e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1251 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

Samo što je u takmičenjima prije bilo dovoljno pobijediti Valletu, Debrecen i AIK i eto te u polufinalu kupa UEFA. Sada dobiješ Inter/Liverpool u trećem pretkolu i haj zdra'o.

Haj' dobro, 1994. su bile i neke smiješne grupe. :D
svabo_alen

#1252 Re: e moji "navijači"

Post by svabo_alen »

ultima_palabra wrote: Što da ne... izbaci Dinamo koji je svakako van konkurencije i HNL nije ništa jača od BHPL. Ako ovakav Hajduk bude opet drugi ove sezone, onda je to pokazatelj koliko je to loša liga.
Ne da nije jaca, duplo je jaca. Hrvatska liga je smijesna, stvarno je losa ( u razini trece njemacke lige) ali bosanska liga.. za nju nema rijeci. Tesko da bi vise od 2-3 ekipe iz te lige mogli igrat u 4toj ligi u njemackoj. Hajduk, Rijeka ( koji sad ima bogatog vlasnika), Slaven Belupo i RNK Split bi bez vecih problema osvojili bosansku ligu.
E od 92 i samostalnost Bosne nijedna bosanska ekipa nije igrala u skupinama nekog europskog takmicenja. Najveci uspjeh je izbacivanje Levskog iz Sofije (koji je na razini loseg trecegligasa u njemackoj) i Genka. Takve ekipe Slaven Belupo bez problema izbaci.
Osim Dzeke ta liga nije izdala niti jednog dobrog igraca. Najbolji igrac Sarajeva - Husejinovic bio prelos za drugu!! njemacku ligu. Bez ljutnje, ali bosanska liga je medju najlosima u Europi. Koliko god da je HNL smijesna, za bosansku ligu je jos uvijek, kako bi mamic reko, "space shuttle".
A taj Hajduk je najmladja!! momcad koja sudjeluje u europskim takmicenjima i naravno da su izgorjeli protiv Inter. Od 11 igraca 8 ih je prvi put igralo u europi, oni su vecinom donedavni juniori. Velika je razlika za njih igrat u europi i u domacoj ligi. Najbolji primjer ti je Dortmund koliko je bitno imat iskustvo. U Bundesligi deru sve po redu a u EL i PL nemogu pobjedit Lviva.
Inace, ti donedavni juniori Hajduka su prosle godine sa juniorima osvojili ne samo prvenstvo u Hrvatskoj ( ispred Dinama sa Halilovicem) nego i onaj Turnir u Francuskoj gdje su sudjelovali ekipe poput Manchester United, AS Roma, Lazijo, Valencia, Sevilla, 1860 Minhen, VfB Stuttgart, Hoffenheim..Znaci da taj "djeciji vrtic" u Hajduku ipak nije skroz bezvezan.

Mada je glupo sad pricat o tome koja liga je losija, sve u svemu je sve to manje ili vise jadno. Zao mi je samo igraca potput npr. Suljica u Bosni ili Vukusica u Hrvatskoj koji su vrlo talentovani ali zbog lose uvjete nemogu napredovati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1253 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

Split koji je napravio pola šanse protiv Sarajeva u zadnjoj tekmi ? :D

generalka pred prvenstvo

Dobar im je onaj Andrija doduše !
Tvrtko II Kotromanić

#1254 Re: e moji "navijači"

Post by Tvrtko II Kotromanić »

kakvo je sad ovo svrsavanje po jednoj HNL :-) kao da se prica o premiershipu u najmanju ruku
hrastov žižak

#1255 Re: e moji "navijači"

Post by hrastov žižak »

Tvrtko II Kotromanić wrote:kakvo je sad ovo svrsavanje po jednoj HNL :-) kao da se prica o premiershipu u najmanju ruku
Gdje se to piše?
Logovan

#1256 Re: e moji "navijači"

Post by Logovan »

Tvrtko II Kotromanić wrote:kakvo je sad ovo svrsavanje po jednoj HNL :-) kao da se prica o premiershipu u najmanju ruku
Pa normalno da će se ovako pričati kad su "napuhana" liga. :roll:
JThomas

#1257 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

a hajduk nije ispadao od amatera iz irske ni dobijao peticu kod kuće od jednog debrecena?
ultima_palabra

#1258 Re: e moji "navijači"

Post by ultima_palabra »

Ma smiješno... Željo je igrao sa pet puta jačim Hajdukom nego što je sada na Poljudu 0:0, remizirao sa Dinamom na Grbavici, te Cibalije, Belupa i ostalu buraniju redovno klanfamo na pripremama.

