek poslije sam skonto da je neko od nasih zbog onih plavih trenerki, pa pregledao snimak i mescini Ibisevic.

Ovo vam govori da se Ibisevic zagrijavao da udje vec u prvom poluvremenu. Nije ni sanjao da zbog tog penala nece uci. :-?
Jesu li dobro saradjivali Pjanic i Misimovic? :-)
jeza u ledja

#1255 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote:

Jesu li dobro saradjivali Pjanic i Misimovic? :-)
Ocemuti?
Edin H.

#1256 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

O tvom vidjenju da trebaju igrati obadvojica u isto vrijeme.
Dupli_skalp

#1257 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dupli_skalp »

Baudelaire wrote:Ali očigledno, bez da ikog hoću da potcijenim, da su eyesburn, Goblin i još nekoliko njih na fudbalu počeli pričati tek nakon baraža. Nigdje, ali apsolutno ih nigdje nije bilo ranije, i sad kao sve znaju. A ustvari, pravo malo znaju prije svega o našoj reprezentaciji, a samim tim i o drugima.
a ti vidim jako malo znaš kolike gluposti valjaš i pišeš...

čuj ja počeo pisati o fudbalu tek nakon baraža :lol: :lol: :lol: , imaš dijete drago statistiku svakog registrovanog korisnika gdje je i koliko postova ostavio. :-)

i ne provaljuj se Boga ti više.
Last edited by Dupli_skalp on 19/11/2011 01:22, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#1258 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:O tvom vidjenju da trebaju igrati obadvojica u isto vrijeme.
A zasto ne bi trebali?

Zar ti imas drukcije vidjenje? Nesto se ne sjecam.
Baudelaire

#1259 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

eyesburn wrote:
Baudelaire wrote:Ali očigledno, bez da ikog hoću da potcijenim, da su eyesburn, Goblin i još nekoliko njih na fudbalu počeli pričati tek nakon baraža. Nigdje, ali apsolutno ih nigdje nije bilo ranije, i sad kao sve znaju. A ustvari, pravo malo znaju prije svega o našoj reprezentaciji, a samim tim i o drugima.
a ti vidim jako malo znaš kolike gluposti valjaš i pišeš...

čuj ja počeo pisati o fudbalu tek nakon baraža :lol: :lol: :lol: , imaš dijete drago statistiku svakog registrovanog korisnika gdje je i koliko postova ostavio. :-)

i ne provaljuj se Boga ti više.
Dobro eto, po pitanju tebe sam možda i pogriješio. Malo sam ti protabirio postove, postao si nekad 14. oktobra, pa opet nekad 13. novembra oko reprezentacije. Postovi ti se uglavnom svode na pljuvanje Hasagića. Nije baš da si i Sušića poštedio, al eto, ni blizu nije na tapetu kao Hasagić. Ali nebitno, iznosite neke tvrdnje kao da je Grčka u najmanju ruku Portugal :D
Edin H.

#1260 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
Edin H. wrote:O tvom vidjenju da trebaju igrati obadvojica u isto vrijeme.
A zasto ne bi trebali?

Zar ti imas drukcije vidjenje? Nesto se ne sjecam.
Pricali smo o tome, ja mislim da oni guse jedan drugoga - podsjeca me malo na situaciju koju su imali Englezi sa Lampardom i Gerrardom. Zato mislim da je Pjanic onako lose odigrao.
jeza u ledja

#1261 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Ja mislim da je Pjanic lose odigrao jer je igrao desno krilo umjesto da igra u sredini. Nama treba Mujdza ili neki drugi desni bek koji moze igrati cijelom tom duzinom.
Pjanic vjerovatno treba igrati na Medunjaninovom mjestu kao centralni vezni. To je u normalnim utakmicama, a sad protiv teskih protivnika ne znam ni ja.
steven8

#1262 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne iu Hercegovine

Post by steven8 »

Cinjenica je da su se nasi igraci pred ove dvije utakmice ponasali bahato cak vise i od samog Cristiana Ronalda.Psiholog portugalske reprezentacije je izjavio da mu nikad nije lakse bilo igrace psihicki pripremiti za neku utakmicu kao pred ovu sad u Lisabonu,da nije ni trebao nista govoriti.
zakonpera

#1263 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zakonpera »

Onaj koji misli da se u ovom biznisu sto se zove fudbal sve desava slucajno i nekim zrijebom je naivcina a puno ih ima. Milioni i milijarde su u pitanju. Jasno bude laiku kad se izanaliziraju grupe i protivnici u ligi prvaka pa i za Euro i SV prvenstvo. Ogromne su pare u igri da bi se sve prepustilo slucaju a poredd jakosnih skupina koje idu na ruku VELIKIM, tu su tople i hladne kuglice koje digtiraju pogodne i nepogodne protivnike.

