MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Static-X

#1251 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Static-X »

Preporucujem vam da pogledate prvu borbu ponovo i obratite vise paznju ovaj put. To sto je onaj magarac cijelo vrijeme bio na Silvi i dry hampovo ga mi i neznaci kao velika prednost i dominacija. Pobijedio bi jer je bio na njemu cijelo vrijeme da ga ovaj nije sjebo na kraju. Medjutim povrijedjenom silvi je ona taktika odgovarala. Lezao je a uspio je da ga odvali par puta vise nego sto je onaj cijelo vrijeme mlatio odzgo. Obratite paznju na Sonnenovo lice pa ce vam to sve reci.

Ova sad borba, rekoh pojesce ga covjek bez sumnje. Ovaj je uspio da ga obori i pokusa isti nacin kao u prvoj borbi, al zato ga je fino doceko u drugoj.
Ovi sto pametuju da je Silva imao srece, ocito neznaju sta je UFC i nisu ga dovoljno gledali!
amra67

#1252 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

silva ima glavu od granita i ne vjerujem da ga iko moze dobiti nokautom. poslije pet minuta onoliko udaraca primiti u glavu i nastaviti drugu rundu kao da nista nije bilo?? covijek je fenomen.. pa pogledajte njegovo lice poslije borbe?? nigdje traga od primljenih odaraca..kao da je plivac a ne mma borac..
muhafuca

#1253 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

Static-X wrote:Preporucujem vam da pogledate prvu borbu ponovo i obratite vise paznju ovaj put. To sto je onaj magarac cijelo vrijeme bio na Silvi i dry hampovo ga mi i neznaci kao velika prednost i dominacija. Pobijedio bi jer je bio na njemu cijelo vrijeme da ga ovaj nije sjebo na kraju. Medjutim povrijedjenom silvi je ona taktika odgovarala. Lezao je a uspio je da ga odvali par puta vise nego sto je onaj cijelo vrijeme mlatio odzgo. Obratite paznju na Sonnenovo lice pa ce vam to sve reci.

Ova sad borba, rekoh pojesce ga covjek bez sumnje. Ovaj je uspio da ga obori i pokusa isti nacin kao u prvoj borbi, al zato ga je fino doceko u drugoj.
Ovi sto pametuju da je Silva imao srece, ocito neznaju sta je UFC i nisu ga dovoljno gledali!
ma pogledaj statistiku prvog meca pa onda pricaj - silva je kolko se sjecam do prekida meca primio vise od 300 udaraca naspram jedva 100injak upucenih
Static-X

#1254 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Static-X »

Pa ako si corav onda slusaj nake statistike. Zapitaj se jel nakih 34534535 udaraca bolje nego jedan vrijedan?
drugodtvogdruga

#1255 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

weidman iznenadjenje vopra, zao mi munoza, al vratit ce se
drugodtvogdruga

#1256 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

rockhold odbranio sf mw belt, marquard satra woodleya za ww belt, i eto ga nazad u ufc
amra67

#1257 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

drugodtvogdruga wrote:weidman iznenadjenje vopra, zao mi munoza, al vratit ce se
munoz jako los pa izgleda da je weidman suprioran..
enisss

#1258 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:
drugodtvogdruga wrote:weidman iznenadjenje vopra, zao mi munoza, al vratit ce se
munoz jako los pa izgleda da je weidman suprioran..
dobar si onoliko koliko ti protivnik dopusti da budes dobar :)
najvise me impresioniralo to kako je Weidman uspio oboriti Munoza na pod..Munoz je vrijedio za jednog od boljih hrvaca...
drugodtvogdruga

#1259 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

munoz je izgledao fenomenalno prije weidmana, kuco na vrata za title shot, sad jel on bio u najlosijem izdanju protiv weidmana ili je weidman bas vrh kosto je izgledo vidjet cemo, rano je ipak jos pricat
Strauss

#1260 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

@enisse
moze komentar za silva-sonnen :D
enisss

#1261 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:@enisse
moze komentar za silva-sonnen :D
Dosta cudna borba...prva runda se odvijala onako kako sam i pretpostavio..Sonnen je isao na izmjenu udaraca ali samo kao priprema za takedown..dok je Silva nastojao da borbu odrzi u stand-up-u sto mu nije uspjelo...
Ipak se ispostavilo da je Silva bio povrijedjen u onoj prvoj borbi...nemoguce da je covjek onako lose izgledao..pa Sonnen ga je dominirao svih 5 rundi na njegovom terenu..sto je pomalo nemoguce...
Mount poziciju je moguce iskoristiti samo onda ako sprijecis protivnika da te zakljuca rukama..inace..nema nikakve koristi od mounta...niti mozes raditi ground n pound..niti ici na polugu..jednostavno..nemocan si...Sonnen vrijedi za jednog od jacih ljudi u srednjoj kategoriji po pitanju snage a ipak nije mogao da kapitalizuje mount poziciju koja je i najdominantnija...
amra67

