BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mustang1

#1251 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Ma to su im hakeri upali na stranicu i ubacili to :(
shiljak

#1252 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shiljak »

Bubalo1 wrote:Ma to su im hakeri upali na stranicu i ubacili to :(
hahah, to su ovi isti sto su hacknuli danas Zuckerberg-ov fan page :D
Mustang1

#1253 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Vise sam mislio kao kad su im usli i krali akaunte :oops:
shiljak

#1254 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shiljak »

Bubalo1 wrote:Vise sam mislio kao kad su im usli i krali akaunte :oops:
:thumbup:
ja.neron

#1255 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ja.neron »

treba neelix-u javiti

:D
Gea

#1256 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Gea »

25 KM 2056/256 Flat 60% 379 GB - ja sam malo laik za ove stvari, ali moze li mi neko objasniti sta ovo 60% znaci ovdje?
HomeArt

#1257 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by HomeArt »

ja.neron wrote:
treba neelix-u javiti

:D
Ovo je stvarno genijalno, kad je svako ko daje usluge u gradu vec odadno uveo FLAT, bh telekom ZADNJI primoran konkurencijom konacno shvati da ne moze drugacije. Zadnji uvede Flat i napise, idemo prvi dajemo vise!?
Jos samo da se hoce privatizirati pa mozda nesto i bude od njih.
cappy_tempo

#1258 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by cappy_tempo »

koliko se ja kontam u medicinu 60% mozes koristiti interneta,kad predjes seset posto valjda ti racun opale za prekoracenje
Fitovac

#1259 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Fitovac »

cappy_tempo wrote:koliko se ja kontam u medicinu 60% mozes koristiti interneta,kad predjes seset posto valjda ti racun opale za prekoracenje
bez uvrede, slabo se kontas :)
cappy_tempo

#1260 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by cappy_tempo »

aj dobro,studirat cemo dalje :D
_sonic_

#1261 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

Bivsi sam korisnik Zone (wireless ISP) i iskreno vam kazem da sam od 30 dana imao 4-6 dana kako treba konekciju 1024/192 20GB 25KM.. Nisam bio pod ugovorom na duze vrijeme vec mjesec za mjesec (kad platis).

Evo trenutno koristim Bhtelecom-ov internet ,tacnije MojaTv uslugu i zadovoljan sam. Kad je rijec o internetu aDSL tehnologija pruza najstabilniju internet vezu od svih drugih tehnologija koje koriste drugi operateri na podrucju BiH (wireless 2,4 Ghz /5Ghz,kablovski ..) Jedan razlog stabilnosti veze (ne djeljenje parice sa drugim korisnicima ka centrali ). nisam 100% upucen ,vjerovatno ima drugih koji bolje poznavaju to.
Trebamo se strpiti i normalno zahtijevati od operatora poboljsanju usluga (usavrsavanje tehnlogija interneta,mobilnog interneta,IPTV ,VoIP ,mobilne mreze, snizavanje cijena itd )

Neki zele prodaju Bhtelecom (privatizacija) - po meni to je greska ako se privatizuje.Ipak privatnik kroji kapu korisniku a ne obrnuto.To se mozete uvjeriti u svakodnevnici.

Neutralan sam sto se tice misljenja o Bhtelecom-u. Vjerujem da mnogi imaju problema ,to se i vidi po forumima koje citam ali postoji i korisnika koji su zadovoljni uslugama. Nije sve tako sivo.
U ovom trenutku je bitno snizenje cijena za nas obicne "smrtnike" i poboljsanja infrastrukture na pojedinim lokacijama koje Bhtelecom pokriva svojim uslugama.

Uvode flat na fer osnovi .. od 1.marta 2011. koliko vidim na portalu. Flat je olaksanje veliko jer ne moras misliti da li ces slijedeci mjesec dobiti veci racun za 10KM zbog 1GB (tako nekako).
A nekim (mnogim "CYBER FREAKOVIMA GB") je pristupna brzina interneta i limit mali (skine se vise nego sto se moze pregledati - po meni to je BOLEST i vjerovatno su takvi po cijeli dan vezani "lancima" za racunar )

Da li postoje informacije sta ce se desiti sa MojaTv paketima (Phone,Net,Full,Premi) ??
Da li ce se uvoditi nova programska sema (dodavanje programa) i sta ce biti sa pristupnom brzinom aDSL-a MojaTv ??