Jos nesto. Nama nikad nisu odgovarale latinske ekipe tipa Spanija, Portugal, Mexico, Argentina, Urugvaj. A cudno sto ove prve dvije redovno dobijemo.

Fudbal je sport bogatih.
hljebarnik

#1264 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hljebarnik »

zakonpera wrote:Onaj koji misli da se u ovom biznisu sto se zove fudbal sve desava slucajno i nekim zrijebom je naivcina a puno ih ima. Milioni i milijarde su u pitanju. Jasno bude laiku kad se izanaliziraju grupe i protivnici u ligi prvaka pa i za Euro i SV prvenstvo. Ogromne su pare u igri da bi se sve prepustilo slucaju a poredd jakosnih skupina koje idu na ruku VELIKIM, tu su tople i hladne kuglice koje digtiraju pogodne i nepogodne protivnike.

Jos nesto. Nama nikad nisu odgovarale latinske ekipe tipa Spanija, Portugal, Mexico, Argentina, Urugvaj. A cudno sto ove prve dvije redovno dobijemo.

Fudbal je sport bogatih.
Masoni.
RtrnOfSalisbury

#1265 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by RtrnOfSalisbury »

jel bi neko mogo izanalizirati njihov treci go, tj. akciju koja mu je prethodila, dje smo mi imali loptu ... mi smo imali takvih akcija bezbroj ali nekako se posrecilo da je proslo nekaznjeno ali nekad mora da pukne tj. puklo je bas te noci.
jos portugalce krenulo, kako god udare kozun on ode u go. jel iko vodi knjigovodstvo za svakog igraca: imo loptu tolko puta, dodo u prazno tolko .... dao protivniku u noge tolko ... ako se ne rijesimo taraba necemo nikad nidje otic.
imamo neki kostur, ali treba jos materijala, zato vrsite pritisak na strucni stab i dje god ima kakav dobar igrac preporucite nek se makar cuje.
hox79

#1266 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hox79 »

Comrad wrote:
mikogoago wrote:
hrasno38 wrote:Mislim da treba ovu utakmicu sa Portugalom, bar sto se tice nas navijaca, izbrisati iz sjecanja za sva vremena jer jednostavno iz vise razloga nije zasluzila da se pamti. Krivaca za ovaj poraz ima sa vise stran...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kad jednom shvatimo da nismo objekat nekih zavjera i sta ja ne znam cega, otcepit cemo i sklonuti taj pritisak sa sebe. Te price o zavjerama UEFE mozete okaciti macku o rep. Jedna mala Hrvatska je izbacila Englesku u sred Londona. Uporedite malo te igrace, te dvije zemlje i po toj nekoj vasoj logici ko je trebao ici na EP '08.

Mi smo pali na taj fazon, te Real reko ovo, ronaldo mora na EP, hu ha i zato su nasi igraci u onoj tekmi izgledali ko da nikad lopte u zivotu nisu vidjeli. To su sve psiholoske igre na koje mi padamo. Kakve crne zavjere...u onoj tekmi kakogod okrenes sudija nije siljio za njih. Ljudi su nas poderali, a nasi su se sasrali...mislim svaka im cast za sve, ali realno sasrali smo se i izgubili.

