Mozda si se ti htjela brijati pa se zajebala i pocela zube pratiSa_dy wrote:Oprala zube jutros pjenom za brijanje, umal dushu nisam ispovracala...bila bunovna i pospata, i nisam gego ta uzeh.![]()
![]()
Al jos sam ja maja... kad porastem, neTe mi se ojo dogadjat vise.
kad sam bio mali
- spreca
#1251 Re: kad sam bio mali
- Mis mekinjas
#1252 Re: kad sam bio mali
dert wrote: zabio mladjem bratu ekser u glavu/ uzme se otucak, s jedne strane stavis perusku a s druge ekser/
treniro ja bacanjeon naletio i
...odveo ga u ambulantu a doktor kad ga je vidio
![]()
on ko indijanac
.......................................................................
- spreca
#1253 Re: kad sam bio mali
Sa_dy wrote:spreca wrote:Mozda si se ti htjela brijati pa se zajebala i pocela zube pratiSa_dy wrote:Oprala zube jutros pjenom za brijanje, umal dushu nisam ispovracala...bila bunovna i pospata, i nisam gego ta uzeh.![]()
![]()
Al jos sam ja maja... kad porastem, neTe mi se ojo dogadjat vise.
![]()
![]()
![]()
![]()
-
hocunecu
#1254 Re: kad sam bio mali
ja reko i spreca bio mali !?
kad nije,dobro je samo mori sadi
- spreca
#1255 Re: kad sam bio mali
Pa vidis ba da se vako malehan brijemhocunecu wrote:ja reko i spreca bio mali !?![]()
-
hocunecu
#1256 Re: kad sam bio mali
dodje mi da te uzmem u krilo 
- spreca
#1257 Re: kad sam bio mali
hocunecu wrote:dodje mi da te uzmem u krilo
-
drekalica28
#1258 Re: kad sam bio mali
Kad sam bila mala....bio je jedan regal u dnevnoj sobi, same police.
Ja sam se svaki dan penjala na zadnju gornju policu i skakala odozgo pokušavajući poletiti.
To mi je bio dio rutine: ustati, umiti se, oprat zube, skakat sa regala pa doručkovat.
Ja sam se svaki dan penjala na zadnju gornju policu i skakala odozgo pokušavajući poletiti.
To mi je bio dio rutine: ustati, umiti se, oprat zube, skakat sa regala pa doručkovat.
- spreca
#1259 Re: kad sam bio mali
mali od rodjaka 3 godine star cim ustane ide u sobu gdje comp i kad ga upitaju gdje ces Ibro?...veli odo da vidim sta ima na fb

- puharska
#1260 Re: kad sam bio mali
Kad smo bili mali moj buraz se rasplakao kad je vidio kravu...bilo mu krivo sto krava ima
4 cune a on samo jednu
4 cune a on samo jednu
- tinchy
#1261 Re: kad sam bio mali
puharska wrote:Kad smo bili mali moj buraz se rasplakao kad je vidio kravu...bilo mu krivo sto krava ima
4 cune a on samo jednu
-
dert
#1262 Re: kad sam bio mali
...ljetni raspust provodio kod dide a on me pravo gotivio
i jednom me pitali sta bi volio biti kad narastem
hodza
sto
...pa nista ne radi a uvijek ima para
/dido moj dragi je bio hafiz i tad je bio dobro star i samo sjedio na siltetu i kad god ja naletim on mi dadne koju paru da kupim nesto
/
u tri godine bio zaljubljen
u tri Ane
igrali lopte i jedan klipan/tri godine stariji/ pocne tuci mog brata jer mu je stalno snjuro loptu kroz noge i ja ga spucam ne kamenom nego komadom troske / to je tri puta
od kamena/jebote kad je krv siknula
bio je u bolnici dva mjeseca,jedva ziv osto
...kad je izasao nalemo me pravo
i postali i ostali pravi jarani 
hodza
u tri godine bio zaljubljen
igrali lopte i jedan klipan/tri godine stariji/ pocne tuci mog brata jer mu je stalno snjuro loptu kroz noge i ja ga spucam ne kamenom nego komadom troske / to je tri puta
bio je u bolnici dva mjeseca,jedva ziv osto
- puharska
#1263 Re: kad sam bio mali
Sjecam se ko danas kad je stari kupio prvi tv u boji marke Rudi Cajevec..Ja i buraz na nagovor rodjaka
odlucimo kad su starci otisli na posao da otvorimo tv i vidimo kako te boje izgledaju u televizoru , kako
su upakovane, jesu li tecne ili....ma milion pitanja...i tako mi iskopcamo tv iz stabilizatora i struje , izvucemo
ga u hodnik i uz pomoc klijesta,krojackih makaza , kombinirki i manje sjekirice ga rastavimo na milijardu dijelova...
