Sarajevska zicara?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1251 Re: Sarajevska zicara?
ja koliko procitah pogonska grupa je ceska,znaci motor 
- So What!
- So What!
#1253 Re: Sarajevska zicara?
Polazna stanica Sarajevske žičare - 04. 02. 2018. @ AnGo89 (SSC)

- Logovan
#1254 Re: Sarajevska zicara?
Gradi se, gradi, ide dobro.

- Daryl Dixon
#1255 Re: Sarajevska zicara?
neka, neka.. bit ce tu posla kad se izgradi

- nineinchnails
#1256 Re: Sarajevska zicara?
Hoće li polazna stanica biti natkrivena?
- Thorgerson
#1257 Re: Sarajevska zicara?
Uopste ne zelim da branim nesto, samo ti shvatas da je ovaj tekst iz 1959 godine?Maharadza wrote:Pa kad mi kaže da se 'u titinoj državi znao red', sve FGR, gospoda i 'krema' kulture i pristojnog ponašanja.. MRŠ!insomnia78 wrote:Da se ne lazemo ovi danasnji su zlatni
Znas li da je jedan od najrazornijih ratova u historiji svijeta II svjetski rat zavrsen samo 14 godina prije. Mozda taj rat nije bio razoran za Sarajevo, ali jeste poharao pola Evrope.
Sta hocu da kazem? Drzava, Jugoslavija je tada bila jos u nastanku. Fakticki stvarana je od nule. Mi smo dobili sve gotovo, pa evo dokle smo dosli? A proslo je 22 godine od rata.
Ne boj se ti. Red se poslije itekako znao.
- shake69
#1258 Re: Sarajevska zicara?
Daj Boze da bude kakve ostave za toliki broj gondola. Nigdje se ne vidi gdje bi to one u polaznoj stanici bile deponovane preko noci, iako bi opet bilo smijesno da vise u zraku nakon radnog vremena. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1259 Re: Sarajevska zicara?
da ne vidim toranj crkve na bistriku ne bih znao doći pjehe do te žičare
dugo sam razmišljao zašto ja nemam uspomene na ovu žičaru i ostale famozne stvari koje se godinama nakon rata pozivaju... te neka izletišta, te ovo te ono
odgovor je veoma jednostavan
imali smo malu ledinu i vikendicu na kojoj smo provodili svaki slobodan trenutak
istu tradiciju ja danas nastavljam
slobodan minut... ajd kopat na vikendicu
dugo sam razmišljao zašto ja nemam uspomene na ovu žičaru i ostale famozne stvari koje se godinama nakon rata pozivaju... te neka izletišta, te ovo te ono
odgovor je veoma jednostavan
imali smo malu ledinu i vikendicu na kojoj smo provodili svaki slobodan trenutak
istu tradiciju ja danas nastavljam
- Thorgerson
#1260 Re: Sarajevska zicara?
Pa koliko sam shvatio planirana je garaza na dolaznoj stanici. Valjda su isplanirali sve da mogu 'parkirati' gondole na sigurno.shake69 wrote:Daj Boze da bude kakve ostave za toliki broj gondola. Nigdje se ne vidi gdje bi to one u polaznoj stanici bile deponovane preko noci, iako bi opet bilo smijesno da vise u zraku nakon radnog vremena.
-
faraon_sa
#1261 Re: Sarajevska zicara?
Garaza za gondole ce biti na dolaznoj stanici, u lijevoj strani objekta, gledano iz grada...shake69 wrote:Daj Boze da bude kakve ostave za toliki broj gondola. Nigdje se ne vidi gdje bi to one u polaznoj stanici bile deponovane preko noci, iako bi opet bilo smijesno da vise u zraku nakon radnog vremena.
A kako sam upratio povlacilo se pitanje oko restorana, pa da vas obradujem, bit ce i kafe na jednoj, a restoran na drugoj etazi... sa terasama
- shake69
#1262 Re: Sarajevska zicara?
faraon_sa wrote:Garaza za gondole ce biti na dolaznoj stanici, u lijevoj strani objekta, gledano iz grada...shake69 wrote:Daj Boze da bude kakve ostave za toliki broj gondola. Nigdje se ne vidi gdje bi to one u polaznoj stanici bile deponovane preko noci, iako bi opet bilo smijesno da vise u zraku nakon radnog vremena.
A kako sam upratio povlacilo se pitanje oko restorana, pa da vas obradujem, bit ce i kafe na jednoj, a restoran na drugoj etazi... sa terasama
-
Chiefukan
#1263 Re: Sarajevska zicara?
Hoće li se moći piva popiti?
za žičaru 
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1264 Re: Sarajevska zicara?
Red je i podsjetiti se....

