Pratim ovaj forum onoliko koliko mi obaveze dozvoljavaju i zelim reci nekoliko stvari. Kada je tek dosao, Meki i njegovi su imali dogovor da im se Zetra ustupi free... Nekoliko dana i jeste bilo besplatno, a onda su likovi iz Zetre skontali da je posjeta mashala i da se tu mogu uzeti fine pare, pa su rekli da ce uvesti placanje ulaza. Bila sam gore kada je Asad (Mekijev menadzer) pred svim prisutnim ljudima rekao da se s tim ne slaze i da to nije ok. Predlozio je da traze promjenu prostora, raja se pobunila... onda je pitao ljude da li su za da placaju tu jednu marku ulaza, od cega ce on traziti da ide 40% u humanitarne svrhe i svi prisutni (nekoliko hiljada ljudi) glasno su rekli da pristaju.
Kako sam gore svaki, ali bas svaki dan, pod punom moralnom odgovornoscu vam tvrdim da i dan danas Meki i njegovi ljudi imaju problem sa Zetrom (kroz dvoranu prodje 30 000 ljudi u jednom danu, a oni recimo od Zetre dobiju podatak da je prodato 12 000 ulaznica). Pametnom dovoljno da skonta ko koga tu pravi budalom. Napomena da invalidi i djeca ispod 12 godina ne placaju ulaz. (zato vam ona da se "uzimaju pare tesko bolesnima - pada u vodu... vodu te niko ne prisiljava da kupis... opet ponavljam MOZETE DONIJETI SVOJU VODU).
Znam preko drugarice iz Zg da se u Zagrebu ulaz nije placao, da je cijena vode bila samovoljna, neko je davao kunu, neko deset. To je izjavio i onaj lik iz Zg koji se telefonski ukljucio u emisiju na BHT neko vece, ko je gledao, cuo je.
Ja sam voljna ponoviti svoje nalaze kicme, ako ima neko kakve stele da se magnet na Kosevu uradi brzo (jer se isti ceka 6 mjeseci) neka se javi. Od 5. oktobra, tj. od mog prvog odlaska kod Mekija, do dan danas - ja nisam popila niti jednu tabletu protiv bolova (to sam objasnila u prethodnim postovima).
Upoznah gore masu ljudi koji tvrde da imaju poboljsanja, vecinu njih vidjam svaki dan... suludo je da neko svaki dan dolazi u onu guzvu eto onako, bez razloga. Jednom se moze otici iz radoznalosti, ali ne i 17 puta. Meki zaista klanja svaki namaz, u to sam se uvjerila mnogo puta i ne samo on, vec i vecina ljudi koji su uz njega tokom dana.
Bila sam prisutna kada su zeni iz glave poceli izlaziti geleri, nakon sto ju je Meki dohvatio... Juce se 9 ljudi diglo iz kolica, njihovi pratioci su plakali... te se suze ne mogu opisati, niti odglumiti... majka gleda svog sina koji se dize iz kolica i jedva hoda, ali hoda...
Asad neko vece na BHT-u fino pita onog novinara "zasto nam svaki dan dolaze doktori" i ostade uskracen za odgovor. Licno sam vidjela masu doktora gore, sa CUM-a, iz svog doma zdravlja, sa Koseva... zubari, ljekari opce prakse, fizijatri... neke od njih vise puta.
Sve da nikada nisam otisla u Zetru, dovoljna mi je cinjenica da se IZ oglasila negativno u vezi ovoga. Reisovo zvanicno ne, normalnom moze znaciti samo da. Vecina izgleda zaboravi njegovo branjenje onog pedofila efendiju iz Gluhe Bukovice i reisovu izjavu "izazivala ga je djevojcica od 9 godina"
Nekidan upoznah momka sa Hockinovim limfomom gore... tvrdi da otkako dolazi ne koristi morfijum flastere, bez kojih nije mogao zivjeti... autosugestija jel'?
Ponovit cu opet - prestanite pljuvati po ljudima koji mu idu, svako ima svoj razlog zbog kojeg se svaki dan uputi u Zetru... niko nas ne tjera da idemo, niti da dajemo tu marku za ulaz... Ne branim Mekija, nisam njegova osoba, ne dobivam novac za ovo sto pisem... samo govorim ono sto sam licno dozivjela i to sto se vecini vas ovdje istina ne svidja, vas je problem... Uvijek i u svakoj situaciji, vise vrijedi rijec nekoga ko je prosao to o cemu prica, nego onoga ko sjedi za compom i NAGADJA.
I da se razumijemo, i meni je ta prica sa kornjacama i planetama nigdje veze... ali nakon mjeseci, mjeseci, mjeseci nenormalnih bolova - MENE MOJA KICMA NE BOLI... Zar nije jedino to bitno???