Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#1251 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

a kako se cesto tusiras? probaj preskociti ako se kupas svaki dan i svim tim sredstvima... meni je tako prije bilo
ja sada jednom sredstvom za tusiranje jednom samo vodom (dobro "strateska mjesta" ipak sapunom) a nekad namjerno preskocim tussiranje i ne osjecam se prljavom jer se osvjezim ispod pazuha i intimna mjesta znaci opet "strateski"

i puno mi je bolje

previse je tako siliti kozu svaki dan ako to radis svaki dan
alica.k

#1252 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

ma nije ja imam isti slucaj, sad trenutno, al to mi je uvjek tako krajem ljeta...
mislim, ja ne koristim nista sem kupke za tijelo, a i ona je ona afroditina bez ovoga onoga....

nista, istrpis par minuta...inace cim se obucem prestane :)
Nadinka

#1253 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

alica.k wrote:ma nije ja imam isti slucaj, sad trenutno, al to mi je uvjek tako krajem ljeta...
mislim, ja ne koristim nista sem kupke za tijelo, a i ona je ona afroditina bez ovoga onoga....

I meni je to nekih godina jace nekih slabije, ali uvijek ovaj period, kraj ljeta, tada vjerovatno je koza suha i pomalo se peruta ali nekad zna biti da poludim. uglavnom se tusiram svaki dan, nivea ulje ili dove kremasta kupka ona plavo bijela i slicni preparati. piling se ne usudjujem,imam osjecaj da bi bilo jos jace.

mene bas ne prodje odmah kad se obucem,ali generalno bude lakse kad obucem nesto dugih rukava i nogavica i ond amalo istrpim
alica.k

#1254 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Nadinka wrote:
alica.k wrote:ma nije ja imam isti slucaj, sad trenutno, al to mi je uvjek tako krajem ljeta...

I meni je to nekih godina jace nekih slabije, ali uvijek ovaj period, kraj ljeta, tada vjerovatno je koza suha i pomalo se peruta ali nekad zna biti da poludim. uglavnom se tusiram svaki dan, nivea ulje ili dove kremasta kupka ona plavo bijela i slicni preparati. piling se ne usudjujem,imam osjecaj da bi bilo jos jace.

mene bas ne prodje odmah kad se obucem,ali generalno bude lakse kad obucem nesto dugih rukava i nogavica i ond amalo istrpim
ma meni najvise bude odma ispod vrata :S iza na ledjima. i po ramenima isto.
Nadinka

#1255 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

alica.k wrote:
Nadinka wrote:

ma meni najvise bude odma ispod vrata :S iza na ledjima. i po ramenima isto.
a meni ruke i noge :(
alica.k

#1256 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

i to nije da samo da svrbi, nego nekako pecka jelde?
Nadinka

#1257 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

alica.k wrote:i to nije da samo da svrbi, nego nekako pecka jelde?
ma ne znam to ni opisati, da poludis, zgulila bih kozu sa sebe tada, pecka,srbi,uzas
Michun

#1258 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

a da probas samo vodom par dana da se kupas?
citala sam na www. da je to sasvim dovoljno za odrzavanje higijene.
i nemoj se trljati spuzvicama i sl. par dana pa vidi kako ce biti.
male_okice

#1259 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by male_okice »

Nadinka wrote:
ma ne znam to ni opisati, da poludis, zgulila bih kozu sa sebe tada, pecka,srbi,uzas
mozda ti koza reaguje na prepapre koje koristis. Pokusaj dove sapun ili pogledja u apoteci da li ima nesto bez umjetnih mirisa i svih onih dodataka...mislim da je nesto tog tipa sebamed cak imaju i losioni za tijelo za jako osjetljivu kozu koja svrbi i sve ostalo: http://www.sebamed.de/index.php?id=2099
Nadinka

#1260 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

male_okice wrote:
Nadinka wrote:
mozda ti koza reaguje na prepapre koje koristis. Pokusaj dove sapun ili pogledja u apoteci da li ima nesto bez umjetnih mirisa i svih onih dodataka...mislim da je nesto tog tipa sebamed cak imaju i losioni za tijelo za jako osjetljivu kozu koja svrbi i sve ostalo: http://www.sebamed.de/index.php?id=2099
Michun, kakva spuzvica, ne koristim nista takvok a brate nekkao mi cudno smao vodom :)
A ne znam, mozda daprobam i to, a napisala sam gore, ne koristim nista jako i znaci to se popnavlja iz godine u godinu,sta god sam u kojem periodu koristila
LONGMAN

#1261 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LONGMAN »

alica.k wrote:
LONGMAN wrote:Ja da kazem da nisam mogla naci u biljnim (H)apotekama onaj dermopropolis, trazila ista sa propolisom neeema. I odem u jednu biljnu i ima sa propolisom, medjutim ciko mi da neku drugu kremu. I da umivam lice sa cajem od presina :shock: i onda kremu, i ujutro da ocistim lice s tim cajem opet. Pa sad nadati se je da ce biti dobro. Cim me je vidio znao je sto sam dosla :lol:
pa zeno, zove se DERMAPIP, a ne dermopropolis. proizvodi PIP.