-
made_in_sarajevo
#1265 Re: Sarajevska zicara?
Donja stanica u prizemlju ima kupovina karti, dva lifta za ulazak na terasu za gondole i za izlaz, kao i stepenista, bit ce supermarket manji, manji kao kafic-restoran. Nista veliko vjerovatno palacinak koji, sendvic, eventualno pica ali nista veliko. Ovo je donja, a gornja stanica je trebala imati garazu za auta ali ce to pretvoriti u restoran, bit ce kafic, isto sad zasad nista golemo i nije to restoran bas restoran.
- Edin H.
#1266 Re: Sarajevska zicara?
Je'l u gondoli?Chiefukan wrote:Hoće li se moći piva popiti?![]()
Bice znak bolan da ne smijes raju ispod gadjati.
-
Qoom
#1267 Re: Sarajevska zicara?
Islamski fundametalisti su namjerno razvukli kabl za kretanja gondola u pravcu Kible.
"Priča se" (čitaj gotova stvar) da će u vrijeme namaza, a prije ulaska u gondole biti obavezno uzimanje abdasta, skidanje obuće i prostiranje serdžada za klanjanje.
Poruka svim nemuslima da nisu dobrodošli u Teheran, pardon Sarajevo!
"Priča se" (čitaj gotova stvar) da će u vrijeme namaza, a prije ulaska u gondole biti obavezno uzimanje abdasta, skidanje obuće i prostiranje serdžada za klanjanje.
Poruka svim nemuslima da nisu dobrodošli u Teheran, pardon Sarajevo!
-
faraon_sa
#1268 Re: Sarajevska zicara?
Od pocetka je restoran predvidjen na zadnjoj etazi, ustvari iznad njega je samo ravni krov (vidikovac). Nije restoran uopste mali, a ima dobru terasu sa pogledom na grad. A etaza ispod njega je kafic sa svojom terasom. Zato mi nije jasno da su namjenu garaze promijenili u restoran, pogotovo sto ta garaza skoro pa nema prozora...made_in_sarajevo wrote:Donja stanica u prizemlju ima kupovina karti, dva lifta za ulazak na terasu za gondole i za izlaz, kao i stepenista, bit ce supermarket manji, manji kao kafic-restoran. Nista veliko vjerovatno palacinak koji, sendvic, eventualno pica ali nista veliko. Ovo je donja, a gornja stanica je trebala imati garazu za auta ali ce to pretvoriti u restoran, bit ce kafic, isto sad zasad nista golemo i nije to restoran bas restoran.
- shake69
#1269 Re: Sarajevska zicara?
Pa dobro, ima li sad ili nema te garaze za gondole? 
- muha_sa
#1270 Re: Sarajevska zicara?
zar je nekad bila garaža za tadašnje kabine 
-
faraon_sa
#1271 Re: Sarajevska zicara?
Ma imashake69 wrote:Pa dobro, ima li sad ili nema te garaze za gondole?
- shake69
#1272 Re: Sarajevska zicara?
Za one tvoje s poklopcem na propadanje po kucama Hrvatina nije bila, tacno!muha_sa wrote:zar je nekad bila garaža za tadašnje kabine
- muha_sa
#1273 Re: Sarajevska zicara?
shake69 wrote:Za one tvoje s poklopcem na propadanje po kucama Hrvatina nije bila, tacno!muha_sa wrote:zar je nekad bila garaža za tadašnje kabine
zar nece ko i ove moje--u stranu i vozdra

-
made_in_sarajevo
#1274 Re: Sarajevska zicara?
Samo kazem nece to bas biti restoran jer za restoran treba malo vise elektro opreme, a to vise trenutno nema u projektima,a po svemu sudeci nece biti promjena. Moze biti veliko ali to je mala kuhinja ko Tale, uzmes pljesku i ubijes se 
- Thorgerson
#1275 Re: Sarajevska zicara?
Na polaznoj stanici.faraon_sa wrote:Od pocetka je restoran predvidjen na zadnjoj etazi, ustvari iznad njega je samo ravni krov (vidikovac). Nije restoran uopste mali, a ima dobru terasu sa pogledom na grad. A etaza ispod njega je kafic sa svojom terasom. Zato mi nije jasno da su namjenu garaze promijenili u restoran, pogotovo sto ta garaza skoro pa nema prozora...made_in_sarajevo wrote:Donja stanica u prizemlju ima kupovina karti, dva lifta za ulazak na terasu za gondole i za izlaz, kao i stepenista, bit ce supermarket manji, manji kao kafic-restoran. Nista veliko vjerovatno palacinak koji, sendvic, eventualno pica ali nista veliko. Ovo je donja, a gornja stanica je trebala imati garazu za auta ali ce to pretvoriti u restoran, bit ce kafic, isto sad zasad nista golemo i nije to restoran bas restoran.
Ne mogu da nadjem podatke za dolaznu, ali mislim da ni gore taj prostor nije puno veci.Prostor ukupne površine 85,0 m2 sa priključkom na vodu i kanalizaciju
Namjena: Ugostiteljstvo
Ne ocekujte neki vau restoran, a ni kafic. Jer dok se ne napravi vidikovac, ovo ce biti neko rjesenje. To su mali kafici, to ce da bude krcato. 5-6 godnola ce nakrcati taj restoran gore.
Mislim to ce biti manji kafe-restoran, kao sto je mozda kod Sunnylanda onaj gore manji objekat. Otprilike.