un1ted wrote:Nije im zafalilo vec su poceli da rade svoj posao

Sve bi trebali otvarati ukoliko ne postoji ispravna carinska dokumentacija, a ne po obliku i velicini paketa da se odlucuje. Slazem se s tobom da je stopa od 50KM stvarno mizerna...
zasto da otvara paket na kojem je dobro zalijepljeno sa prozirnim celofanom sta je unutra , vrijednost, shipping, i opet kad obracunaju nije 15% po robi niti je 17 % pdv nego je 60% po ukupnom obracunu. Malo im to bilo samo sto tu prodicu (koju sam ja castila sa patikama i trenerkam djeci ) nisu sutnili sa vrata na stanici. Reakcija omladine iz SA je bila tako dobra da sam im pozelila da ih njihova draga BiH zavrce dok ne crknu od gladi,
@karanana se sigurno sjeca te frke i ja sam svojoj raji razglasila nikad nijednu donaciju da ne posalju preko njemacke uredne firme na E-bay jer sam toj istoj porodici posala novac da plati carinu, Nema sta im nisam napisala na forumu ko god me prozvao 3 puta sam bezobraznija bila ,zavrsilo se na tome da me neko pita o patriotizmu a ja sam im drsko jasno rekla niti cu BiH pasos uzimati niti cu ici po ono kucice i basce sto je ostalo.
Zbog toga @ unaited sam te pitala za placanje paypal npr tv planiram do godine a najkasnije kad djeca zavrse srednju, nece biti carine jedva cekam da proradi to direktno.
Jos uvijek se neki pitaju zasto sam izabrala bas tu porodicu , slucajno sam otkrila sve na internetu , primanja 233km kao civilna zrtva rata,( Majka svjedok u Hagu) dva djecija doplatka, otac citav rat na liniju isao u Puskinoj vojsci ,u 50- obolio prijevremeno mobilisan, i tu crkavicu im uzese,prosle godine primili cumur ove zime nisu, Ukinila sam sve donacije koje su svake godine isle za bajram od Sarajeva, tuzle Mostara, Sandjaka da bih pomogla njima , jer gledajuci moje dijete kako raste u izobilju a da ne kazemo da neko nema u SA ni za 2km za sendvica u skoli.Poslala sam im prvo novac WU bank da kupe mobilni da mozemo komunicirati ,jer kad im dodju racuni samo sturje i vode dobro razmisle sta ce skuhati.
Da bog da carina BiH propala i sve islo laganice onlinom, telefonom a bice i akbda, Ima li tezeg grijeha od kradje od svoje dijece, tako ja vidim BiH carinu tj. vlast. Nek vam je bog na pomoci .
ps. 15 puta sam poslala e-mail sa 7 adresa gdje su ukrali od sirotinje sa tracking brojem, ne pada njima na pamet da smanje lopovluk a kamoli da odgovore na necije pitanje.