Ako si bolji, ako pobjedjujes ici ces dalje i kraj price.
ima i tu mjesta za zavjeru...
ruska mafija "podplatila" i hrvate i sudije :-)
hox79

#1267 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hox79 »

RtrnOfSalisbury wrote:jel bi neko mogo izanalizirati njihov treci go, tj. akciju koja mu je prethodila, dje smo mi imali loptu ... mi smo imali takvih akcija bezbroj ali nekako se posrecilo da je proslo nekaznjeno ali nekad mora da pukne tj. puklo je bas te noci.
jos portugalce krenulo, kako god udare kozun on ode u go. jel iko vodi knjigovodstvo za svakog igraca: imo loptu tolko puta, dodo u prazno tolko .... dao protivniku u noge tolko ... ako se ne rijesimo taraba necemo nikad nidje otic.
imamo neki kostur, ali treba jos materijala, zato vrsite pritisak na strucni stab i dje god ima kakav dobar igrac preporucite nek se makar cuje.
o tom kosturu bi se mogla sad otvoriti jedna nova tema ili da baba odmah udara ovdje ;)
ne pucam na neki kostur dobrih igraca koje trenutno imamo,nego na formacijsku taktiku u kojom bi trebali igrati-hajmo struko i experti da cujemo vase misljenje,sta je za nas ovako kao malu naciju najbolje
sve mi se cini da se i susic trazi jos po tom pitanju.... zna li neko,jeli se on ikad izjasnio o tome
evo zadnja utakmica,mi i portugalci u istoj formaciji 4-5-1 oni i tehnicki i po pokretljivosti igraca bolji,mi od prve min. doljni-da smo igrali sa dvije spice,vjerovatno bi ishod bio isti ali to necemo nikad saznati
druga stvar;ja sam definitivno protiv tih rotacija igraca sto se kod nas radi-bolje da nam na jednoj ili dvije pozicije fali adekvatan igrac pa cemo se onda baciti na trazenje tog i takvog nego da nekog koji igra skroz drugu poziciju trpamo na to mjesto da igra,da nam eto ne bi sjedio na klupi-nekad se znaju posloziti kockice pa to ispane pravo korisno i dobro u datom momentu ali u pravilu cesto prouzrokuje katastrofu na terenu
sjecal se neko te utakmice kad je blaz povukao barbareza u odbranu,nisam sad siguran iz kojeg razloga;dali je neko od nasih dobio crveni a on izvrsio sve tri izmjene......kako god da bilo,ovakav jedan extreman primjer je apsurd u profesionalnom nogometu
ja bi volio da mi ko i svabe imamo toliko dobrog i jakog kadra da mozemo napraviti 3 reprezentacije i da se sve tri bez problema mogu plasirati na svako svjetsko i evropsko prvenstvo
mi smo nazalos mali a oni veliki i vrh svjetske klase....imaju vise registrovanih igraca nego mi stanovnika....vise golmana nego mi igraca :-)
East_side

#1268 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by East_side »

Fakat mrzim te priče ŠBB-KBB, teorije zavjere i td. ali haj' ti budi lud pa šuti kad pročitaš neke postove. :mrgreen:

Daleko od toga da su sportska takmičenja generalno (završnice, kvalifikacije, olimpijade, turniri...) 100% regularna. Međutim, nisu ni neregularna u tolikom procentu koliko se to nastoji prikazati. Poraženi se uvijek žale, to je normalno - ko gubi ima pravo da se ljuti.

Ja se ne sjećam NIJEDNOG Svjetskog ili Evropskog prvenstva, niti sezone Lige šampiona da se treneri ili igrači, brat bratu 8-10 timova, nisu žalili na neku "višu silu" nakon ispadanja. :-?

Što je najgore, prođu (lupam) četvrtfinale golom iz naknadno utvrđenog čistog ofsajda i nedosuđenog čistog penala za protivnika, da bi nakon ispadanja u polufinalu zbog slične stvari (samo ovaj put u korist protivnika) bacili i drvlje i kamenje na UEFU, FIFU, asocijaciju sudija, Pentagon, NATO pakt, Moskovski lobi, Masone, Arapsku ligu, Džingis Kana, He-mana, Chuck Norrisa...

Ali jooook :-) o tom četvrtfinau se ni "a" ne prozbori, to se zaboravlja, to je ono kao "normala" :thumbup:

Da li su sudije sklone naknadnim kompenzacijama poput gore navedenog primjera, to niko ne može potvrditi 'crno na bijelo', mada zaista često izgleda i ispada tako. Međutim, kada se sve sabere i oduzme; jesu li te ekipe zaista oštećene ili ipak "pogurane" na neki način?

Ili su svi poraženi toliko etični da kažu "bolje da na onakav način nismo ni prošli četvrtfinale kada smo na isti taj način ispali u polufinalu"? Ma jesu qrac ;-)

Kao registrovani član sam novi na forumu ali sam već nekoliko godina ovdje (relativno često) kao posjetitelj i nisam vidio (možda je i do mene) da se na ovom forumu previše spominje suđenje sa onih utakmica protiv Bjelorusije?