Hvala unaprijed ljudi.
van Basten

#1262 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by van Basten »

Vragolan wrote:
van Basten wrote:
ee vidiš sad si mi pomogao...jer sam malo bio zbunjen gledajući Telemachovu stranicu...meni ustvari treba S ili M paket + analogna...ja ovo što sam boldirao nisam prije kontao...digitala mi ne treba jer imam CS na jednom TV-u

ovo 22 je negdje 25 sa PDVom + 11, 5 = 36,5 KM kontra ADSL G20 53KM + HS analoga 11,5 KM = 64,5 KM = cca. 28 KM mjesečne uštede, a godišnje 336 KM

samo jel ovaj M paket ostaje na istoj cjeni od 22 KM i nakon promotivne akcije?
22km je SA pdv-om + 16,5 za d3 digitalu osnovni paket (nekih 85 kanala čini mi se). To ja koristim i toliko plaćam
sta ti je ovo, nije mi jasno sad gledam ponudu, koji si ti sada paket, buni me jer nema ni jedan od 16KM

cpoy/paste

D3 PAKET Opis ponude Ukupan broj kanala Cijena

Osnovni paket Svi kanali iz analogne ponude u digitalnom formatu + 15 dodatnih digitalnih kanala više od 80 5KM

Prošireni paket Osnovni digitalni paket + 20 dodatnih digitalnih kanala više od 100 10KM

HBO paket HBO, HBO+1, HBO Comedy, HBO Comedy +1 4 8KM

HD paket 7 kanala u visokoj rezoluciji 7 8KM
evo ovaj boldirani... osnovni paket 11,5 km + 15 digitalnih 5 km - 16,5 km ukupno
zilog

#1263 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

Neelix wrote:
Lud i ponosan wrote:Kod LOL-a za iste pare imas 3 puta vecu brzinu downloada... A ako uzmes duo paket (telefon+net), 6 mbit-a interneta te izadje 20km sa pdv-om, jer dobijes 15 km telefona prema svim destinacijama da potrosis (paket 35km sa pdv-om). I ako ne ostvarujes neke astronomski duge razgovore unutar fiksne mreze BHT-a, ovo ti je najbolja ponuda.
No nije tema LOL, vec BHT :-)
...i net samo kad je suncano :D zasto to presucujes :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajde Neelix, priznaj da te je BHT zeznuo. :lol: :lol: :lol: :lol: Sam si pisao da ti ni treba flat, ali bi volio da je cijena niza. Sta to bi? :lol: :lol: Uvedose flat, brzine iste, ali cijena ostade ista. :lol:

Nema ljutnje, bas si simpatican. Dobro znam da nebi uzeo xDSL i kada bi ti bio u ulazu. Nebi mogao od sramote.

Sto se tice "solarnog interneta", dobro znas da to nema veze sa xDSL-om. 8)

Ipak mislim da je BHT napravio veliki pomak sa uvodjenjem flat-a. Ako nista drugo, naglo ce prestati "kradja password-a".
Neelix

#1264 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Neelix »

nema veze sa xdslom zato sto je dostupan u tri ulice.

polako :D

svako malo se kuka i na njih, a jos su nidokle sa infrastrukturom.

upravu si, vise bih volio da su smanjili cijene a ostavili limit, al sta ces, svaki napredak je zauhar :D

kepi tempo
koliko ja vidim jos nisu definisali sta ce se desiti ako se predje granica fair usea, ali obicaj je da se od tog trenutka do kraja mjeseca korisniku smanji brzina.

ne brini, to ne znaci da ti 60% vremena mozes biti na netu :D nego da 60% ukupnog vremena tvoj download radi maksimalnom brzinom. neko je to na ovoj temi vec preveo u gigabajte - na konekciji od 1mbps imat ces fakticki limit od 190GB :D

trebam li podsjetiti da logosoft na najbrzem paketu uz fair use ima oko 150gb limit :P
HomeArt

#1265 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by HomeArt »

Cudno, nista ne pise za MojuTV!? Nije moguce da se nista nece mijenjati.
Neelix

#1266 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Neelix »

informisi me. i to tvoje specificno je netacno. nisi dobro informisan.
zilog

#1267 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

Neelix wrote:nema veze sa xdslom zato sto je dostupan u tri ulice.

polako :D

svako malo se kuka i na njih, a jos su nidokle sa infrastrukturom.

upravu si, vise bih volio da su smanjili cijene a ostavili limit, al sta ces, svaki napredak je zauhar :D

kepi tempo
koliko ja vidim jos nisu definisali sta ce se desiti ako se predje granica fair usea, ali obicaj je da se od tog trenutka do kraja mjeseca korisniku smanji brzina.

ne brini, to ne znaci da ti 60% vremena mozes biti na netu :D nego da 60% ukupnog vremena tvoj download radi maksimalnom brzinom. neko je to na ovoj temi vec preveo u gigabajte - na konekciji od 1mbps imat ces fakticki limit od 190GB :D

trebam li podsjetiti da logosoft na najbrzem paketu uz fair use ima oko 150gb limit :P
Vec smo zakljucili, u stvari sam si rekao, da limit ne igra nikakvu ulogu i ne otvaraj tu diskusiju, jer si do prije mjesec tvrdio da ti veci limit ne treba.