Naravno da HNL ima bolje finansije i infrastrukturu... zato je i žalosnije da nije ništa bolja od naše lige.
svabo_alen

#1259 Re: e moji "navijači"

Post by svabo_alen »

ultima_palabra wrote:
Ma smiješno... Željo je igrao sa pet puta jačim Hajdukom nego što je sada na Poljudu 0:0, remizirao sa Dinamom na Grbavici, te Cibalije, Belupa i ostalu buraniju redovno klanfamo na pripremama.

Naravno da HNL ima bolje finansije i infrastrukturu... zato je i žalosnije da nije ništa bolja od naše lige.
Znaci Heidenheim je bolji od Werdera, Hansa Rostock je na razini VfB Stuttgarta a Unterhachingen je tu negdje sa Bayernom. A ja, Großaspach je bolji od Wolfsburga a Hajduk je tu negdje sa Barcelonom.
Ti stvarno nikad nisi igrao nogomet, inace bi znao da prijateljske utakmice nista, ali bas nista neznace.
KPNCTNJAH

#1260 Re: e moji "navijači"

Post by KPNCTNJAH »

Znace li sta nastupi u Europi ? jer se vrlo lako moze desiti da nakon ove sedmice BiH i strasna Hrvatska imaju po jednog predstavnika u igri za grupnu fazu nekog takmicenja... ocekivalo se puno vise od tako jake lige kao sto je hnl...
Tvrtko II Kotromanić

#1261 Re: e moji "navijači"

Post by Tvrtko II Kotromanić »

HNL ima infrastrukturu, ima novac (svakako veci nego premijer liga) i ima marketing, tj prenapuhan je u odnosu na kvalitet istog
Dinamo je tu naravno iznad prosjeka, vidjecemo kakva ce Rijeka biti sa ovim novim vlasnikom, Hajduk svake godina ista prica
ovi ostali, smijesno, jos smijesnije mi kad vidim da neko moze reci da bi jedan Slaven ili Rijeka uzeli nasu ligu

prije se moze reci kad bi Zelji i Sarajevu dali ista sredstva kao sto ima npr jedan Hajduk (za jednog levata davati 350 milja eura godisnje, to je za nase klubove moguce jedino u FM-u) da bi bili u vrhu HNL-a, mozda ne iznad Dinama, ali svakako u vrhu
svabo_alen

#1262 Re: e moji "navijači"

Post by svabo_alen »

KPNCTNJAH wrote:Znace li sta nastupi u Europi ? jer se vrlo lako moze desiti da nakon ove sedmice BiH i strasna Hrvatska imaju po jednog predstavnika u igri za grupnu fazu nekog takmicenja... ocekivalo se puno vise od tako jake lige kao sto je hnl...
Hajduk- Inter Milan
Slaven Belupo - Bilbao

na jednoj strani, a na drugoj:

Sarajevo- Zeta

Treba imat i srece u zdrijebu :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1263 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

Misliš treba biti dovoljno kvalitetan da budeš nosioc.. ?
svabo_alen

#1264 Re: e moji "navijači"

Post by svabo_alen »

leet wrote:Misliš treba biti dovoljno kvalitetan da budeš nosioc.. ?
Pa Sarajevo je imo jos manje bodova od Hajduka ili Slavena. Treba imat srece. Eto radje bi ja igro protiv Levskija ili Uniree koji su nositelji nego protiv Hannovera koji nije bio nositelj prosle godine jos. Klubovi sa ovih prostora ( osim Partizan i Dinamo) jedino mogu izbacit ekipe iz sjeverne Europe ( Skandinavije, Wales, Irska) ili istocne Europe. Sve ostalo je prejako za nas, bili nositelji ili ne.
odr0n

#1265 Re: e moji "navijači"

