Pa namjerno su i pisane besmislice, jer odgovaram na tvoj besmisao.madner wrote:Ako uspijes jednom pogoditi moze jos, ako ce biti besmislice ne moras. Da uzmes jokera?rahmanjin wrote:Ma znam i ja koju poslovicu, ko rano rani dvije srece grabi, bolje ikad nego nikad, bolje sprijeciti nego lijeciti. Treba li jos?madner wrote:[uote="rahmanjin"]
Vidim da dosta ljudi brani odluku premijera Niksica da postavi brata. Dakle, moze se izvuci zakljucak da je premijerov brat strucnjak. Pa zar nije bilo bolje da ga stavi na celo Krivaje, ako je toliki strucnjak da tu firmu izvuce iz gabuleKo se previse puta dere da ide vuk gubi kreditebilnost. Kako uzeti za ozbiljno kritike kada budu opravdane?
Vlada FBiH (2011 - .........?)
-
rahmanjin
#1251 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
-
GOLFER
#1252 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ako je kod Lagumdzije onda je to dovoljno ovima da mu se ovi ljubitelji lika i djela klanjaju...novi.dan.nova.nafaka wrote:To što u oblasti saobraćaja i izgradanje cesta Mirsad Nikišić, diplomirani brat po profesiji i stručnosti, ima nula (i brojem: 0) minuta radnog iskustva iz oblasti saobraćaja, to što ima nula (i brojem: 0) objavljenih stručnih radova, to što nikad nije vodio niti ijednu firmicu, a kamo li ozbiljniju firmu i što ima nula minuta menedžerskog iskustva, to što je svoju diplomu brat ufoteljio, e to Nermina Nikšića ne zanima.Better Man wrote:Vidi, riječ je o klasičnom nepotizmu! Niko Neće gledati Mirsada Nikšića kao stručnog i sposobnog čovjeka (možda i jeste), već ga uvijek gledati kao premijerovog brata i kad se spomene njegovo ime niko neće reči to ti je onaj stručnjak za to i to, već će reči to ti je premijerov brat i naštimana mu je pozicija. Premijer je napravio grešku i upao u vlastitu zamku imenovanjem brata. Moglo bi se desiti da u određenim stvarima budu u sukobu interesa. Moje mišljenje je da nije trebao imenovati brata na tu poziciju.poznanik wrote:Šta je tačno "grešno" u imenovanju Mirsada Nikšića na novu radnu poziciju u Autocestama, koji zakon je prekršen pa je zbog toga njegov brat, premijer Vlade FBiH, odgovoran?
Kažu da je specijalizirao neku oblast koja je usko vezana za saobraćaj - na ekonomskom fakultetu, kod mentora Lagumdžije...![]()
Sve po zakonu
- DIM
#1253 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Hej hajd da je taj brat od Niksica dosao na mjesto gdje je bio neki nekompententi covijek vec on zamijeno 1 covijeka koji veoma dobro obavlja svoj posao WTF?!?
MEni je isto tako lose sto mediji FTV itd.. sute o ovome.A mi smo napali SDP ali sta je sa ostatkom koalicije?
npr. Lijanovici sami sebi poreze odredjuju ?
MEni je isto tako lose sto mediji FTV itd.. sute o ovome.A mi smo napali SDP ali sta je sa ostatkom koalicije?
npr. Lijanovici sami sebi poreze odredjuju ?
-
shin
#1254 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
-LIBERO- wrote:E sad' ce ih ishakerisati,gotovi su ...
![]()
![]()
![]()
Anonymous" uspostavila ispostavu i u BiH. Članovi ove grupe najavili rušenje informacionih sistema državnih institucija i ministarstava
Najpoznatija i najopasnija hakerska grupa na svijetu „Anonimus" najavila je da će srušiti kompjuterske sisteme u institucijama i ministarstvima u BiH! „Anonymoussi" tvrde da u BiH već imaju svoju ćeliju, a eksperti za suzbijanje sajber kriminala upozoravaju da prijetnje ove grupe treba shvatiti ozbiljno!
Sagovornici našeg lista tvrde da su kompjuteri i informacioni sistemu u institucijama BiH laka meta i da bi njihovo rušenje izazvalo ozbiljne probleme u državi. Podsjetimo, „Anonymous" su svjetsku slavu stekli hakerskim napadima na ugledne državne i finansijske institucije širom svijeta, među kojima su i sistemi američke vlade i „Mastrerkarda"! Agenti FBI su zbog toga nedavno uhapsili 14 članova „Anonymous" u SAD. Nedavno su najavili i da će 5. novembra ove godine uništiti Fejsbuk, jer ta društvena mreža na internetu prodaje lične informacije svojih korisnika.
