Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
palermo

#1251 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palermo »

madner wrote:A kada je to Izet Beg dobio mandat da prica u ime muslimana BiH?
To je bezveze......nazalost, ne pravi se selekcija onoga što je rečeno, pa se svakja izjava Bakira dočekuje na noz, iako nije svaka za takav dočćek. One koje jesu ( o rođendanu RS-a npr) i treba napadati.
Kao i svakog drugog ko izjavi glupost.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1252 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:Bezveze se dize frka oko ovoga.Cak se i iskrivljuje ta njegova izjava i govori se da je rekao da je Erdogan i nas predsjednik implicirajuci kao da izetbegovic smatra BiH i Tursku jednom drzavom sto su gluposti.
Covjek je rekao da je Erdogan nas lider,misleci pri tome na sve muslimane svijeta u koje se svakako ubrajaju i bosanski muslimani a to je nesto sasvim drugo od predsjednika sto on i ne moze biti jer nije covjek ni u Turskoj predsjednik nego premijer.A i to je sve receno u kontekstu zelja za brz oporavak a ne stvaranja neke zelene transferzale,koja je inace paranoicna nocna mora onih koji strahuju od nekakvog neoosmanizma.
Sve u svemu,puno buke ni oko cega.
pa zar je lider svim muslimanima?

kad nas niko ne gazi, sami se podmecemo pod tudju cizmu :-) :-)
Banksy

#1253 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Banksy »

palermo wrote:
To je bezveze......nazalost, ne pravi se selekcija onoga što je rečeno, pa se svakja izjava Bakira dočekuje na noz, iako nije svaka za takav dočćek. One koje jesu ( o rođendanu RS-a npr) i treba napadati.
Koliko se sjećam, nije dosad imao ovakvih gafova, pazio je šta govori.
Izvor, original?
palermo

#1254 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palermo »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Koliko se sjećam, nije dosad imao ovakvih gafova, pazio je šta govori.
Izvor, original?
Pa evo i mene interesuje original te izjave. Vidiš da vlada konfuztioja oko toga šta je rekao :D
Co0l

#1255 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

plain vanilla wrote:
Co0l wrote:Bezveze se dize frka oko ovoga.Cak se i iskrivljuje ta njegova izjava i govori se da je rekao da je Erdogan i nas predsjednik implicirajuci kao da izetbegovic smatra BiH i Tursku jednom drzavom sto su gluposti.
Covjek je rekao da je Erdogan nas lider,misleci pri tome na sve muslimane svijeta u koje se svakako ubrajaju i bosanski muslimani a to je nesto sasvim drugo od predsjednika sto on i ne moze biti jer nije covjek ni u Turskoj predsjednik nego premijer.A i to je sve receno u kontekstu zelja za brz oporavak a ne stvaranja neke zelene transferzale,koja je inace paranoicna nocna mora onih koji strahuju od nekakvog neoosmanizma.
Sve u svemu,puno buke ni oko cega.
pa zar je lider svim muslimanima?

kad nas niko ne gazi, sami se podmecemo pod tudju cizmu :-) :-)
Pa sigurno da velikom broju muslimana i jest lider ali ne u smislu u kojem se ovdje imputira nego jednostvano kao neko ko vodi drzavu na koju se mnogi muslimani svijeta ugledaju ne zeleci pri tome da ta drzava njima vlada.
Nista tu strasno nema,pogotovo ne toliko strasno da se stvara neka histerija i da se lazno sablaznjiva.
Kao sto rece @palermo,Izetbegovic ima ispada i aferima ali ovo nije jedan od njih,kolko god se nastojalo da se takvim prikaze.
Co0l

#1256 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

palermo wrote:
Pa evo i mene interesuje original te izjave. Vidiš da vlada konfuztioja oko toga šta je rekao :D
imate na prethodnoj strani cini mi se u @bosnologovom postu snimak te izjave,negdje na polovini klipa je ta izjava.
madner