:D Ja trazila dermoporpolis al sam naglasila da proizvodi PIP :D I nisam nasla :lol: Imali samo neke kapi, i tablete.
I da kazem nakon eto par "mazanja" kremicom, lice vidno bolje :dance:
Last edited by LONGMAN on 28/09/2011 15:04, edited 1 time in total.
swirl

#1262 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

Nedavno sam sebi kupila ovo mlijeko za tijelo, i super je:

Image
alica.k

#1263 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

LONGMAN wrote:
alica.k wrote:
LONGMAN wrote:Ja da kazem da nisam mogla naci u biljnim (H)apotekama onaj dermopropolis, trazila ista sa propolisom neeema. I odem u jednu biljnu i ima sa propolisom, medjutim ciko mi da neku drugu kremu. I da umivam lice sa cajem od presina :shock: i onda kremu, i ujutro da ocistim lice s tim cajem opet. Pa sad nadati se je da ce biti dobro. Cim me je vidio znao je sto sam dosla :lol:
pa zeno, zove se DERMAPIP, a ne dermopropolis. proizvodi PIP.

:D Ja trazila dermoporpolis al sam naglasila da proizvodi PIP :D I nisam nasla :lol: Imali samo neke kapi, i tablete.
je pa kapi su u pitanju :) dermapip se zovu. ima i krema, medjutim ja je ne bih preporucila, ima bezze sastav.
LONGMAN

#1264 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LONGMAN »

Odoh lupati glavom od zid, ja sve trazila mast :-) Al evo i ovo pomaze, iako bih sa pipom jeftinije prosla :lol:
alica.k

#1265 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

LONGMAN wrote:Odoh lupati glavom od zid, ja sve trazila mast :-) Al evo i ovo pomaze, iako bih sa pipom jeftinije prosla :lol:
vjerovatno, kosta oko 8KM :D
LONGMAN

#1266 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LONGMAN »

9 i kusur :D Eto ako kome zatreba neka zna cijenu i sta je :lol:
male_okice

#1267 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by male_okice »

zene/cure da li je ijedna od vas dosad koristila A-DERMA proizvode. Posto mi je lice haos trenutno u apoteci su mi preporucili ovo. Ja sam kupila zasad sapun (koji nije zapravo sapun nego samo je u obliku sapuna ali je soap free i bez parabena) i ima jos citava linija proizvoda (mlijeko za ciscenje kreme gelovi za tusiranje) svi proizvodi su na bazi zobi koja se uzgaja organski. Proizvodjac ovih proizvoda je ista firma koja proizvodi Avene, samo je malo jeftinija (ja sam ovaj bar platila 9,03 KM). Ja sam kupila seriju za osjetljivu kozu jer moja bas jeste takva. Koristila sam prije Vichy ali bez nekih bog zna kakvih dobrih rezultata.
http://www.pierre-fabre.com/common/0,41 ... d=11976624
Karen

#1268 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

Imam ja dermalibour, krema sa cinkom i zobi, meni je dobra. Smiri upale i tako to. Samo je teška, pa je mažem samo u kući.
Michun

#1269 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

ja sam nekad koristila a derma sampon za lice i tijelo - nema ga sad kupit, ne znam sto.
odlican mi je bio. isto tako ona krema sa plavim slovima dobra.
mislim da su prilicno OK jer su namijenjeni i djeci.
Karen

#1270 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

Gdje kupiti ulje jojobe i koja je cijena? Koje proizvođače da gledam?
alica.k

#1271 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Karen wrote:Gdje kupiti ulje jojobe i koja je cijena? Koje proizvođače da gledam?
u biljnim apotekama, makroviti i badem butiku :)
u makroviti je kvalitetno al skupo...
Karen

#1272 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

Koliko u brojevima skupo? Smije li direktno na kožu?
alica.k

#1273 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

jojobino ulje se nanosi na mokru kozu, stavis kap dvije izmedju dlanova :) protrljas i onda na lice
smije direktno na kozu, to je bazno ulje, sva smiju direktno na kozu, etericna ne smiju (osim lavande i cajevca, ali i oni smiju u najmanjoj mogucnoj kolicini i lokalno).

cijena je oko 30KM? otici cu ja danas maksuz kupiti jer mi je mrsko cekat da mi dodje sa feelunique ono moje :) proizvodi primavera.
ono u badem butiku nisam kupovala i ne namjeravam.

a ono u apotekama, koje god, obicno valja, i meni je valjalo, al eto...suhvu mi sveza neko ovdje na temi da ne valja...
Michun

#1274 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

sjooo al nas deru ovdje - ja u italiji kupila za 3.5 eura jojobino ulje. divno mirise. 30 ml ja mislim.
alica.k

#1275 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Michun wrote:sjooo al nas deru ovdje - ja u italiji kupila za 3.5 eura jojobino ulje. divno mirise. 30 ml ja mislim.
ali michun, primaverina ulja su svugdje skupa, nije to samo ovdje kod nas.
u apoteci kosta 7-8KM, a i u badem butiku isto..
Post Reply