svu smo mu "drob" izvadili ali nigdje boje....poslije smo ga pokusali ponovo sastaviti ali bezuspjesno...
Nikad necu zaboraviti taj degenek kad je tata dosao kuci....bol od sunacenja u usporedbi sa ovim je
bio maciji kasalj....e daa, jos smo 3-4 godine gledali crno-bijeli televizor....
odlucimo kad su starci otisli na posao da otvorimo tv i vidimo kako te boje izgledaju u televizoru , kako
su upakovane, jesu li tecne ili....ma milion pitanja...i tako mi iskopcamo tv iz stabilizatora i struje , izvucemo
ga u hodnik i uz pomoc klijesta,krojackih makaza , kombinirki i manje sjekirice ga rastavimo na milijardu dijelova...
svu smo mu "drob" izvadili ali nigdje boje....poslije smo ga pokusali ponovo sastaviti ali bezuspjesno...
Nikad necu zaboraviti taj degenek kad je tata dosao kuci....bol od sunacenja u usporedbi sa ovim je
bio maciji kasalj....e daa, jos smo 3-4 godine gledali crno-bijeli televizor....
- DaffyDuck
#1264 Re: kad sam bio mali
kad sam bila mala svadjala sam se svim i govorila da me je rodio tata 
- otherside
#1265 Re: kad sam bio mali
tako ce i ova moja, predosjecamZubizareta wrote:kad sam bila mala svadjala sam se svim i govorila da me je rodio tata
- DaffyDuck
#1266 Re: kad sam bio mali
ne bi me cudilo da i moj mali pocneotherside wrote:tako ce i ova moja, predosjecamZubizareta wrote:kad sam bila mala svadjala sam se svim i govorila da me je rodio tatasamo dok progovori
![]()
neka, lijepo je to
- LONGMAN
#1267 Re: kad sam bio mali
dert
sto se ismija
Ja kad sam bila mala ganjala majkine kokosi po dvoristu i igrala se s njima, imam i sliku sa jednim "horozom" veci od mene skoro a ja ga drzim
Kolegici zabola src od olovke u ruku, odmah je u hitnu vodili
a meni cudno gdje ce.
Stavila gumicu od olovke u nos bilo mi zanimljivo
Stavljala glinu na motku i "hicala" se sa djecacima
Belaj samo bio kad te lupi ono
Tad je bilo one debele "kore" koja se uhvati na snijegu ( a on bio do pasa) i sankala se i propala kroz koru i mislila da sam umrla sve bijelo gore i okolo mene
Ja kad sam bila mala ganjala majkine kokosi po dvoristu i igrala se s njima, imam i sliku sa jednim "horozom" veci od mene skoro a ja ga drzim
Kolegici zabola src od olovke u ruku, odmah je u hitnu vodili
Stavila gumicu od olovke u nos bilo mi zanimljivo
Stavljala glinu na motku i "hicala" se sa djecacima
Tad je bilo one debele "kore" koja se uhvati na snijegu ( a on bio do pasa) i sankala se i propala kroz koru i mislila da sam umrla sve bijelo gore i okolo mene
- puharska
#1268 Re: kad sam bio mali
ahahahahahastetoskop wrote:Jedne prilike uvečer, sakrijem se ja ispod sećije da prepadnem majku kada dođe iz komšiluka i tako zaspao. Probudim se, pogledam na sat, 4 u jutru, a nigdje nikoga u kuci. Izađem u hodnik, vidim ulazna vrata otvorena, provirim, kad iskupio se komšiluk, roditelji i policija. Kad šta je, bila citava potraga zamnom.