Po meni je suđenje bilo OK, možda je to i subjektivno, ko zna. A sada pitam i Vas i sebe: da li bismo mi bili zadovoljni suđenjem iz tog dvomeča da smo kojim slučajem Bjelorusi? Ili bismo rekli "onaj penal sudija vala i nije morao dosuditi, ali šta ćeš kad nas ta UEFA mrzi..." ili "dobili smo direktan crveni za šta se u 90% slučajeva daje samo žuti, pa onda onaj drugi žuti i novi crveni... evidentno je da hoće ciljano da naš oštete na razne načine, šta ćeš..." itd. :?:

Pa ako već guraju velike protiv malih, što ne poguraše Francuze da makar jednu tekmu dobiju protiv Bjelorusa? :? Za to bi im bio sasvim dovoljan jedan penal u 20 i nekoj minuti pri rezultatu 0-0 (kao onaj nama) zar ne?

Pristrasnost je prirodna osobina svakog čovjeka, pa i sudija i jako ju je teško eliminirati na profesionalnom planu, bez obzira koliko se to "moralo". Svesti se na neku minimalnu razinu sigurno može ali i totalno potisnuti, čisto sumnjam...

Dalje, ta prevaga na nečiju stranu sigurno ne nastaje zbog toga što je npr. igrač koji traži prekršaj ružan, ima lošu frizuru, što je jevrej, hindus, musliman... već zbog toga što je možda od ranije poznat sucu kao 'dobar glumac' ili što mu je onaj koji je napravio taj prekršaj dobro poznat od ranije i samim time ima više povjerenja u njega.

Mnogi igrači često zloupotrebljavaju to svoje povjerenje (koje se nerijetko pretvara i u nesvjesnu 'simpatiju') koje uživaju kod sudaca. Toga će uvijek biti i šta se može. :roll:

Međutim, ako je neka ekipa dovoljno kvalitetna i hrabra pa zapne i zabije 2-3 gola, taman da babo od sudije igra u tom gubitničkom timu, ti neki sitni detalji (jedan-dva faula na sredini terena) nikako ne mogu biti presudni. :wink:

Hoćeš da te sudija poštedi faulova za protivnike? Pa onda budi mangup pa čuvaj loptu u svom posjedu a ne nabijaj je napamet đe stigneš, čuj... pa onda kažu "ne možemo je čuvati jer Portugalci nas ubiše a sudija ništa ne svira" pa onda još jače zapni, grizi taj jebeni teren :!: :x ali jok, lakše je pomisliti "ma ne isplati se ovo ni igrati..." i samog sebe unaprijed "obezMuditi" i osuditi na poraz... :run:

Da skratim (iako je već kasno za to :mrgreen: ): Ne postoji ekipa koja nikada nije 'pogurana' ali istovremeno ni oštećena! Sve to, mnogo više nesvjesnim nego svjesnim greškama sudaca. ;-)

E pa to isto važi i za (ne)regularnost takmičenja. Ponavljam, neregularnost postoji! Ali ne kao smišljeni projekat neke asocijacije, ustanove... već jednostavno kao plod pojedinačnih grešaka sudaca.
cyprus

#1269 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Ma ovaj ciklus smo generalno imali dobro suđenje... Fakat se glupo vadit na Nasrijev penal, kad znamo da je dosta toga sumnjivog svirano u našu korist kontra Bjelorusije... A ovo da smo oštećeni protiv Portugala je takva glupost da je to čudo jedno... 3-4 sitne greške u korist Portugala naspram 3 krupne u korist nas... ponavljam bezobrazni smo :oops:
oridjidji

#1270 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by oridjidji »

amko76 wrote:Ja bih volio da mi neko kaže na čemu se temelji mišljenje da smo mi bolji od bilo koga? Reprezentacija koja se nikad nigdje nije uspjela kvalifikovati, niti ostvariti ikakav rezultat ikada. Kada pitam svi samo sliježu ramenima :-)
Evo reci ti zasto smo mi nismo dobra reprezentacija?
Od nasih prvih kvalifikacija i gledanja naše repke u nama je čučao potencijal. Ispred jedne Danske, Grčke, pa i Hrvatske nismo mogli, ali eto parkirali smo se odmah iza njih. Danci i Hrvati su otišli na EP. Danci su izgubili čini mi se u osmini finala u jednoj veoma atraktivnoj utakmici od Brazila viceprvaka 3-2, a Hrvati su bili treći u grupi. Dobro se sječam utakmice u kojoj su se Hrvati sa nama namučili na Poljudu. A Danci su od nas izgubili 3-0. I tada smo ko i sada znali igrati nepredvidivo.