Ozbiljne prijetnje
Opasni hakeri u međuvremenu su kreirali i veb stranicu Anonbosnia, gde su se predstavili kao aktivisti koji žele da oslobode svijet od uplitanja vlasti u život običnih ljudi. Njihova stranica je novijeg datuma, ali oni tvrde da pod svojom kontrolom drže 90 odsto svih bežičnih mreža u BiH. Otvoreno su najavili napade na informacione sisteme raznih državnih resora i agencija, po uzoru na djelovanje njihovih istomišljenika širom svijeta.
- Nadamo se pomoći kolega u obaranju stranica ministarstava. Sva uputstva će biti napravljena u videu - stoji na njihovoj veb stranici u poruci koju je nedavno ostavio aktivista koji se predstavio kao „Bosnian anon tim".
On, međutim, nije precizirao koje institucije će biti na udaru, niti je do sada zabilježena neka akcija „Anonimusa" u BiH.
Bivši obavještajac Predrag Ćeranić kaže da od „Anonimusa" strahuje cijeli svijet, zbog čega ih i proganjaju FBI i druge bezbjednosne službe.
- Stvar uopšte nije bezazlena. Hakeri bi koristeći slabosti sistema mogli da dođu u posjed izuzetno osjetljivih informacija! Nadležne institucije moraju da učine sve što je u njihovoj moći da neutrališu moguće napade. Ipak, borba protiv sajber kriminala kod nas je tek u povoju, što situaciju čini mnogo nepovoljnijom. Zato ne bi bilo nikakvo iznenađenje ako se obistine njihove prijetnje. Ipak, za sada nema razloga za pretjeranu uznemirenost - kaže Ćeranić.
On dodaje i da su napadi hakera svakodnevni u mnogim zemljama koje imaju daleko viši nivo zaštite podataka.
- Samo je pitanje vremena kad će se to preneti i na naš teren - zaključuje Ćeranić.
Posebna jedinica
Formiranjem posebne jedinice za borbu protiv sajber kriminala u MUP-u RS načinjeni su pionirski koraci u ovoj oblasti. To je tek prvo odjeljenje te vrste u cijeloj BiH, jer borce protiv internet kriminala nema nijedna druga bezbjednosna agencija u zemlji.
Međutim, u Odjeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a RS kažu da nemaju informaciju kako je najopasnija hakerska grupa dobila ogranak i u BiH.
- U nekoliko navrata su zabilježeni napadi na institucije RS, mahom jednostavniji upadi na veb stranice. Istina, bilo je i nekoliko ozbiljnijih kada je došlo do potpunog uskraćivanja servisa. To su tzv. DoS napadi. Rezultat DoS napada je neizostavno obaranje funkcionalnosti pojedinih vladinih servera, čime se onemogućavaju normalna komunikacija i rad pojedinih vladinih agencija i ministarstava na određeni period. Istraga o napadima ovog tipa je i dalje u toku - otkrivaju u MUP-u RS.
Profesor banjalučkog Elektrotehničkog fakulteta Zlatko Bundalo tvrdi da su državne institucije lak plijen dovoljno sposobnih hakera.
- Vrhunski hakeri lako mogu da izađu na kraj sa sistemima dobrog dijela bh. institucija, iako se njihova zaštita u poslednje vrijeme podigla na viši nivo. Ipak, ni te nove mjere zaštite ne bi mnogo pomogle ako bi vrhunski hakeri željeli da sruše sistem - upozorava Bundalo.
Problem su tajni podaci
Srđan Rajčević, direktor Agencije za informaciono društvo RS, koja bi uskoro trebalo da formira prvi tim za prevenciju i zaustavljanje hakerskih upada, uvjerava da nijedan sistem nikada ne može biti siguran od napada hakera. On upozorava da je najveća opasnost krađa zaštićenih podataka.
- I do sada je bilo hakerskih napada, ali nijedan od njih nije doveo do krađe i zloupotrebe tajnih podataka. Krađa tih podataka proizvela bi nesagledive posljedice. Činimo sve što možemo da do januara iduće godine formiramo poseban tim obučenih profesionalaca, koji bi bili u stanju da brzo odgovore na sve hakerske napade na informacione sisteme institucija RS - ističe Rajčević.
Anon BiH
Newfags can't triforce

- madner
#1255 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
rahmanjin wrote:Pa namjerno su i pisane besmislice, jer odgovaram na tvoj besmisao.madner wrote:Ako uspijes jednom pogoditi moze jos, ako ce biti besmislice ne moras. Da uzmes jokera?rahmanjin wrote: Ma znam i ja koju poslovicu, ko rano rani dvije srece grabi, bolje ikad nego nikad, bolje sprijeciti nego lijeciti. Treba li jos?
Kritikujete ponasanje koje je u skladu sa zakonom, kao da je jednako stavljanju iznad istog. Napisi zakon koji ce ovo sprijeciti pa ce ti biti jasno koja je to diskriminacija.