Ne samo da sam majku prepao, vec citavu familiju.
-
dert
#1269 Re: kad sam bio mali
....imao sam svog horoza .Imao je posebnu njegu i hranu od ostale zivine
Bio mi je ko cuko
,pratio me u skolu,
branio me
bio najaci u naselju
E dosla poplava i kokosi se pocele poboljevati i sve pokolju a ja nedam mog horu
, muntali me pet dana, te ovo te ono i smuntali me
Mati zgotovila rucak / od mog hore/
i mi poceli jesti kad ce moj stari: Sta misli da ti tvoj horo ZAKUKURICE U STOMAKU
O mati draga kad sam se zakocenio od placa
Hevtu dana nisam krusne mrve okusio
Blizu naseg naselja je bio otpad starog zeljeza za zeljezaru.Svasta je tu bilo .Nadjemo metaka
iskopamo rupu , nalozimo vatru i te metke stavimo u vatru
kad je to stalo rokat
sadaka nas sacuvala
nikom nista nije bilo al su nam se guzice crvenile deset dana od batina 
branio me
Blizu naseg naselja je bio otpad starog zeljeza za zeljezaru.Svasta je tu bilo .Nadjemo metaka
iskopamo rupu , nalozimo vatru i te metke stavimo u vatru
sadaka nas sacuvala
- krompir i riza
#1270 Re: kad sam bio mali
sorry jarane al stari ti je munjen k'o struja 
- krompir i riza
#1272 Re: kad sam bio mali
sorrydert wrote:bio
hajd' bar imaš lijepe uspomene zahvaljujući njemu
- bijela
#1274 Re: kad sam bio mali
puharska wrote:Kad smo bili mali moj buraz se rasplakao kad je vidio kravu...bilo mu krivo sto krava ima
4 cune a on samo jednu
dert
- chuchumbamayumbe
#1275 Re: kad sam bio mali
Kada sam bio mali pokupio sam nekog maminog zlata, ne sjećam se, lančić, narukvice, šta ti ja znam...
I to sam sa jaranam "zakopao" u avliji, lafo da naraste još zlata (ne znam odakle mi ta fora).
Pogađate, zlato nikada nije naraslo, niti ga je iko ikada pronašao. Bili smo toliko mali, dok je mati skontala šta se desilo (prošlo je od sadnje nekoliko dana) mi smo već zaboravili gdje smo to zakopali. Nema gdje nisu tražili, ali zlato nisu pronašli!
Možete i vi potražiti famozno blago, nalazi se u rejonu bivše Birčanske ulice, Dolac Malta, ima tamo ona autopraona, e preko puta autopraone se nalazi nekoliko starih kuća, oronulih (tu sam provodio svoje djetinjstvo), tu negdje bi trebalo da je tozla!

I to sam sa jaranam "zakopao" u avliji, lafo da naraste još zlata (ne znam odakle mi ta fora).
Pogađate, zlato nikada nije naraslo, niti ga je iko ikada pronašao. Bili smo toliko mali, dok je mati skontala šta se desilo (prošlo je od sadnje nekoliko dana) mi smo već zaboravili gdje smo to zakopali. Nema gdje nisu tražili, ali zlato nisu pronašli!
Možete i vi potražiti famozno blago, nalazi se u rejonu bivše Birčanske ulice, Dolac Malta, ima tamo ona autopraona, e preko puta autopraone se nalazi nekoliko starih kuća, oronulih (tu sam provodio svoje djetinjstvo), tu negdje bi trebalo da je tozla!