Kvalifikacije za Euro 2000 zavrsili smo na trecem mjestu, iza Češke i Škotske. Upravo naša nepredvidiva igra dovela nas je do toga da prospemo prijeke bodove u mecevima sa Litvanijom i Estonijom, te Farskim ostrvima.

Naše najgore kvalifikacije su bile one za SP 2002 godine, tada smo neslavno završili 4 u grupi iza Izraela, Španije i Austrije. Skupivši 8 bodova samo. Tada nismo imali ni igre ni ikakvih rezultata.

Onda nas je preuzeo Baka i napravio malu evoluciju u timu. Iako i tada smo igrali nepredvidivo desilo se po prvi put da dobijamo ekipe bolje rangirane od nas samih.
Samo nas je jedan go djelio da odemo na EP 2004 godine. U onome cuvenom mecu sa Danskom u kojem smo prokockali svoju priliku za direktni odlazak. Mogli smo biti 1 da smo dali go ili ostati 4. Zbog remija na Koševu ispred nas su zavrsili Danska sa 15, Norveska sa 14 i Rumunija sa 13.
Tada smo dobili Dansku i Norvesku, Dansku u gostima, Norvezane kuci, al smo oba puta izgubili od Rumuna, sto nas je u konacnici kostalo mnogo, kao i onaj remi sa Danskom na Kosevu.

Tada se vidjelo da i mi mozemo igrati dobro. Dosle su kvalifikacije za SP 2006 godine, u grupi smo dobili ponovo Španiju. Dobili smo SCG, Belgiju, Litvaniju i San Marino. Kvalifikacije smo otvorili sa remijem sa Špancima i SCG na Koševu. Potom smo izgubili od Belgije. Remizirali sa Litvom kuci. Umalo smo pobjedili i Spance u gostima, ali desilo se da je utakmica produzena vise od 7 minuta kako bi Spanci mogli dati izjednacujuci go.I onda su krenule pobjede. Dobili smo Belgiju, dvaput San Marino,te Litvu u gostima. I onda smo igrali mec u kojem smo mogli jedino pobjedom na Marakani svoje mjesto u barazu. Zavrsili smo treci iza Srbije i Spanije.

E onda su dosle kvalifikacije za EP 2008 i desilo se to da je tim krahirao nakon sto su upisali pobjedu protiv Malte. Izgubili smo od Madjarske i Grcke. Oba puta sa skandaloznim sudjenjem. Barbarez nije vise zelio igrati za nacionalni tim i jos pojedini igraci su potpisali pismo da vise nece nastupati za nacionalni tim sve dok se prilike u savezu nepromjene. Sliskovic je dobio otkaz. Zamjenio ga je Muzorovic. U krugovima oko reprezentacije govorkalo se da su te dvije utakmice bile namjestene. Protiv Madjarske svirao nam je Kipranin, a protiv Grcke Rus. U obje utakmice je bilo masu skandaloznih sudijskih odluka. S novim igracima u timu, bez glavnih zvijezda, BIH reprezentacija je napravila par dobrih rezultata remizirala je sa Moldavijom u gostima, dobila Norvesku u gostima, Tursku kuci i Maltu kuci. I sa 13 bodova na pola kvalifikacija imali smo drugu poziciju. E onda se desila crna serija. Madjari su nas dobili guzovace iako smo ih nadigrali sa 1-0, Grci sa 3-2, Moldavci sa 0-1, Turci takodjer 1-0.

I onda su dosle prosle kvalifikacije kada smo zavrsili drugi iza svijetskih prvaka Spanaca i sada sa bodom zaostatka iza Francuza. Oba puta u barazu nas je izbacio Portugal.

