Vlada Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pemanapemani

#1251 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by pemanapemani »

Zašto se SDP nije pripremio na nebulozno stanje koje vlada u javnim preduzećima? Imali su 8 godina da dobro rastabire situaciju i naprave plan djelovanja.
Ko je želio vidjeti, vidio je kakve su se malverzacije događale u proteklom periodu. Neko je već naveo primjer GRAS-a, svaki direktor milioner, a preduzeće u gubitku. Ne moraš biti Adam Smith da skontaš kako stvari stoje. Nisu trebali obmanjivati javnost obećanjima o državi za čovjeka, ako su pretpostavljali da se neće moći uhvatiti u koštac sa kriminalcima.
Nažalost, neke ljude ne možeš ubjediti da su glasači SDP-a razočarani sa dosadašnjim radom Vlade KS.
Ako nas kleronacionalisti ponovo uzjašu u punom kapacitetu, ne piše nam se dobro.
Control panel

#1252 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

pemanapemani wrote:Zašto se SDP nije pripremio na nebulozno stanje koje vlada u javnim preduzećima? Imali su 8 godina da dobro rastabire situaciju i naprave plan djelovanja.
Ko je želio vidjeti, vidio je kakve su se malverzacije događale u proteklom periodu. Neko je već naveo primjer GRAS-a, svaki direktor milioner, a preduzeće u gubitku. Ne moraš biti Adam Smith da skontaš kako stvari stoje. Nisu trebali obmanjivati javnost obećanjima o državi za čovjeka, ako su pretpostavljali da se neće moći uhvatiti u koštac sa kriminalcima.
Nažalost, neke ljude ne možeš ubjediti da su glasači SDP-a razočarani sa dosadašnjim radom Vlade KS.
Ako nas kleronacionalisti ponovo uzjašu u punom kapacitetu, ne piše nam se dobro.
nisam ni ja zadovoljan sa ucinjenim. ali uvijek pokusam da shvatim razlog zasto. a ne samo da konstatujem da sam razocaran. bez neke dublje analize. prvi problem je bio sto su rezultati takvi da su imali samo dvije opcije ili da izaberu od dva zla manje ili da opet budu u opoziciji. jer su ostale lijeve stranke totalno zakazale, u prvom redu mislim na NS.
onda su se zeznuli kod izbora (SDA) sto se i pokazuje. evo vec godinu dana ova vlada radi pod rucnom. nisu se bas pretrgli. jer SDA nije spremna na promjene. hoce da vladaju a da ostane sve po starom. sta god kazes da prije nije valjalo direktno prozivas partnera. naravno sve sto nije dobro ide na stetu SDP-a bez obzira bio on direktno kriv ili ne. nije im lako. zato i pokusavam da sagledam neke poteze koje povlace u vrlo teskoj situaciji sa jedva nategnutom vecinom.

jbg. puno je nereda i smeca ostalo iza stare vlasti da treba vremena pro da se to pociti pa da onda krenes nesto da radis i sredjujes. ali sdp jos nije poceo da cisti a evo skoro godina od vlasti. doduse vlad je u januaru formirana ako se ne varam.
VjecitiStudent

#1253 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

Control panel wrote:
nisam ni ja zadovoljan sa ucinjenim. ali uvijek pokusam da shvatim razlog zasto. a ne samo da konstatujem da sam razocaran. bez neke dublje analize. prvi problem je bio sto su rezultati takvi da su imali samo dvije opcije ili da izaberu od dva zla manje ili da opet budu u opoziciji. jer su ostale lijeve stranke totalno zakazale, u prvom redu mislim na NS.
onda su se zeznuli kod izbora (SDA) sto se i pokazuje. evo vec godinu dana ova vlada radi pod rucnom. nisu se bas pretrgli. jer SDA nije spremna na promjene. hoce da vladaju a da ostane sve po starom. sta god kazes da prije nije valjalo direktno prozivas partnera. naravno sve sto nije dobro ide na stetu SDP-a bez obzira bio on direktno kriv ili ne. nije im lako. zato i pokusavam da sagledam neke poteze koje povlace u vrlo teskoj situaciji sa jedva nategnutom vecinom.
Zasto onda neko ne izadje pred javnost pa malo pojasni sta se radi i zasto se radi, vec se ponasaju ko zadnja mafija ZAGraBiH-ovskog tipa.
Control panel