#1257 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by madner »

palermo wrote:
Pa kako god okrenes ne valja nikako. Daj mi pozitivno svijetlo ove izjave, gdje predstavnik drzave BiH iz reda bosnjackog naroda dereferira bivsom okupatoru.
palermo

#1258 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palermo »

madner wrote:
Pa kako god okrenes ne valja nikako. Daj mi pozitivno svijetlo ove izjave, gdje predstavnik drzave BiH iz reda bosnjackog naroda dereferira bivsom okupatoru.
Stvarno ne ne znam o čemu bi sad tzrebalo diskutovati. Još uvodih u priču termin bivši okupator, jebo te kao da sam ja iz zimbabvea pa mi sad nešto objašnjavaš. E vidiš jaro, ovdje je bila prvo turska okupatosrtka vojska i onda mi zbog te vojske nismo.....dodaj po zelji........mislim...

Pozitivno je što je bio u Turskoj, razgovarao sa ljudima tamo, i učvrstio odnose između BiH i Turske. Nije zar da sad treba dovoditi u pitanje i odnose sa Turskom, zbog toga što je ona bila, kako ti reče bivši okupator.
Co0l

#1259 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

madner wrote:
palermo wrote:
Suti,dobro je,samo da ne pocne jos nase drzavljane isporucivat Turskoj,onda smo najebali jer niko mu nije dao mandat za to.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1260 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by plain vanilla »

ja i dalje mislim da on treba nasut' vode u usta i drzat' dok mu traje mandat
popajic

#1261 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

Elem, neka princ po propisanom sablonu u svoje ime lapanda sta god hoce...i u ime onih koji slabo pamte , a brzo zaboravljaju :oops:
Kad kao clan predsjenistva ,koje predstavlja sve gradjane ove drzave, kaze : Vi ste i NAS lider, onda govori i u moje ime , a TO mu pravo ni ja ni mnogi drugi nisu dali.
madner

#1262 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by madner »

Naravno da treba, ovo ko ona Srpska opcinjenost Rusijom, kada navijaju da ih opet iskoriste kao kusur.

Dakle za koga on govori i u cije ime?
Ponosan

#1263 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Ponosan »

madner wrote:Naravno da treba, ovo ko ona Srpska opcinjenost Rusijom, kada navijaju da ih opet iskoriste kao kusur.

G.Buš je za Izrael rekao da njih nema samo 7 miliona nego 207,racunajuci i Amerikance i da sam ja(Buš)lider i prestavnik svih 207 miliona ljudi i Amerikanaca i Izraelaca! e kad je tako zasto Erdoan ne bi bio prestavnik i Turaka i Bosnjaka,jer svi znamo da BIH uz SAD i mozda Veliku Britaniju,jedinog pravog prijatelja ima u Turskoj,super mocnoj Turskoj koja je za cjelovitu i suverenu BIH,zemlju sva tri naroda! i sta je tu licemjerima sportno? Hrvati mogu gledati u Zagreb i Vatikan,pa i Berlin,Srbi mogu gledati u Beograd i Moskvu,a samo Bosnjaci ne smiju gledati u Istanbul? ma je li!? neka crknu dusmani,ali Turska je najveci prijatelj ove drzave i tako ce uvijek i ostati! nedaj Boze da nemamo njihovu podrsku ,ove zemlje davno ne bi bilo,pogotovo ne zadnjih godina kada se rjesavalo Kosovo,zna to Dodik odlicno a i dusmani ove zemlje to znaju!
zambaklija

#1264 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by zambaklija »

ja vama svima,koji uzdižete tu Tursku i Turke,želim da imate za gazdu ili poslovnog partnera Turčina ;-)
madner

#1265 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by madner »

Amerikanaca nema 200 miliona nego preko 350.