Nije da nismo mogli bolje u proslosti, ali bilo je tu mnogo cudnih utakmica sa cudnim sudjenjem i desavanjima na terenu i oko terena. Da nespominjemo da mi nismo sve do zadnjih kvalifikacija nikada imali zdravu atmosferu u savezu. Pa i ove kvalifikacije smo kuburili sa mogucom suspenzijom i progledano nam je kroz prste i sada smo tu gdje jesmo.

Sljedeca grupa nije laka. S Grckom imamo katastrofalan ucinak, ali ni mi nismo vise slabi kao prije, pa se s pravom mozemo nadati da u tome dvomecu makar jednom mozemo pobjediti i to kuci ili dvaput remizirati. Kako? Nece biti lako, ali svakako to nije nemoguce. Sto se tice Slovacke, ako bude igrala kao sto je igrala ove kvalifikacije, onda im se crno pise, ali s time da igraju nepredvidivo, treba ih se bojati kao i Litve koja nam je u proslosti znala biti nezgodna. Protiv Latvije nismo igrali, tako da su nam nepoznanica. Linhenstajn je autsajder u grupi i tu gubljenja bodova nema. Protiv svih njih treba igrati pametno bez unaprijed upisanih bodova. Ako sve one koji su na rang listi gore plasirani od nas dobijemo u svim mecevima s njima, a s Grcima obje remiziramo ili jednu dobijemo. Onda svoje mjesto mozemo da docekamo u Brazilu. U ovakvoj grupi mi nebismo smijeli da dopustimo sebi da prokusirimo bodove, protiv losije plasiranih ekipa, kada bi protiv Slovacke skupili 4 boda. Litve 4, Latvije 6 i Linhenstajna 6, a protiv Grka 2 ili 3 boda. Sa skorom od 7 pobjeda , 2 - remija i jednog poraza ili sa skorom od 7-3-0. S pravom bi se mnogo cemu mogli nadati.

Ali vidjecemo abd sta ce i kako biti. Do septembra naredne godine, trebamo iskoristiti sto vise termina da odigramo mnogo jakih pripremnih utakmica i pozovemo jos par novih igraca u tim na koje bi sa pravom mogli racunati u narednim kvalifikacijama, a koji bi nam pomogli da prosirimo vec slabu klupu nase reprezentacije. Definitivno Sušić i Osim trebaju da naprave kvalitetan skauting potencijalnih igraca u BIH i u inostranstvu, kako bi skrpili mane u našem timu jer nam definitivno treba uvijek spremnih 22 igraca, sa nekim sirim kadrom od 30 igraca na koje bi mogli racunati ukoliko povrede sateru prvi tim. Pojedinim igracima treba da se zahvalimo jer nisu zavrijedili povijerenje svojim igrama.
steven8

#1271 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by steven8 »

Ni Ciro ni Pape nisu uspjeli iz istog razloga-Nisu znali "rukovati" bijesnom,neodgojenom,bahatom,bogatom djecurlijom u svojim redovima.

Senad Avdic nova Slobodna Bosna odlican clanak :thumbup:
Last edited by steven8 on 19/11/2011 14:44, edited 1 time in total.
alica.k

#1272 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by alica.k »

steven8 wrote:Ni Ciro ni Pape nisu uspjeli iz istog razloga-Nisu znali "rukovati" bijesnom,neodgojenom,bahatom,bogatom djecurlijom u svojim redovima.

dobro je pa je odlican clanak. ublehas, ko i vecina nasih kvazinovinara.
hau jes no

#1273 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hau jes no »

te greške u našu korist, penali i ofsajdi, to sudije namjerno da kontamo kako je sve regularno i onda iz vedra neba sviraju 2 faula za portugal na 30 metara od gola, pa nismo mi budale da ne vidimo :skoljka:
steven8

#1274 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by steven8 »

alica.k wrote:
steven8 wrote:Ni Ciro ni Pape nisu uspjeli iz istog razloga-Nisu znali "rukovati" bijesnom,neodgojenom,bahatom,bogatom djecurlijom u svojim redovima.

dobro je pa je odlican clanak. ublehas, ko i vecina nasih kvazinovinara.
Senad je pravi novinar za razliku od vecine!Covjek pametno pise.
just principe

#1275 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by just principe »

steven8 wrote: Senad je pravi novinar za razliku od vecine!Covjek pametno pise.

znaci ono je pametno pisanje kad covjek blati po Lulicu, Dzeki i Spahicu...
Ma neodgojena bagra kakvo pametno pisanje
Post Reply