#1254 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

VjecitiStudent wrote:
Control panel wrote:
Zasto onda neko ne izadje pred javnost pa malo pojasni sta se radi i zasto se radi, vec se ponasaju ko zadnja mafija ZAGraBiH-ovskog tipa.
to se i ja pitam. sto ne kazu narodu fino i posteno. ljudi mi hocemo ali nemamo dovoljno ruku (SDPovih) nismo osvojili dovoljan broj zastupnickih mjesta pa smo morali izabrati nekoga jer lijeve opcije nije bilo, a sve sto hocemo da promijenimo SDA neda. i tacka.
a ovo ''zadnja mafija'' je bas teska kvalifikacija i SDP porediti sa SBIhom je u najmanju ruku neukusno. s obzirom kakvih primitivaca ima u toj stranci.

tesko je srusiti sistem koji je 20 godina gradjen na prijateljsko,rodjacko, talovsko, bakijskostranackim vezama.
Last edited by Control panel on 21/09/2011 23:43, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#1255 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

Control panel wrote: to se i ja pitam. sto ne kazu narodu fino i posteno. ljudi mi hocemo ali nemamo dovoljno ruku (SDPovih) a sve sto hocemo da promijenimo SDA neda i tacka.
a ovo ''zadnja mafija'' je bas teska kvalifikacija i SDP porediti sa SBIhom je u najmanju ruku neukusno. s obzirom kakvih primitivaca ima u toj stranci.
I Haris izgleda fino.
Samo se djela pikaju, a za sada smo od djela vidjeli samo dobro plasiranje clanova i njihove uze i sire rodbine.
Za sada ne vidjeh nikakav pokusaj razbijanja "sistema", vec naprotiv, uzivaju u njemu.
Control panel

#1256 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

VjecitiStudent wrote:
Control panel wrote: to se i ja pitam. sto ne kazu narodu fino i posteno. ljudi mi hocemo ali nemamo dovoljno ruku (SDPovih) a sve sto hocemo da promijenimo SDA neda i tacka.
I Haris izgleda fino.
Samo se djela pikaju, a za sada smo od djela vidjeli samo dobro plasiranje clanova i njihove uze i sire rodbine.
Za sada ne vidjeh nikakav pokusaj razbijanja "sistema", vec naprotiv, uzivaju u njemu.
tu su pogrijesili. jbg. ali mozda im rodbina nesto i uradi. ako nista bar neka ne kradu kao oviu prije. ili neka imaju mjere :D
Last edited by Control panel on 21/09/2011 23:47, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#1257 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

Control panel wrote:
VjecitiStudent wrote: I Haris izgleda fino.
tu su pogrijesili. jbg. ali mozda im rodbina nesto i uradi. ako nista bar neka ne kradu kao oviu prije. ili neka imaju mjere :D
Strasno
valterbranisarajevo

#1258 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by valterbranisarajevo »

Sada kada se sve sleglo, moram se izjasniti, iako je to ovdje nepopularno..Bolje da su prihvatili koaliciju sa Radončićem u omjeru 80%-20% nego ovu sa SDA 50%-50%...Lopovi i jedni i drugi sada ispada da je svejedno, odnosno da bi SDP u koaliciji sa SBB imao više vlasti a manje opstrukcija... :run:
Control panel

#1259 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

VjecitiStudent wrote:
Control panel wrote:
VjecitiStudent wrote: I Haris izgleda fino.
Strasno
morat cemo jos sacekati da se stvari pocnu mijenjati. u nasem kantonu jos nisu nastale promjene u ovim javnim preduzecima a evo skoro godina od izbora. i kako sporo ide pitanje je hocemo li prve smjene ''sposobnih'' direktora vidjeti i za pola godine. kad pocnu smjuene, pa tuzbe, pa smjene, eno godinu i vise smjenjuju onog sa BHT pa nikako da ga smijene. ljudi se ankerisali za pozicije kao da ce poslije njih svijet stati.
pemanapemani

#1260 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by pemanapemani »

Control panel wrote:
pemanapemani wrote:Zašto se SDP nije pripremio na nebulozno stanje koje vlada u javnim preduzećima? Imali su 8 godina da dobro rastabire situaciju i naprave plan djelovanja.