Za ostale: Istina je da LOL ima limit od 150 GB (necu spominjati jos 70 GB). Mada znam ljude koji su na xDSL-u spustili i preko 300 GB i nije im se nista desilo, ako vam treba vise od 150 GB, slobodno idite na BHT i kablovce kojima to nije bitno.
zilog

#1268 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

Samo da pitam raju, a bogami i moderatore, jel' ova diskusija u skladu sa pravilima foruma?
Ne zelim da se tema zakljuca, a istovremeno zelim da, zajedno, u skladu sa pravilima, iznosimo argumentovane stavove.
Skream

#1269 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

Malo je podosadno al' neka..Jbg, raja u ostalim djelovima BiH slavi ovu vijest. Ljudi će uskoro imati flet i to je ono što je bitno.
'aj uzdravlje! :D
samoyu

#1270 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by samoyu »

Cijene:info sa 1422
10 KM ADSL 1g 1024/128-ogranicenje od 1GB
Flat paketi:
cijena - brzina - download
17 KM 1024/256 Flat 60% 189 GB
25 KM 2056/256 Flat 60% 379 GB
35 KM 3084/384 Flat 60% 567 GB
45 KM 4084/512 Flat 60% 756 GB
55 KM 6080/512 Flat 60% 1122 GB
65 KM 10 mbita /1mbit 60% 1890 GB

cijene bez PDV-a :D
frndo

#1271 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by frndo »

U ovom saopštenju BHTa se nigdje ne spominju brzine.Govori se o flatu i cijenama da će ostati iste,ali fakat brzine se ne spominju.
Govorim samo o zvaničnim informacijama a ne o nagadjanju.
Ima li igdje zvanično da se kaže koje će biti brzine.
Dobro bi bilo da dobijete ove brzine o kojima se šuška ali poznavajući BHT nekako mi je šuhveli.
prilagodjena

#1272 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by prilagodjena »

Toatalni sam laik i treba mi pomoć.Koristim kablovski internet(Elob)za koji sam kupila odgovarajući modem.Sad sam kupila laptop koji bi takođe uz postojeći računar nakačila na net i u Elobu mi kažu kako oni ne pružaju podršku bežičnom internetu te da trebam kupiti ruter i pokrenuti bežični net u vlastitom aranžmanu s tim da se njih treba kontaktirati da ga registriraju.Ne znam zaista koliko mi se sad to isplati,kupovanje rutera i zafrkancija sa Elobom....je li bolja varijanta da se prebacim na ADSL?Kako stoje stvari kod BH telecoma?Iznajmljuje li se modem ili se mora kupiti i treba li nešto specijalo za korištenje bežičnog interneta?
Ima li ko kakav pametan savjet :D
neki

#1273 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

jbt..pola ovih likova koji sad pravdaju fair use od 150GB na logosoftu (s cim se potpuno slazem jer je skinut mjesecno vise od toga bolest), su prije godinu pljuvali po telekomu kad je uveo fair use od 190 GB na MojaTV, jer to fol nije pravi flat :-)
znaci na telekomu fair use od 190 nije 'flat' ali na logosoftu 150 je skroz ok...koje licemjerje..
frndo

#1274 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by frndo »

prilagodjena wrote:Toatalni sam laik i treba mi pomoć.Koristim kablovski internet(Elob)za koji sam kupila odgovarajući modem.Sad sam kupila laptop koji bi takođe uz postojeći računar nakačila na net i u Elobu mi kažu kako oni ne pružaju podršku bežičnom internetu te da trebam kupiti ruter i pokrenuti bežični net u vlastitom aranžmanu s tim da se njih treba kontaktirati da ga registriraju.Ne znam zaista koliko mi se sad to isplati,kupovanje rutera i zafrkancija sa Elobom....je li bolja varijanta da se prebacim na ADSL?Kako stoje stvari kod BH telecoma?Iznajmljuje li se modem ili se mora kupiti i treba li nešto specijalo za korištenje bežičnog interneta?
Ima li ko kakav pametan savjet :D
Moraš kupiti ruter kako god okreneš
visocicaguy

#1275 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by visocicaguy »

treba napraviti pristup odgovarajucim threadovima samo onih koji su korisnici tog ISP-a... fino filtrirat po IP opsezima ISP-a ;-) pljuvanje "korisnika" konkurentskih ISP-ova je postalo skoro pa nesnosljivo.. relevantni su postovi onih koji su fakat u vremenu pisanja posta korisnici tog ISP-a
Locked