Post by odr0n »

svabo_alen wrote:Najbolji igrac Sarajeva - Husejinovic bio prelos za drugu!! njemacku ligu.
Ovdje si ga bas lupnuo. Njemu fali samo da smrsa koju kilu i kondiciono se dovede u red i bio bi strasan napadac, rekao bih i puno potkovaniji od Ibisevica. Jedino cemu HNL moze zahvaliti sto je uspjesnija od BiH lige je manja korumpiranost, vise novca, bolja struktura, a kad bi u tom segmentu bila jednaka i BiH, za klasu bi bila kvalitetnija od HNL.
Last edited by odr0n on 08/08/2012 19:08, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1266 Re: e moji "navijači"

Post by ultima_palabra »

svabo_alen wrote:
ultima_palabra wrote:

Znaci Heidenheim je bolji od Werdera, Hansa Rostock je na razini VfB Stuttgarta a Unterhachingen je tu negdje sa Bayernom. A ja, Großaspach je bolji od Wolfsburga a Hajduk je tu negdje sa Barcelonom.
Ti stvarno nikad nisi igrao nogomet, inace bi znao da prijateljske utakmice nista, ali bas nista neznace.
Nemoj meni tih djetinjastih dosjetki... nisam igrao nogomet, nego fudbal :-)

Prijateljske utakmice su dobro mjerilo ako nemaš boljih.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1267 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

svabo_alen wrote: Pa Sarajevo je imo jos manje bodova od Hajduka ili Slavena. Treba imat srece. Eto radje bi ja igro protiv Levskija ili Uniree koji su nositelji nego protiv Hannovera koji nije bio nositelj prosle godine jos. Klubovi sa ovih prostora ( osim Partizan i Dinamo) jedino mogu izbacit ekipe iz sjeverne Europe ( Skandinavije, Wales, Irska) ili istocne Europe. Sve ostalo je prejako za nas, bili nositelji ili ne.
Upravo si nabrojao 70% ekipa, ne igra se fudbal samo u ligama petice :)
ultima_palabra

#1268 Re: e moji "navijači"

Post by ultima_palabra »

wannabe_ultra wrote:
ultima_palabra wrote:Kakvom milionskom prodajom, ono je grupa antitalenata koja je ostala jer nije htio niko drugi :-) Željo, Sarajevo i Široki bi hladno otresli ovog sadašnjeg Hajduka.
Zeljeznicar i Siroki vrlo tesko :P :)
Dijete, drži odstojanje na -17... ako znaš brojati toliko.
Mračajski proto

#1269 Re: e moji "navijači"

Post by Mračajski proto »

Čuj dijete.
fortaleza

#1270 Re: e moji "navijači"

Post by fortaleza »

hrastov zizak wrote: ostali nek govore u svoje ime, nisi poglavar podforuma da iznosiš svoje kao kolektivno mišljenje.
Fortaleza, mene zanima koliko Hajduk zaradi godišnje od ulaznica, mislim i na godišnje i ove za jednu utakmicu?
Što se tiče utakmice s Interom spominje se brojka od 6m kuna, al mislim da su tu uključene reklame, TV prava, uefa, uz troškove za organizaciju, putovanja i slično ostalo je oko 5 ( 680'000€). Fini novci, al ovo sve mora otići na sanaciju dugova.
http://www.monitor.hr/vijesti/hajduk-in ... ta/209263/

Naveden je utržak u zadnjih mjesec dana.

Skonto 700.000 kuna (95.000€)

Split 400.000 kuna (55.000€)

Inter 5,000.000 kuna (680.000€)

Anas Sharbini 1,8 milijuna eura

Osim toga, Hajduk je dobio od Atlasa 50.000 eura jer nosi njihov logo u 2 utakmice s Interom, sveukupno 2,7 m eura, na ulaznice u zadnjih mjesec dana 850.000€.

Imaš na linku...
http://www.slobodnadalmacija.hr/Sport/H ... fault.aspx
Što se tiče ostalih utakmica i HNL-a zarada nije tolika zbog godišnjih ulaznica gdje je najveći broj prodanih uključen u cijenu utakmice s Interom. Preko 500.000€ Hajduk utrži u jednoj utakmici s Dinamom u ligi + još toliko ako se sretnu u kupu.
Locked