#1262 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

UFC 152 toronto :thumbup:

Joseph Benavidez vs. Demetrious Johnson - for inaugural flyweight title
Michael Bisping vs. Brian Stann
Rory MacDonald vs. B.J. Penn
Vinny Magalhaes vs. Igor Pokrajac
Marcus Brimage vs. Jim Hettes
enisss

#1263 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:UFC 152 toronto :thumbup:

Joseph Benavidez vs. Demetrious Johnson - for inaugural flyweight title
Michael Bisping vs. Brian Stann
Vinny Magalhaes vs. Igor Pokrajac
Marcus Brimage vs. Jim Hettes
odlican card...nadam se pobjedi Pokrajca..mislim da bi mu to bio ulaz u top 10..i onda napokon da dobije za protivnika neko zvucno ime :)
dzeno123

#1264 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Michael Bisping vs. Brian Stann to se gleda...
enisss

#1265 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

dzeno123 wrote:Michael Bisping vs. Brian Stann to se gleda...
Bisping uzima
Loulou

#1266 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Loulou »

enisss wrote: odlican card...nadam se pobjedi Pokrajca..mislim da bi mu to bio ulaz u top 10..i onda napokon da dobije za protivnika neko zvucno ime :)
Hoće li biti prijenosa, negdje, da se može pogledati ova borba?
Fingers crossed za Pokrajca! :thumbup:
bingov buraz

#1267 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

S obzirom da je ostalo vise od 2 mjeseca do tad mislim da je rano za linkove :D

Mah ionako ce zbog povreda otpasti 70% card-a :zzzz:
enisss

#1268 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

bingov buraz wrote:S obzirom da je ostalo vise od 2 mjeseca do tad mislim da je rano za linkove :D

Mah ionako ce zbog povreda otpasti 70% card-a :zzzz:
haj ne sluti :)
amra67

#1269 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

meni je ova interesanta borba..ako bj penn izgubi ovu mislim da mu je ovo zadnja borba..
enisss

#1270 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:Rory MacDonald vs. B.J. Penn

meni je ova interesanta borba..ako bj penn izgubi ovu mislim da mu je ovo zadnja borba..
iako sam los u prognozama...ovo je los matchup za BJ Penna...ovaj "mali" je kopija GSP-a...a znamo kako je Penn prolazio sa njim..jedino sto bi stavio na njegovu stranu je iskustvo i BJ...ali...mislim da ce Rory to sve dobro da neutralise...
amra67

#1271 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Hector Lombard :run: Tim Boetsch je toliko bio los da ovakav Hector Lombard protiv Sonnena ne bi izdrzao ni prvu rundu.. takodje ostale borbe su bili :run: najlosije u ovoj godini..
enisss

#1272 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:Hector Lombard :run: Tim Boetsch je toliko bio los da ovakav Hector Lombard protiv Sonnena ne bi izdrzao ni prvu rundu.. takodje ostale borbe su bili :run: najlosije u ovoj godini..
stvarno mi nije jasno sta je ovaj Lombard radio :)...mozda je u pitanju neka povreda ili sta vec znam...ono uopste nije onaj borac od prije...
Kongo dosadan kao i u vecini svojih borbi...
Barao me je impresionirao kao i prethodnih par borbi koje sam gledao...momak ima samo 25 godina a vec je interim sampion...ovakvu dominaciju nad Faberom nije imao ni Cruz..tako da u slijedecem mecu sa Cruzom ocekujem da uzme pravi pojas...no eto..u mma se nikad ne zna....
amra67

#1273 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

jesam se ismijala kako je opisao Bispin Hector Lombarda jos prije ufc 149 mogu zamisliti nakon toga..nazvao ga Poison Bottle zbog njegove visine :lol:

http://fightnext.com/forum/showthread.p ... or-Lombard
enisss

#1274 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:jesam se ismijala kako je opisao Bispin Hector Lombarda jos prije ufc 149 mogu zamisliti nakon toga..nazvao ga Poison Bottle zbog njegove visine :lol:

http://fightnext.com/forum/showthread.p ... or-Lombard
hahaha...ovo je vrh :D
muhafuca

#1275 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

Loš Loš Loš ufc 149
Kongo me najvise razocarao (ponovo)
trebao je pojest onog Jordana a on .... :-)
Post Reply