-
GOLFER
#1256 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
madner wrote:
Kritikujete ponasanje koje je u skladu sa zakonom, kao da je jednako stavljanju iznad istog. Napisi zakon koji ce ovo sprijeciti pa ce ti biti jasno koja je to diskriminacija.
Sve po zakonu
Ko bi rekao da ce SDP-ovci na ovaj nacin braniti svoje predstavnike (tj sad predstavnike svih nas)
- madner
#1257 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ne branim je SDP nego vi ne shvatate sta propagirate. Pitao vas je covjek koji zakon je prekrsen, da li je problem odgovoriti na to pitanje?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1258 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
madner wrote:Ne branim je SDP
Postoji nešto što se zove etika. A bavljenje javnim funkcijama bi trebalo da podrazumjeva visoke moralne standarde. Ako ne razumiješ, dakle, prekšen je zakon etike.madner wrote:. Pitao vas je covjek koji zakon je prekrsen, da li je problem odgovoriti na to pitanje?
- KatarinaKosaca
#1259 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ja bih rekla. I napisala sam to ovdje i prije 3 godine. Dupli standardi su osnova članstva.GOLFER wrote:Ko bi rekao da ce SDP-ovci na ovaj nacin braniti svoje predstavnike (tj sad predstavnike svih nas)![]()
![]()
-
GOLFER
#1260 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Sve ta prica o zakonima, procedurama, pravilima i ostali supljaci su samo bacanje prasine u oci. Stvar je vrlo jasna, u zemlji talova, nepotizma familijarnih i drugih veza covjek ubacio BRATA na poziciju direktora (brata koji apsolutno nema veze sa tim poslom koji treba da radi) jednostavno to je NEPOTIZAM!!!madner wrote:Ne branim je SDP nego vi ne shvatate sta propagirate. Pitao vas je covjek koji zakon je prekrsen, da li je problem odgovoriti na to pitanje?
E sad mozemo mi supljirati o procedurama, zakonima, clanovima koji to dozvoljavaju, ili pozivat se na sud i kako se to sve mora dokazati bla bla bla... Pa niko nije lud...
A slag na tortu su rijeci ''S V E P O Z A K O N U''....
E da je slucajno Brankovic u svoje vrijeme uradio IDENTICNU stvar sa svojim bratom, siguran sam 1000000% da ne bi ovako supljirali oko nekakvih clanova zakona i nekakvih procedura....
- madner
#1261 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Koliko znam zakon je etiku i moral ugradio u iste. Nase poimanje etike i morala su nasi zakoni.KatarinaKosaca wrote:Postoji nešto što se zove etika. A bavljenje javnim funkcijama bi trebalo da podrazumjeva visoke moralne standarde. Ako ne razumiješ, dakle, prekšen je zakon etike.madner wrote:. Pitao vas je covjek koji zakon je prekrsen, da li je problem odgovoriti na to pitanje?
Ili ti, znate da nemate materijala da napadate ali to vas ne sprijecava.
- KatarinaKosaca
#1262 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
madner wrote:Ili ti, znate da nemate materijala da napadate ali to vas ne sprijecava.
- madner
#1263 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Zakon koji je prekrsen, odredba, kod, nesto?KatarinaKosaca wrote:madner wrote:Ili ti, znate da nemate materijala da napadate ali to vas ne sprijecava.![]()
![]()
![]()
-
rahmanjin
#1264 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Znaci kad Brankovic kupuje stan ona to ne valja a kada se zaposljava brat onda je to sve ok, iako je oboje po zakonu. Bakir H. je u razgovoru sa Bakirom I. pitao kako to da je jedan od direktora u BH Telecomu njegov zet, kako to da je direktor BH Telecoma kum tog zeta, kako to da je predsjednik N.O. BH Telecoma zet clana glavnog odbora SDA i tadasnjeg dekana saobracajnog fakulteta. I tada je Bakir I. isto odgovarao pa strucni, pa nije prekrsen zakon pa... i tada su svi bili kivni na SDA jao sta rade, nepotizam. A kada to radi SDP e onda to nije nepotizam to je po zakonu. Ne mogu da shvatim toliku neobjektivnost i slijepo podrzavanje stranke pored ocigledno losih poteza. Ali hajde sve je po zakonu kao sto rece Brankovic.madner wrote:Ne branim je SDP nego vi ne shvatate sta propagirate. Pitao vas je covjek koji zakon je prekrsen, da li je problem odgovoriti na to pitanje?
- madner
#1265 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ja sam neki dan vidio Brankovica kako je prosetao ulicom. Sud ga je oslobodio optuzbi, a ti clanovi telecoma nisu cini mi se nikad ni optuzeni. Klasicni lov na vjestice.