Nemam ja problema da mi gledamo i u Moskvu, Berlin, Rim i Stambol istovremeno, nego je problem kada bleimo onim tupim psecim pogledom i cekamo da nam bace kosku. Turska je regionalna sila, treba imati dobre odnose, ali kao sto ne treba zaboraviti sta su nam uradili Hrvatska i Srbija ne treba ni zaboraviti sta je bilo u zadnjih 200 godina i nasim odnosom sa Stambolom.

Bar bi Izet Beg, izbjeglica sa dva kucna praga to trebao znati.
Rimad

#1266 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Rimad »

madner wrote:Naravno da treba, ovo ko ona Srpska opcinjenost Rusijom, kada navijaju da ih opet iskoriste kao kusur.

Govori u ime Bošnjaka, isto kao što i predsjednik USA govori u ime Amerikanaca. E, ako ovaj drugi nema to pravo, onda nema ni Bakir.

Što se tiče same izjave, ne treba sve shvaćati bukvalno, red je, nakon što je Erdogan rekao da je "Sarajevo na dobitku koliko i Istanbul" uzvratiti prigodnom izjavom, da se učvrsti prijateljstvo.

A, ovima što smeta Turska i naše prijateljstvo sa njima, pa spominju "okupatore", "vilajet" i slično, imaju Dodicka i Lajčaka, pa neka im se požale.
Co0l

#1267 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

popajic wrote:Elem, neka princ po propisanom sablonu u svoje ime lapanda sta god hoce...i u ime onih koji slabo pamte , a brzo zaboravljaju :oops:
Kad kao clan predsjenistva ,koje predstavlja sve gradjane ove drzave, kaze : Vi ste i NAS lider, onda govori i u moje ime , a TO mu pravo ni ja ni mnogi drugi nisu dali.
Tesko da on predstavlja sve gradjane BiH jer je clan Predsjednistva iz reda bosnjackog naroda.Takvo nam je nakaradno troglavo Predsjednistvo i ne treba cuditi kad jedan clan Predsjednistva sebi uzme za pravo da daje izjave u ime onog naroda koji ga je i izabrao na tu funkciju.A mozemo se mi lagati ali cinjenica je da velika vecina Bosnjaka u BiH sa blagonaklonoscu i simpatijama gleda prema Turskoj.

Treba mijenjati Ustav i umjesto nakaradna tri birati jednog predsjednika a do tad hate the game,don't hate the player.
madner

#1268 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by madner »

Rimad wrote:

Govori u ime Bošnjaka, isto kao što i predsjednik USA govori u ime Amerikanaca. E, ako ovaj drugi nema to pravo, onda nema ni Bakir.

Što se tiče same izjave, ne treba sve shvaćati bukvalno, red je, nakon što je Erdogan rekao da je "Sarajevo na dobitku koliko i Istanbul" uzvratiti prigodnom izjavom, da se učvrsti prijateljstvo.

A, ovima što smeta Turska i naše prijateljstvo sa njima, pa spominju "okupatore", "vilajet" i slično, imaju Dodicka i Lajčaka, pa neka im se požale.
Uuuu kakva greska. Govori u ime svih Bosanaca i Hercegovaca po svojoj ustavnoj ulozi. Ne u ime Bosnjaka. :roll:
madner

#1269 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by madner »

Co0l wrote:
popajic wrote:Elem, neka princ po propisanom sablonu u svoje ime lapanda sta god hoce...i u ime onih koji slabo pamte , a brzo zaboravljaju :oops:
Tesko da on predstavlja sve gradjane BiH jer je clan Predsjednistva iz reda bosnjackog naroda.Takvo nam je nakaradno troglavo Predsjednistvo i ne treba cuditi kad jedan clan Predsjednistva sebi uzme za pravo da daje izjave u ime onog naroda koji ga je i izabrao na tu funkciju.A mozemo se mi lagati ali cinjenica je da velika vecina Bosnjaka u BiH sa blagonaklonoscu i simpatijama gleda prema Turskoj.