jbg. puno je nereda i smeca ostalo iza stare vlasti da treba vremena pro da se to pociti pa da onda krenes nesto da radis i sredjujes. ali sdp jos nije poceo da cisti a evo skoro godina od vlasti. doduse vlad je u januaru formirana ako se ne varam.
Zato sam napisao da su imali 8 godina da naprave plan. Moglo se ići na opciju okupljanja svih lijevo orjentisanih stranaka. Znali su kakvo ih sr.nje očekuje. Da su 3 godine dumali, a 5 godina radili na kvalitetnoj koaliciji i planovima za totalnu unutrašnju rekonstrukciju javnih preduzeća, danas bi imali rezultate.
Naravno, trebalo je samo baciti kosku kako su apetiti manjih stranaka abnormalni i kako se ne može kvalitetno raditi u tim uslovima. Eto, sad imamo dvije velike stranke i "abnormalne" rezultate na terenu.
Control panel

#1261 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

valterbranisarajevo wrote:Sada kada se sve sleglo, moram se izjasniti, iako je to ovdje nepopularno..Bolje da su prihvatili koaliciju sa Radončićem u omjeru 80%-20% nego ovu sa SDA 50%-50%...Lopovi i jedni i drugi sada ispada da je svejedno, odnosno da bi SDP u koaliciji sa SBB imao više vlasti a manje opstrukcija... :run:
slazem se. to sam odmah i istakao kao problem. sto su u startu pogrijesili. da nije fahro na celu SBB tamo ima vrlo finih ljudi, novih, mladih, strucnih, ali Fahro :roll:
Control panel

#1262 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

pemanapemani wrote: Zato sam napisao da su imali 8 godina da naprave plan. Moglo se ići na opciju okupljanja svih lijevo orjentisanih stranaka. Znali su kakvo ih sr.nje očekuje. Da su 3 godine dumali, a 5 godina radili na kvalitetnoj koaliciji i planovima za totalnu unutrašnju rekonstrukciju javnih preduzeća, danas bi imali rezultate.
Naravno, trebalo je samo baciti kosku kako su apetiti manjih stranaka abnormalni i kako se ne može kvalitetno raditi u tim uslovima. Eto, sad imamo dvije velike stranke i "abnormalne" rezultate na terenu.
lijeva opcija je diskutabilna. evo recimo SDU-u je najveci problem SDP. vidite da samo napadaju SDP. a lijeva opcija. hajde ti to nekome objasni. da je stranci ljevice najveci problem u drzavi stranka ljevice. osim toga imaju samo jednog zastupnika. kako god uz SDP u vlasti je morao biti ili SDA ili SBB nije bilo druge racunice kako god okrenes. najgori moguci izborni rezultati su se desili po SDP.
ko fol pobijedili a ne mogu nista sa pobjedom bez drugog.
Last edited by Control panel on 22/09/2011 00:00, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#1263 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

Control panel wrote:
pemanapemani wrote: Zato sam napisao da su imali 8 godina da naprave plan. Moglo se ići na opciju okupljanja svih lijevo orjentisanih stranaka. Znali su kakvo ih sr.nje očekuje. Da su 3 godine dumali, a 5 godina radili na kvalitetnoj koaliciji i planovima za totalnu unutrašnju rekonstrukciju javnih preduzeća, danas bi imali rezultate.
lijeva opcija je diskutabilna. evo recimo SDU-u je najveci problem SDP. vidite da samo napadaju SDP. a lijeva opcija. hajde ti to nekome objasni. osim toga imaju samo jednog zastupnika. kako god uz SDP u vlasti je morao biti ili SDA ili SBB nije bilo druge racunice kako god okrenes. najgori moguci izborni rezultati su se desili po SDP.
S obzirom da SDP zapravo uopste i nije ljevica, oni su logicno svoje partnere prvo i trazili na desnom krilu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1264 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

koaliciji sa kim? mahom svojim bivšim članovima?
Control panel

#1265 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

VjecitiStudent wrote:
Control panel wrote:
lijeva opcija je diskutabilna. evo recimo SDU-u je najveci problem SDP. vidite da samo napadaju SDP. a lijeva opcija. hajde ti to nekome objasni. osim toga imaju samo jednog zastupnika. kako god uz SDP u vlasti je morao biti ili SDA ili SBB nije bilo druge racunice kako god okrenes. najgori moguci izborni rezultati su se desili po SDP.
S obzirom da SDP zapravo uopste i nije ljevica, oni su logicno svoje partnere prvo i trazili na desnom krilu.
eh sad si neozbiljan. ja mislio ti si upoznat sa rezulatima pa si ozbiljno usao u raspravu.
Skupstina ima 35 poslanika

SDP 10 (sada 9 jedna istupila)
SDA 7
SBB 7
SBiH 4
NS 2
BPS 2
SDU 1
BOSS 1
NSRZB 1

imas zadacu hajde sastavi 18 lijeve opcije.
pemanapemani

#1266 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by pemanapemani »

Chmoljo wrote:
koaliciji sa kim? mahom svojim bivšim članovima?
Imali su vrijeme od 8 godina da smisle.
Uzimaju se izborni rezultati koji su opet rezultat "nepodnošenja" stranaka, odnosno pojedinaca u tim strankama, ako shvataš šta želim reći. Koalicija lijevih stranaka sa razrađenim konkretnim planom, koji bi bio prezentiran javnosti, bi skupila puno više glasova nego što su skupile stranke samostalno.
Znači, govorimo o periodu od 8 godina u kojem je SDP mogao okupiti kvalitetne saradnike.
valterbranisarajevo

#1267 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by valterbranisarajevo »

To je bila ona predizborna koalicija za koju sam se i ja zalagao, čak sam otvorio temu i anketu,(doduše za opštinske izbore ali...) a oni se popič... oko jedne propale televizije i uništiše nam šansu za bolju budućnost... :oops:

Evo da se podsjetimo:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=50691
VjecitiStudent

#1268 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

valterbranisarajevo wrote:To je bila ona predizborna koalicija za koju sam se i ja zalagao, čak sam otvorio temu i anketu,(doduše za opštinske izbore ali...) a oni se popič... oko jedne propale televizije i uništiše nam šansu za bolju budućnost... :oops:

Evo da se podsjetimo:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=50691
Gdje je jos onda dosao do izrazaja SDP-ov nacin igranja za interes zasluznih clanova. Izvanredan je to bio pokazatelj za one koji su zeljeli da gledaju.
"Ko igra za raju i zanemari taktiku zavrsice u trecerazrednom Vratniku ..."
Chmoljo

#1269 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

pemanapemani wrote:
Uzimaju se izborni rezultati koji su opet rezultat "nepodnošenja" stranaka, odnosno pojedinaca u tim strankama, ako shvataš šta želim reći. Koalicija lijevih stranaka sa razrađenim konkretnim planom, koji bi bio prezentiran javnosti, bi skupila puno više glasova nego što su skupile stranke samostalno.
Znači, govorimo o periodu od 8 godina u kojem je SDP mogao okupiti kvalitetne saradnike.
uf, daj bogati. ne mogu se te male strančice ujedniti same.

realno, bez ikakvog uljepšavanja ti pričam, znaš kako bi to izgledalo? male stranke bi najmanje doprinosile, a najviše tražile. tako je već bilo jednom. i tako će uvijek biti. bile male lijeve, desne, centar... kako god.

kao SDP ih trebao ujediniti, jer oni su nedonoščad pa se ne znaju sami. pusti ba haveru, kad su toliko napredni, što to ne naprave neki veliki iskorak među sobom, ili što se ne ujediniše pred izbore, koaliraše, štagod? ili je trebo Zlatko da izigrava Incka u toj koaliciji?

mensečini da su i te "lijeve", malo zastranile, pa svoju nemoć, nekreativnost, nesposobnost, i nespremnost na dijalog SA STRANKAMA SLIČNIH SVJETONAZORA, pokušavaju drugom podmetnuti.

trebo je SDP smišljati, a oni će ucjenjivati :mrgreen: daj ba... otrcana priča majke mi, a nije da nije već pokušano... :wink:
amrica

#1270 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by amrica »

jok, eto ce sdp voditi :D a ovi k'o gluhi slijepci za njima :-)

jel' ono nusic napis'o Vodju? 8)
VjecitiStudent

#1271 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

SDP u Hrvatskoj na sljedece izbore ide u koaliciji sa jos tri stranke.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1272 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by -LIBERO- »

Ja sam isto bio za takvu predizbornu koaliciju,i ne samo stranaka nego svih lijevih stranaka,organizacija i slobodnih intelektualaca. Svjetlana Broz ,Jovan Divjak,Vladimir Premec,fra. Marko Orsolic itd. itd. samo su neki od prijedloga nestranackih ljudi koji bi se sigurno svrstali na liste sveopste lijeve koalicije.

Ali jok,90% simpatizera SDPa- na ovom forumu su nas ismijali,popljuvali i sta sve ne. Glavna teza im je bila,neka svi izadju na izbore ,pa cemo u koaliciju poslije izbora ..i eto vam koalicije sa mrtvom SDA i sa njihovim ultimatima i rezonima odrzavanja statusa kvo. A cisto sumnjam da bi i sam Zlatko pristao na jednu tako jako sirok koalicioni lijevi front. Jednostavno previse bi individualaca,samomislecih velicina i intelektualaca bili u istoj,ili barem pribliznoj,ravni sa njim.
Sto je nepodnosljivo i ne prihvatljivo za njegovo shvatanje politike i vlasti kao takve.

Iskali ste ,eto vam ih (SDA). Samo ej fazon u tome sto glasaci SDP-a nece progutati knedle koje redovno gutaju disciplinovani i hipnotisani glasaci SDA ,jer se radi o jako drugacijem profilu glasackog tijela (barem veceg dijela) i zato ce ,ako se nista radikalno ne dogodi,najvise na kraju izgubiti upravo SDP.
Chmoljo

#1273 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:Ja sam isto bio za takvu predizbornu koaliciju,i ne samo stranaka nego svih lijevih stranaka,organizacija i slobodnih intelektualaca. Svjetlana Broz ,Jovan Divjak,Vladimir Premec,fra. Marko Orsolic itd. itd. samo su neki od prijedloga nestranackih ljudi koji bi se sigurno svrstali na liste sveopste lijeve koalicije.

Ali jok,90% simpatizera SDPa- na ovom forumu su nas ismijali,popljuvali i sta sve ne. Glavna teza im je bila,neka svi izadju na izbore ,pa cemo u koaliciju poslije izbora ..i eto vam koalicije sa mrtvom SDA i sa njihovim ultimatima i rezonima odrzavanja statusa kvo. A cisto sumnjam da bi i sam Zlatko pristao na jednu tako jako sirok koalicioni lijevi front. Jednostavno previse bi individualaca,samomislecih velicina i intelektualaca bili u istoj,ili barem pribliznoj,ravni sa njim.
Sto je nepodnosljivo i ne prihvatljivo za njegovo shvatanje politike i vlasti kao takve.

Iskali ste ,eto vam ih (SDA). Samo ej fazon u tome sto glasaci SDP-a nece progutati knedle koje redovno gutaju disciplinovani i hipnotisani glasaci SDA ,jer se radi o jako drugacijem profilu glasackog tijela (barem veceg dijela) i zato ce ,ako se nista radikalno ne dogodi,najvise na kraju izgubiti upravo SDP.
jah, eto k'o bilo bi bolje SDP-u sa ovim intelektualcima :mrgreen: daj ba Libero, uozbilji se :wink:
pemanapemani

#1274 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by pemanapemani »

Chmoljo wrote:
pemanapemani wrote:
uf, daj bogati. ne mogu se te male strančice ujedniti same.

realno, bez ikakvog uljepšavanja ti pričam, znaš kako bi to izgledalo? male stranke bi najmanje doprinosile, a najviše tražile. tako je već bilo jednom. i tako će uvijek biti. bile male lijeve, desne, centar... kako god.

kao SDP ih trebao ujediniti, jer oni su nedonoščad pa se ne znaju sami. pusti ba haveru, kad su toliko napredni, što to ne naprave neki veliki iskorak među sobom, ili što se ne ujediniše pred izbore, koaliraše, štagod? ili je trebo Zlatko da izigrava Incka u toj koaliciji?

mensečini da su i te "lijeve", malo zastranile, pa svoju nemoć, nekreativnost, nesposobnost, i nespremnost na dijalog SA STRANKAMA SLIČNIH SVJETONAZORA, pokušavaju drugom podmetnuti.

trebo je SDP smišljati, a oni će ucjenjivati :mrgreen: daj ba... otrcana priča majke mi, a nije da nije već pokušano... :wink:
Niko nije govorio o "ujedinjavanju strančica", nego o koaliciji svih lijevo orjentisanih stranaka kojima je stalo do BiH. Ako je glupo očekivati od SDP-a kao najveće lijevo orjentisane političke stranke, a koja je bila u opoziciji osam godina, da inicira koaliciju koja bi imala konkretan plan ekonomskog razvoja, onda dobro.
Eto, nisu se mogli dogovoriti sa "nehljebovićima", ali zato se mogu dogovoriti sa SDA, koja je, između ostalih, državu srozala na prosjački štap.
Država i građani prije svega, a ne egoizam, sujete, paranoje, narcisoidnost i sl. gluposti.
Opet ponavljam, imali su skoro desetljeće da naprave plan političkog djelovanja. Druže, nije da nisu znali u kakvu će žabokrečinu upasti koalirajući sa SDA.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1275 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by -LIBERO- »

Dobro buraz,super im (vam) je sa Dinom Konakovicem,Dzaferagicem,Zukicem,Setom i SDA-om u paketu;-) :thumbup:
Post Reply