Nije problem sa Brankovicem bio stan, nego hiljade i hiljade novih korisnika koje je uveo u sistem i dug koji je ostavio sljedecoj vladi.
Nije problem sa Brankovicem bio stan, nego hiljade i hiljade novih korisnika koje je uveo u sistem i dug koji je ostavio sljedecoj vladi.
-
rahmanjin
#1266 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ma sve je bilo super, ja ne znam kako iko moze da kudi bivsu vlast za nepotizam. Svi su oni zlatni, od Brankovica do Covica , Dodika i kompanije.madner wrote:Ja sam neki dan vidio Brankovica kako je prosetao ulicom. Sud ga je oslobodio optuzbi, a ti clanovi telecoma nisu cini mi se nikad ni optuzeni. Klasicni lov na vjestice.
- novi.dan.nova.nafaka
#1267 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Sve po Zakonu premijeru, sve po Zakonu - ne morate se toliko braniti....madner wrote:Zakon koji je prekrsen, odredba, kod, nesto?KatarinaKosaca wrote:madner wrote:Ili ti, znate da nemate materijala da napadate ali to vas ne sprijecava.![]()
![]()
![]()
- madner
#1268 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Treba ukinut sudove i uvesti linc. To je ono sto odgovara nasem duhu.
-
StupskaBitanga
#1269 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ja stvarno nemam pojma sta vi ocekujete?
Cudo?
Mislim i ovo ssto vidim da Vlada Federacije radi dobre i konkretne stvari
Eno poceli se baviti i problemom Geodetskog zavoda
Nista ne dolazi preeko noci
Eno otvaraju se onva gradilista AC i rade ih nase firme, smanjuje se nezaposlenost u Federaciji
Polako
Cudo?
Mislim i ovo ssto vidim da Vlada Federacije radi dobre i konkretne stvari
Eno poceli se baviti i problemom Geodetskog zavoda
Nista ne dolazi preeko noci
Eno otvaraju se onva gradilista AC i rade ih nase firme, smanjuje se nezaposlenost u Federaciji
Polako
- KatarinaKosaca
#1270 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Da, upravo onako kako smo vidjeli u slučaju Semihe i Taje. A onda došao Batman i uveo pravdu u naš mali gradmadner wrote:Treba ukinut sudove i uvesti linc. To je ono sto odgovara nasem duhu.
-
rahmanjin
#1271 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
kakva demagogija, nevjerovatno.madner wrote:Treba ukinut sudove i uvesti linc. To je ono sto odgovara nasem duhu.
- madner
#1272 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Zato sto su Semiha i Tajo pucem smjenjeni i izvedeni na prijeki sudKatarinaKosaca wrote:Da, upravo onako kako smo vidjeli u slučaju Semihe i Taje. A onda došao Batman i uveo pravdu u naš mali gradmadner wrote:Treba ukinut sudove i uvesti linc. To je ono sto odgovara nasem duhu.
Ili hoces reci da se protivis demokratskom pravu gradjana da izadju na ulice?
Ako je to jednak povod, izvoli organizuj proteste i sigurno ce gradjani da izadju na ulice.
-
GOLFER
#1273 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Gledat forumase kako se za mrvice fataju i prave se ludi u odbrani ''svojih'' je zaista poseban gust... A pri tome dobro znaju da nisu u pravu
Hajde ba sta je to tako tesko prihvatiti, bezveze se blamiras, covjek svog ''strucnog'' brata (koji je JAKO strucan) uvalio napoziciju, ni prvi ni zadnji... paja... tako je to kod ovih sto dodju na vlast... Valja familiju koja je godinama ''ulagala'' u njih namirit
Drzava za covjeka po ZAKONU
mislim da premjeru treba i pohvalu dati jer covjek radi PO ZAKONU
Hajde ba sta je to tako tesko prihvatiti, bezveze se blamiras, covjek svog ''strucnog'' brata (koji je JAKO strucan) uvalio napoziciju, ni prvi ni zadnji... paja... tako je to kod ovih sto dodju na vlast... Valja familiju koja je godinama ''ulagala'' u njih namirit
Drzava za covjeka po ZAKONU
mislim da premjeru treba i pohvalu dati jer covjek radi PO ZAKONU
- madner
#1274 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Samo vas posmatram, klasicna suplja prica. Ni ne kontate sta radite i kako time devaluirate osnovanu kritiku.
- novi.dan.nova.nafaka
#1275 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ja kontam da su to Premijer i pomoćnici registrovali accounte na forumu i povazdan se brane. Ko bi ih drugi tako gorljivo mogao braniti...GOLFER wrote:Gledat forumase kako se za mrvice fataju i prave se ludi u odbrani ''svojih'' je zaista poseban gust... A pri tome dobro znaju da nisu u pravu![]()
Drzava za covjeka po ZAKONU![]()
![]()
![]()