Treba mijenjati Ustav i umjesto nakaradna tri birati jednog predsjednika a do tad hate the game,don't hate the player.
Jos jedan strucnjak koji ne zna koga Bakir predstavlja, ali se ne stidi svog neznanja.
sablja2011

#1270 Bakir Izetbegovic u Turskoj

Post by sablja2011 »

Bakir rekao da je premijer Turske Erdogan i naš lider, to je sve pogrešno izvučeno iz konteksta.Naš lider je i Obama i Cameron i Angela i svi oni predsjednici koji su prijatelji BiH.
Rimad

#1271 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Rimad »

madner wrote:
Rimad wrote:

Uuuu kakva greska. Govori u ime svih Bosanaca i Hercegovaca po svojoj ustavnoj ulozi. Ne u ime Bosnjaka. :roll:
OK, govori u ime svih građana BiH - još bolje. :thumbup:
Opetja033

#1272 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Opetja033 »

Ovo je docekano na noz samo i iskljucivo zbog toga sto to dolazi iz usta gospodina Bakira Izetbegovica, kao sto neko rece da je ovo kojim slucajem Komsic rekao Obami vecina ovih pljuvatora bi dozivljavala lancane orgazme zbog Komsicevog "mangupluka". Dakle licemjerju nikad kraja.

A ponavljam ono sto sam napisao sinoc: bolje otici na noge regionalnoj velesili i uvlaciti se njihovom premijeru u supak, nego provoditi noci opijajuci se po sarajevskim restoranima sa trecerazrednim muzicarima-izdajnicima i karakternim huljama uz pratnju medijskih poltrona.

Svaka slicnost sa stvarnim osobama i dogadjajima je slucajna.
Last edited by Opetja033 on 16/02/2012 15:18, edited 2 times in total.
madner

#1273 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by madner »

Dakle Redzepovski je nas vodja? Hocemo li onda bar po starom obicaju organizovat kakvu jedinicu da malo pokaze onim Kurdima ko ima najbolje vojnike?
Opetja033

#1274 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Opetja033 »

madner wrote:Dakle Redzepovski je nas vodja? Hocemo li onda bar po starom obicaju organizovat kakvu jedinicu da malo pokaze onim Kurdima ko ima najbolje vojnike?
Nisi principijelan sekunde. Pratio sam tvoju diskusiju po pitanju saveznika, nisam htio da se mijesam jer se u potpunosti slazem sa tobom po tom pitanju. Podrzavas protuzakonito izrucavanja bh gradjani jednom savezniku, a ovdje se bunis protiv izjave koja je u potpunosti izvucena iz konteksta. Jesu li SAD nas saveznik? Jesu. Je li Turska nas saveznik? Jeste. Ne vidim nikakvu razliku, osim mozda one sto su Turci muslimani pa ih se valjda treba paziti. Evo objasni mi zasto je Lagumdzijin postupak OK a Bakirov nije? Lagumdzija je prekrsio zakon ove zemlje svojim postupkom, a Bakir to nije uradio.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1275 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by KatarinaKosaca »

Opetja033 wrote:Nisi principijelan sekunde. Pratio sam tvoju diskusiju po pitanju saveznika, nisam htio da se mijesam jer se u potpunosti slazem sa tobom po tom pitanju. Podrzavas protuzakonito izrucavanja bh gradjani jednom savezniku, a ovdje se bunis protiv izjave koja je u potpunosti izvucena iz konteksta. Jesu li SAD nas saveznik? Jesu. Je li Turska nas saveznik? Jeste. Ne vidim nikakvu razliku, osim mozda one sto su Turci muslimani pa ih se valjda treba paziti. Evo objasni mi zasto je Lagumdzijin postupak OK a Bakirov nije? Lagumdzija je prekrsio zakon ove zemlje svojim postupkom, a Bakir to nije uradio.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply